icon

Helios Brno. Jaké máte zkušenosti s IVF?

janesm
29. pro 2006

Ahoj Snažilky chtěla jsem se zeptat jaké máte zkušenosti s IVF v Heliosu v Brně??? Chodím tam několik let a právě jsem prošla prvním neúspěšným IVF.Chtěla bych znát zkušenosti ostatních pomůže mě to při rozhodování do dalšího pokusu.Moc a moc díky!! 🙂

lucik253
4. kvě 2019

@ivivka Ahojky, tak v to utery srdicko bije,odpovida 7tt a ani se mne neptal a neschopenku mam dal.
Jdu na kontrolu zas 14.5 a pry kdyz bude vse dobre, tak mi da tehot.prukazku. Na ultrazvuku mi ukazoval i srdicko ale ja furt vidim jen smouhu 😂😂😂
Tak snad priste to budu 9tt uz uvidim trosku tecku nebo tak 😍

apple_tree
4. kvě 2019

@utrikocku Ahoj, no ja ti helios za sebe nemuzu doporucit. Holky tady vetsinou asi ano, protoze tu ted jsou vsechny tehotne :D Ale u me totalne zanedbali muj zdravotni stav, uplne zbytecne jsem absolvovala u nich dva cyklu ivf, i kdyz nebyla zadna sance v tu chvili otehotnet. Stalo nas to 100 litru. Nakonec jsem skoncila v nemocnici na operaci a doktori si dost klepali na celo, jak tohle mohl nekdo dopustit. A co mam ted zkusenost z jineho car, tak si nadavam, ze jsem krava blba, ze jsem nesla hned nekam jinam, uplne jinu pristup. Jinak doktora si v heliosu nevolis, pokazde jdes na kontrolu nebo transfer k nekomu jinemu. Pokud to mate 4 hodiny cesty, tak bych to opravdu zvazila a zkusilaneco jineho. Ale ja jsem ta netehotna, takze nasrana, tak uvidis, co ti napisou ostatni 🙂

denicl
4. kvě 2019

@utrikocku ahoj,ten kdo otěhotní bude doporučoval a kdo ne jako @apple bude asi nadávat. Nicméně my jsme dojizdeli 300km cca 4-5hodin a vyplatilo se nam to. U nekoho je totiz jasne uz na zacatku ze to bude na delší dobu a bůh vi jestli s daným partnerem za zivot vubec otěhotní. My jsme o sobe uz take pochybovali a nakonec jsme se dočkali a po 3.ivf(prvním v Brně) se nam na druhy Ket povedlo a Dekujeme za to hlavne diky skvělému přístupu primáře Texla. My i neprestavali verit,ze se to povede a věřili jsme jim co delaji. To je podle me nejdůležitější. Muzete zkusit konzultaci a pak se rozhodnout. Ja na Helios nedam dopustit!

linusha
4. kvě 2019

@utrikocku ahoj, já mám obdobnou zkušenost jako @apple_tree, v heliosu jsme absolvovali 3* iui a 2* IVF, chodili jsme k primáři který nás při konzultacích nechával běžně čekat i 2 hodiny, utz a transfery dělal kde kdo z doktorů. Po druhém neúspěchu nám Dr primář nabídl pouze dárcovský program (vždy jsem u nich měla pouze dlouhý protokol a léky na stejné bázi), vždy blbé dopadla kultivace (1 nebo nic ke transferu). když jsem chtěla doporučení na podrobnou imunologii, změnu protokolu či lázně tak Dr to odmítl se slovy stejně je to zbytečné nic se nenajde a nic nepomůže. U nich jsme do IVF narvali přes 80 tis. Při druhém ivf jsme se u nich cítili jak chodící bankomat. Tak jsme šli na konzultaci do dvou nezávislých center v obou jsme se dozvěděli že tělo bylo zbytečně prestimulovane a proto to dopadlo tak jak to dopadlo. Pro jedno z tech center jsme si vybrali podstoupili u nich IVF s krátkým protokolem a nakonec jsme po kultivaci měli 4 embryjka která šla na genetiku, nakonec nám zbylo 1 v top kvalitě a to se transferovalo ale neuchytilo se. Vloni v listopadu jsem otěhotněla přirozeně, ale nedopadlo to. A přitom v heliosu mi primář tvrdil že rodinu bez ivf mít nebudeme. Takže Za mě HELIOS rozhodně nebrat.

utrikocku
4. kvě 2019

Holky, díky moc, že reagujete. Člověk by samozřejmě nejradši slyšel samá pozitiva.. U mě je problém těžké PCO, jsem obtížně stimulovatelná (buď nereaguji vůbec nebo OHSS), měla jsem těžký hyperstimulák a nakonec z tolika vajíček, nic moc nebylo. Zatím transfery neúspěšné a zbývají nám dvě embrya a já už vyhlížím co dál, jestli zůstat, nebo jít jinam. Naše embrya jsou vždy nádherná na 1*, sliznice a vlastně všechno a stejně se nedaří. Slyšela jsem, že někdy se embrya mohou zdát jako kvalitní, ale je to jen vnější popis, ale bez genetického vyšetření embryí se vlastně pořádně nic neví o jejich kvalitě a může to být zdrojem neúspěchu. Tak si říkám, čím to.. je možné mě připravit na KET jinak (mám vždy řízený KET, Helios preferuje přírodní), mám nekvalitní embrya a nebo moje sliznice je díky PCO méně receptivní..? Chtěla bych příště embrya geneticky vyšetřit a neztrácet čas a zatěžovat psychiku tím, že budeme zavádět nekvalitní embrya. A slyšela jsem právě, že Helios je na genetiku dobrý, že mají dobrou laboratoř a tak. Zároveň jsem zhrozená, já nechci chodit pokaždé k někomu jinému. Z tohoto důvodu jsem ještě před prvním IVF utekla z Pronatalu. Nevíte, po kolika neúspěšných transferech nám může hradit nebo přispívat pojišťovna genetické vyšetření embryí nebo kolik to stojí bez pojišťovny, tyto informace běžně na webu nemají... Jsme relativně mladý s normálním karyotypem.

linusha
4. kvě 2019

@utrikocku nám na genetiku řekli že by stála 40 -50 tis. Po 2 IVF nám ji nechtěli udělat ač jsme měli od geneticky doporučení (v rodině je zátěž). Při 3 ivf jinde genetika nebyla problém až na to že zpmv má s málo centry smlouvy.

jawuna
4. kvě 2019

@utrikocku Ahoj, za mně určitě taky Helios ano. I když to na začátku moc nevypadalo, máme od nich dvě děti. Doporučila jsem už spoustě známých a kamarádek a zkušenosti a výsledky jsou pořád hlavně pozitivní. My jsme měli genetiku embryí kvůli špatné fragmentaci DNA spermií, poprvé po PGD bez embryí k transferu, podruhé 2 děti ze 2 KETů 😍
Doktoři, kteří v Heliosu dělají IVF jsou 3, ale když pracují o víkendech, mají dovolenou,...asi tak nemůžou být všichni pořád a dělat všechno. My jsme měli štěstí na primáře Texla, čekala bych na něj, kdyby na to došlo, i celý den 😉 Na transfer jsme si ho vyžádali a nebyl problém, ale je jasný, že pokud jsou v Heliosu 7 dní v týdnu, tak tam nemůže být furt.
Stimulaci bych u nich věřila asi úplně nejvíc, už sem víckrát slyšela, že se k němu právě kvůli tomu, jak dělají kontroly při stimulaci a berou krve a kontrolují to, sjíždí pacientky široko daleko. Ještě jsem neslyšela, že by to dělal i někdo jiný. Určitě zajeďte aspoň na konzultaci a uvidíte, jaký to ve Vás zanechá dojem, rozhodnout se dá i potom.

jawuna
4. kvě 2019

@linusha V Heliosu ti udělají genetiku i při prvním IVF, ale z toho, co jsem kdysi pochopila, tak každá pojišťovna má s různými centry různé smlouvy, takže pokud to zrovna není ta správná v konkrétním centru, tak si to musíš zaplatit 😕 Od této pojišťovny zrovna kvůli PGD jedna známá odcházela a to jí tehdy říkali, že s nima jednají už spoustu let, měnila na VZP. Pojišťovny platí většinou jenom co se jim hodí, ale za to ty centra asi nemůžou, to je tak ve zdravotnictví často.

linusha
4. kvě 2019

@jawuna heliosu mi řekli že genetiku nám neudělají. Nevím, psala jsem jen svoji zkušenost. To mají pojišťovny různé dohody.

apple_tree
4. kvě 2019

Nam genetiku nabidli hned po prvnim neuspesnem cyklu (3* transfer). Meli jsme platit tusim kolem 15 tisic za to, uz nevim presne, ale tak nejak to bylo. Nicmene nakonec nebylo nic, co by se dalo vysetrit. Cast penez nam vratili, ale ne vsechno, tusim, ze si z toho vzali snad 9 tisic, ale to uz nevim presne.

apple_tree
4. kvě 2019

@apple_tree Jo a jsme u vzp.

kyticka569
4. kvě 2019

@utrikocku
Ahoj. Nám se v Heliosu zadarilo až na 3 transfer s PGS. Máme holčičku. Předtím jsem měla jedno neúspěšné IVF v Pronatalu. Taky jsem dojížděla 2 hodky tam a 2 hodky zpátky. Ale dá se to... Helios je asi jedno z dražších center. A lékaři se fakt střídají. Skoro nikdy jsem neměla stejného doktora. Ale to mi ani tak nevadilo. Takže já bych Helios doporučila. Kdyby mi nepomohli, asi bych mluvila jinak 🙂

lenusaak
4. kvě 2019

@utrikocku ja diky Heliosu čekam druhe ditko.
Nikdy nebyl s nicim problem. Na konzultace jsem se objednavala k prim.Texlovi. Doktori se stridali na uktrazvucich pri stimulaci, ale to mne nevadilo. Slo o zmereni folikulu a to tam zvladne kazdy stejne dobre.
K transferu jsem si mohla vyzadat primáre Texla- nebyl problém, ale toho jsem vyuzila jen jednou. Jinak jsem to vzdy nechavala nahode.

ivivka
4. kvě 2019

@utrikocku já taky doporučuji! Vloni v dubnu započato 1.ivf a za měsíc rodim - sice dopadl až 3.ket (1.et - na to jsem se měla rovnou vyprdnout, 2.ket se chytl, ale skončilo tehu v 7.tt a hned v dalším cyklu 3.ket a těšíme se na holčičku)
Vždy jsem chodila i mi dělal transfery Jakub Texl, primář je na mě moc hrrrr, takže jsem chtěla jen Jakuba Texla a vždy to šlo. Včera jsem byla u nej v poslední poradně a už si mě přebírá porodnice. Dojížděla jsem 100km a nelituji
Jak bylo řečeno, kdo otěhotní doporučí, kdo ne, tak hani, ale nikdy se neví, zda jinde by ta dana žena neměla stejný problém, takže za mě ano.
Doporučila jsem i kamarádce a též je spokojena a to na velmi zásadní diagnózu

ivivka
5. kvě 2019

@lucik253 ahoj, tak to je vše super, já byla v pátek v Heliosu na posl.kontrole (pak až po sestinedeli) a teď už budu chodit do porodnice, už je to dlouhý a náročný teď ke konci, už si říkám, ať rodim 😉 Tak se hlavně drz a neschopenku neřeš, radši odpocivej, pak by sis to vycitala, kdyby se něco stalo 🍀🍀🍀

lucik253
5. kvě 2019

@ivivka Tak drzim moc palce 😍 ja jdu na gyndu ted zas 14.5 to budu 9tt

ivivka
5. kvě 2019

@lucik253 když to bude ok do toho 16.tt, tak už to snad bude ok až do konce 😉 držím pesti moc

lucik253
5. kvě 2019

@ivivka Moc dekujiiii 😍 snad uz uvidim mimi lip nez smouhu 🤣

utrikocku
5. kvě 2019

Dekuji Vam vsem za odpovedi. Nakonec se zkusim na konzultaci objednat a uvidim 🙂 mam na Vas zkusenejsi jeste dotaz. Mel nekdo pozitivni tehotensky test dele nez 10. den po KET petidenni blastocysty? Ja 10. den test uplne negativni, zadny duch. Citim uz dlouho, ze to nevyslo a vyrazne pocity jako na menstruaci. Rada bych vysadila leky a necekala do ctvrtka. Prijde mi menstruace pomoci leku zbytecne oddalena a leky to drzi tak, ze mam pomerne velke menstruacno bolesti a pritom nekrvacim. Poprosim, abyste se zdrazely zbytecnych nadeji 🙂 Radsi to beru, jak to je.

ivivka
6. kvě 2019

@utrikocku prý záleží, kdy se “zavrta”, ja mela pokaždé ducha 8.den. Ale léky ms nedrží, ptala jsem se na to MUDr a říkal, ze je to hloupost (pokud jde o něco jako utrogestan a estrofem apod) já pak utroš brala do 4.mes a když jsem měla hematom, tak jsem krvacela stejně a chlejstlo to i pres zavedeny 2utrose
Držím pesti! A konzultace je dobra cesta, za to nic nedas

utrikocku
6. kvě 2019

@ivivka beru estrofem 3 x denne, naplasti estrahexal a crinone. Poprve doktorka rikala, ze by to leky teoreticky mely udrzet. Poprve jsem odkrvacela I pres leky k prekvapeni vsech uz 7./8. Den a to bylo mimodelozni. Ted jsem mela crinone gel od krve uz 6. Den... a takhle se mi poprve prave rozjelo krvaceni. K prekvapeni sebe, jsem 11 den a nespinim, nekrvacim. Test negativni a prave od toho 6. Dne, co jsem zaspinila, citim, ze je to ztracene, nevim, jak to popsat. Silne pocity na menstruaci, mam pocit jako by se leky s telem praly. Zkusim jeste vydrzet do krve ve ctvrtek. I kdyz nadeji tomu nedavam...

ivivka
6. kvě 2019

@utrikocku nejsem doktor, jen po třech transferech mužů říct, ze u me to bylo tak a tak ...
s čím konkrétně je u Tebe problém? Vím, ze hodně holek úspěšně otěhotnělo po hysteroskopii a já po revizi, když odumřel plod po druhem ketu - takže v podstatě taky hned po vycisteni....

utrikocku
6. kvě 2019

@ivivka jsem moc rada za tvou zkusenost. Popravde ja uz verim cemukoliv, telo/priroda me,
vzdy prekvapi 🙂 ja jsem od prosince po revizi delohy - mimodelozni po ket. Problem je u me v pco, tezka forma, bez menstruace a ovulace, potize pri stimulaci, mela jsem I drilling vajecniku... tyto transferovana embrya jsou ze stimulace s OHSS, byla jsem v nemocnici. Jeste mame dve zamrazena.

kyticka569
6. kvě 2019

@utrikocku
Já jsem měla 6 neúspěšných ET/KET. Když se to teď poprvé povedlo, tak byl test pozitivní už 6 den po KET. Z léků mi MS držel Estroferm. Utrogestan neee.

utrikocku
6. kvě 2019

@kyticka569 moc gratuluji, ze se zadarilo 🍀

kyticka569
6. kvě 2019

@utrikocku
Díky. Tobě moc držím pěsti 🙂

utrikocku
6. kvě 2019

@kyticka569 dekuji moc. Verim, ze se jednou take dockame. Ale ta cesta je dlouha a konec v nedohlednu, vsak to znate...

kyticka569
6. kvě 2019

@utrikocku To znám. My jsme se snažili přes 3 roky. A teď už mi tu už brečí malé miminko.

utrikocku
6. kvě 2019

@kyticka569 tyhle pozitivni zpravy me posledni dobou dost nakopavaji ❤ diky za ne!

utrikocku
6. kvě 2019

Vsem moc dekuji za zpetne vazby na Helios. Dnes jsem se jim ozvala a hned mi dali termin 31. kvetna, coz me velmi prekvapilo. Cekala jsem, ze mi daji termin tak za tri mesice. Jdu k panu primari.

Strana