ICSI. Máte někdo zkušenost?

helena1033
20. kvě 2020

Zdravím, dnes jsem byla u gynekologa snažíme se už dva roky a nic ( jednou se zadařilo ale v 9tt pro zamkle těhotenství sem byla na revizi) to bylo před rokem a od té doby nic. Tak sem se po konzultaci s ním objednala na kliniku IVF, s tím že příteli na spermiogramu zjistili jen 10% pohyblivých a i ty jsou líné. ( jednoduše řečeno, neumím ty lekařske termíny) . Takže doporučená metoda je ICSI. Četla sem co to je ale chtěla sem názor někoho kdo tím třeba prošel, co nás čeká jak dlouho to trvá.......... Sem z toho nesvá ale miminko moc chceme. Moc děkuji za každou radu.

handulkak
20. kvě 2020

@helena1033 ahoj
Všechny IVF, které jsme měli byli s ICSI
Tak se klidně ptej

kelerub
Autor odpověď smazal
Zobraz
helena1033
autor
20. kvě 2020

@handulkak to je to, já nevím na co pořádně, nevím co čekat......... Jak to probíhá, je to moc nepříjemné ta injekce? Jak dlouho to trvá? Od začátku, kdy se může podařit? Jsou to měsíce? Delší doba? .......

handulkak
20. kvě 2020

@helena1033 a teď myslíš injekce na stimulaci?
Tak u každého je to jiná doba. My na první čekali dlouho. Byla až na 4 pokus IVF.

kelerub
Autor odpověď smazal
Zobraz
uzivatelkapetra
20. kvě 2020

Asi v tom máš guláš, ICSI je metoda zavedení spermií do vajíčka při IVF.
Takže bys ty píchala injekce na stimulaci vaječníků, pak by byl normálně odběr a vajíčka by se spojily se spermiemi právě metodou ICSI(vybraná spermie se vpraví do vajíčka), pak by po třech nebo pěti dnech(prodloužená kultivace) embryjko vložili, případné další by zamrazili na další pokusy.
Takže plnohodnotné umělé oplodnění.
Jinak my si taky zaplatili ICSI i když jsme až tak nemuseli, vyšel první transfer 🙂

helena1033
autor
20. kvě 2020

@uzivatelkapetra a kolik to tak stojí, ta otázka m e vlastně nenapadla, vím že něco je hrazeno něco ne........ 3.6 jdem na konzultaci a cyklus by mi měl začít cca 6.6 ........ Tak uvidíme.

adenka84
20. kvě 2020

po IVF - ICSI máme doma 9 letou dceru... držím palce, přeji hodně štěstí a mnoho trpělivosti..

uzivatelkapetra
20. kvě 2020

@helena1033 určitě se na vše zeptej na konzultaci, ceníky má většina klinik na svém webu.
Jestli by nestálo za úvahu zkusit partnerovi nasadit nějaké vitamíny a pár měsíců počkat, když už to jednou vyšlo, třeba by ivf nebylo potřeba.
Záleží jak jste na tom finančně a časově.
Já se přiznám, že jsme do IVF šli docela brzy(problém u mě, chlap OK) protože už jsem prostě nechtěla čekat, roky chodit na inseminace nebo brát kdejaké vitamíny a doufat, už mi bylo skoro 30 a manželovi o 10 více.
Na klinice ti budou cpát ivf, ale to cpou všem.
Přidej se tady do skupinky, tam najdeš vždy hodně zkušených holek
https://www.modrykonik.cz/group/2336/

andyskarsgard
21. kvě 2020

ICis není hrazené, já jsem teď byla na ivf, v březnu na prvním a měli jsme ICis, a embryo glue, asistované hatching.. A 4 mrazácky a doplacely jsme 39 000.... Já mám 30 takže jsem jeste v limitu, a pojišťovna mi proplacela něco ale i tak jsem doplacely,a ještě k tomu léky, co už nemám zapocitane co teď beru.

adenka84
21. kvě 2020

Ano ICSI, stejně tak AH i PK si musíš priplatit to je nadstandard. A pokud máte problémy určitě se vyplatí připlatit vše. Po mých zkušenostech bych do klasického samotného IVF nikdy nešla. Je to ztráta času a ztráta pokusu. Neříkám, že otěhotnět tak nejde, ale při vašem problémů je to risk. To je spíš pro páry, kde se nikdy nic nezjistilo a mají to vše jen psychického rázu.
Jinak doporučuji pro muže vitamíny Energymyn od Swisu.
IVF není žádná sranda. Chce to trpělivost, spolupráci a důvěru v lékařský personál. Nám se první dcera podařilo po 4 letech na 4 pokus IVF- ICSI, s PK a AH. A zaveděli mi tehdy tři kvalitní embrya. Není to žádný med.
Hodně trpělivosti přeji.

helena1033
autor
21. kvě 2020

@uzivatelkapetra skupinku zkusím děkuji, Už 7mesicu bereme oba vitaminy, už mne napadá i zhubnout když se zadařilo poprvé uhodila sem deset kg... Měla sem 70 kg při vyšetřování 171cm ....... Teď to bude rok a nabrala sem váhu na 79 kg.... Už sem četla že to může být i tím. Už nevím už na to nemám......... Sestra porodila před 3 týdny, švagrová rodí za měsíc, kolegyně v práci oznámila že je těhotná........ Už to nedávám, snažíme se dva roky už nechci čekat. Tak uvidíme co nám za 14dnj řeknou.

verka86
1. čer 2020

Ahoj, já bych taky doporučila trošku léčby pro partnera... Nevím, odkud jsi, my jsme jezdili do Olomouce k MUDr. Turčanovi. Je úžasný, své práci opravdu rozumí. Manželovi hodně pomohl, spermiogram se dost zlepšil, ale i tak jsem museli na IVF a šli jsme rovnou do ICSI. Platili jsme cca 32 000 Kč. A pokud půjdete do IVF, doporučuji po odběru vajíček počkat měsíc možná i dva, aby ses hezky zahojila. Narovinu nám to řekla i doktorka, v měsíci, kdy je odběr vajíček, mají velice malou úspěšnost, ale občas se prý i tak zadaří. My jsme to zkusili a nevyšlo to (byl to zbytečný stres a moře slz). Pak jsme počkali dva měsíce, zavedli nám zamrzlé a už jsme v šestém měsíci.... 😉

helena1033
autor
1. čer 2020

@verka86 děkuji moc, jdeme ve středu a každá zkušenost dobrá, jsem ze Zlína takže jdeme na Tomešov. Jsem nervózní nevím co čekat ale raději počkám měsíc, dva..... Čekám už dva roky tak měsíc navíc už se ztratí 😉. Moc děkuju za povzbuzení 🙂