icon

Inseminace 2018

lilavatty
8. srp 2018
zazaja
1. říj 2018

@lilavatty tak co zkusila sis test? 🙂

bezinka11
1. říj 2018

Ahoj holky, můžu se přidat do diskuze? O miminko se snažíme 3,5 roku. V loňském roce jsem absolvovala 4 pokusy s clostylbegitem + ovitrelle, ale nevyšlo nic. Letos jsme byli odesláni do CAR, na jaře jsme byli poprvé v Gennetu. Mám za sebou všechny testy hormonální, imuno,... prý by se neváhali říct prvotřídní výsledky. A partner spermio super, prý jako dvacetiletý 🙂. Folikuly mi dozrávají, znovu mi nasadili ovitrelle, znovu neúspěšné. Zažádala jsem si o lázně a v červnu odjela na měsíc do Frantovek. Od té doby snaha přirozeně a zase nic. Včera jsem opět dostala MS a objednávám se na kontrolu do CAR. Jsme domluveni, že mi na podzim udělají průchodnost vejcovodů. Jinak mám vyzkoušené všemožné bylinky, cvičení Mojžíšové a nic. Kvuli chronickym zanetum mocaku ale chodim do centra cinske mediciny (doktori mi nepomohli) a svete div se, uz 2 mesice jsem bez zanetu a navic moje bolestiva menstruace (krece, zvraceni, stavy bezvedomi) jsou pryc!!! Domluvili jsme se, ze zkusim pridat akupunkturu a zacnou se zamerovat na tu neplodnost, tak jsem zvedava, jak to vsechno dopadne. V kazdem pripade jsme se s partnerem domluvili, že pokud to neklapne do konce roku, tak pristi rok IUI (pokud bude mozne) a jinak IVF. Jinak vsem vam drzim palce a preji hodne stesti na ceste za vytouzenym miminkem.

zazaja
1. říj 2018

@bezinka11 ahoj, vítej mezi námi ... přeji hodně štěstí i tobě a držím palce ať se brzy zadaří 🙂 já mám za sebou jeden pokus IUI a teď jak mě navštíví MS tak se objednávám na průchodnost .... doufám, že se nedostaví, ale pokud jo tak se nevzdáváme 🙂 a věřím, že se nám do konce roku zadaří

lilavatty
autor
1. říj 2018

@anetka9 Ahojky, tak u nás opět nic... dnes test bílý... Ale MS bolesti ještě nemám... jsem 14DPO....

lilavatty
autor
1. říj 2018

@zazaja Jojo, opět nic...☹

lilavatty
autor
1. říj 2018

Jinak holky, CLostilbegyt už je v prodeji!!!! 🙂

anetka9
1. říj 2018

@lilavatty Jej:(

lilavatty
autor
1. říj 2018

@anetka9 Nedá se nic dělat... Ale tento měsíc sem tomu docela věřila... Přemýšlím zda jít ještě na jeden pokus- do třetice?? A prý třetí pokus bývá nejúspěšnější?

anetka9
1. říj 2018

@lilavatty Tak to nevím, ale klidně jdi..je to "jen" měsíc ztráty času a ty tři před ivf jsou fajn..🙂

lilavatty
autor
1. říj 2018

@anetka9 a myslíš že nevadí když teď budu brát Clostík a při tom půjdu na tu průchodnost?
Jinak CLostík už je sice v oběhu, ale dali ho na doplatek!! Já neplatila vůbec nic a teď je za 330Kč...!!!☹ 😠😠👎

anetka9
1. říj 2018

@lilavatty cože?tolik? to jsou blázni... Noo..asi ne, clostík má způsobit dozrávání vajíček a folikulů a průchodnost se týká vejcovodu..ale zeptala bych se na to..třeba telefonicky minimálně🙂

lilavatty
autor
1. říj 2018

Tak já s paní dnes mluvila, ptala jsem se na tu průchodnost, jestli mám jít po vyšetření k doktorce. a pak sem se ptala právě jestli bych mohla na další IUI, ale že nemám recept..Tak mi poslala e recept... Takže to asi nevadí..? Jo tolik, říkal mi to lékárník...Mazec...

anetka9
1. říj 2018

@lilavatty tak asi ne..když si jí to říkala a ona ho normálně poslala...🙂 tyjo..já za něj kdysi platila asi 30,- Kč...

lilavatty
autor
1. říj 2018

Já ho měla právě bez doplatku 😀 radši tam ještě ráno zavolám, než so pro prášky dojdu

bezinka11
2. říj 2018

@zazaja drzim palce, aby to vam to vyslo. Na tu průchodnost se musí v nějakým konkrétním období cyklu?

lilavatty
autor
2. říj 2018

@bezinka11 Jojo, myslím že říkala od 6C do 12DC... Ale nejsem si jistá...

bezinka11
2. říj 2018

@lilavatty Aha. Já myslela, že se teď na kontrole už objednám a já budu teda muset počkat na to, až to dostanu, abych se pak mohla objednat... Chjo ☹. No nic, tak jsem zase chytřejší 🙂

martaskaaa
2. říj 2018

@lilavatty ahojky, mrzi me, ze zase nic. Ja byla na 3 pokusech a taky treti nedopadl. Ja bych to videla spis na ty vejcovody at ti kouknou jestli jsou ok..drzim moc palce, ja vcera porodila, 6let čekání a najednou jsem máma. Eventuelne opravdu hodne pomahal kamaradkam ten ''napoj nebeske vily'' mozna uz jsem to psala.

zazaja
4. říj 2018

ahoj, holky 🙂 tak ok včera mě navštívila teta MS 😖 tak jsem se objednala na tu průchodnost - jdu v úterý ráno - takže mi to vychází na 7DC ....
@bezinka11 nám bylo řečeno 5-10DC

burgetka
4. říj 2018

@zazaja ahoj, já byla na pruchodnosti dneska... jeden vejcovod průchodný mám a jeden ne. Takže zkusíme ještě jednu inseminaci a pak jdeme do IVF. Držím palce aby ti to dobře dopadlo.

lilavatty
autor
9. říj 2018

Ahoj děvčata, tak já tady teď dlouho nebyla... Včera jsem byla na té průchodnosti - mám oba neprůchodné..☹ Takže 3.IUI jsem zrušila, v pondělí mám konzultaci s doktorkou.. Máte někdo stejný problém?? Co s nimi? Někde jsem četla, že když se nechají a jde se na IVF, tak hrozí riziko mimoděložního těhotenství. ☹ Zprůchodnění se prý skoro už nedělá ( právě proto že IVF má v dnešní době velkou úspěšnost) takže nevím co s tím...☹ každopádně jinak než pře IVF nám to nepůjde...to je jasný. Jen mě zjímá, zda bude lepší je nechat nebo vyndat...

@martaskaaa Moc gratuluji!! 🙂❤

zazaja
9. říj 2018

Ahoj holky, tak já dnes byla na průchodnosti ... a žádná překážka tam není, oba vejcovody jsou průchozí ... ale mám špatné výsledky z imunologie. Takže se budeme připravovat na IVF, klasicky se nám nezadaří. Mrzí mě, že jsem si imuno nenechala udělat hned ze začátku 😕 aspoň ušetřila pár tisíc na IVF

martaskaaa
9. říj 2018

@lilavatty jezis to me moc mrzi... no podle me se s tim neda uz nic delat. Ja kdyz byla na laparce tak jsem podepisovala papir ze v pripade nepruchodnosti jestli je chci nechat nebo odstranit. Ze pry jsou uz k nicemu. prave jak pises mohlo by byt mimodelozbinini. Blby ze jsou nepruchodne oba 😓 V tvem pripade opravdu jedine IVF. Miminko ti daji uz rovnou na spravne misto. 😘🐣

burgetka
9. říj 2018

Holky, jak jsem psala už minulý týden. Já mám prichidny jen jeden. Ale doktor řekl, ze ještě jedno IUI a pak také IVF, takže vás chápu. Pokud to na příští pokus nevyjde. Začnu hned vyřizovat papíry ať to jde na pojišťovnu a hne se to nějakým směrem.

lilavatty
autor
9. říj 2018

@burgetka To jsou pořád problémy, co??☹ Holky, jak to u vás nesou chlapi?? Můj byl včera hrozně pozitivní, že stejně s IVF počítal..A dnes psal, že to na něj nějak dolehlo....☹ Tak si ten váš hraje na hrdinu, ale pak se sesype??

burgetka
9. říj 2018

@lilavatty miminko si moc přejeme a tohle je dlouhá cesta, ale doufám, že to už konečně vyjde...
můj muž to nese statečně, u nás je to on kdo pořad mysli pozitivně a uklidňuje mě, hlavně se snaží mě stále zaměstnat a přemýšlet o jiných věcech než o miminku... a řekla bych že mu to celkem vychází...

bezinka11
9. říj 2018

Ahoj holky, já dnes konečně dorazila z CARu domů. Všechna vyšetření máme ok. Poslední zbývá průchodnost vejcovodů a tam jdu až 5.11. Prý je asi 10% párů, u kterých se na nic nepřijde a nejspíš do těch 10% spadnem i my.

anetka9
9. říj 2018

@lilavatty To mě mrzí:( ale tak je super, že přes ivf to půjde!🙂 a není nějaká varianta, že by to třeba někdy (kojením a tak) zprůchodnilo samo?

burgetka
9. říj 2018

@anetka9 a jak dopadlo IUI tobě??? Nějak jsem to tady asi přehlédla.

zazaja
9. říj 2018

@lilavatty můj Ondra byl dnes naštvaný ještě v CARu - hlavně kvůli tomu, že nám měli udělat hned testy na imuno když nám dělali genetiku. Vůbec bychom neztráceli čas a už bychom třeba i čekali to tížené mimi ... v autě cestou domů to padlo na mě a v tu chvíli mi byl velkou oporou 🙂 určitě mu to v hlavě teď taky vrtá, ale je v práci tak musí myslet na jiné věci ...
Plán IVF s vyčíslením Kč si povime na další schůzce 😕 taky musite na vše čekat po další MS?

Strana