icon

Inseminace, kdo z ní otěhotněl a jaké příznaky po ní?

marenka244
24. srp 2015

Snažíme se 2roky a máme jít na IUI do Iscare v Praze,pak na IVF,když se nepovedete

tammm
18. říj 2016

@marenka244 na laparo jdu za 31.10.

marenka244
autor
18. říj 2016

@tammm neni to narocne,ale jsou tam minimalni sance na otehotneni...to bych radsi zkusila ivf,to ma o hodne vetsi sanci k uspechu...

tammm
18. říj 2016

@marenka244 to je pravda.

aakkkaaa
20. lis 2016

iui vyšla napoprvé s podporou Ovitrelle a Duphastonu. Dle prsou jsem měla první příznaky desátý den po iui. Ale ještě jsem si říkala, že si to můžu "vsugerovávat" nebo že to je díky tomu Duphastonu. Jinak tu uhnizďování či změny v děloze jsem pociťovala první 3 týdny. Bylo mi divně. Sem tam mě píchlo v podbříšku. Od 11. dne od iui nastoupila nevolnost na pachy a ta trvá dodnes. Plus v prvních týdnech velká únava. Teď už mi začíná být o trochu líp, ale je fakt, že se šetřím. Momentálně se psychicky připravuju na sreening. Držím všem palce🙂

lory303
27. bře 2017

@aakkkaaa Ahojky, muzu se zeptat zda jste meli nejaky problem pred IUI? my jdeme pristi pondeli nebo utery a mame horsí spermiogram.. 21% pohyblivych spermii... myslis ze mame sanci?

marenka244
autor
14. čer 2017

@lory303 přítel v pohode.. Me se delaji cysty a mam nizkou sliznici a jeste ke vsemu 4 operace se strevama.... Mame za sebo 4 iui v Iscare a jedno v Unice.... A nic... V zari pujdeme na dalsi iui a kdyz to nevyjde tak ivd v Unice... Preji hodne stesti

verunkablack
22. čer 2017

Ahoj holky, v pondělí jdu na své první iui s dárcem, tak jsem na to zvědavá 😇

pajusenka
22. čer 2017

Ahojky, po 1,5 letech snažení (+ léčení mé štítné žlázy - snížená funkce) jsme šli na IUI do Gynemu. První pokus nevyšel a napodruhé se zadařilo a nyní jsem v 18. týdnu. Na podporu IUI jsem zaváděla Utrogestan. Držím palečky, kdo se na IUI chystá 😉 -a i když na netu píšou, že je minimální šance - tak přesto to funguje a šance je 🍀

verunkablack
22. čer 2017

@pajusenka ahojky, já budu používat místo Utrogestanu,Crinone gel...

maja1111111
25. říj 2017

@pajusenka ahoj a kde je gynem ??ja ted byla v iscaru na iui,tak čekam
jinak gratulujiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

pajusenka
25. říj 2017

@maja1111111 Ahojky, je na Praze 8. Držím palečky ať to vyjde 😉

maja1111111
25. říj 2017

@pajusenka prosimte nechavaj tam lezet chvilku po iui a dakovani ulrogestanu jsi mela 1-0-1?me to tam šoupla a vpodstate jsem hned šla😠

pajusenka
25. říj 2017

@maja1111111 takových 15-20 min jsem ležela. Utrogestan ráno a večer. Neboj, však oni se tam udrží a najdou si tu správnou cestu 🙂

maja1111111
29. říj 2017

ahoj všichni ,když nemám nic na testu 10 den po iui ,tak asi smula že??😒

marenka244
autor
29. říj 2017

@maja1111111 jeste mas 4 dny na to aby se ti neco ukazalo na testu 😉

nadrinka
3. lis 2017

Rada bych se k vám přidala 🙂 dnes jsem 2DC, 12DC jdu na kontrolní ultrazvuk a naplánování prvního IUI. Je mi 28 let, příteli 31. V září jsem byla na laparoskopii, oba vejcovody průchozí, ale diagnostikován PCO a proveden driling ovarií. Přítel má horší morfologii, ale za to úžasný počet i pohyblivost, proto doporučeno IUI. Jsem nervózní z toho co nás čeká, i když vím, že úspěšnost je kolem 10% doufám v zázrak. Které z vás jsou stimulovány Clostilbegytem? V jakém dávkování prosím? Nějaké "babské" rady co je dobré dělat či užívat před iui ?

tammm
4. lis 2017

@nadrinka ahoj,já byla ve středu 2 dc na konzultaci a hned mě vzali krev na hormon profil a ještě jsem si zaplatila 700,- že ti z krve zjistí jestli máš zásobu vajíček,nerozumím tomu.
Tuto středu jdu ns uzv ,už 9 dc,jelikož ovu mám brzo,tak snad středa čtvrtek proběhne inseminace 🙂
Beru Clostik 1-0-2 od druheho do šesteho dne cyklu,takže 5 dní.
Asi prasknu 🙂

tammm
4. lis 2017

@lory303 co ty brouku 🙂?

marenka244
autor
5. lis 2017

@tammm hormonalni profil me taky brali,v obou centrech....ale co vim,tak jestli tvoris nebo netvoris vajicka,tak to z krve nejde zjistit ....ptala jsem se dvou nezavisle na sebe lekaru a oba rekli,ze 100% je az hormonalni stimulace a odber a to se dela jen pri IVF.... Proc nezkusite zrovna IVF,kdyz uz mas hranicni vek???

marenka244
autor
5. lis 2017

@tammm a jak dopadla laparka??

tammm
5. lis 2017

@marenka244 já vůbec nečekala,že to veme tak rychlý start.Brala jsem to jako konzultaci a že od nového roku začnem a třeba hned ivf.
Já vlastně skoro nic neřekla,ona mě vše rozjela a naplánovala.
Kdyby to bylo opravdu hned nutné,tak mě to navrhne.
Tak aspoň zkusím jedno iui
Pravy vejcovod byl nepruchozi a povedlo se zpruchodnit,jiny problem není.

tammm
5. lis 2017

@marenka244
Prostřednictvím stanovení koncentrace AMH (Anti-Müllerian Hormone) v krvi lze odhadnout individuální ovariální rezervu vajíček a díky tomu „biologický věk“ vaječníků. Množství AMH v krvi ženy závisí na počtu vajíček. Čím starší je žena, tím méně vajíček má k dispozici a tím nižší je i koncentrace AMH v krvi. Je-li hodnota AMH v normálním rozsahu, znamená to, že počet vajíček je dostatečný a plodnost ženy je optimální. Klesající ovariální rezerva se odráží ve snižování hladiny AMH. Tomu odpovídá i snižující se pravděpodobnost otěhotnění. Velmi malé koncentrace AMH ukazují na téměř neexistující fertilitu.
Amh test mě dělala,tebe taky?

marenka244
autor
5. lis 2017

@tammm mě testy delali nekolikrat,ale AMH není 100%....mě je 26 mam pruchozi oba vejcovody,ale mam crohnovu chorobu,nekolik operaci strev za sebou a k tomu partner horsi spermio...meli jsme za sebou 5 inseminaci a nic...loni v unoru bylo planovane nase prvni ivf a nenohla jsem skrz crohna,dalsi plan byl loni na vanoce,opet nam to crohn nedovolil a az ted v zari jsme se dockali dobrych vysledku a mohli podstoupit ivf.... Jsem rada,ze jsem do IVF sla 🙂

tammm
5. lis 2017

@marenka244 ja vím,že není 100% amh
Uvidím,už jsem to musela oznámit v práci,jelikož nevím jak bych to dělala,když budu potřebovat ze dne na den volno...jsu jediný zaměstnanec a zaskakuje šef ☹
Moc držím palce,a jak na tom jsi?

maukiiii
5. lis 2017

@nadrinka ahoj mně doktor doporučil užívat před iui fertipronu. A hned první pokus IUI se nám to povedlo a to manžel neměl žádný výborný spermio spíš hodně špatný...

chimneysweeper1
5. lis 2017

@marenka244 ahoj, já i moje sestra jsme otěhotněly hned při první IUI, obě máme chlapečky. Moje švagrová se naopak snaží střídavě přes IUI a IVF a nic :( Já ani sestra jsme nebraly žádné léky, jen den před zákrokem injekce Pregnylu. Sestra byla ve Zlíně, já v Brně.

nadrinka
5. lis 2017

@tammm hormonální profil já už měla hotový a i z toho se ty vajíčka nějak dají poznat asi, jinak za příplatek je odběr na AMH nebo jak to přesně je... Uvidím jak to bude rychlé, ale já si od přítele zapůjčila Clostik, má ho strašnou spoustu, neodolala jsem 😝 ale raději jen 1-0-0 na 5 dní... Bojím se abychom ovulku neprosvihli kvůli svátku s víkendu 27-19 naše centrum svátky a víkendy nefunguje :/ běžně mívám ovulku až kolem 20.dne tak uvidíme. Jo a lory303 je pod novým Nickem marryline 😉

nadrinka
5. lis 2017

@maukiiii Fertipronu užívám už víc jak 3 měsíce, k tomu mám ještě mateří kašičku a teď teda Clostik ale jen minimální dávku 1-0-0 kéž by to chtělo vyjít 🙏

maukiiii
5. lis 2017

@nadrinka určitě jo budu držel pěstičky 😉

anetka9
5. lis 2017

@chimneysweeper1 Ahojda, prosím, jakou dávku (1 nebo 2 tablety) si toho Clostika brala?🙂

Strana