IVF 2019 (obnovená skupina)
Holky, co jste byly ve skupině autorky @nikinu, která nakonec celou skupinu v rámci svýho duševního klidu a štěstí celou smazala, ráda bych s Vámi zůstala v kontaktu, ale nepamatuju si všechny Vaše nicky, tak když budete chtít, můžem pokračovat třeba tady.
@karbouda
@evunkas
@kackaa91
@lucik253
@catchulinecka
@kkacca
@bambulka247
ahoj holky ráda čtu vaše příspěvky dávájí mi sílu...já teda podstoupila pouze jednou nativ vložení jednoho vajička z vlastního cyklu a nic....tehdy jsem si rekla že už nikdy, jedno dítě mám přirozenou cestou, a ted jsem bez vejcovodu, takže mi zbývá pouze ivf...a smirovala se s tím že druhe prostě nebude...a jsem celkem ok, ale někdy to na me příjde, ty křivdy ze strany doktoru, zničená děloha po kyretažíchm srusty atd no děs, oba vejcovody v čudu..3 roky psychického teroru, ze samovolných potratů (tehdy jsem mohla těhotnět bez asistovane reprodukce)...jsem si řekla že fakt už nikdy...pak ale vidím těhotnou, nebo čtu tady jak jste hrozně silné a podstupujete to i tolikrát za sebou, že si někdy připouštím i tu možnost že třeba přístí rok bych jeste jeden nativ zkusila...držím vám všem palečky, jste užasné, statečné a na konci vaší cesty musí byt ten vytoužený poklad 😘
Je to pravda, všechen obdiv holkám, co se nevzdávají. Včera jsem se skoro rozbrečela nad fotkou manželky Patrika Hezuckého, která popisovala, co vše má v sobě za bolesti, co všechno podstoupila, ale ta touha a víra silnější a teď čeká miminko 🙏🏻 Opravdu jim to ze srdce přeju a všem bych nám to tady přála, protože jen my navzájem vím, o co jde a jak je to někdy kurva těžký, ale i tak zatneme zuby. Někdy si člověk řekne, že už na to nemá, ale přeci jen pak někde vyhrabe další kousek naděje a jde do toho znova. Musíme si pomáhat ❤️
@johan7 Johanko taky jsem četla a slzy j jsem měla na krajíčku... Prožila taky hodně bolesti, depresi, strachu 😪ten kdo si tím neprojde neví... Moc ji to přeji a hlavně ať jde vše jak má být. A za pár měsíců porodí to své vysněné miminko. Všem holkám tady přeji ať se dočkají vytouženého miminka, ať už nepadaji slzy smutku a bolesti ale vystřídají je slzy štěstí a radosti ☺ holky my to tady zvládneme ❤️❤️❤️
@kackaa91 krásně napsané 🙂 holky máte úplně pravdu.. pamatuju si,že při prvním transferu po ZT jsem byla úplně hotová s tím,že do toho už nejdu...to mi říkal taťka,že jeho známým se povedl az pátý pokus, sestřička v Caru,že má syna ze třetího pokusu..to jsem říkala hned,že by mě už kleplo... teď půjdeme na čtvrtý pokus a už mi to ani nepřijde, přesně jak píšeš, vždycky se nějaká ta další síla najde.. musíme to všechno předtím hodit za hlavu a jít dál..ano, vždycky je mi to líto,ale zároveň mě to tak nějak posiluje, všechny ty neúspěchy...tak doufám,že už to nám všem vyjde 😊😊😍
@mandarinka90 jak mi doktor řekl že jsem neplodna a normální cestou mít děti nebudu... Se mi zhroutil celý svět. Trvalo než jsem se sebrala a dala dohromady všechny síly a objednala se do caru.Je to běh na dlouhou trať 😏 ale ten cíl stojí za to. Musíme být silné a bojovat. Vím že každá z nás se tady docka toho štěstí ☺ a budeme držet v náručí ty naše uzličky radosti a lásky 😍
Holky,taky jsem to cetla a moc jim to preju a prosla si peklem...docela ji obdivuji,ze se nebala rict pravdu...v teto spolecnosti a hlavne u celebrit se spise "nosi" rikat,ze vse bylo ok a vyslo to na poprve...
Holky,musime to proste vybojovat....
Chci se jeste zeptat,nejste nektera z Prahy?Ja hledam noveho gynekologa-dlouhou dobu jsem mela stejneho,jenze jsem pak zjistila,ze mi jaksi tajil informaci o tom,co jde a nejde vysetrit a vyvolanemu potratu v 15 tt kvuli vvv rikal drobna nehoda☹Tak jsem ho loni zmenila,zacla jsem chodit do Gyncentra v Hloubetine a musim rict,ze se tam fakt necitim dobre...☹
Já chodila do profemme než jsem se odstěhovala z Prahy a byla jsem tam velmi spokojená.
Jinak ještě k tématu IVF, o první dítě jsme se začali snažit , když mi bylo 31 roků, rok to nešlo, pak nějaká vyšetření, odeslání do IVF centra, tam série vyšetření, trvalo to skoro rok, na nic se nepřišlo, pak dva pokusy inseminace, bez úspěchu, pak konečně IVF s výsledkem 5 dobrých embryí, první pokus nevyšel, druhý nevyšel, další série vyšetření, nasazeny kortikoidy na potlačení imunity, třetí embryo se chytlo, ale bohužel zamlklé těhotenství, takže kyretáž, pak čekání 3 měsíce na další pokus, čtvrtý pokus opět s kortikoidy, a to už se podařilo, v pětatřiceti jsem porodila zdravého syna. Po roce a půl od porodu jsem pak zkoušela poslední zamražené a to se nechytilo. Pak jsem se na dva roky zasekla kvůli dvěma operacím sice nevážné, ale nutné povahy. Nyní mám po dalším IVF v květnu 2019, teď už v 39 letech, opět pět dobrých embryí, opět s kortikoidy, první pokus nevyšel a druhý zatím pozitivní. Asi to je trochu nepřehledné, jen jsem chtěla povzbudit všechny, co se teď pokouší už poněkolikáté o miminko. Držím palce, ať to brzy vyjde.
Tak dnes odebrana krev na imunologii-sestra nemohla najit zilu,tak to odebirala dost zvlastne...,mam to pekne natekly,ted si pockat na vysledky...
Ahoj holky můžu se přidat? Mám za sebou 3x iui a nic. S manželem jsme se teda rozhodli pro ivf. I v gennetu nám zo říkali od začátku. Tak uvidíme.
@kristis
Zdravím, u mě po pozitivním testu na průchodnost vejcovodů zkusili IUI 2x, neúspěšně, teď mám za sebou 2x IVF, z prvního syna a teď z druhého zatím 12 tt, na příčinu neplodnosti se u nás fakticky nepřišlo, ale vždy jsem otěhotněla, když mi nasadili kortikoidy, tzn. potlačili imunitu. Přeji hodně štěstí, ať Vám to brzy vyjde 🙂
Holky prosím, nemáte někdo zkušenost? Jsem 6 den po ET a mám čím dál tím víc nafouklé břicho, při punkci mi odebrali pouze 7 vajíček, takže jsem měla za to, že při takhle malém počtu to není ohss.
@catchulinecka
Zdravím. Já jsem měla při IVF nafouklé břicho permanentně, ale pokud si nejste jistá, zavolejte do CARu, oni Vám poradí nebo na Vás mrknout.
Většinou odebírají všechna nastimulovaná vajíčka, takže už by v břiše nemělo co popraskat, ten syndrom je, myslím, nebezpečný, právě během stimulace, nikoli pak po odběru, ale možná se pletu.
@suromana dekuju moc za nazor, zitra napisu urcite do caru
@suromana ja byla na tu tekutinu průchodnosti a to bylo ok no bohužel iui nezabralo.Mám nízké amh jenom 0,65 jsem po operaci myomu a jinak žádný jiný problém. Od února se mi podařilo zhubnout 17kg a jedu dal. Manžel sperma ok jenom po vytrideni ma min. Teď naposled clostilbegyt měla jsem 5 folikulu a prej nám hrozí trojcata a nakonec nic.
@catchulinecka ahoj, OHSS se objevuje i po odberu méně vajicek, každé tělo reaguje jinak, nech se zkontrolovat utz..jinak to muže byt klidně jenom reakce na všechny ty hormony 🙂 me ohss strašila kvůli pcos, ať spis pocitam rovnou a ket a nakonec vubec nic..
Ahoj, dlhsie som tu nepisala. Tak mame za sebou dalsie konzultacie, vysetrenia, zmenili sme centrum a zaciatkom zari ideme 3. kolo ivf. Vobec sa na to netesim, cim dalej tym viac sa bojim ze to nevyjde :( Je tu niekto s podobnymi planmi?
Ahoj holky, muzu se pridat? Mame za sebou 3 IUI, neuspesne s darcovskymi spermiemi. Partner je po onko lecbe a spermie svoje zadne. Dohodli jsme se na IVF, co me ceka? Vysetreni mi zatim zadne nedelali, zatim jsme predpokladali, ze jsem OK, mam dceru 7 let, prirozene s jinym partnerem.
Na jake vysetreni se mam pripravit?
@happinesss ahoj pokud ses zdravá proč chces na ivf? upřímně bud bych zkoušela tu inseminaci...nebo prostě když partner netrvá na tom aby dítě bylo jeho, tak přece se to pořád u tebe dá přirozeně 🙂 někdo by vám třeba vypomohl .-)..kdyby ivf nebylo nutné tak bych ho nikdy nepodstupovala...na co do sebe budes prat hormonyy...a podstupovat celý ten ten zátěžový proces když ti v podstatě stačí se s někým vyspat...možná fak co říkám bude znít drsně..ale za mě je IVF opravdu hazard...a zdravá žena ho nemá zapotřebí...nedavala bych všanc své zdraví...kdyby partner měl spermie a trval na svém dítěti tak je to jiná..ale takto ti k tomu vede jednodužší cesta..a hlavně zdravější něž ivf..max nativ cyklus...bez stimulace hormonama
@europa00 Poslys, darcovske spermie nas stoji pomerne dost a je to bez vysledku. Jako ono kdyz nekdo jde na IUI se svym "materialem", tak do toho doma busi o sto sest, ale nam nic jineho nepomuze. Jedna davka s buhvi kolika spermiemi darce opravdu neni nic moc...pojistit doma nemuzeme nic. Nehlede na to, ze 3 pokusy IUI uz nas staly jako jeden cyklus IVF (darce, cestovne apod)
Partner podstoupil onko lecbu, kdyz mu byl pouhy jeden rok, tudiz je mimo misu resit, zda trva nebo netrva na vlastním diteti. Proste on sve vlastni mit nikdy nebude. A opravdu si nedokazu predstavit, ze si "uzivam" v posteli s jinym..to nemusim mit doma partnera a muzu byt sama a sbirat spermie od "kamosu s vyhodami" ... ale na to jsem uz dost stara.
Ty jsi nepodstoupila IVF??
@happinesss
Z těch vyšetření nemusíš mít strach, já podstoupila snad všechna vyšetření, klasická gynekologická prohlídka + UZ břicha, pak z krve hormonální profil, genetika, imunologie, protilátky na vybrané nemoci (borelie, mononukleóza, toxoplazmóza, Herpes viry, cytomegalovirus, pohlavní nemoci, atd.), UZ štítné žlázy, pak ještě dělali průchodnost vejcovodů, ale to bylo před IUI, před IVF to vědět už nepotřebují. Víc mě už nenapadá. Hodně štěstí.
@happinesss Ahoj a zdravím, jasně, pojď dál 🙂 já jsem si nejprv říkala, že to bude vopruz a jak to bude dlouho trvat, ale pak to bylo docela ráz na ráz. Nejprve oba dva krev, já ultrazvuk, partner spermiogram (to tedy u vás asi nebude třeba), pak jsme měli IUI, to se nepovedlo, pak jsme počkali na schválení pojišťovny, menstruace a už to jelo, od 2. dne injekce, pak ultrazvuk, odběr a transfer vše do 14-ti dnů cca. Je to rychlovka a nemusíš mít strach, opravdu to není nic hrozného, jen je to tedy psychicky trošku náročnější, pořád se na něco čeká..., ale to zvládnete. Moc držím palce a přeju hodně štěstí 🍀

@johan7 Johanko,diky za podporu.Darce jsme resili i v Pronatalu,varianta je,ze bychom oplodnili vajicka na pul,cast vajicek manz. spermiema s druhou cast darcem nebo vse darcem.Jeste to musime promyslet...Ale vlastniho ditete (alespon vlastnorucne porozeneho😉 se nevzdam,i kdyz je to strasne tezke...