IVF 2019 (obnovená skupina)
Holky, co jste byly ve skupině autorky @nikinu, která nakonec celou skupinu v rámci svýho duševního klidu a štěstí celou smazala, ráda bych s Vámi zůstala v kontaktu, ale nepamatuju si všechny Vaše nicky, tak když budete chtít, můžem pokračovat třeba tady.
@karbouda
@evunkas
@kackaa91
@lucik253
@catchulinecka
@kkacca
@bambulka247
@europa00 Nemyslím si, že by zrovna doc.Madrešič byl jen tak nějakej týpek z Pronatalu, ale v tom, že oplodňují víceméně naslepo s Tebou +- souhlasím. Pokud by se mu něco v děloze nezdálo, neříkal by mi, že je to v pořádku, posílal i kousek na histologii. Co se týče té kyretáže, tak sama vidíš, jak to může dopadnout, že Ti sliznici zdevastovali kyretáží, tak uplně nerozumím Tvému předchozímu doporučení, abych šla na kyretáž, osobně bych s tím byla dost opatrná. A dal Ti nějakou adekvátní léčbu? Sice je fajn, že je tak dobrý diagnostik, ale co dál?
@johan7 ne ne ja nerekla ze to doporučuji, ale že vím že se tím řeši problém konkrétně u starších žen s krvácením velikým asi kvuli riziku rakoviny nevím..ale ty na kyretaz prave posílají...ano bohužel ja fakt mela smůlu..bylo tam vice faktoru vice chyb z ruzných míst a doktoru a dohromady to udealalo kastastrofu..jinak znam zeny co měly kyretaž 3 x i více a dělohu mají ok....takze ano kyretaže bych se bala taky..ale netusím co by ti navrhl...a jak by stav tvé sliznice videl jiny doktor...vis ja verim pouze jednomu doktorovi mluvila jsem ve 3 ivf centrech s lidma )doktorama a za me pakaž nehorazna....jako opravdu hned me tlacili do vkladu a ze pak se uvidi atd..proste prachy..misto toho aby sli co nejmene invazivni metodou vylucovaci..viz odbery krve atd...treba naprikla když jsem jeste mela jeden vejcovod a mohla tehotnet normalne tak jsem doktorovi z ivf centra rikala ( tehdy jsem tam sla kvuli prave zadanky na tu hysteroskopii , nevim procx jsem si mysleal ze to muzou napsat jen oni) no. ten na me hned spustil vklad a ze me budou kontrolovat ovulaci..mu rikam ale ja vim kdy mam ovulaci a otehotnim hned na prvni pokud ja vas k tomu nepotrebuji ..potrebuji vysetrit delohu..tak me oznacil za blazna debila a buh vi co..ze mi urcite nikde s delohou nic nemohli udelat atd...tak jsem od tama vypalila rychlosti svetla a i kdyz jsem si rikal ze je to imbecil nehorazny tak jsem mu uverila ze teda v deloze to nebudeeee....no ihned otehotnela a potratila tehdy dvohjcata....jedno v deloze ve vejcovodu se vyvyjelo..to mi vzali...tim byl konec s tehotnenim normalbni cestou....samozrejme se pak potvrdilo srusty 1/3 delohy atd...a v tu chvili byli vsichni chytri ze to prece bylo jasne..byla jsem jak v jirikove videní..chtelo se mi jim fakt skoro naplivat do obliceje..pac ti sami doktori to popirali ze je to blbost...jediny doktor ktery se jke me choval jako človek, byl doktor Vrána z ostravskeho reprofitu...a i diky nemu jsem podstoupila tu hysteroskopii kde potvrdili srusty...on jediny mi hned nemasiroval penezenku plnou stimulaci..atd pac vedel ze jinak jsem naprosto zdrava zena ktera ovuluje kazdy mesic tak proc do me rvat hnusne hormony...ale on jediny...jestli se pro ivf jeste rozhodnu tak jedine knemu
@europa00 Ano, kyretáž se provádí v případě hyperplazie endometria většinou ženámv menopauze, vuď jako prevence, protože se v tkáni mohou tvořit anomálie nebo léčebně když už tam třeba něco je...mě jen dost narůstá, není narostlá permanentně...jde o estrogeny, ale tohle celé pochopit je na vyšší dívčí. Teď mám chlorellu a ječmen, tak uvidíme, mám dělat i výplachy ječmenem...A Tobě doporučil ten Kovář nějakou léčbu?
@johan7 ne rekl mi že ted už jsem ok..ale myslim že predpokladal ze di ivf pujdu nastimulovana tu sliznici...to jsemse neptala..mi dorusta v cyklu normalne tak 7-8 mm..cozz je pry normal...ale po te hystereskopii jsem mela zanety a problemy nevedela jsem ze na me partner prenasi streptokoka..pluus když nas tam krehkou sliznici tak asi se v ni bakterie lepe rozmnozuji když se nedokaze tak branit a obnovovat...pac drive jsem nemela zadne problemy...a ted v tom litam furt...ja budu rada když se dam dokupxy...a pak uvidim..jedno dite uz mam takze me to az tak netlací...nebudu nic podstupovat za kazdou cenu
@johan7 ahojj jj streptokoka už nemm nastesti...ale rozvinula se gardenela..asi slabsi forma pac nemam zadny vytok ani zapach nic..ale to asi nasledkem brani tech antibiotik na streptokoka...ted jsem byla na vysetreni cipku cytolka atd..a vš ok..tak mi udelali kontrolni stery...a ted jdu na vysetreni te delohy pač se srusty vraci jeste pokud prodelas zanety atd..a kdybych se rozhodla pro ivf, tak je treba v mem pripade opet zjistit jestli se tam srusty nevratili...pac ja byla pred rokem a pul...ale to nevysel prve odber vajicka, pak jo ale nechytlo se pak ten zanet antibiotika atd a uz je to dlouho...chci mit jistotu ze je deloha ok...kdybych se impulsivne rozhodla pro vklad
Ahoj holky, tak jedeme z Pronatalu a vše ukázkové, sliznice 9,5mm a folikul 18 mm, takže zítra Ovitrelle a v úterý KET. A necháme si zavést obě dvě 🙏🏻🙏🏻 a děj se vůle boží.
Holky můžu se k vám přidat? Loni 1x ET zakončené anembryomolou. Letos na valentýna KET zakončený biochemickým a abych se nenudila tak na velikonoce další ET zakončené pro změnu zase anembryomolou a následně revizí. V září imunologiie u paní Malíčkové a konečně víme co jsme měli vědět před IVF a víme kde je zakopaný pes. Takže další ET se odkládá až po novém roce ☹
@johan7 NO TADY JE SPÍŠE OTÁZKA JAK SI MOHOU DOVOLIT ABY TOHLE ŽENA PODSTUPOVALA BEZ VŠECH VYŠETŘENÍ...pracujeme platime pojistení, na to vše máme nárok..já nechapu centra ktera udelaji tolik vkladu a neřeší imunologii....žena která musí na ivf ma z 99% prostě problém a důvod proc nemá děti...(pokuds za tím nestojí chlapovy spermie)...prostě nechápu že se automaticky nedělají všechna tyto vyšetření, kterí jsou nejméne invazivní..staci odber krve...ne oni radeji do ni budou prát hormony, ničit psychiku ze ztrát, než aby ji doporučili vyšetření na které má nárok. takove centrum u me není dobré...ale dnes je skoro nemožné najít kvalitní centrum...já si všechna vyšetřewní vyřvala jetě u sveho stareho gnekologa...vše od hormonalních profilu, imunologie u maličkové i genetiku obou parneru, i genetiku potracených embri )tehdy jsem tehotnela prirozenou cestou...ale i tady chyba lavky pač problém byl v děloze a to mi všichni rozmlovali ze néééé..alew nakonec se to potvdilo...prostě se někdy nestačím divit, čeho jsou instituce schopné pro peníze udělat :.-(

@johan7 jj je tam jediny je to jeho ambulance on by se na tube mrknul....jj je fajn ze tam nemas srusty ale kdyz rikas ze misto menses mas jatka, tak to asi taky neni uplne normalni...jinak verim ze bys otehotnela normalne...a treba prtrave otehotnís prirozene...zazkousku nic nedas...a on je odbornik, ne jen typek z prenatalu s kamerou 🙂
jinakl u me je tez peroblem v celoze bohuzel po kyretazich mi ji uplne zdevastovali..srusty, zanety, a bohuzel to tou kyretou tak rozbrazdili...takzw diagnoza atrofiee delohy..takze ja mam menses zase velmi slabou tak 3 dny a nic moc...drive normalni cca 5-6 dni...takže hja orehotnela vždy na prvni pokus ale v deloze potratila..i mimodelozni se drzelo a vyvyjelo a druhe jsem v deloze soucasne potacela..ale bnikdso se nad tim nepozastavil..bohuzel uz jsem prisla o dva vejcovody takze mi nic jineho nez nativ nezbyva..
doktor kovar mi ty srusty rozrusil ambulantne rikal ze se nedivi ze embria moc sanci nemely...jenze jsem nevedela ze na me patrner prenasi streptokoka atd.. a hned kratce po odstraneni jsem ho zase chytla a uz bolesti..opet zanewty...embrio se nechytlo samozrejme..to jsem skoncila z horeckama na antibiotikach....takže ja k nemu jdu v lidstopadu znova uz jsem objednana at na me mrkne co se za ten rok a pul zmenilo....a vice se s nim pobavim