icon

IVF 2019 (obnovená skupina)

johan7
11. čer 2019

Holky, co jste byly ve skupině autorky @nikinu, která nakonec celou skupinu v rámci svýho duševního klidu a štěstí celou smazala, ráda bych s Vámi zůstala v kontaktu, ale nepamatuju si všechny Vaše nicky, tak když budete chtít, můžem pokračovat třeba tady.
@karbouda
@evunkas
@kackaa91
@lucik253
@catchulinecka
@kkacca
@bambulka247

kackaa91
29. říj 2019

@johan7 držím ti palce a myslím na tebe ❤ musíš doufat, a hlavně Johanko věřit❤️🙏🙏🙏 @lucik253 děkuji moc. A držím palečky na tvůj screening ❤️❤️

lucik253
29. říj 2019

@kackaa91 Moc dekuji 😍 uz aby,to cekani je hroznyyyy 😕😕😕

evunkas
29. říj 2019

@johan7 urcite to tentokrate dopadne.Verim tomu...

evunkas
29. říj 2019

@kackaa91 moc gratuluju🙂

peggy_5
29. říj 2019

Tak u nás se zázrak nekoná.. 😢 Teď jsme měli jen KET (ET nebylo kvůli OHSS). Přemýšlím zda na další pokus nedát i EmbryoGlue případně Asistovaný hatching.. Co myslíte dávala jste některá něco navíc při dalším pokusu nebo jste zase nechali jen čistě KET? Podařilo se? Nebo si třeba zkusit vyžádat před dalším pokusem nějaké vyšetření? Třeba imuno (to už mám asi 2 roky staré)... nebo je třeba něco co jste dělali při dalším pokusu jinak a povedlo se? Tonoucí se stébla chytá.. 🤐 Máme už "jen" 3 ❄ .... Případně myslíte, že nezdar může být způsoben trombofilní mutací? i když jsem píchala Fraxiparine??

johan7
autor
29. říj 2019

@lucik253 Tak to budeme mít “spolu” doktorské okénko 😘 moc děkuju, Lucí. I já Tobě. A jak se cítíš?

johan7
autor
29. říj 2019

@kackaa91 Já vím, jsou to takový divný pocity, co se v člověku mísí..., ale co se má stát, to se stane a jednou to prostě snad dopadnout musí, po takových letech...🙏🏻 Moc děkuju za podporu ❤️

johan7
autor
29. říj 2019

@evunkas Děkuju Evi, jsem z toho tentokrát v takovým divnym rozpoložení, minule jsem se fakt těšila a v podstatě to ze mě vylezlo hned druhý den..., tak teď jsem z toho taky taková nervózně natěšená, ale zároveň mě i dost leze do hlavy takový to co když to zase nevyjde...tuhle menstruaci jsem teda obrečela hrozně, nevím, co to se mnou je, nikdy jsem taková nebyla a byla nad věcí, ale teď mě to nějak semlelo...

johan7
autor
29. říj 2019

@peggy_5 S imuno má zkušenost @evunkas, určitě poradí co a jak vyšetřit 😉 My měli Embryoglue a bylo to na nic, teď ho zkusíme nedat a uvidíme. Máme už jen dva mrazáčky, tak jsem z toho taková napnutá. Asistovaný hatching je dle mého zbytečný, ale třeba na to má někdo jiný názor. Četla jsem tady o ananasu a červeným vínku v různých fázích cyklu, ale to vyzkoušeno nemám...

lucik253
29. říj 2019

@johan7 Joo jasne 👍 moc ti dekuji. Jsem zatim porad doma, trapi mne cele dny tezko od zaludku ale nezvracim,prsa tvrdy a ted mne trapi migreny zas...tak se tam ma dobre a nedeje se neco 😔

johan7
autor
29. říj 2019

@lucik253 Jejda...no ale aspoň o sobě dává vědět, to je dobré znamení 👍🏻 Moc na Tebe budu myslet, aby bylo vše v pořádku.

lucik253
29. říj 2019

@johan7 Moc dekuji 😍 urcite zas pisni 😚

johan7
autor
29. říj 2019

@lucik253 Určitě dám vědět 😉 v pondělí si dáme echo.

lucik253
29. říj 2019

@johan7 super 🙂

europa00
29. říj 2019

@peggy_5 ahoj to lepidlo je prý blbost..jen tahaní peněz...děloha není ve skutečnosti jakoby kulata a uvnitr vzudochrzdno..ta sliznice dopada na sebe..neco jako dva namazané chleby s marmeladou...navíc embrio se tam dava s určitou dakou nejakeho roztoku...takže asi je nej poležet si treba 20 - 30 minit...nenechat se vyluftovat po 10..jak to udelali mě...

johan7
autor
29. říj 2019

@europa00 Já co mám zatím ohlasy tak je to tak 50:50, ale otázka je, jestli by se to u těch, co se chytlo a měly ho, to chytlo i bez toho...chleby s marmeládou mě fakt pobavily hodně teď 😁 ale v dobrém...

europa00
30. říj 2019

@johan7 no 50:50 je to i když to nepodstoupíš--prostě bud a nebo..vysledky to podlezene nema zadne .-) fakt ze ne..pouze a opet jen tahanice z penez....embrio je prirozene takove mazlave...bavila jsem se o tom primo s odborníkem na delohy, co dela ambulantne hysteroskopie jako jeden z prvních
a ten mi vy vysvetloval...navic jsem tento nazor slysela i primo od doktora v ivf centru, ktery mi potvrdil ze to fakt neni zapotrebí..tvuj problem bude opravdu jinde ale asi na 99,9% ne v tomto...chapu ze tomoucí se stebla chyta...
jj s tou marmeladou je to vtipmne ale vysbvetlil mi to jako blbcovi...ja totiz na te hysteroskopii byla...a deloha mi prisla kulata otevrena alee to bylo pouze proto že mi ji načepovali roztokem 🙂 aby tam mohl operovat...po vymačkaní te tekutiny se slepí opet k sobě 🙂...takže predstavy ze embrio po zavedení plave nebo se vznasi nekde v prostoru jsou blbost

evawest
30. říj 2019

@europa00 Tady v Anglii te teda lezet po transferu nenechaji, v podstate jen minutku nebo dve a jde se, nejcasteji hned na zachod. A treba na jedne klinice mi o embryoglue ani nerekli, na druhe ho davaji vsem automaticky, pokud nereknes vylozene ne. A vyslo to. 👍

johan7
autor
30. říj 2019

@europa00 No můj problém je endometrioza/adenomyoza, takže “ošklivá” děložní sliznice, pokaždé mi na ultrazvuku říká, že by měla být rovná a já jí mám takovou zubatou a hodně moc narostlou, pak taky ty jatka u každé menstruace. Ale tohle je zajímavé, můžu se zeptat co je to za doktora? Já byla na ambulantní hysteroskopii na Barrandově u dr.Charváta a krom toho, že ambulantně bych do toho už nikdy nešla, tak mi říkal, že tak ošklivou dělohu zničenou endometriozou dlouho neviděl a že jinak než z umělka to nepůjde a je to těch cca 6 let zpět. Tady v Pronatalu se nad dělohou nikdo nepozastavil a i tady mi dělali hysteroskopii a bylo vše v pořádku, takže se to asi časem a tou mou vší bylinnou léčbou upravilo, ale nevím proč to moje tělo ihned vypudilo a to jsem brala Prednison...

johan7
autor
30. říj 2019

@evawest Evi, sleduji váš příběh, jsi neskutečá bojovnice a moc držím palce 🙏🏻 Moc gratuluju a věřím ve zdárné pokračování. Hodně štěstí!
Byla jsi na jiné klinice nebo bylo něco jinak než předchozí transfery?

evawest
30. říj 2019

@johan7 Dekujeme. 😊 Ne, byla to nase druha klinika a uz jsem mela vybranou novou, kdyby to zase nevyslo. 😅 nakonec jsme sli do darcu, spermatu i vajicek. Darce spermatu jsme meli i pri sedmem pokusu a zase spatna kvalita embryi, takze bylo konecne jasne, ze je asi problem v mych vajickach. Je to ale skoda, mam vysokou ovarialni rezervu, takze jsem chtela darovat v budoucnu, ale takhle nemuzu. Sli jsme do egg sharing, kdy darkyne taky chce IVF, ale pulka vajicek jde ji a pulka nam. A tim padem je to pro ni levnejsi, protoze nektere vylohy jsme platili my. A je taky tehotna. 🤗

johan7
autor
30. říj 2019

@evawest Ježiši to je skvělý! Opravdu moc držím palce dál. Takže vlastně budou mít dvojčátka ještě i trojče 😁

evawest
30. říj 2019

@johan7 Polovicni. To by byla moc velka nahoda, kdyby si vybrala stejneho darce spermatu. 🤯

johan7
autor
30. říj 2019

@evawest No jasně, to bylo myšleno v nadsázce 🙂 a nechali jste si zavést tyto dvě rovnou prvně? Nebo jste vždy zaváděli více?

evawest
30. říj 2019

@johan7 Jasny. 😉 pokud i ona ma dvojcata, tak by byla polovicni ctyrcata. 😂 jj, hned od prvniho pokusu jsme vzdycky nechali zavest dve. 😊

europa00
30. říj 2019

@johan7 prední gynekolog je z havířova doktor Kovář. no moc nechapu teorii ze jinak nez z ivf neotehotnís..pokud je to vada dělohy , sliznice, tak mi prijde uplne jedno jedstli tam dopadne oplodnené vajičko prrozene nebo jestli ho tam vloží...protože princip nidace tam pak zustava uplně stejný...a to je tvuj jediny problém??? jinak už vše ok snasenlivost na spermie atd.??? pokud ano, tak si myslim že musis resit dělohu...kamaradka měla to stejné endometriozu a sla na odstranení těch srůstu...ale rekli ji snazir se otěhotnět co nejdříve...tuším jedno vynechaní a hned...pač tento problém se vrací...6 let zpet je hoodne daleko to ses myslim tam kde jsi byla...pokud jak rikas mas misto menses jatka...takže zkus se obratit na ten haviřov..nechj si dělohu znova vyšetřit a tu endometriozu odstranit nevim jestli kyretazi..tak se to tuším dělá....pak bych počkala jeden cyklus a bud šla do nativu nebo těhotněla normálně, nebo inseminace..pokud i pravidelne ovulujes a pritel ma hezky spermio...tak bude problem pouze v tom že tva děloha to embrio neprijima..což se v takovem stavu nedivím...jinak kdyby se problem vyřesiltak muzes mit dite prirozenou cestou..kamaradka stihla dve než se ji to zhorsilo a prirozene

johan7
autor
30. říj 2019

@europa00 Nevím, jestli je to vada, myslím, že snad i teď už by to dle hysteroskopie z Pronatalu mělo být ok, resp. v děloze nebyly srůsty a o ložiscích také nemluvil. Byla jsem na velké operaci s cystami a srůsty před těmi 6 lety, od té doby se to nevrátilo a všechny výsledky mé i partnera jsou ok. Kyretáž by prý nic neřešila, ale toť názor jednoho doktora. Určitě nic nedám alespoň za konzultaci, zkusím se s ním spojit. A on je tam jediný nebo to je nějaká soukr.ambulance?

johan7
autor
30. říj 2019

@evawest Moc držím palce, je to krásný!

johan7
autor
30. říj 2019

@europa00 Už jsem na něj mrkla, má snad nejlepší hodnocení, co jsem kdy kde viděla 👍🏻 Až je to podezřelý 😀 ne, asi bude fakt dobrej, zkusím se s ním spojit min. na konzultaci po tomhle ket pokud to nevyjde. Díky!0

europa00
31. říj 2019

@johan7 vím, on byl prukopník v této medotě tady u nás v česku...kdy jsdes na ket??? vím že uz se asi nemuzes dočkat ale ja bych počkala...uprimne polož tvemu doktorovi otazku jaky je u tebe rozdil když se vajičko vloží a když se normalne samo oplodní a spadne ti z vejcovodu do dělohy..myslim že vůbec žadny...pokud nemas jiny reprodukční problém, ovulujes normalne.tak si myslim ze ivf te nespaci spise naopak...pokud bys vyresila kamen urazu z delohou tak verim ze budes mioc mit mimi prirozenou cestou..nebo si potom dovyberes ty mrazačky co už tam mas ze to je jasne...ale ted bych na slepo nevkladala...zkus si tam zavolat čekačka je tusím měsic..a chodi se na to cca kolem 10 dne cyklu7,8,9, 10...pro prehlednost v te deloze aby sliznice nebyla jeste hodne velika....opravdu to zkusc a polož svemu doktorovi tu otazku...myslim ze u tebe jen strili naslepo chytne se neechytne...prachy z toho tecou ze tak proc ne...alešance na uchyceni ve zdevastovane deloze je malinkata i tam se deji zazraky...ale viš jak...za tu prohlidku nic nedas..a je uplne v pohode, me vubec nevadila

Strana