IVF, berete s sebou na první konzultaci partnera?
maminky, budouci maminky berete sebou na první konzultaci i partnera? manžela?
Já jsem byla na 1.konzultaci sama, protože jsme se posunuli nečekaně v pořadníku díky tomu, že někdo před námi vypadl a bylo to dost na rychlo a manžel byl právě na služební cestě, ale paní doktorka mi řekla ať přijde na některou z dalších schůzek, aby mu to mohla všechno vysvětlit a měl možnost se zeptat. Takže pokud máte možnost jít i s partnerem, tak určitě jděte. Navíc tam dostane i informaci o vyšetřeních, která se budou týkat jeho.
ahoj, ano šli jsme oba a udělali jsme dobře neb nám hned brali několik ampulí krve a ty šly na genetický rozbor. Byly jsme trošku překvapení, ale větší překvápko byl výsledek, kdy mne zjistili genetickou odchylku a tím doporučili metodu IVF a předtím genetický rozbor buněk z několikadenních embryí. Ty co budou ok už by neměly mít na 99,99% vůbec žádnou vadu, co se může během těhotenství pak objevit. Ale toto dělá dle všeho jen pár klinik v ČR.
Ahoj holky..muj pritel ma horsi spermosky,ja bych mela byt v poradku. Prodelali jsme 3 iui a bez uspechu. Muj gynekolog mi rekl ze je to na IVF. Chtela jsem jeste zkusit pruchofnost,ale rekl ze ja bych mela byt v poradku. Nevite jake vas cekaji vysetreni? Nekdo chodi na hysteroskopii...jak dliuho to cele trva nez Vas vezmou na odbery?
My jsme na tom byli stejně ... manžel horší spermiogram, ale já v pořádku a dělali mi jen ultrazvoková vyšetření v různých fázích menstruačního cyklu a odběry krve ... těch bylo taky několik, protože je potřebují z různých denních dob. Pak jsem ještě byla na imunologii, ale tam to byl taky jen odběr krve. Hysteroskopie a laparoskopie se prý dělá jen v odůvodněných případech. V březnu jsme byli na 1. konzultaci, během dubnového cyklu se dělali vyšetření a v květnu se "šlo na to". Počítej s tím, že tam budeš docela často, tak pokud to nechceš nikde vykládat připrav si slušnou výmluvu ... u mě to byly záda a rehabilitace a týden po přenosu chřipka 🙂. Naštěstí to vyšlo hned na 1. pokus. Chlapi to mají jednodušší u nich je to jen odběr krve a spermiogram.

Zdravim,urcite,prvni konzultace byla s nami obema 🙂