icon

IVF Clinic Olomouc 2021. Kdo chodí, půjde pokecat, jak na tom je a co ho čeká?

zuzicek2013
8. led 2021

Ahoj holky,
Vy co chodíte na kliniku v Olomouci, pojďte pokecat,jak na tom jste,co Vás čeká... pojďme sdìlet své zkušenosti a dávat si rady. Já jsem po 2 neúspěšných KET v loňském roce. Nyní nám zbývají 3 embryjka. Chystám se v únoru na Hysteroskopii a pak snad na další pokus.Uz nevím co víc proto udělat..je to taková bezmoc.

romibe
Autor odpověď smazal
slunecnice_87
15. led 2021

@zuzicek2013
Ahoj Zuzi, našla jsem tvoji diskuzi. Sice jsem před prvním IVF ale pokecat by jsme mohly,ne?

zuzicek2013
autor
15. led 2021

@slunecnice_87 určitě ;).Kdy tě čeká první IVF?a jaký je u Vás problém?

slunecnice_87
16. led 2021

@zuzicek2013 no snad v půlce února. Mám se objednat ke konci ledna,napíšou mi léky a protokol (jestli to říkám dobře ). U me nepravidelně ovulace, pravděpodobně PCO. A jak u Vás?

zuzicek2013
autor
18. led 2021

@slunecnice_87 u nás azoospermie,takže přirozeně nulová šance.a vy nemáte šanci na přirozené otěhotnění?jak dlouho se snažíte?ke komu chodíš na klinice?

slunecnice_87
18. led 2021

@zuzicek2013 snažíme se víc jak 2 roky. HA neberu už 5 let. Mám jen půlku štítné žlázy ale jinak prý funguje dobře. My chodíme k MUDr. Michnove. Manzel má s předešlých vztahů 3 děti, tak bylo pravděpodobné že problém bude u mě.

slunecnice_87
18. led 2021

@zuzicek2013 A jak dlouho se snažíte vy? A ke komu chodíš?

zuzicek2013
autor
20. led 2021

@slunecnice_87 nám se před 5 lety povedla dvojčátka,máme dva kluky 🙂.teď bychom chtěli ještě jedno, měli jsme z IVF 5 zamražených embryí,ale na KET jsem byla loni 2x a nechytlo se ani jedno :(. Zbývají nám už poslední 3 kousky,tak se budu modlit,ať je tam aspoň jeden bojovnìček.Ja jsem teď chodila nejdřív ke Koutné,pak k Vrublovskemu a teď k Michnové,je fajn,ale teď s ní třeba řeším, jestli jít na Hysteroskopii s hormony či bez a přišla mi taková odměřená.a kdy plánujete další pokus a kolik jich už máš za sebou?

slunecnice_87
20. led 2021

@zuzicek2013 je dvojčatka 🙂🙃 to je hezký. Letos to určitě vyjde,uvidíš. Jj mě přijde celkově taková odměřená. My máme první v únoru, čekáme jinde vyjádří pojišťovna. Je mi 33 takže prý na nějaký pokusy sme staří 🤦‍♀️ měla sem v prosinci covid tak doufám že teď už bude vše jen dobré.

zuzicek2013
autor
20. led 2021

@slunecnice_87 a mimčo ještě nemáte?nejsi stará,myslím si že 33 je v pohodě věk ;).a dělali Vám nějaké vyšetřením před IVF?

slunecnice_87
20. led 2021

@zuzicek2013 společný nemáme. Manzel má 3 děti ale ty vyrůstají s mámou. Já jsem spíš pro ne přísná teta macecha u které se musí poslouchat. Dvakrát sem měla Femaru, to nezabralo a teď už jen čekáme na vyjádření pojišťovny zda nám schválí IVF. Ač jsem tajně doufala tak i dnes tt pouze / 🙄 a Tobě je kolik?

zuzicek2013
autor
20. led 2021

@slunecnice_87 mě 34 bude mi 35.a mám z toho docela nervy,i když už máme dvě děti za které jsem neskutečně vděčná,že se vůbec s manželovou diagnózou podařili,tak bych moc ráda ještě jedno a o to.vic mě ubíjí,že vím, že máme už poslední 3 pokusy a přirozeně je to vyloučené....už nevím co proto udělat.ani neví jestli chodit na KET v nativu nebo stimulovány...každý má jiný názor,no je to fakt děs.vìš co tvoje diagnóza není tak hrozná,tam je i velká šance,že se Vám když ne první tak druhé povede přirozeně.takx jsem měla před prvním těhotenstvím PCO a po porodu se mi to úplně upravilo a dokonce jsem zažila i ovulační hlen 😀,ale jak jsme začali řešit další pokus,tak se tělo zase jaksi pojašilo....

slunecnice_87
20. led 2021

@zuzicek2013 a klukům je kolik? Jj už jsem o tom taky hodně četla ale narazila jsem spíš na stimulovany. Pořád jsem si říkala že to bude v pohodě a uz me to tak v pohodě nepřijde. Navíc mi sestra oznámila zeje těhotná. Podruhé. Na první dobrou. Prej se mám tvářit víc radostněji 🤦‍♀️

zuzicek2013
autor
21. led 2021

@slunecnice_87 5 let jim teď bylo.doufala sem,že to klapne loni a budou od sebe o 5 let,ale bohužel.vìš co,to znám ty pocity....my se taky snažili dlouho asi 2 roky a mrzí tím došla sestra,která je starší oznámit,že je těhotná....přála sem ji to, ale hrozně záviděla,později jsem to obrečela.Segra taky měla blbé řeči...nikdo nevěděl,tě se nám daří,takže jsem na to raději nereagovala...když pak oznámila,že čeká druhé a já už děti měla,už to bylo jiné,ale teď ji zase trošku závidím to mimčo protože vím,že nám se přirozeně nikdy nepodaří,že to není u nás tak,že řeknu,chceme dítě a hned za měsíc je... bohužel...je to fakt těžké a upřímně závidím těm,co to tak mají,ale ty nikdy nepochopí,jak je to pro nás těžké.no nezbývá nic než bojovat.tteba to u Vás klapne hned na poprvé ;).

slunecnice_87
21. led 2021

@zuzicek2013 Jj to nikdo nepochopí co to je, hlavně ani já sama tomu moc nerozumím. Pořád si říkám,že třeba začnu pít ten čaj a že se to pomůže,nebo že si koupím ty a ty kapky a že ty určitě pomohou. Já mám doma snad dvě krabice od čajů,kapek,doplňků,vitamínů. A nic. Nejhorší je zaměstnat hlavu. Máme blbé vstávání do práce,vstáváme o pulnoci. Nikdo mi neřekl jestli to může být i tím 🙄

zuzicek2013
autor
22. led 2021

@slunecnice_87 to.si myslím,že asi ne,ale těžko říct.vìš co,ono to ovlivňuje spousta věcí, které si ani neuvědomuje,psychika je fakt mocná.js třeba po porodu měla MS jak hodinky s sotva jsme začli řešit KET,tak se mě vše rozhodilo...takže taky nevím,čím to může být.

slunecnice_87
24. led 2021

@zuzicek2013 a myslíš že to nebude taky spojené s psychikou? Už jsem přemýšlela cvičit jógu nebo Mojzisovou, nemáš zkušenosti? A kdy jedeš zase do IVF?

vcelkamaja27
2. únor 2021

Ahoj holky, připojuji se k diskuzi. Také jsem pacientka IVF Clinic Olomouc i když teď nedochazim na léčbu. Po druhem IVF čekáme mimi (20tt). O miminko se snažíme přes 3roky. Manzel ma špatnou morfologii spermii. Chapu vaše negativní pocity z těhotných v našem okolí. Měla jsem to úplně stejně a ještě ke všemu jsme o první mimi přišli a švagrova 14dni na to oznámila ze je tehu. Řvala jsem jak malá a myslelal ze se z toho zblázním. Je to opravdu strašně těžké a kdo není v takové situaci dost těžko chápe. Bojujte a vydrzte! My ještě nemáme vyhráno ale snad už vše dopadne dobre a v červnu k nám naše stesti prijde🙂

slunecnice_87
2. únor 2021

@vcelkamaja27 je tak to gratuluju. Hlavně je super že člověk vidí že se to prostě povede. Já mám teď v lednici injekce a čekám na MS. Jen je to běh na dlouhou trať. Ke komu di chodila?

vcelkamaja27
3. únor 2021

@slunecnice_87 Celou dobu jsem chodila k MUDr. Souškove. Delala nám i poslední úspěšný transfer. Ale punkce a první transfer delal vždy někdo jiný. Jediný kdo mi není moc příjemný je doktorka Koutna a nikdy jsem se nesetkala přímo s Machacem. A jaké mas léky? Budu držet pesticky ať to vyjde🙂

slunecnice_87
11. únor 2021

@vcelkamaja27 tak sem si ti napsala - Gonal a mám brát 175 jednotek. Celkem se bojím toho odběru,mám se bát? 🙃🙂 a na kolikate Vám ti vyšlo?

vcelkamaja27
12. únor 2021

@slunecnice_87 odběru se neboj..vše prospíš a není to bolestivé. Spis budeš unavená po narkoze. Doporučuji v den odběru a den po klidový režim. Celou dobu se o tebe bude starat sestřička a než té pusti domu tak ti vše řekne doktor. Kolik odebrali a jak to probíhalo. Hlavně si opravdu vše pichej jak ti řeknou na klinice.
Mame za sebou dvě IVF a po obou jsem otěhotněla. Jen u prvního pokusu se embryo zastavilo ve vývoji v 8tt.

slunecnice_87
18. únor 2021

@vcelkamaja27 tak já mám odklad. V neděli jsem si zlomila ruku a prý mám přijít až budu fit. Což dvojitá zlomenina zápěstí je tak 6 až 7 týdnů ☹ ach jo 😥

vcelkamaja27
19. únor 2021

@slunecnice_87 třeba to tak ma být..zbytečně se nestresuj. Za par tydnu budeš fit a vše půjde dobre 🙂