IVF. Dlužím u VZP, bude to problém?

lidy1981
12. zář 2017

Zdravim vsechny, po roce a pul nas ceka IVF. Jen dotaz, který bych nejradeji nemela, ale bohuzel..... Dlužím u VZP, bude to problem?. Diky za info

apple_tree
12. zář 2017

@lidy1981 Nevim, na kolik to bude nebo nebude problem, ale uvedomujete si, ze pokud neco dluzite na pojisteni, naskakuje vam tam slusne penale? Chcete mit dite a dluzite na takove zakladni veci jako je pojisteni? Co dalsi lekarska pece v tehotenstvi, jak to hodlate resit? Nejdriv bych zaplatila dluhy a az pak premyslela o diteti.

ferrari
12. zář 2017

Zaplaťte dluh a pak si pořiďte miminko to je taky finančně náročné 😕

mimiveru
12. zář 2017

Přesně tak.... jít na nemocenskou a případně hned poté na mateřskou bude hodně finančně náročné, doplatila bych to a pak bych řešila dítě.

sardelka15
12. zář 2017

Obávám se, že pokud dlužíte na pojistném, žádost o IVF vám neschválí. Mají přímo v podmínkách, že pokud není uhrazeno řádné pojistné, nelze čerpat výhody ani bonusové programy. Nejlépe zavolat přímo na VZP a informovat se o splátkovém kalendáři a poté možnosti čerpat na IVF.

kamino
12. zář 2017

Mam take obavu, ze zadost nebude prijata. Jen upozornuji, ze.i.kdyz pojistovna prispiva na IVF, je.nutne mit nejakou rezervu, s prodlouzenou.kultivaci a transferem a mrazenim nas jeden cyklus.vychazel pres 30 tisic..

galatea_a
12. zář 2017

IVF je finančně náročné. Nejdřív je potřeba poplatit dluhy a pak počítat s dalšími výdaji 😉

lidy1981
autor
13. zář 2017

Vsem dekuji za informace, jen bych dodala ze nikdo nevi proc dlužím na pojistném a to ze mam splátkový kalendář jsem asi mela uvest. Deti mam uz dve a myslim si, ze maji vse co potrebuji a myslim si, ze i dalsi vytoužené děťátko by melo vse potrebne i pres splátkový kalendář a dluh za ktery ani nemohu. Nicmene opravdu vsem dekuji za nazor a snahu