icon

IVF - jaro 2021

zizitap
16. bře 2021

Ahojky dnes jsem zacala pichat gonal. Za tyden me ceka utz. Mame naplanovany i geneticky screening tak nas pak ceka ket asi nekdy koncem dubna zacatkem kvetna

monimates
27. kvě 2021

@marselina také si říkám, i když aspoň jsem se na verdikt z krve mohla připravit

veeev
27. kvě 2021

@marselina To muze byt fakt brzy. 7. den po et a 3denni embryjka jestli se nepletu. Jeste je sance, neboj 🙏🙏🙏🙏

veeev
27. kvě 2021

@monimates Drzim moc moc palce✊ Je to ale boj vydrzet netestovat, co? 🙈

europa00
28. kvě 2021

@monimates ahoj děkuji ono je to hrozně těžké..naopak tam se snažili .-) jak říkám byla jsem snad jediná která měla tak nizkou stimulaci, říkali že to běžné není, že i 18 letým dárkyním začínají na 225 gonalu...byli překvapwní jak reaguji na stimulci..to pak bylo v pořadku, bohužel o dvou přístupech k dávkám ovitrele jsem neměla ani tušení, že někomu se dáva jedna injekce a jinému dvě, zjistila jsem to až tady od slečny ve skupině píchali jsme si to ve stejný den, ale rikala jsem si že třeba je to rozdíl dle váhy, pač foliku jsme měly stejně...až pak když se odebrali same nezrale vajčka mi to jedna doktorka řekla..byl to děs..musely je zlikvidovat, pouze jedno mělo šanci na přežití. nejhorší bylo že v ten den odběru mi to takto neřekli, cítila jsem se hrozne jako že to je už moje selhání že už nemám tak kvalitní vajíčka jak jsem myslela...a jestli tedy vubec mám mít děti...no a z druhé doktorky pak na kontrole vylezla pravá příčina, že nebyly vadné pouze nezrale, tak jsem ji řekla že jsem slyšela že se píchají 2 injekce..a to už sla s pravdou ve. že ano že některe cary už jedou v tomto režimu, že je efektivnejší, že ja jsem jeste dostala nejaký stary protokol,ale že pro přístě budou vedět že u mě ta jedna dávka nestačí...☹ na jednu stanu radost že to není mnou na druhou stanu, že kam vlezu tam je něco špatně...už si opravdu říkám že jsem prokletá, nebo to na sebe vzatuji negativnima myšlenkama...bohužel jinde to bylo ještě horší..tady si alespon říkám, že maji už určitý odzkoušeny protokol něco černé na bílém, že už to nebudou brát jako mé bludy a budou to respektovat, ale upřímně nevím jestli do toho ještě půjdu. minimálně to celé prazdniny nechám uležet v hlavě.

europa00
28. kvě 2021

@marselina ahojky děkuji za čtyřlístky a 7 den kolikadenního embria?

marselina
28. kvě 2021

@europa00 3denniho embryjka

europa00
28. kvě 2021

@marselina tak to más v podstatě čas...10 den po oplodnění má duchy snad jen 20- 30% žen...ten 12 den po oplodnění už je třošku vypovídající...proč ti zaváděli 3 denní embrio? moc nechápu, proč to ještě na hodně klinikách dělaji, 3 denní embrio do dělohy ještě nepatří, v tu dobu se má nácházet ve vejcovodu, kde je uplně jiní pH i prostředí. mě je z tech CARU smutně.

marselina
28. kvě 2021

@europa00 dvě deti mam přirozene a žádný zdravotní problém s manželem nemáme. Pan doktor rikal ze z tohoto důvodu nebudeme davat prodlouženou kultivaci a taky z důvodu mého veku.
Tak mi zavedl dvě jedno 6a druhé 8mi buněčné

alexkisss
28. kvě 2021

Ahoj holky mužů mít dotaz jak probíhá transfer? Jdu v červenci tak me to zajímá a co vše to před transferem obnáší budu si pichat nějaké hormony atd dekuji

marselina
28. kvě 2021

@alexkisss ahojkyy, určitě nejdřív hormonální profil, naberou ti krev a zjisti jak na tom tvoje telo je.
Pak si budeš pichat nejale hormony záleží co ti daji, 36hodin před odběrem vajicek si pichnes ovitrelle.
Pak jdeš na ten odber, oni oplodní vajíčka a treti nebo paty den ti je vloží zpatky. U odběru budeš v celkove narkoze, u transferu muže být i tvůj partner.

europa00
28. kvě 2021

@marselina aha, ale to právě není o tom jestli je žena uplně zdravá, to jsem reprodukčně taky, syna prirozeně a všechny své těhu na první štuch, co nechráněný sex to těhu..bohužel jsem tehdy neveděla že mi dojebali dělohu po kyretáži na kterou mě přinutili po zamlklém těhu, neodešlo samo, donutili mě na kyretaž a pak už jsem potracela jak na bežícím pase...3 x behem roku, přisl o vejcovody a srusty v děloze jsk blazen, všechen rozbor plodu ok byly geneticky v poradku, chyba byla v té děloze a to se zjistilo až už jsem nemohla mít děti bohužel.

...spíše o to že 3 denní embria patří do vejcovodu ne do dělohy, následkem toho u nich může vzniknout tzv buněčný šok, pro ty embria už tak je to veliký záhul a to i když vkládají blasty, které už alespon jdou nějak vyhodnotit. Problém je že pouze málo cáru prolouženou kultivaci zvládá, a samozřejmě si jedou svou že jedno nebo sve vajička na prodlužku nedavají protože ví že z například 10 vajec jim do blasty dojte treba jen 5 když mají štěstí...mě alespon vkladali morulu ta v té době se zrovna dokutáli do dělohy, zvlastní je ze 4 den a to stádium moruly v žadné caru nevyhodnocují moc teda náchapu proč hodnotí 3 den na vložení a pak až 5....když vlastně by žene zvětšili úspěšnost alespon to morulou a to z hlediska že se v té děloze alespon fyziognomicky má nacházet...já chtěla prodlouženou i s jedním, dali mi poloviční slevu za to že zavedli morulu, a uchlacholili mě tím, že morua je v pořadkuu, že by mi do dělohy nedali nic co tam ještě nepatří. držím ti palce aby to byly bojovnící a to místečko si vybojovali...těhotenství z 8 buněčných vložených embrie jsou také, takže šance je...bohužel nám nezbývá vžy jen věřit, i když já sama za sebe nesnaším falešné nadějě ty mě rozsekají ze všeho nejvíce

marselina
28. kvě 2021

@europa00 mrzí mě tvoje spatne zkušenosti. Já se ti strašně moc omlouvám ale pusobis na mě strašně moc negativně a úplně to pro přečtení tvých příspěvku padá na mě. Opravdu se omlouvám, ale cítím to tak.

europa00
28. kvě 2021

@marselina jj to já se moc omlouvám tobě, protože máš naprostou pravdu, už je to takový defekt po těch 5 letech v pěči lékařu, ani nevíš jak ráda bych vrátila čas do doby kdy jsem jim bezmezně věřila. Všechny tady navíc potřebujeme podporu a neději...a navíc ty jsi zdravá žena a opravdu veřím že to své vysněné dítě mít budeš...at tak nebo přirozeně, takže být tebou se ani nestresuji, tvé dítě si tě určitě najde nebo už právě našlo. přeji opravdu jen to dobré.

marselina
28. kvě 2021

@europa00 vše v pohodě ano🍀💗jednou se urcote všechny dočkáme našich vytouzenych miminek

veeev
28. kvě 2021

Tak pridavam take kousek toho stesti pro vsechny 🍀🥰

marselina
28. kvě 2021

@veeev moooccc stesticka, holky prece to není jen tak s těma 🍀💗

veeev
28. kvě 2021

@marselina Verim, ze tohle je predzvest toho dobreho, co nas ceka 🥰 Tebe nejdriv a nas hned za tebou 🤗

marselina
28. kvě 2021

@veeev jsi zlata dekuji💗

veeev
28. kvě 2021

@marselina Neni zac ❤ Tak to proste bude 🥰 Dneska mam dobrou naladu a jsem nejaka rozneznela. A to ani nesviti slunicko 🤗

alexkisss
28. kvě 2021

@marselina me už právě budou vkládat embryo tak me zajímá zda si budu muset pichat hormony před tím než mi vloží embryo atd jak to je

marselina
29. kvě 2021

@alexkisss pokud jdeš už na transfer tak žádné hormony si pichat podle mě nebudeš .Před transferem já osobně užívám progesteron(vaginální cipky) a estrofem plus kyselinu listovou.

marcynkaaa
29. kvě 2021

@marselina
@veeev
Ahojky holky! Krásnou slunečnou sobotu!
Tak se hlásím. Dala jsem se trochu psychicky do lepší nálady. Doufám že už jsem to zpracovala.
Od středy jsem už 1DC,tak je KET skoro za rohem. To co že mě teď s MS odchází je masakr! Včera jsem málem bydlela na WC 🤣 no. Aspoň se pořádně pročistím.
Jinak už beru pěkně Estrofem. A už 7ho jdu na UTZ. Měla jsem jít 6ho ale je to neděle. Tak chápu že se jim nechce. Ale jde jen o sliznici...tak ten den je detail.
No a pokud vše půjde ok tak snad příští víkend cca už KET 😍 plus mínus. Uvidím po UTZ

marcynkaaa
29. kvě 2021

@marselina Jak se cítíš? Všechno dobré? 🥰 Doufám že si držíš stále pěkné a pozitivní myšlenky!

marcynkaaa
29. kvě 2021

@veeev Jak to čtu tak úplně zaris! Počkej jak přijde ještě sluníčko! To bude nádhera! 😍🤩

marselina
29. kvě 2021

@marcynkaaa juu tak to jsou samé krásne zpravicky. Tento krát to už vyjde uvidis🍀💗
Popravde začínám ztrácet naději, nevím proč.Jedine co mě bolí jsou prsa, ale bolest stejná jako vždy týden před ms.
Testovat se chystám v úterý 1.6. na den deti a buď a nebo.Hodně přemýšlím, zda se pouštět do další stimulace kdyby to nahodou nevyšlo.
Ale snažím se myslet pozitivně a nějak se zabavit abych na to nemyslela💗🍀

monimates
29. kvě 2021

@marcynkaaa Moc držím palce🍀, měla jsem to taky tak, po neúspěšném KETu jsem se z toho otřepala a další pokus byl za dveřmi.. je třeba myslet pozitivně.. dnes jsem 11.den od vložení.. v pondělí jdu na krev.. jsem odhodlaná vydržet a netestovat.. 🙂

marcynkaaa
30. kvě 2021

@marselina Tak to už to testování máš taky za dveřmi 😇🥰👍 myslí co nejvíce pozitivně ! To zvládneš! Nic není ztraceno ...ani nemůže být předem.
To zvládneš s emryjkama!

marcynkaaa
30. kvě 2021

@monimates Děkuji moc! To mě čeká teprve první KET. Nikdy nám nic jinak nezbylo.
Krásný 11 den od vložení! Kolikadenni jsi dostala?
Držím všechny palce co mám aby tento tvůj KET byl úspěšný 👍🥰😇

marselina
30. kvě 2021

@marcynkaaa do úterý vydrzim a otestuju, snažím se myslet pozitivně, ale víš jak to je.
Prsa mě bolí ale falt jako když mam před ms a bříško bolí jako když mam ms, to si nevyberes.
Holky když mate z caru datum testování, tak jim pak voláte a oni vás objednají na krev?

marcynkaaa
31. kvě 2021

@marselina Ničeho se neboj! Je to buď a nebo. A ty příznaky jsou prostě bohužel fakt stejné!
Moc na tebe budu zítra myslet 👍🥰
Jinak u mě v CARu volám a objednávám se na krev cca ten den co mám oficiálně testovat nebo na den po. A je to tak pokaždé. Ať už je výsledek na testu jakýkoliv

Strana