IVF - jaro 2021
Ahojky dnes jsem zacala pichat gonal. Za tyden me ceka utz. Mame naplanovany i geneticky screening tak nas pak ceka ket asi nekdy koncem dubna zacatkem kvetna
@marcynkaaa to mě strašně moc mrzí opravdu, zase mě to rozplakalo.
Mas mrazacky tak ti už vyjdou, říká se ze se Ket ma vetsi úspěšnost. Moc na tebe myslím 🍀💗
@marselina Ty se hlavně drž i ty tvá krásná a statečná embryjka! Musíš myslet pozitivně i za nás ostatní a ukázat že to jde a máme také naději 😘😍
@marcynkaaa budu se moc snažit ale upřímně je to těžké.🍀🍀🍀💗💗
@marselina Vím jaké to je. Máš pak pocit že máš být také skeptická. A proč by to mělo vyjít zrovna tobě. Ale neboj se 😘 bude to dobré!
@marcynkaaa Ach jo, to me moc mrzi 😔 Fakt jsem tomu verila. Tak aspon, ze jsou mrazacci. Tam ten sampion musi byt 🙏🙏🙏
@marselina Neboj....kdyz jsme my dve s @marcynkaaa zklamaly, tak tobe to proste musi vyjit 🥰✊
@marcynkaaa ach jo ☹ to me moc mrzi. drzim palecky s mrazackama 🙏
@marcynkaaa Bude lip, to je jasne 😊 Dej se do kupy, nastav se na mrazacka a za chvili to vyjde 🥰
Ahoj holky dlouho jsem tu nebyla...potřebovala jsem se s neuspěšným těhu srovnat..všem co jste už těhotné gratuluji, těm které ještě ne přeji hodně sil do dalšího snažení...
Aneb jak me mé úposlední těhu mohlo i zabít...paradox jako blázen...každopdně mi hvězdy nejsou příliš nakloněny od začátku ivf procesu .-)...bohužel nemám žádné mrazačky, protože mi dacli nějaký zastaralý protokol pouze jednu davku ovitrele což u mě nestačilo pro dozraní všech mých vajiček...a z 6 kusu, se 3 ani neodlepily od stěny folikulu (totalní nezralost) dalsí 3 byly nezrale a zachránit se podařilo pouze jedno, ktere jeste 9 hodin dozravalo v misce...to se podarilo oplodnit a přesto že jsem měla prodlouženou kultivaci která vycházela na Velikonoce tak tam chtěli mít volno a pozvali me o den dříve a zavaděli dokonalou morulu..avšak morula stádium se standartně nevyhodnocuje...navíc byla takova zrychlena už šla do blasty, tak jsem to neřešila...o tom že udělalali chybu v davkovani ovitelu jsem se dozveděla až pozdeji...10 den po oplodnení 10DPO počítejte 4 dny morula + 6 dní po ET jsem našla krasného ducha na testu, radost...12 den sílíl 14 den po oplodnení nějak stagnoval a ja už veděla že je něco špatně...věřtě 14 dní po oplodnění to jest 8 dní po ET 6 denního embria už u prosperujícího těhu nelovíte duchy..už by tam měla byt jasne viditelná čárka možná růzova ale jasná...sla jsem jako samoplatce hcg pouze 29...to už jsem věděla že je zle vollala na kliniku, jestli nahodou nemám brat lek na ředení krve..atd.veřila jsem že by se to dalo zachranit...ne prijdte az na kontrolu...za dva dny hcg kleslo na 28 takže..už jsem veděla že je zle...a už se jen modlila at to v pořadku odkravacím dle kliniky jswm vše vysadila...jenže v děloze zustal vaček plodovy ktery si uz pak delal co chtel a hcg zase zacalo rust ne ukazkove ale rostlo, pak zase test zeslabnul pak zase zesilil porad uplne zmatky..prosperujici tehu to nebylo a ja v panice s kyretaže naštěsti me vzali na fakultku a podstoupila jsem potratovou pilulku ktera váček vypudila a to až za 3 dny jsem teprve zacala krvacet..takže nervy stres vše....nooo a co je nejvetsím paradoxem kdo si palnmatuje že jsem psala ze ve 38 letech az prilis reaguji i na nízkou stimulaci...takže při 100 gonalu jsem mela 6 folikulu...tak mi na fakultce oznamili ze mám velikansty hyperstimulak, že mám vaječník o velikosti 13 cm a to i za situace ze plod nevytvari tolik hcg, ze kdyby se to těhu chytlo a vytvařelo normalní hcg takže mě to celkem dost může ohrozit na živote...že 13 cm už je kritických, prasknutí vejcovodu, vnitřní krvácení atd...a že nechápou, že do mě embrio za těchto okolností vkladali...že u žen jako ja se doporučuje vkladat až menses po odběru ne hned po stimulaci...že to moihlo mít vážné následky...no jako bych na to na klinice neupozornovala že sve telo znam a to když jsem chtěla mírnou stimulaci se na me jeste divali jako na debila co ve 38 letech jako chci však jsem stará měla bych začínat na 225 gonalu...to by me asi odstřelilo rovnou...takže opěšt chyb jako prase...hoodně zvazuji jestli mám silu riskovat dál sve zdraví..mám krasné 8 leté dítě a chci pro něj být zdravá...
kdyby mi přesto ruplo v bedně, opravdu už to půjde za mých podmínek, doufám že už budou natolik rozumní s tím že to mají černe na bilém že se mě nebudou snažit škatulkovat a budou se na mě dívat individuálně. takže asi tak. Všem držím moc palce.
@veeev Ahojky!
Doufám že se máš dobře!
Jinak teda já dnes regulérně 1DC. Je to zase šílená spoušť co že mě odchází 🤔😯
Ale na klinice jsme domluvení,že zkusíme hned KET. Tak už od zítra beru léky a jedeme 🤩 jsem zvědavá. Ještě jsem KET nepodstupovala. Nikdy nám nic nezbylo k zmrazení. Tak uvidíme.
Dnes mi je psychicky lépe. Věřím že příprava na KET mě aspoň trochu zaměstná hlavu...
@marcynkaaa dost rikaji ze ket ma vetsi úspěšnost než ET.Jsme tu porad společne tak se navzájem podpoříme 🍀💗
@europa00 Ahojky! Tebe si také pamatuji. Někde na začátku diskuze jsme tu byly zároveň. Plus s dalších skupin.
Moc mě mrzí tvá zkušenost 🥺 zní to úplně jako sci-fi. Člověk by nevěřil že je něco takového možného!
Je hrozné co zvládnout pokazit u jedné ženy která jen chce miminko
Jsi silná ženská! Neumím si představit si procházet tímhle vším.
@marselina To jsem také zaslechla. Snad mé tělo bude odpočaté a připravené lépe než teď.
Doktor zněl hrozně zklamaně že to nevyšlo. Že tomu tentokrát věřil.
Tak hurá na to 😇🤭
@marcynkaaa Ahoj, mam se vyborne. MS skoncila, uzivam malou a dneska jsem udelala mega uklid....i okna mam umyty. Tak mam radost.
Me to furt tak mrzi, fakt jsem tomu u tebe verila. Ale tak KET je za dverma, to proste musi klapnout 🍀
@veeev To já si také užívám malého! Čekáme na lepší počasí a vyjedeme si na kolo 😍 tak ten už se těší. Ďábel malý. Tak to jsi dnes byla velmi výkonná! Okna mě také čekají o víkendu.
Mám teď cca 17 dnů před transferem. Tak mám čas něco udělat.
@veeev ahoj no k tomu ovitrelu řekli jen ze teda příště si musím píchnot dva (že jeli nějaky starší protokol, že už několik měsíců ví že jsou lepší vysledky se 2 dávkami) ale mě dali pouze tu jednu a ta nestačila...a k tomu hyperstimulaku nic to jsem zjistila až v nemocnici na fakultce .-) a co se tyce jiného caru, no byla jsem i v olomouci v podstatě stejný neli horší přístup. tam jsem měla stimulaci pouze clostikem, 6 foliku, přijela jsem pouze na kontrolní ultrazvuk a 4 uz byly prasklé...take jsem jim tvrdila že na stimulaci reaguji jinks než jiné ženy že to u mě pak jse rychle...no v podstatě že me jiný doktor udělal blázna...prý noo paní tvrdí že jich měla 6 a tu nic není...říkám mu jak tvrdím, snad to máte v kartě....takže od tama jsem odešla. upřímně jak v něčem vybočujes je to problém..nespadas do tabulky
@marcynkaaa Ja prave taky makam jak das, abych za mesic mohla s cistym svedomim na dalsi pokus a hodit nohy hore. Jeste by to chtelo pocasi, abych se mohla povenovat zahrade. Ale v tyhle kose se mi moc nechce 🙈
To kolo zavidim. Ja ted nesedela na kole asi 2 roky. Se budu zase bat 🤣
@veeev
@europa00
@marcynkaaa
@zizitap holky všem posílám moc stesticka
Ahoj všem, jsem zase zpátky.. 🙂 18.5. jsem byla na třetím pokusu, 1x ET, 2xKET.. minule jsem 9.den testovala a test byl negativní, krev posléze také.. dnes jsem opět 9.den.. zapřísáhla jsem se, že testovat nebudu..

@marselina To je jeste brzy ne? Neboj, bude to dobre 🙏🙏🙏