IVF - jaro 2021
Ahojky dnes jsem zacala pichat gonal. Za tyden me ceka utz. Mame naplanovany i geneticky screening tak nas pak ceka ket asi nekdy koncem dubna zacatkem kvetna
Ja sem po kontrole. Na levo 4 folikly 15,14,12,11 a na pravym jedem 12mm. Dostala sem ke gonalu menopur a citrotide. Pichat do ctvrtka pak utz a opu nejak zacatkem tydne. Pokud bude malo foliklu tak asi ani genetiku delat nebudem a udela se ET
@europa00 no...ty toho máš za sebou taky požehnaně. To já pár potratu mám taky za sebou. Jen po IUI dva. Ale 'nastesti' v dřívějším týdnů než ty.
Já nemám ani ovulaci,ani menstruaci bez pomoci. Do toho manželovo spermio není nic moc.
Nám už také zůstalo jen IVF. I když teda ne z důvodu jako u tebe...Držím ti všechny ale všechny palce!
@zizitap Děkuji moc. Určitě zkusím. Zkusím i jinou značku. Do středy je ještě chvíle času. Ale musím uznat že jsem doufala aspoň v ducha 👻
@marcynkaaa jo no. Clovek je vzdy natesenej ze. A ikdyby to ted nevyslo. Tak 2.urcite jo!
@zizitap Děkuji moc. Rozhodně je člověk nateseny. Hlavně na ten první pokus. Ten má vždycky své speciální kouzlo a velkou naději.
Ale tak. Aspoň vím do čeho jdu po druhé. A bude to ! 🙂🙃
@marcynkaaa tak uvidíš,třeba se ten dusík ještě objeví.. e úplně chápu.. když jsem ho neměla tak 12 dpo tak už jsem ztrácela naději.. já teda 2 čárky ještě neviděla nikdy...drz se a zkus to zítra a dej vedet 🙂
Tak dnes vysledok UTZ - 14 folikulov...podany uz Cetrotide...ale mam sialenu reakciu po vpichu, mali ste to tak aj vy, opuchnute, cervene v mieste vpichu...uz to sice pomaly odznieva ale vystrasilo ma to
@marcynkaaa kolikaty den to je po ET nebo KET?
@bluehorse2020 Jsem po ET, transfer byl 10ho,ale jen dvoudenní,4bunecne. Na KET nemáme nic. Vaječníky nereagovaly jak by měly
@marcynkaaa no já si spíše myslím že duvod je ten že ti vlkadali 2 denní ktere se normálně nikdy nevkláda...minimalne 3 denní 8 buněčné..nechápu, že ti dali embrijko s tak malou šancí na přežití...za mš pochybní centra...určitě se na to zeptej a už si nenech nikdy vklsdat 2 denní
@marcynkaaa no presne...
@marcynkaaa takze OPU jsi mela v pondeli 8.3.?
Pokud dopre pocitam jsi dnes 12 den po ET u nekterych je jeste brzo a carka se neukazuje. Kazdopadne nic moc, ze ti to embryo dali tak brzo 😔 i presto drzim palce!
@europa00 Je pravda že tohle jsem nijak nestudovala. Takže jsem si nechala poradit a přišlo mi to jako normální postup. Nevím? Přitom bylo té nejlepší kvality, všechno úplně dokonale...takže by určitě v klidu došlo dál.
@bluehorse2020 jojo. Opi byla v pondělí 8ho. Přesně jako píšeš.
Já vůbec nevěděla že tohle se nedělá? Přišlo mi to opravdu jako běžná praxe?
Všechno jsem si studovala,pročítala. Tuhle fázi ne.
Ještě chvíli a bude to aby člověk fakt studoval všechno a 'bojoval' za sebe proti doktorovi. To je šílené...
Ale moc děkuji za podporu a za radu!
Co s tím dál to nevím.
@marcynkaaa
@marcynkaaa no určitě by sis to v centru mela vyřesit...a znova nenalwtet tohle mi přijde šílené...skoro mi top přijde jako zámerná sabotáž...už tří denní je risk...ono v tu dobu je embrio jeste ve vejcovodu kde je uplně jiné ph než v děloze..proto má 3 denní menší šanci přežít...5 denním se šance zvyšuje..nejlépe když už je to ve fázi kdy opouští svůj obal a bdo několika hodin po vložení už začíná nidace...2 denní tam 4 dny vlastně čeká v naprosto nevyhovujících podmínkách...za m je to špatně...já do reprofitu v ostrave chodim...a taky tam je jedna taková horákyně co to na me zkoušela s dvoudenním ale zarazila jsem to hned...volala svému doktorovi a ten jasne řekl ze neexistuje..nepodrazí se mezi sebou tak jen dodal že se asi spletla...houbelec, nespletla dokonce mi tvrdila ze 3 denni je uz prodlouzena kultivace kterou bych si mela zaplatit...nastesti jsem mela svou hlavu...ale te doktorce se vyhybam obloukem a už ji nechci potkat na směně upřimně...takže se n každý ukon ptám kdo mě bude vyšetřovat
@marcynkaaa no ono opravdu jak vsichni pisoz, minimalni kultivace jsou 3 dny. Prodlouzena do 5. Dne se dela, pokud embryo prosperuje. Bohuzel ted uz nevyresis asi nic, kazdopadne to chce zmenu centra, protoze jednak doktor a jednak embryolog tohle vubec nemel dopustit. Ja mela OPU ve stejny den jak ty, ale embryo zavadeli az v sobotu po 5 dnech. Kazdopadne jeste nezoufeh, nadeje porad je 🍀
@europa00 Tak já to vůbec nechápu. Tak proč vůbec tohle dělají? A ještě mě ujišťoval že je vše v pořádku? A že je fakt super šance že to vyjde...
Asi jsem měla studovat VŠ v jiném oboru abych tohle podchytila. Moc děkuji. Aspoň vím že příště tohle nenechám dopustit. I když nechápu proč vůbec tohle někdo dovolil? Nechápu že rozdíl mezi Brnem a tvou Ostravou je takhle velký. Jeden pokus v háji...😕 Je mi z toho normálně smutno.
@bluehorse2020 Nezoufam. Ale teď vím že mé malé samce se ještě zmenšily 🥺😯 ale moc děkuji za reakci. Aspoň vím. I když ...nemusela bych. Tohle má vědět doktor a ne já. Achjo. Pak někomu důvěřuj...

@marcynkaaa to me mrzi ale nadeje umira posledni. Treba se jeste ukaze. Zkus odpoledni koc. Me ta ranni vychazela slabsi vzdy.