IVF. Je tady někdo, kdo měl opakovaný potrat, a přesto má zdravé miminko?

marikaf87
8. únor 2022

Bylo mi doporučené podstoupit Ivf důvod dvakrát zamlklé těhotenství. Bylo mi řečeno že bych mohla mít genetiku embryí zdarma. Když jsem se tedy rozhodli podstoupit ivf při druhé kontrole při stimulaci mi bylo řečeno, že genetiku embrya bychom si museli platit sami, že nemáme nárok od pojišťovny. Paní doktorka mi řekla, že vzhledem k tomu, že mi genitika i imunologie vyšla v pořádku, že se myslí, že genitika embrya v mém případě není nutná. Jedině co mi bylo zjištěno z výsledků byla mutace MTHFR c677t homozygot. Jinak manžel vše v pořádku a z předchozí vztahu má dvě zdravé děti.
Můj dozat zní je tady někdo kdo měl opakovaný potrat a přesto má zdravé miminko?Z ivf se podařila zamrazit dvě embrya.. Ale mám strach aby to vyšlo a bohužel na genetiku embrya nemáme finance. Samotné ivf nás stalo 45 tisíc.

lachtanice86
8. únor 2022

@marikaf87 potratu, zt a biochemek jsem mela minimálně 6. Co vím. Ivf jsem nepostoupila a mam 2 zdravé holky přirozeně

marikaf87
autor
8. únor 2022

@lachtanice86 děkuji za odpověď 😊 člověka uklidní když zjistí, že je naděje.

europa00
8. únor 2022

@marikaf87 ahojky nepises věk, za ne dvě zamlkle těhotenství už něco naznačují… a záleží ve kterém týdnu jestli bylo potvrzené. Pokud jsi zdravá moc nechápu, ještě když nemáš problém otěhotnět a genetiku ti nechtějí udělat hrozí ti zamlkle těhotenství i po ivf… v prve radě bys měla mít za sebou vyšetření imunilogicke jestli ty embrya nezabijí tvé tělo , dále hormonální , trombofilie Ake to se deka v rámci Imuno… dále jestli embrya odešla sama nebo jsi musela podstoupit kyretaze - můžou byt Pak v děloze srusty … je očividně hodně věci které vysetrene nemáš nebo o nich nepises, za mě bych do vkladu nesla bez těchto vyšetření.

europa00
8. únor 2022

@marikaf87 už čtu ze Imuno mas a věk ? 2 x zamlkle mi už přijde divne… proč ivf když ti odmítli genetiku pokud by byla.vada na straně plodu což je v 60 % tak geneticky nevysvětleného embryo je stejná Sazka do loterie jako kdybys tehotnela přirozené… a hlavně zadarmo

marikaf87
autor
8. únor 2022

@europa00 je mi 35 let, zamlklé těhotenství byla vždy do 7 týdne.. Ano geneticke i imunologicke vyšetření v pořádku. Štítná žláza taky v pořádku.

marikaf87
autor
8. únor 2022

@europa00 proč ivf protože nám řekli že genetika embrya by byla v rámci pojišťovny zdarma.. A když už jsem podstoupila ivf tak v půlce procesu jsem se dozvěděla, že nemáme nárok na genetiku embrya zdarma. Že by jsme to museli zaplatit a že to stojí hodně

europa00
8. únor 2022

@marikaf87 aha to jsou ale fakt blbci… protože oni ví co pojišťovna schválí a co ne. Tusim ze po 3 už to pojišťovna proplací…tak držím palečky. 35 už je vyšší věk i co se genetiky embryí tyče… ještě to není tak hrozné ale tusim ze 30-40 % už bývá v tomto věku špatných… v mých 38 už 70 %

monii007
8. únor 2022

@marikaf87 my to meli stejne. Vse v poradku u me jen homozygot, jak u tebe. Byla jsem celkem 7x tehu a mam jen dve deti. Nakonec všechny pocaty spontánně. Mesic pred ivf se nam povedlo druhe a poslední.
Kvuli te mutaci jsem si musela redit krev a bylo vse v poradku.

marikaf87
autor
8. únor 2022

@monii007 já jsem byla na vyšetření homocysteinu v krvi a právě vše v pořádku..

xleni
8. únor 2022

@marikaf87 měla jsem 2 zamklá těhotenství a genetiku embrya nám pojišťovna proplatila. Ale manžel má k tomu špatné spermie, tak to možná taky souvisí s proplacením.

tasimia
8. únor 2022

@marikaf87 3x zamkle těhotenství IVF, nedostala jsem se přes 12tt, 1x mimoděložní.
Malá je přirozeně.

marikaf87
autor
8. únor 2022

@tasimia
@tasimia a příčina zamlklého těhotenství? A co vám pomohlo?

tasimia
8. únor 2022

@marikaf87 nebyla srdeční akce. Jinak embrya byly geneticky zdravá, sice ne všechny, ale zavedené ano. Pokud myslíš tohle, bohužel se nepovedlo.
A malá přišla když už jsme se smířili s tím, ze dítě mit nebudeme, vyprdla jsem se na vše, odmítla jsem čtvrtý pokus IVF, plánovali jsme, ze pujdeme do zahraničí - mam tam rodinu a najednou jsem byla v 9tt i když teda s mymi problémy si sedl na zadek i gynekolog.

kobliha91
9. únor 2022

@marikaf87 2 potraty jsou dostačující pro to,abys splňovala jednu z podmínek pro hrazení genetiky embrya pojišťovnou. Mám to taky tak

lachtanice86
9. únor 2022

@marikaf87 určitě je

rozitta
9. únor 2022

Toto jsem si uložila: