Ahoj. Jsem tu dnes poprvé. V pátek jsme byli na vstupním pohovoru při plánování IVF. Je tu také někdo z Karlových Varů? 🙂
@sal80 strach..tak ten chápu..také jsem ho měla...ne z toho kolotoče kolem, z různých vyšetření, stimulace atd..to ne to jsem zvládala dobře..měla jsem vynikající lékaře suprový Car..takže tohle mě nedělalo problém...
strach jsem měla vždy z toho..zda bude dost vajíček, zda budou kvalitní, kolik se jich uchytí a halvně jestli se udrží v mém těle..to je to nejhorší ta nejistota to čekání na výsledek a pak to obrovské zklamání když to nevyjde...
My jsme se s manželem snažili přesně 4 roky..podstoupila jsme nejdříve 3 IUI, své 1 IVF a následně 1 KET..ani jednou to nevyšlo...poslali nás na genetické a imunologické vyšetření, pak jsem byla na laparaskopii, hysteroskopii, chromopertubaci....po těchto zákrocích jsme šli na 2 IVF bohužel opět nic...
dala jsem si tedy žádost do Lázní, že to před 3 IVF zkusím tam třeba mě to pomůže...dost jsem si tam psychicky odpočinula a i fyzicky mě bylo také mnohem lépe...můj lázeňský lékař mi doporučil co nejdříve po příjezdu domů podstoupit 3 IVF..ještě v lázních jsem se objednala do Caru.vše jim vysvětlila, tak jak se věci mají..řekli přijeďte hned až se budete vracet domů, udělali se potřebná vyšetření před IVF a v loni den před Štědrým dnem jsem začala se stimulací....v lednu 2011 bylo tedy 3 IVF a to bylo konečně úspěšné..takže možná, že právě ty Lázně pomohli...i když pravda je, že mé 3 IVF bylo celé jiné než ty předchozí, změna léků, změna stimulace poprvé jsme si nechali udělat AH a poprvé jsme si nechali zavést 3 embria...no a z toho se nám uchytila naše Maruška..
Takže se neboj..jednou to vyjde a věřím, že u vás se zadaří hned na poprvé..
mám spoustu kamarádek, kterým se podařilo otěhotnět hned na 1 IVF..
@adenka84 Také nemám strach z té cesty k miminku, ale ze samotné fáze jeho čekání...počínaje tvorbou vajíček. Podstupovat IUI jsme nechtěli, a i ke stavu mých vejcovodů by to bylo zbytečné, a rozhodli jsme se rovnou pro IVF. Laparoskopie (opakovaně a i s chemopertubacemi) i hysteroskopii mám za sebou (naposledy 2007) a tak je teď, opětovně, dělat nebudou. Jde se stimulovat, odebírat, oplodňovat a pak vkládat. Psychicky jsem v pořádku, ještě mě nic negativního nepotkalo. I my věříme, že to bude napoprvé a příští prázdniny nás bude o jednoho (dva?) víc 🙂
Děkuju za podporu 🙂
Díky 🙂
Holky tak v pátek jdu na odběr vajíček i když vajíček mám málo mám jen 2 vajíčka a 2 mám malé které už asi nedozrají ☹ ale doktorka říkala že nezáleží na kvantitě ale na kvalitě tak snad to vyjde
Ahojte holky jsem taky z Varů v neděli jdu na IUI.a když se to nepodaří tak na IVF.Nevíte jaký je rozdíl,mezi tím co hradí pojišťovna a tím co stojí 15 000??? Jaké s tím máte zkušenosti?
Ahoj je tu někdo kdo v nejbližší době podstoupí ket?
Ahoj @pajala, já teď v říjnu snad, podle ms. A dojíždím do IVF do Karlových Varů.
Ahoj holky, dnes jsem byla na odběru vajíček a v pondělí transfer 🙂moje první ivf v kv. Je tu také někdo ? 🙂
Ahojky @mispuleee já dojíždím do KV na Bělehradskou a Ty? Já mám teď před KET, příští týden v úterý jedu na kontrolní ultrazvuk 🙂
Ahoj, já jdu na odběr zítra. Chodím do Pronatalu.
Ahoj @karnea to je Tvoje první IVF nebo? 🙂
@petulinka17 Jj první
Ahoj petulinka17 já chodím do té u Becherovky 🙂
@mispuleee tak to já taky 🙂
Tak jak jste holky postoupili ?? 🙂 já čekám na devátého, to mi budou brát krev, tak uvidíme 🙂
Já jdu ve středu 4.11. na KET 🙂 držím palce ať to dobře dopadne ;)
Ahoj holky jé jdu na ket v pátek 13.11tak uvidíme jestli bude to číslo pro nás stastne 🙂
Ahoj @pajala určitě to bude šťastné číslo 🙂 a do kterého centra ve Varech chodíš?
Ahoj já taky jsem z Varů.Já už stimuluju a zítra jdu na kontrolu a už by mi snad měli říct termín na odběr vajíček 🙂