icon

IVF - nechaly jste si zavést jedno nebo dvě embrya?

hadiceee
21. kvě 2017

Ahoj holky, kdo znas jiz podstoupil IVF zavadely jste jedno nebo dve embrya? U zavedeni jednoho je pry sance na uchyceni nekde mezi 25-35 procenty a u dvou cca 40-50 ale zas je samozrejme velka sance na dvojcata a s tim i spojena rizika.. Nechala jste nektera zavadet rovnou dve? Jaky na zo mate nazor??

hanyas
•
21. kvě 2017

Osobni zkusenost nemam, vzdy jsme zavadeli jedno, ale zkus mrknout sem. Dava mi to smysl. http://www.sanatoriumhelios.cz/embryotransfer/

hadiceee
autor
•
21. kvě 2017

@hanyas Ahoj dekuji za odkaz, ano to dava smysl..

lenusaak
•
21. kvě 2017

@hadiceee ztotoznuji se s odkazem od @hanyas . Zavedla bych jedno, pokud je embryjko dobre chytne se a nemusi byt zavedeno ve dvou ( kdy to druhe třeba nemusi byt vhodne) v jendom cyklu, ale samostatne v dalsim cyklu. Je riziko ze pri odchodu toho spatneho s sebou strhne to dobré.

hanyas
•
21. kvě 2017

Presne tak. Navic cloveka hreje myslenka, ze ma jeste dalsi pokus v podobe zamrazeneho embryjka. 💚

anina32
•
21. kvě 2017

Já bych zavedla dvě, vlastní zkušenost: 1.IVF zavedena 2embria=jedno se uchytilo, máme syna. Měli jsme pak ještě 4 zamražené, zkoušeli jsme zavádět po jednom embriu, dva KETy bez úspěchu, poslední dvě jsme tedy chtěli nechat zavést najednou, ale jedno nepřežilo rozmrazení a tak jsme nechali zavést jen jedno a opět bez úspěchu. 2.IVF byl velký propadák, z jedenácti vajíček jsme nakonec měli jen jedno embrio, to mi zavedli a opět to nevyšlo. V prosinci mi bude 39, řešíme jestli do té doby nezkusit poslední 3.IVF, a jediné čím si jsme jistí je to že pokud by byli aspoň dvě embria tak bysme je nechali zavést společně.

klokanka73
•
21. kvě 2017

Já bych taky zavedla dvě. Že se chytí obě je šance jen 15%, ale že aspoň jedno více než 50%. A určitě s sebou špatné nestahne to dobré, to mi doktor vyvrátil. My v březnu zaváděli dvě super blastocysty a bylo z toho biochemické. V dubnu jsme zaváděli opět dvě hatschujuci blasty super kvality a jsem v 8tt a chytlo se jedno embryjko. Dvojčata jsme si představit uměli, kdyby náhodou, ale nakonec je tam jedna prdelka.

hanulla85
•
21. kvě 2017

Ahoj, tak já byla na IVF celkem 3x. Poprvé jsme měli jedno embryo,nevyšlo to, podruhé také jedno a potřetí jsme si nechali dát dvě. A chytilo se jen jedno. Potřetí to byl KET.

hanulla85
•
21. kvě 2017

Ty poslední jsme totiž měli zamražené po dvou.

lenusaak
•
21. kvě 2017

Postupem času Vice klinik pristupuje k postupu k zavedeni jednoho embryjka, pokud klinika preferuje pouze prodlouzenou kultivaci, jsou vetsinou ( nepisi vsechny, abysme se chapaly!!!!) i prikloneny k tomu, zavest jedno embryjko. Kliniky co delaji kratsi kultivace ( a prodlouzenou kultivaci nabizeji jako nadstandard, pritom by to melo byt spis samozrejmosti) pak zavadeji i vice embryjek.
Na internetu koluje kupa článku, je hodne vyzkumu .. navic vicetne tehu muze byt rizikovy samo o sobe atd atd...
samozrejme co klinika to nazor.. clovek si o tom musi udelat sam vlastni nazor taky a ne treba jen na základe co mu rekne mudr z dane kliniky.. chce to trichu cist , nastudovat si , chtit skyset nazor od vice odborníku a udelat si pak svuj obrázek.
To ze jedno embryjko muze poskodit to druhe zdrave je fakt, podlozeny na vyzkumech z jinych - v tomto vyspelejsich zemích.. ale je to proste 50% na 50% - muze a nemusi a je kupa žen, kupa zkušenosti ( pozitivni x negativni) kupa nazoru... nakonec je to vse na dotycnem paru. At se rozhodno jak se rozhodne.. 😊

katka345
•
21. kvě 2017

Zdravim, jsem mesic po prvnim ivf. Hodnoty krevni stoupaji pomalu v utery byly na 533 doktori si mysli ze jde o mimodelozni. Myslite ze to tak byt muze? Bylo by to vysnene miminko moc onej stojime. Po transferu mi bylo zavedeno embryo jedno.

katka345
•
21. kvě 2017

Do uterka na ultrazvuku nenasel doktor embryjko. Akorat malinky vacek se zdalo ze tam je. Myslite ze vysnene miminko bude?

hanyas
•
22. kvě 2017

@katka345 pokud hcg stoupa pomalu, mohlo by se jednat o mimodelozni tehu. Take jsem jedno prodelala. Pokud ale je neco viditelneho v deloze, muzes byt v klidu. Ta hodnota 533j. je kolik dni po transferu?

katka345
•
22. kvě 2017

Bylo to 25den po transferu... na ivf transferu sem byla 21.4

katka345
•
22. kvě 2017

@hanyas
Dnes mam další kontrolu tak sem zvedava co mi reknou

hanyas
•
22. kvě 2017

@katka345 tak potom dej vedet. HcG teda nijak zavratne vysoky neni, ale pokud se cca obden znasobi, je vse v poradku. Preju hodne stesti!

katka345
•
22. kvě 2017

@hanyas
Mame obrazek 5tt + 3
Rikal pan doktor
Od 22 do 533hcg se zvysovalo a dnes mi nebral uz krev...

katka345
•
22. kvě 2017

@hanyas
Ja uz od prvniho vysetreni mela spatne vysledky prodelala sem endiometriozu

hanyas
•
22. kvě 2017

@katka345 no tak parada! 🙂 gratuluju! 🙂

katka345
•
22. kvě 2017