icon

IVF PO ČTYŘICÍTCE 40+. Kdo si tím prošel nebo prochází?

liliczech
9. zář 2020

Ahoj. Je tu některá 40+ (budoucí) maminka, která prošla nebo prochází IVF? Najednou mi přijde, že jsem jedina na svete, ale vim, ze nejsem 😀
A prijde mi, ze 10-15% sance, o který me informovali v centru, je titěrná, ... čekám, bojim.

Strana
z3
cherie24
9. zář 2020

@liliczech známá na tom byla nedávno, vyšlo to na po 3. a dali za to slušný balík. Ty šance tak bohužel odpovídají, protože plodnost ženy od 35 let rapidně klesá každý rok.

eeevee
9. zář 2020

Kamarádka měla první IVF ve 41 letech, vyšlo napoprvé, rodila ve 42 letech. Teď je těhotná podruhé, má 45 le, tam už to bylo komplikovanější, co vím, byla na odběru vajíček 4x.

jadviga
9. zář 2020

Ahoj, bude mi 41, mám za sebou 1x IVF, zatím 2x KET- neúspěšný. Mám 12 leté dítě přirozeně, po všech vyšetřeních mi bylo řečeno,že mám vajíček jak 25letá, otázkou je ovšem kvalita😔, jinak vše v pořádku já i partner( je mu 33let) ještě máme 2 pokusy. Jsem z toho zničená....takže asi psychika

jjasmina
9. zář 2020

Všechny ženy , které se do toho rozhodnou jít po 40 maj muj obdiv, mě je 36 a necítím se ani na to druhé. Kolikrát mě vyčerpává ted to noční vstávání a nevyspání. Ale holky držím vám palce 🙂

levandulka_fialova
9. zář 2020

@jjasmina Myslím, že velmi často je to jen z toho důvodu, že před tou 40 jim to nešlo, snažily se několik let nebo neměly partnera (jsou dost nedostatkové zboží a často i kazové 😂). Každopádně náročné to určitě je, ale aspoň za mě to stojí za to 😉.

cherie24
9. zář 2020

@levandulka_fialova tak to měla teta no, ta by měla děti už ve 20, ale nebyl vhodný kandidát 😀 nakonec byla ráda, že stihla aspoň jedno před 40, ale je z toho těhu a porodu dost rozhašená no, pořád má nějaké zdravotní problémy 😏 teď máme prcky rok od sebe

jjasmina
9. zář 2020

@levandulka_fialova U mě to bylo taky tak nějak, dlouho partneři na dvě věci.. a přišel až později no, ale teda, mazec

jjasmina
9. zář 2020

@cherie24 No já po porodu byla jak největší mrzák, spodek byl ten nejmenší problém

cherie24
9. zář 2020

@jjasmina mno teta se tenkrát taky úplně zdravotně sesypala a má teď i hrozné bolesti zad a blbě se z toho dostává no 🙈 Ale ono si člověk nevybere, ne vždy má člověk prostě štěstí a narazí na toho správného partnera... Ale řekla bych teda, že fyzicky to zvládám mnohem lépe a to jsem samoživitelka. Po té psychické stránce to už je na pováženou, kdo zvládá líp 😁

rosalline
9. zář 2020

Mně to vyšlo napoprvé po 40. Ale embrya byla geneticky vyšetřená. 14 vajíček odebraných, 7 vydrželo do 5.dne, ale pouze jedno jediné bylo geneticky ok a to se uchytilo...a teď mu byly 2 roky 😃

liliczech
autor
10. zář 2020

@jadviga Nebuď zničena 😊 Držím pesti! Děláš neco co pomaha psychice? Treba klidnější jógu, dejchani do břicha a tak ... věřím tomu, ze hlava dokáže zázraky. Ja se snazim, ale občas me to dostane 🥴

liliczech
autor
10. zář 2020

@rosalline 😊 super! Mne se “povedlo” jedno vajíčko... z osmi. to vydrželo a ted spolu čekáme jak se mu u me líbí 😀 A jsem rada, ze slysim, ze po 40ce to JDE! Gratuluju!

rosalline
10. zář 2020

@liliczech děkuji ...držím vše palce.... Kolikátý den po transféru jsi?

jadviga
10. zář 2020

@liliczech děkuji, momentalně cvičím Mojžíšovku. Držím pěsti, ať se vše povede🍀🍀🍀🍀🍀🍀

jadviga
10. zář 2020

@rosalline mám taky geneticky vyšetřeno, zůstaly 4 v pořádku, sliznice skvělá.....a stejně se zatím 2 neuchytly......bojím se jít na další KET😞😔

liliczech
autor
10. zář 2020

@rosalline byla jsem v úterý ve dvě odpolko... takže ... dneska teprve třetí den 🙂 jedu lehoulinkou jógu, povídám si s... břichem 🙂)) jim ananas a špenát, ale uz jsem i v práci, v kanclu. dekuju moc 🙂

liliczech
autor
10. zář 2020

@jadviga hned jak přijdu z práce, jdu googlovat “mojzisovku” 😀 tak si budem držet pesti navzájem!!! určo dej vědět! ja jsem teprve 3 den po transferu...

rosalline
10. zář 2020

@liliczech taky jsem jedla ananas, banány a užívala vysoké dávky progestronu

rosalline
10. zář 2020

@jadviga ... a jaké léky jsi užívala po transféru?

liliczech
autor
10. zář 2020

@rosalline ok, jdu do banánů!
Před i po transferu - Utrogestan... jaký ty?

rosalline
10. zář 2020

@liliczech já ještě měla dvě injekce... jedna byla Ovitrelle asi 5. Den... měla simulovat těhotenství a do 24 hodin jsem si píchla ještě jednu, ale nevím teď název... něco de... a Utrogestan ...

rosalline
10. zář 2020

@liliczech tak do těch 24 hodin ještě decapeptyl a do 5 dnů ten ovitrelle

jadviga
10. zář 2020

@rosalline estrofem a Utrogestan....ananas🙂

liliczech
autor
10. zář 2020

@jadviga 😳😳😳 - proc mi toho dali tak málo??? 🤔 ... asi jim zavolam! Ale asi to je u každy jinak... snad. O to víc ananasu do sebe musim cpát 🙂))

rosalline
12. zář 2020

@liliczech Ahooj, tak jak se cítíš?

liliczech
autor
13. zář 2020

@rosalline ahoj 🙂 no.. jak to rict... tak nějak mam intuici, ze 👎🏼... první dny jsem byla presvedcena, ze “je se mnou”... a ted to tak nevnimam... a taky jsem se rozhodla uz nikde nic nečíst, protože jsem si přečetla, ze kolem 6 dne po transferu je častý až běžný, ze holka špiní nebo slabé krvací a to ze je dobry znamení... a ja nic... ale jinak jsem docela ok, kolem me se toho ted deje tolik, ze se nesoustredim jen na me. možná to je spatne. nevim.
dekuju ☺️

levandulka_fialova
13. zář 2020

@liliczech Špinění při uhnízdění není pravidlem, já ho určitě neměla. Hlavu vzhůru 😉

liliczech
autor
13. zář 2020

@levandulka_fialova 🤩🥳 dekuju... jdu promluvit s intuici 😀

rosalline
13. zář 2020

@liliczech já jsem taky špinila a i krvácela i dost dlouho... že jsem dostala injekční progestron-agulutin.... dřzím míč moc pěsti

pet43
27. zář 2020

Ahoj holky,je mi mi 43 a čekám na výsledky svého prvního iiv.Jestli dobře koukám, tak jsem na tom stejně časově jako @liliczech,akorát ja byla v 11🙂..Jak to u tebe dopadlo,jestli se můžu ptát?

Strana
z3