IVF v červenci - srpnu 2016
Holky potrebuju od vas co uz jste tim prosly rict co obnasi ivf a jaky to je. Dekuju.
Ahoj holky, mám dva dny po embryotransferu a strašně se bojím. Mám zavedené prý moc hezké pětidenní embryjko, bohužel ostatním se tak dobře nedařilo :(. Je to moje 1. IVF a hodně se bojím. První den jsem se skoro bála nějak víc pohnout, i když vím, že když to není námaha, tak to SNAD nemá vliv a snažím se být v klidu. První moc mi nebylo dobře od žaludku, tak jsem se z toho pěkně vystresla a dnes jsem měla takový nepříjemný telefonát, který mi taky nepomohl :(. Můžou takové věci ublížit embyjku ? Moc díky, asi to moc řeším, ale jsem vyplašená. Moc děkuju
@mandlicka25 snaz se byt v klidu 😉 hlavne psychicky... to je nejdulezitejsi. Pust si nejakou komedii, vezmi si knizku a uzivej si, ze ted jsi tehotna. Protoze ted to tak je 🙂
@hanyas snažím se! Dnes je to třetí den a pořád mě napadají myšlenky, jestli tam to ebryjko ještě je. Fakt si připadám jak blázen! A to jsem si před chvílí volala, jestli by nebylo možné dostat aspoň nějaké krátké vycházky, abych mohla obejít aspoň barák nebo si dojít pro něco k jídlu, prý prvních 14 dní to nejde, takže co budu dělat fakt netuším :D. Nejhorší na tom je, že muž přes týden pracuje v Praze a jezdí domů jednou týdně a na víkendy, takže jsem tu na všechno sama. Ještě že mám maminku a kamarádku, které dochází....
@mandlicka25 tyyy, to hroti az moc, ne? Nekdo po transferu chodi normalne do prace. Ja treba nemela vychazky jen tri dny a potom normal od 12 do 18hod. Taky jsem na to byla dost sama, ale da se to zvladnout 😉 navic pokud jsi mela blastocystu a pokud jsi 3. den po ET, embryjko uz by nejspis melo byt zakousnuty 🙂
@hanyas Měla! Na odběru jsem byla v pátek a na transferu středa, takže zkoumám, jestli nějaké zmámky hnízdění, ale to být asi nemusí. Někde jsem četla, že někdo může špinit, takže doufám, že to není podmínkou. Právě proto přemýšlím, jestli tam je a je v pořádku, to z hlavy asi nedotanu... Ty vycházky jsou šílený, jako být doma zavřená?! Sestřička mi řekla, že na to nemá nikdo nárok, že nárok je až po 14 dnech :(, tak nevím
@mandlicka25 čím míň se budeš sledovat, tím líp 🙂 stejně na sobě nic nevykoukáš. Cokoliv budeš cítit, můžou mít na svědomí hormony, kterýma jsi teď nadopovaná. Nemusíš cítit vůbec nic. Nárok bys mít měla, ale co car, to jiný "metody" 🙂 nemáte třeba aspoň zahrádku kolem domu nebo jsi z bytu?
@hanyas bydlíme v 11 patře :D, máme sice zakhlený balkon, ale už je tam chladněji, takže nechci riskovat nachlazení. No v každém případě jsem si jistá, že tak dlouho doma aspoň bez procházky nevydržím, takže to risknu a třeba se budem s mužem chodit v devět v noci procházet :D.
S tím zkoumáním máš pravdu, strašně mi naběhla prsa a zvětšily se mi bradavky, které hodně bolí, moje prsa jsou menších rozměrů, takže to pociťuju dost, ale jak říkáš, to můžou mít na svědomí všěchny ty prášky 🙂...
@mandlicka25 jo, tak to bylo jediný co... Strašně mě bolely prsa, jakoby ze stran, jako by mi do nich někdo nakopal 😀 taky mám prsa neprsa, takže vím o čem mluvíš 😉
@hanyas a povedlo se to?
@mandlicka25 u mě je to složitý. Nejsem moc dobrej příklad. Embryjko se chytilo, ale do teď nikdo neví, kde je. Takže pořád jezdím na odběry a včera jsem se (prozatím) vyhnula laparoskopii - podezření na mimoděložní těhu. Ale hCG začalo klesat (naštěstí).
Ale ty to budeš mít všechno v pořádku, neboj 🙂
@hanyas Tak držím palečky, aby se tam ten drobeček našel a byl kde má. Já byla pořád plná očekávání a měla jsem radost, že se porařilo omloudit pět vajíček, po třech dnech byly čtyři z toho 3 kvality jedna. Jedno jim kvalitou uteklo dopředu - to mám snad teď v příšku a ostatní to nezvládly a to mě trochu srazilo na kolena.
Musí se to zvládnout a teď doufám, že budu mít štěstí, protože se mi to absolvovat vše znova nechce, ale když budu muset tak to zvládnu, pro tohle cokoli. I když jsem byla překvapená, jaké velké bolesti jsem měla po odběru vajíček. Nejsem citlivka a něco vydžím, ale doma jsem opravdu brečela bolestí. Bylo to jako když by mi někdo vrážel nůž do spodních žeber na boku, ale za tři dny už dobrý 🙂.
@hanyas určitě to dobře dopadne! Na tomhle všem je nejhorší to nekonečné čekání
@mandlicka25 v děloze není, takže u mě je to jasný. Jak se všichni modlí, aby se drobeček držel, já se teď paradoxně modlím, aby se pustil sám. Já to měla divoký od začátku. Nejdřív se mi udělala cysta, kterou mi museli odsát, takže se stimulace o měsíc odložila. Potom jsem na stimulku nereagovala jak jsem měla, chtěli ji v polovině stopnout, že nebudu mít žádný vajíčka a nakonec byly 4. Jednu morulu mi dali do bříška a 3 kousky máme zamražené. A dopadlo to, jak to dopadlo. Asi budu dlouho sbírat odvahu do dalšího pokusu. Člověk počítá jen se dvěma možnostma. Buď to vyjde, nebo ne. Ale když zjistíš, že to vyšlo, ale je to celý špatně, je to asi ta nejhorší varianta...
Budeš testovat nebo to necháš až na kontrolu? 🙂
@mandlicka25 to teda jo. Nekonecne cekani...
@hanyas no... to je otázka, když jsem chodila na inseminace, tak už jsem dospěla do toho stádia, že jsem testovat vůbec nechtěla a z každého testu jsem měla hrůzu. Pořád na netu čtu, jak holky pořád testují každý den a už to nemžou vydržet a já mám spíš opačný problém, bojím se dalšího velkého zklamání. Když jsme se snažili normlálně, tak to ještě šlo, ale u ěch insteminací jsem to dávala už špatně. Teď jsem říkala, že to nechám na testy, ale červíčka mám a říkám si, že bude lepší asi tušit, co mi řeknou. Jasno v tom nemám, pro mě je to srach. Po pravdě moc ani nevím teď, když už tam mám starší embryjko, kdy by test už měl něco ukázat a jen tak to zkoušet rozhodně nebudu, to je strašný psycho. Jak si to dělala ty?
@hanyas tak to mě mrzí, dobře to dapadne :*. Přesně jak píšeš obrovská radost a pak o zklamání je hrozný. Je to všechno hrozně nespravedlivý, když vidím, kdo má děti a kolik! A já mám v 25 takové problémy a musím tohle všechno řešit... ono se to někdy povede, musíme doufat
@mandlicka25 na testování je pořád času dost. Uvidíš, jak se budeš cítit. Ono se to den ze dne mění. Strach, touha po tom vědění,... Já testovala od 8. dne, ale i to je brzo 🙂
@mandlicka25 jojo, mně je 26. Ale manželovi 36, takže už bysme drobečka vážně moc chtěli 🙂 bylo to poprvé, co jsem na testu viděla \\, i když mi způsobily víc smutku než radosti...
@hanyas já jsem je bohužel ještě neviděla, i když vyloženě nějaký problém nám nenašly. Já mám problém s ovulací, ale na clostík jsem reagovala dobře. Teď jde o to co ta vajíčka, když se teď dařilo jen jednomu
@mandlicka25 jo, u mě je taky problém ovulka. To jsme na tom dost podobně 🙂

@hanyas jo jo.. jeho predlonske spermio ukazkove. ted teda v reprofitu delaji novy snad zitra dojdou vysledky nechali sme zamrazit pac aby se mnou on nemusel pak litat kdyz uz byl v cr na dovci se mnou. dalsich 8 litru v haji.. toto bude jeste masakr