icon

IVF v Pronatalu v Praze + azoospermie

verunka_7
31. říj 2016

Ahoj holky,

toulám se na internetu už pár měsíců a pořád hledám různé diskuze na téma IVF a azoospermie. Našla jsem toho spousty, ale né přímo to, co by mě nějako více pomohlo.

Krátce o mě a proč zrovna toto téma. S přítelem se snažíme rok o miminko, které se Nám samo sebou nedaří. Můj gynekolog Nám udělal spermiogram, kde se bohužel ukázalo to nejhorší a to právě zmiňovaná azoospermie. Dostali jsme doporučení do Pronatalu v Praze, kde jsme 27.10.16 byli na první konzultaci.

Chci se Vás tedy zeptat holky, máte některá tu samou zkušenost a máte třeba nějakou úspěšnost? V Prontalu jdeme na jejich první spermiogram až 9.12.16, takže zatím toho moc nevíme a už mě to naprosto ničí.

Strana
z2
tehulka1167
2. lis 2016

@verunka_7 dávej mu selen a zinek na spermie.

verunka_7
autor
3. lis 2016

@tehulka1167 už se pro to chystám dnes do lékárny.. 🙂 tak uvidíme 9.12. jak na to budeme 🙂

kikcha
24. lis 2016

@verunka_7 ahoj, už nějakou delší dobu čtu různé forumy a diskuse ohledně MESE TESE, rozhodla jsem se také přidat, možná taky dostanu užitečnou informaci. Manželovi v roce 2013 objevili obstrukční azoospermie, takže nás hned objednali k tomu Kocimu, jelikož nenašel vady hormonální ani geneticky tak zbyla operace která u něj stojí mraky peněz, to nám tehdy nauctoval 35 tisíc, jen operace, při tom že nám dával šanci 50/50, pak jsem na internetu našla jiný car v Apolináři v Praze, objednali jsme se, a pak to bylo rychlé, manželovi hned na urologické klinice dělali operace MESE TESE a mně odběr vajíček, našli spermie, pak se oplodnelo 3 vajíčka pak následně embryotransfer, pak nekonečné čekání 14dni, a pak nic, zklamání, slzy, pak za dva měsíce KET, nic, pak zase KET, a z toho mimoděložní těhotenství😥😥😥 v listopadu 2014, teď to bylo dva roky. Od té doby mám hrozný strach, ale teď v lednu se Chystáme na další ivf, manžel musí zase na operaci, a já se modlim aby tam něco našli. Tímto jen chci říct že kdo má stejný problém tak není třeba platit tak nehorázné sumy peněz, protože v obyčejném caru to stojí 10 tisíc, v soukromých 3krat tolik, a stejně vám nikdo nezaručí 100procentni výsledek...... píšu tady to ve velkém zmatků, nevím jak bude dál, ale jsem nějak zoufalá, nějak tomu už nevěřím 😕

verunkablack
6. pro 2016

@kikcha ahojky, kde po Vás chtěli za meta/tese 35tis? 😲

kikcha
6. pro 2016

@verunkablack ahoj, dr.Koci, a to ještě před 3 roky, pak nám prakticka naše poradila ať zkusíme Apolinář, je to státní zařízení a MESE TESE manžela stojilo 10 tisíc necelých,😉

verunkablack
6. pro 2016

@kikcha v tom Pronatalu Satorium chtějí 35tis za M/T? Ja tam zrovna dnes psala kvuli ivf

kikcha
6. pro 2016

@verunkablack nevím kolik v Pronatalu, protože když jsme navštívili dr. Kočí před 3 lety tak ještě měl soukromí ordinaci na Narodnim, je ale možné že dnes už působí v Pronatalu, píše se o něm že je to prý skvělý odborník androlog. Vy potřebujete také M/T?

verunkablack
6. pro 2016

@kikcha no,právě že jo... tady v Plzni mi přijde,že to odflákli...ani žádné podpůrné léky na spermie nenabídli.

kikcha
6. pro 2016

@verunkablack jaku diagnózu má tvůj manžel? Pokud vím, tak při azoospermie není jiné řešeni než M/T, každé léky jsou zbytečné, ale asi záleží jakou formu azoospermie má, u nás je to obstrukční azoospermie, to znamená že 0 spermií v ejakulátu, proto také hledám na různých diskusích nějakou informaci jestli náhodou měl nikdo podobný problém, a treba časem se spermijky samý nějak objevili

verunkablack
6. pro 2016

@kikcha tak to má manžel taky 0 spermií v ejakulatu. Při M/T mu našli 13spermií,který stejnak stojí za prd...

kikcha
6. pro 2016

@verunkablack jestli jsem správně pochopila tak to znamená že se spermijky nepoužívali na oplození vajíček? A kde vám dělali M/T? Kolík vás to stalo? My jsme také měli spermií po M/T a pak s toho vysli 3 embrya, takže jsem měla embryotransfer hned 4den po OPU(nic), pak KET(mimoděložní v 6tydnu laparoskopie a jeden vejcevod pryč), pak další KET a nic, teď po novém roce se chystame do dalšího ivf, a manžel zase na M/T...

verunkablack
6. pro 2016

@kikcha ne,právě,že je použili...Když jsem šla na et,tak nám řekli,že nejspíš nic mrazit nebudou,nakonec ještě 2 embrya doběhla. M/T manželovi dělali ve FN Plzeň a stálo to 7500. Kolik jste měli spermií a v jakém stavu byli?

kaatule
7. pro 2016

@kikcha ahoj,neni pravda,ze pri azoo je jedinou moznosti m/t. My chodili ke Kocimu a ten nejdrive pritele léčil hormonalne a i nam rikal,ze mel nekolik případů,kdy v běžnem caru udelali m/t s nulovym vysledkem,pak se sli lecit k nemu a on udelal horm.profil a lecil hormony a spermie se objevily. My tedy podstoupili m/t v 6/2015 a to mel ordinaci pri Gynemu v Pze. Ale v minulosti snad spolupracoval s andromedou s iscare. S pronatalem nespolupracuje,alespon co vim.

kaatule
7. pro 2016

Jinak my po operaci meli v zornem poli cca 28 spermii,ale urcite jich bylo vic. Zamrazili nam to do sesti slanek. V ramci 2 ivf spotrebovany 2 slanky. V soucasne dobe tedy mame jeste zamrazena nejaka embrya a ctyri slanky spermousu.

kikcha
7. pro 2016

@kaatule nevim co rikal vam, ja jsem napsala co rekl nam vice nez pred 3 lety, ze jedinou sanci pri azoo je m.t, ale zalezi jeste jaky druh azoo to bude. Myslis ze my jsme se ho neptali jestli by se nedalo nejak lecit nejake leky, nebo proste cokoli, odpoved vsak znas. No a kdyz vas lecil hormonama tak proc jste museli na m.t.?

kaatule
7. pro 2016

@kikcha ptz se spermie neobjevily. Pritel mel malo testosteronu a jeste rozhasene nejake hormony,tak se to devet mesicu léčilo touto cestou a nic. To nam prave rikal o tech pripadech,kdy se spermie objeviky po takove dobe. Pak tedy sel na m/t a naslo se. On mel v detstvi asi na sestkrat operovana nesestoupla varlata a mel to tam jak sesivanky,takze i kdyby mel spermii na rozdavani,stejne by skrz zjizvenou tkan nemohly ven. Myslim si ale,ze kdybychom sli do normalniho caru hned,tak se spermie nenajdou - nechci nikomu krivdit,ale v dobe,kdy jsem si získávala informace bylo bezne,ze v carech to sekali jak bata cvicky bez toho zkusit to lecit hormonalne. A preci jen tech spermií se tam nenaslo milion,ale je nekolik desitek.

kikcha
7. pro 2016

@kaatule je to mozne, kazda mame neco jineho, prave ze jsem psala ze tam jsou nekolik druhu azoo, muj manza nemel zadne operace v detstvi nebo zadnu nejakou nemoc ktera by to mohla zpusobit, i hormony, genetiku, vse ma v poradku, tak proste nevim cim to je. muzu se zeptat jak jste na tom momentalne? meli jste embrya nejake svoje?

kaatule
7. pro 2016

@kikcha upřímně nevim,jaky konkretni typ azoo mame my.. my po m/t absolvovali ivf,z toho bylo jedno embryo k et,ale nedopadlo to. Na meazeni nic. Pak jsme podstoupili druhe ivf a et opet nic. Z tohoto pokusu jsme ale meli celkem dost mrazacku a vysel nasledne ket,ze ktereho v lednu očekáváme prirustek. Ale bylo to tezky,vsak si to dovedes predstavit.. na druhou stranu pokud nemate nejakou vylozene zdravotni prekazku,tak je jeste moznost,ze se spermie objevej.. treba na jedne diskuzi byl par,co mel spolu dite a kdyz chteli druhe,tak taky zjistili azoo.. tak treba se u vas naopak objevi..

kaatule
7. pro 2016

Jinak kdyby Koci nic neobjevil,tak bychom se svedomim,ze jsme pro to udelali maximum,sli do darce. Ale myslim,ze srovnat se s tim by bylo hodne tezky,alespon pro me urcite. Nicmene opet z diskuzi vim o parech,co maji ditko z darce a jsou vsichni moc spokojenu a stastni.

kikcha
7. pro 2016

@kaatule dekuji, a pokud uz to mas za chvili, tak at to dobre dopadne, a hodne stesti, my se chystame v lednu na dalsi m.t, tak doufam ze i ted se neco najde🙂))

kikcha
7. pro 2016

@verunkablack uprimne nevim kolik kolik jsme meli spermii, nam stacilo kdyz jsme zavolali a rekli nam ze se neco naslo, a z toho jsme meli 3 embrya.

kikcha
7. pro 2016

@kikcha na zamrazeni nic nezbylo...proto jdeme do dalsi M/T, a modlim se aby se neco zase naslo,

verunka_7
autor
8. pro 2016

Holky, v pronatalu v Praze mi řekli, že M/T se vším všudy nás vyjde okolo 40.000,- + mé léky na stimulaci, takže první pokus by Nás vyšel okolo 65.000,- :-/ no vo má člověk dělat, když to miminko chce..takže Nám nezbývá nic jiného, než se zadlužit a doufat, že to vyjde a budeme šťastná rodinka. Zítra jedeme na kontrolní spermiogram do Pronatalu a genetiku a začátkem března se dozvíme verdikt, co a jak a za jaké ceny. takže Vám pak podám info, jak to vše nakonec ve skutečnosti je. jen se Vás chci zeptat, bolelo vašeho chlapa M/T a jak to probíhalo? (jako že kolik dní v nemocnici atd. 🙂 )

kikcha
8. pro 2016

@verunka_7 ahoj, tak to je teda palka, tolik penez, nas vyslo M/T 10tisic, moje leky a i kryokonzervace embrya jeste zhruba na 15 tisic, muj manzel po M/T byl pres noc v nemocnici, a pak nasledujici den ho propustili domu, no a bolelo ho to jako cert, ale neni to nic co by se nedalo vydrzet, 🙂)

kaatule
8. pro 2016

@kikcha moc děkuji. Vam přeji,at mate v lednu uspesnou m/t a at i vam se zadari a mate brzo miminko😉

kaatule
8. pro 2016

@verunka_7
Pritele operovali ambulantne. Nastup rano,ve dvanact výkon,ve tri propuštění domu. Nejak extra dlouho ho to nebolelo,asi treti den zvládl i procházku. Jen se mu na varleti udelala brutalni modřina,ale pak se ztratila.

verunka_7
autor
12. pro 2016

Tak holky, mám nové zprávy. V pátek jsme byli v Pronatalu na spermiu a genetice a spermiogram Nám vyšel lépe než jsme vůbec očekávali 🙂 už nemáme azoospermii, ale oligoasthenoteratozoospermia, je to šílený název 😀 ale pro mě je nejdůležitější, že se tam jsou a nemusíme podstupovat M/T 🙂

kikcha
12. pro 2016

@verunka_7 to je hezká zpráva, a kolikrát jste doposud dělali spermiogram? A kdy naposledy?

verunka_7
autor
13. pro 2016

@kikcha dělali jsme zatím dva, jeden u mého gyndařepřibližne před dvouma měsícema (azoospermia) a teď v pétek 9.12. druhý spermio, kde nám zjistili oligoasthenoteratozoospermii 🙂

koudelka82
19. kvě 2018

Holky, prosim, povzbudte me 😢 byli jsme na nove klikice skrz 3.ivf. Spermie mame ziskany po Tese. Zustaly nam jeste zamrazeny 3 davky. Dr.nam rekl, ze pravdepodobne budou spatne spermie, proto se nikdy emryjko neuchyti ( mam za sebou 2x ET, 2x ket) . Bojim se, ze kdyz se pustime do 3.ivf, dopadne to stejne. Mela jste to nektera taky tak a nakonec se zadarilo? Manzel je objednany jeste do Olomouce k Mudr. Turčanovi, aby mu udelal hormonalni profil a prip. zacal brat nejake hormony, ale sance, ze by se neco objevilo je minimalni.

Strana
z2