Jak funguje umělé oplodnění s vlastními vajíčky?
Ahoj chtěla bych se zeptat jsem pro sterilizaci vaječníků už 5 let po dvou císařských řezu mám 2 kluky ale moc bych si přála ještě miminko chtěla bych jít na umělé oplození jak to funguje když mám vlastní vajíčka i přítele jak to bude probíhat a kolik to stojí, hradí něco pojišťovna děkuji za odpovědi
@adelagrunzova1 pojistovna prispiva do 40 let veku zeny 4 ivf cykly
@puglina Bohuzel. Po sterilizaci (dobrovolné) pojišťovna nepřispívá vůbec nic. Na IVF můžete, ale hradíte si komplet všechno sama.
@puglina i když to nebylo dobrovolné? Bylo to při porodu měla jsem to rizikové
@adelagrunzova1 jako že ti při porodu omylem přerušili vaječníky bez souhlasu? Pak je to komplikace operace a čekala bych, že se bude hradit totéž, co by pojišťovna hradila komukoliv jinému…
@adelagrunzova1 tak to netusim, asi je potreba se informovat u nejake kliniky
@adelagrunzova1 Pokud Ti při císaři u druhého dítěte provedli přerušení vejcovodů, tak to rozhodně nemohlo být nedobrovolné, to se nedělá jen tak. Před císařem se podepisuje souhlas se zákrokem, a to dokonce nadvakrát, dává se tam mezi prvním souhlasem a definitivním souhlasem ještě lhůta na rozmyšlenou, aby pak dotyčná nemohla tvrdit, že nevěděla, co podepisuje. Sterilizace se nabízí v případech, kdy by další těhotenství mohla být výrazně riziková hlavně pro matku, a rozhodně to není nic, co by se dělalo automaticky a bez souhlasu. Jiná věc jsou situace jako mimoděložní těhotenství, kdy se ten vejcovod vezme, ale to se taky nedělá oboustranně, ale jen u toho poškozeného vejcovodu. Takže pokud jsi prošla odsouhlasenou sterilizací a ne nějakým urgentním zákrokem na záchranu života a zdraví (a úplně si neumím představit takový zákrok během porodu sekcí, tam je na prvním místě a první na ráně děloha), tak to bylo dobrovolné a těžko uhraješ IVF na pojišťovnu.
@adelagrunzova1 Souhlasím s @drep buď dobrovolne (po podpisu souhlasu v rámci rizika pro další těhotenství, věk…apod.) nebo jako neplánovaná komplikace během porodu CS (nevim no…). Pri druhe moznosti by bylo pojistovnu možné požádat o proplacení nákladů na IVF, bude ovšem na pojišťovně, jak to posoudí…