Jak "tajit" IVF v práci?
jak jste tajili chození k dotoru kvůli IVF a jak jste byly úspěšné? I vůči šéfům kteří nějaké "O tom nechci mluvit" moc neberou.
Vona totiž, že mi ty časy vezme z dovolený..... Ať bere 😝
@jahodi Ahojky , jen k těm propustkám .... v mém zaměstnání platí, že někdo si to musí nadělávat a někdo nemusí a normálně si odskočí 😠 Já bohužel, patřím k těm co si to musí nadělávat .... ničeho se u nás nedomůžete a ani promluvení se STRAŠNOU A FALEŠNOU ŠÉFOVOU není nic platné 🤐 .
Připojuji se do této diskuze toho důvodu,že jsem taky ve fázi bezúpěšného snažení .. v únoru jsem prodělala laparku a už je skoro červenec a pořád nic ... moje gyndařka mi říkala , že pokud to do 3-4 měsíců nepůjde tak mám přijít a budeme zřejmě odesláni na IVF ( zřejmě do Teplic , tam byl přítel i na spermiu )
Tak jsem si tuto diskuzi našla z toho důvodu, že mě to utajování taky zřejmě čeká ( bohužel to v práci nemohu říct jediné duši 😒 )
Jinak Vám všem holky držím moc moc palečky 🙂
@molia Jo jo, my jsme teda malá firma, takže k nám se šéfová chová stejně, ale přesně: strašně a falešně ☹ Promluvení ani nezkouším, to bych si jen zadělala na nervový problémy.
A vybrali byste si Pronatal nebo Stellart?
Jinak mě první IVF nevyšlo, druhé zkusíme v červenci, takže jsem zůstala na neschopence. Takže tentokrát můžu na vyšetření kdy chci 😝 Jo a taky moc držím palce!
@jahodi S tím centrem vůbec nevím, byli jsme na spermio posláni do Pronatalu a asi by jsme šli tam ... včera jsem to probírala s mou kamarádkou ta je toho názoru, ještě třeba zkoušet přes prázdniny 😉
Nevím jak to dlouho trvá než vůbec k něčemu dojde .... ale mě bohužel tlačí čas, myslíš si , že by jsem už neměla čekat přes prázdniny a radši k mé Dr. zajít 😉 ?
Jak dlouho prosím trvá ten proces než se začne něco dít.Dočetla jsem se tady jen to, že tě pozvou na prvotní konzultaci .... a pak následuje vyšetření a popř.stimulační léky nebo je možné, že stimulaci vůbec nemusíš podstoupit ?
Teď řeším jít či nejít k mé dr. a pak nastane to, jak to utajit v práci ( pokud k tomu dojde .... už teď je mi z toho zle ) Nejsem docela v dobrém rozpoložení, když chodím do práce ... to jednání a chování ... někdy je z toho na z.v.r.a.cení. To bohužel psych.pohodě nepřidá ☹
Strašně moc Vám budu držet palce ( všechny co mám 🙂 ) v červenci, aby vše klaplo 😉
A i všem ostatním co se pokouší 🙂
@molia U nás to teď už bylo rychlý, protože problém je u manžela a ten už měl hotové nějaké hormonální vyšetření a oba jsme měli genetiku. Takže jen dělali vyšetření u mě, zjistili že vše funguje dobře a vpodstatě se šlo na věc 😝
Jak to myslíš s tím že nemusíš podstoupit stimulaci? Jestli myslíš "nativní" IVF - to jsem slyšela že některé páry to udělají tak, že se nestimuluje vůbec a odebere se jen to jedno vajíčko. Ale to mě osobně připadá jako plýtvání časem i penězi, stejně to stojí dost peněz (i když míň než klasické IVF) a když si představím že se třeba to embryo zrovna nebude dobře vyvíjet a z toho cyklu nebude nic, to mi přijde jako velký risk... Jestli teda myslíš tohle.
No mě právě šéfová brala časy vyšetření z dovolené, ale to ještě nic není proti tomu, že začala dělat strašné dusno kdykoliv jsem řekla, kdy jdu na další vyšetření nebo kontrolu. Bylo mi zle pokaždý když jsem to musela říkat. Samozřejmě ani nekomentuju "nervy", když mi do telefonu řekli že mě objednají třeba na 10.30, to znamenalo vpodstatě půl dne v čudu, protože do práce dojíždím, tak než abych přijela a za hodinu jela zase pryč, tak jsem dopoledne zůstala doma.... To přemlouvání ať mi to dají na lepší čas... no jak u blbejch. Tak teď během druhýho pokusu budu mít aspoň klid.
Jinak poznámka, my byli v Pronatalu kdysi na spermiogramu a nelíbil se nám tam přístup, proto jsme teď zvolili Stellart. A oni zatím nemají smlouvu s VZP, takže tě buď přehodí do Prahy (myslím že do Gennetu) nebo to u nich budete mít jako samoplátci - takže o důvod víc zůstat v Pronatalu, pokud jste byli spokojení 😝
ahoj, já měla štěstí na tehdejšího šéfa, když jsem naznačila co budu podstupovat a s tím spojené větší absence v práci tak sám vybalil, že na tom byl s manželkou 2x taky takže měl plné pochopení a neremcal. dokonce mi nabízel větší přestávky v práci (zejména když jsem si na ranní směně musela píchat injekce...)
@jahodi Díky za vysvětlení .. myslela jsem nativní IVF 😉
Asi zůstanu ( pokud to podstoupíme ) v Pronatalu, asi bych nechtěla platit horentní sumy .... už teď se mi zdá, že je to vše až přehnaně drahé. Šťastné ty holky co jim to jde samo 😵
Tak jak tak čtu tak to máš v práci tak 😠 jako já, taky jsme malá firma a jedna faleš větší než druhá.
Já zatím vůbec nevím jak bych se vymlouvala já ... 😝 Taky dojíždět do TP není na krátkou dobu a zpět do práce 😠 Ve skrytu duše doufám, že třeeeba k tomu nedojde 😉 , ale jelikož mě čeká v práci docela perné léto tak to mé psychice moc nepřidá 😖
Ty si užívej a těš se 🙂 ono to vyjde 😅

@jahodi ahoj, to je fakt hnus, co si zamestnavatele nebo teda primy nadrizeny vymysli. Mit na neco narok je jedna vec, ale prinutit je, aby to respektovali zase druha. Ja se hadala tri tydny kvuli volnu na svatbu, na coz je take zakonne pravo. Pracovala jsem tam rok, ani jeden den nemocenske, ani jeden den dovolene jsem si do te doby nevybrala, ale den volna na svatbu byl neresitelny problem. Neumim si predstavit tam resit ivf. I to pomlouvani a nulove soukromi, fuj. Je mi lito, ze tim prochazis. Tolik stresu navic k uz tak na rocne situaci. Ach jo.