icon

Jak zvládnout IUI/IVF včetně nezdarů a nezbláznit se?

gorgonaiv
18. kvě 2015

Ahojte holky🙂
Tak jsem se taky mezi Vás konečně přidala.. Okukuji podobná fóra už delší dobu, až jsem se rozhoupala něco napsat..
Přítel mi radí, abych si pokecala s někým, kdo je na tom podobně jako já.. Asi už mi z toho trochu hrabe.. 😒
Takže po nedostavení MS na podzim 2013 jsme si uvědomili, jak moc bychom chtěli miminko a od té doby se tak jakože snažíme.. Po několika pokusech o léčbu u mojí mudr nás před pár měsící poslala do CARu do PCE, kde jsem se asi po třech měsících léčby dostala na nějaký optimální stav a 4.5. byla poprvé na IUI.
V sobotu jsem si udělala test a byl negativní, tak jsem to obrečela, ale tak nějak jsem to čekala...
Dokonce jsem dostala i MS, ale strašně slabou a prostě pořád se nic neděje.. Pořád nejsem schopná s jistotou říct jestli jsem nebo nejsem těhotná a strašně mě to vyčerpává.. Navíc v práci to je poslední dobou na nic, vždycky jsem si nějak s holkama prohodila směnu a docela to i fungovalo, ale teď bude jedna kolegyně končit a mám strach, že mě to ovlivní.. Že si prostě nebudu moci vzít volno, jak budu potřebovat a že se vše o 100% ztíží..
Zajímá mě, jak jste na tom byly Vy? Jak jste reagovaly na IUI, kdy jste si dělaly testy? Jak to brali v práci?
Prostě cokoliv, asi si potřebuji pokecat.
Tak doufám, že se snad některá přidáte, prosím...

Strana
z6
madalenas
24. kvě 2015

@gorgonaiv já dělám na hpp asistentku ve firmě, která je na tom teď špatně.. už nás tam zůstalo jen pár a i tak když nejsou zákazníci, tak není práce. Mě chodí výplata, mám čas tam psát potajmu články pro jiné firmy a navíc nemusím dokládat u jakého dr. jsem byla. Takže ideál :D A ani by mi nevadilo, kdyby ta firma krachla, páč by mě konečně nedrželo nic 400 km od partnera, což mi při tom snažení dost vadí...

Zítra dej určitě vědět, jak ti to dopadlo u šéfové. Víš, já bych se ani nedivila, kdyby přistoupila na vše, o co si řekneš. Ono je to vážně tak, že kdo nejvíc křičí, tak nejvíc má. Pokud sis to nechávala líbit a jen naznačovala, že se ti to nelíbí, tak radši vyhověla holce, která tam nakráčela a řekla jasně, že takhle to nejde. A kdyby nevyhověla, tak určitě najdeš něco lepšího. To by ti taky nějaké IUI mohlo být na dvě věci při tomhle stresu!!! Tak zvládni pondělí a pak už bude všechno určitě lepší 🙂

A s tím kamarádstvím. Považuji za obrovský důkaz přátelství, že kamarádku upozorníš na nebezpečí které vidíš, ačkoli riskuješ, že se naštve. Kamarádek přitakávaček člověk najde hodně, ale těch co řeknou do očí i to, co se nemusí líbit, těch tolik ne. No a kamarádka si nakonec stejně udělá co chce a důležité je omluvit se, když měla pravdu a nebo poskytnou rameno na vyplakání, když si měla pravdu ty.

@hanickas1 :D Já jsem byla včera v lékárně pro tu kyselinu listovou :D Nějak jsem na to poslední měsíce kašlala.. Ale mě to na gyndě předepisovala už od 15ti na podporu všeho holčičího fungování, takže se toho vůbec neboj to brát teď 🙂 A to tvoje těšení se mi fakt líbí! Je nakažlivý :D Já teda změny nepozoruju žádný, furt mě bolí břicho a furt špiním, tak to by se tam těch vajíček muselo asi usazovat víc, ne? :D

PS: holky neomlouvejte se za pravopis, já jsem externě redaktorka, ale to co dokážu vyplodit... 😕 Tady jde přece o obsah ne formu 🙂

karlos12
24. kvě 2015

Ahoj, já jsem zatím na IUI nebyla, ale mohla jsem jít včera, jenže jsem v práci, takže psychika na bodu mrazu, možná i pod.Holky v práci by mi vzaly službu, ale není kdo, je nás strašně málo a máme i 20 služeb.Což je víc než dost.Ale sestry nejsou, takže máme smůlu 😒 Snažíme víc jak rok a půl, což sice není moc, ale i tak je to dlouhé.Jo, příští IUI také nebude, jsem na dovolené.Takže jsem si hezky pobrečela.Chvílemi ukápne slza i teď 😒 Ale ono se NÁM to obrátí a budeme se těšit na miminka, VŠECHNY 😉

stellamaris
24. kvě 2015

@gorgonaiv ahoj,ja mam za sebou 2x IUI,bohuzial bez uspechu.Po niekolkych mesiacoch sme s manzelom rozhodlim,ze skusime IVF,tak prave stimulujem uz druhy tyzden,picham Gonal a striekam sprej Metrelef ( to je namiesto Decapeptylu injekcii).Moc o vsetkom nehovorime,snad iba par ludi vie,ze mame to IVF .V praci som to vravela sefovi,pretoze kvoli OPU alebo komplikaciam nechcem brat vzdy dovolenku.Sef to teda vie a este mi dal penazny prispevok,lebo IVF platime spolovice sami a je to dost penez.
Myslim,ze nemusis vraviet kazdemu,ze ides na IUI / IVF,ludia vedia byt zvedavi a neprijemni.....ja to ignorujem a neodpovedam .Alebo poviem mimoriadne zvedavym,ze je to moja osobna vec a ich zbytocna starost.Ja bojujem roky s neplodnostou,neprijemnych otazok som si vypocula veru dost,takze som opatrna,ked hovorim o sebe.Jedneho syna mam,podaril sa po 16rokoch snazenia.Dokonca som vymenila aj partnera 😉

madalenas
24. kvě 2015

@karlos12 No to chápu, že padla nějaká slzička, když IUI muselo stranou kvůli práci :( Hele ale příští měsíc s tou dovčou - třeba to vyjde přirozeně 😉 Držím palce

karlos12
24. kvě 2015

@madalenas moc děkuji, ale už tomu moc nedávám.Je to asi momentální rozladění .Ale doma se snažíme, to zase jo 😉

madalenas
24. kvě 2015

@karlos12 spousta věcí přijde, až když to člověk přestane očekávat 🙂 Hlavně si tu dovču užij a odpočiň si od práce 😉

karlos12
24. kvě 2015

@madalenas děkuji,budu se snažit.

hanickas1
25. kvě 2015

@madalenas jeste dva dnyy a delaas si testil.Jsem napnuta...🙂 No to mas na jednu stranu dobrou praci 🙂 No tak tu kyselinu pekne ber.Mimco to bude potrebovat 🙂 Ja uz se ji laduju taky,radsi 😀 treba to bude prd platny,ale snad nee...Dneska mame svatek,tak trcim doma a samozrejme ja blbka zacala koukat na kocarky ....Bych si nafackovala 😀

hanickas1
25. kvě 2015

@karlos12 Ahoojky,no koukam,ze s tou praci to mame vsechny na ho.... Ale nebrec jo? Psychika ti to vsechno muze pokazit.Vsak se tes,das dovcu,tu si jeste uzijete jen ve dvou v klidku..Pak pujdes na IUI pekne odpocata a suup dalsi dovca ve trech.Hledej v tom pozitiva 🙂

karlos12
25. kvě 2015

@hanickas1 ahoj,děkuji,to by bylo jak splněný sen 😉 Občas mi trochu ujedou nervy a pobrečim si,ale snad to není tak hrozné.Ale už se pokusím nebulet 🙂

hanickas1
25. kvě 2015

@karlos12 Nesmis brecet,protoze placem si miminko neudelas.Musis se na nej tesit a verit,ze to klapne..Depkama se to snad jen zhorsuje.A jestli to ted nevyslo kvuli praci a podruhe kvuli dovce,tak to tak ma byt,protpze potreti uz to urcite vyjde a ty budes pekne odpocata z dovci,opalena a plna energie,ktwrou tve telo potrebuje.Vse ma svuj duvod...🙂

madalenas
26. kvě 2015

@hanickas1 tak testík po druhé IUI proběhl. Sáhla jsem po něm o den dřív, páč mě děsně bolela hlava a chtěla jsem si vzít ibalgin a zároveň mít jistotu, že tím nic neohrozím. Což se potvrdilo. Po druhé čárce ani stopa. Tak třeba příští měsíc do třetice všeho dobrého 🙂

Jak to dopadlo @gorgonaiv v práci?

karlos12
26. kvě 2015

@hanickas1 děkuji,určitě máš pravdu,prostě jsem tam teď jít neměla .Teď už je to zase dobré.A bude to lepší,určitě 🙂

karlos12
26. kvě 2015

@hanickas1 a teď jsem koukala,byla ovu nebo cysta ? A jaké jsi měla bolesti ? Teda jestli jsem.to dobře pochopila.

karlos12
26. kvě 2015

@madalenas určitě,do třetice 🙂 Ale ono nemůže být ještě brzy na testík ? Každý to má jinak,ne ?

madalenas
26. kvě 2015

@karlos12 Asi může být brzy, ale já si obecně myslím, že to tento měsíc nemohlo vyjít. Mám už 10 dní od ovu bolesti a špiním.. Dr. říká, že to vypadá na cystu a s MS to odejde.. Myslím, že zdravé těhotenství by v prvních týdnech takto bouřlivý průběh nemělo.

Akorát mě udivuje, že mě nikdo nechce vidět. Přes telefon řeknou že je to cysta a nic.. a jak se vlastně zkontroluje, že ovu byla? Přijde mi těch kontrol hrozně málo. Respektive se vždy jen podívá na ultrazvuk a píchne Pregnyl. Víc nic...

gorgonaiv
autor
26. kvě 2015

Zdarec ženy 😀
Tak jsem se sem konečně dohrabala něco napsat..
Takže pracuji v obchodě jako zástupce vedoucí, což je práce dost na prd-- Zodpovědnost, stres, lidi, peníze + makačka..
A včera u nás byla porada, tak jsem nechala vedoucí aby se poradila; a byla jsem ráda, že od ní má klid...
Sice do mě ryla, proč se tak děsně zle tvářím, ale neměla jsem na to náladu reagovat.. Pak jsem za ní šla, ať mi vytiskne rozpis a ona že ne, že až půjde domu, bo dnes měla volno, prý abysme to mohli rozdýchat..
Jenže tam byl její šéf, tak jsem mu řekla, aŤ mi ten rozpis vytiskne a šla jsem za ní..
Hele ona většinou bývá celkem prudká.. A teď nic.. Já strašně spěchám, teď se na to s tebou nemůžu dívat, podíváme se ve středu.. Což mě pěkně nakrklo, říkám dívat se můžeme, ale takhle jak je to napsaný chodit nemůžu, bavili jsme se, že dcera o mě brečí, když jsem v práci na odpol a že mi napsala 18 odpoledních.. A tři víkendy.. A asi už jsem měla dost.. Vzala jsem fixu vyškrtala jsem všechny směny, který byly na nic a zatrhala víkendy a nechala jsem to ležet na stole a normálně jsem se sebrala a šla jsem pryč.. A to mě ještě neskončila směna.. 😀
Hele a dnes jsme na to koukaly a zase je to přepsaný.. Zase se to asi nebude líbit ostatním, ale co.. Jsem trochu škodolibá.. Tak teď už jen na nich vymručet ty peníze.. A budu spokojená.. 😀 Víceméně.. 😉

gorgonaiv
autor
26. kvě 2015

@madalenas
Tak to máš dobrou práci... Jen těch 400km je dost na prd..
Říkám si, že to musí být fakt složitý to takhle plánovat a táhnout a prostě komplikovaný, tak to jsi borka, že to zvládáte.. 🙂
Kyselinu listovou berte holky, má se brát aspoň 6 měsíců před otěhotněním.. Taky ji beru, když si vzpomenu.. 😀

gorgonaiv
autor
26. kvě 2015

@karlos12
Tak to je mi líto, že to nevyšlo.. IUI je zážitekk 😀
Já jsem na sebe zvědavá, až (jestli) půjdu příště... V pátek jdu na ultrazvuk a v pondělí kdyžtak na druhé IUI, ale minule to bylo dost trapný.. Ale já to zase neberu tak tragicky..
Tipla bych, že u tebe to bude jak píší holky..
Přeci jen změna prostředí, ovzduší., stereotypu dělá hodně..Tak se třeba už budete vracet tři.. 🙂))
Jo a ještě mě napadlo, jestli jsi byla nabuzená na IUI Pregnylem nebo Ovetrillem? Bo by sis to mohla ďobnout na tu dovču a měla bys větší šanci, že se to podaří přirozeně.. Já jsem si minule taky nebyla jistá, že to zvládnu na IUI, tak mi dr řekla, ať se připravuji jako že jo a když nebudu moct dorazit, ať to zkoušíme sami..

gorgonaiv
autor
26. kvě 2015

@stellamaris
Ahoj, tak to musí být šílený, šestnáct let je děsná doba prostě, ale důležitý je výsledek:!!
Tak snad to vyjde i podruhé, děti jsou prostě skvělý..
Držím palce.

gorgonaiv
autor
26. kvě 2015

@madalenas
Tak to je blbý.. Fakt jsem si myslela, že ti to vyjde.. Že takovýhle symptomy čehosi budou nakonec těhu..
Já se jí asi v pátek zeptám, jestli můžu brát Utrogestan déle jak 10 dnů.. Mě by to asi vyhovovalo..
A s tou cystou.. Byla jsi UZ?
Většina cyst se ztratí sama při MS, ale asi by bylo dobré zkontrolovat.. Ne jako asi to byla cysta, teď vidím folikul..
Vždycky to může být cysta..
Myslím, že nějakou prohlídku by ti udělat měli..

gorgonaiv
autor
26. kvě 2015

@hanickas1
Já bych té kartářce věřila.. Proč ne.. Dvě ze tří už se trefila, tak proč ne tohle?
Taky jsem byla jednou u kartářky.. Mno možná dvakrát.. Když jsem se odstěhovala od bývalýho a hledala jak dál..
Vyložila mi na něj karty.. A závěr byl, buďte ráda, že jste pryč, on by vás zničil..
A že potkám někoho ke komu budu patřit.. A že to bude ještě nejmíň dva roky trvat.. Takže když jsem pak měla přítele během chvílé říkala jsem si, že se spletla.. Já jsem vždycky s každým vztahem počítala s nějakou budoucností.. Ale tak nějak to nebylo ono..
Teď jsme konečně rodina, s novým přítelem a doufám, že už definitivně posledním.. Konečně jsme rodina.. Sice nám chybí ještě mimi a pes.. 😀
Ale s minulostí se to nedá srovnat.. Vždycky jsem byla na takový ty všední starosti sama, až teď ne..
Takže bych zpětně řekla, že i měla pravdu..
Njn, ono je to do podzimu ještě doba.. ALe uteče to jako voda.. 😉 😀

gorgonaiv
autor
26. kvě 2015

Jo a ještě..
Já se taky zrovna o víkendu dívala na kočárky..
Jsem MAGOR... Ale mě to dělá radost představovat si budoucnost v konkrétních obrysech..

hanickas1
26. kvě 2015

@gorgonaiv Presne tak,me taky 😀 Si rikam,tenhle by se mi vesel do auta,tenhle do snehu a pak si rikam,se zklidni a pak zase cumim na detske pokojicky 😀 Dodava mi to sily vis...Nevim ani proc.Kazdopadne vzdy rikam,ze na kazdeho z nas ceka ten pravy...A ji verim,vsak neco na tom je a ona neni ta typicka kartarka.Je to normalni zenska,jen ma tuhle schopnost....Vsad si sportku,az vyhrajes nakopes sefku do riti.To je sipeny,hlavne ze ti to prepsala..Oni chteji od nas maximum,ale nam daji maximalni minimum 🙂 Smejdi !

gorgonaiv
autor
26. kvě 2015

@hanickas1
Jasný, můj muž sází pořád, i když jsem proti...
Teď naposledy eurojackpot... A když to padlo v ČR, měl záchvat, že určitě vyhrál...
Pak říkali pardubický kraj.. Mno to už teprve, to jsme taky..
Hele a on mi říká podívej se na ten los, já nemůžu.. 😀
Když bude druhý tah 9 10, tak to jsme určitě my.. A hele ono to tam bylo...
Ale těch pět čísel předtím teda né, takže nevyhrál ani dvacku..
Ale už jsme to měli krásně naplánovaný, co se 2 miliardama.. 😀
Jsme snílci...
Tak příště no..

hanickas1
26. kvě 2015

Holky ja nevim,ale vite co me sere? (Pardon za ten slovnicek),ale mam kamaradku ta rodi deti na zakazku snad,chlap se na ni podiva a je v tom.Dalsi sousedka me snad uz 5 potratu a 3 deti doma,a takovych kolem me je hromada.A jen my,musime resit a bojovat a trapit se..Jen kvuli tomu,abychom se staly matkami.Ale pak me neco napadlo,rikam si,ze sice to mame tezke,ale jsme tim vyjimecne.Nas treba ceka darovane embryo,my jsme dostali sanci,mozna,dat lasku detatku co by se nikdy nenarodilo a ono pro nas bude vyjimecne.Kazda si musite najit duvod,proc se to zrovna vam deje a najit v tom radost a sily..A zadny plac ani depky.Jsme vyjimecne a silne a my to zvlaadnem 🙂

gorgonaiv
autor
26. kvě 2015

@hanickas1
Souhlas.. každá špatná zkušenost, událost, etapa života mi nakonec víc dla než vzala..
jen to chce čas..
Taky takový mám.. známý..
Asi chce věřit, že to je jak je, protože to tak má být.. A až příjde čas bude to jinak..
aale někdy to je TĚŽkÝ...

gorgonaiv
autor
26. kvě 2015

Tak a ještě potřebuju radu..
Přítel se na mě "zlobí" kvůli práci..
Že jsem měla dát výpověď a nesnažit se domlouvat...
On chce abych byla doma...
Já nevím, co bych dělala.. A jak bysme to zvládli finačně..
Věří, že bych si odpočinula a našla daleko lepší práci..
Já jeho idealistické vize nesdílím.. :-/
NÁZOR????

hanickas1
26. kvě 2015

@gorgonaiv No zalezi jak by jste to zvladli financne,nez by sis jinou praci naslamTezko rict,ale pokud mas jeho max.oporu,tak je to to nejlepsi,co se ti muze stat.Mozna by stalo za uvahu nad tim popremyslet....Mozna se psychicky vic pak uklidnis

madalenas
26. kvě 2015

@gorgonaiv Přesně tak nějak jsem čekala, že v té práci zareagují 🙂 Ono když se neozveš, tak budou zkoušet víc a víc, tak je dobře, že sis konečně dupla! No teď si to ještě srovnat doma viď 🙂 Já myslím, že je to především na tobě. Měla jsem před nástupem do car podobné dohady doma s přítelem, ale opačně. Chtěla jsem opustit HPP a bydlet s ním - být doma, s tím,že lepší míň peněz (mám spoustu brigád, tak úplný průser by to nebyl) než stres z cestování atd. Dala jsem na jeho rady a teď vím, že jsem neměla, protože je to především na mě, abych zhodnotila své síly. Pokud se ti to teď v práci zlepší a ty cítíš, že budeš klidnější tam s pravidelným příjmem než doma a ve stresu, že se mimi musí brzy povést kvůli financím, tak prostě v práci zůstaň. Není nic horšího, než když si tlačená časem (až ti skončí příspěvek na úřadě práce atd.). Tak si stůj za tím, jak cítíš, že je to správně.

Já asi kontrolu už nestihnu, protože jsem dostala MS a třetí den mám začít brát Clostyl, tak snad bude vše ok.. Uvidí se ultrazvuku. Jen si taky říkám, že tu domněnku s cystou měli prověřit a třeba zvážit a zvážit, zda je rozumné brát tento měsíc ten clostyl.

@hanickas1 Jinak s těma kočárkama jste mě fakt dostaly! Já mám zatím jen nalajnováno, že až se potvrdí těhu, tak se musím vdát a asi jako nastěhovat k budoucímu tatínkovi a vše ostatní za běhu :D

A holky, které jsou těhu jen když se o ně otřou trenky znám. A taky jsem měla spoustu takových kamarádek, ale to přátelství jsem nedala, když jsem viděla třeba i jejich chování k těm "nechtěným" dětem. Často jsem měla i dilema, zda nezavolat sociálku, ale nakonec jsem vždy zvolila cestu "co oči nevidí, to srdce nebolí" a přestala se stýkat. Určitě nebudu dokonalá matka, ale to co člověk někdy vidí kolem sebe... to je jako kdyby tě ta nespravedlnost, že "ona" má to bezbranné dítě ve svých rukou, praštila po hlavě...

Strana
z6