Jak zvládnout IUI/IVF včetně nezdarů a nezbláznit se?
Ahojte holky🙂
Tak jsem se taky mezi Vás konečně přidala.. Okukuji podobná fóra už delší dobu, až jsem se rozhoupala něco napsat..
Přítel mi radí, abych si pokecala s někým, kdo je na tom podobně jako já.. Asi už mi z toho trochu hrabe.. 😒
Takže po nedostavení MS na podzim 2013 jsme si uvědomili, jak moc bychom chtěli miminko a od té doby se tak jakože snažíme.. Po několika pokusech o léčbu u mojí mudr nás před pár měsící poslala do CARu do PCE, kde jsem se asi po třech měsících léčby dostala na nějaký optimální stav a 4.5. byla poprvé na IUI.
V sobotu jsem si udělala test a byl negativní, tak jsem to obrečela, ale tak nějak jsem to čekala...
Dokonce jsem dostala i MS, ale strašně slabou a prostě pořád se nic neděje.. Pořád nejsem schopná s jistotou říct jestli jsem nebo nejsem těhotná a strašně mě to vyčerpává.. Navíc v práci to je poslední dobou na nic, vždycky jsem si nějak s holkama prohodila směnu a docela to i fungovalo, ale teď bude jedna kolegyně končit a mám strach, že mě to ovlivní.. Že si prostě nebudu moci vzít volno, jak budu potřebovat a že se vše o 100% ztíží..
Zajímá mě, jak jste na tom byly Vy? Jak jste reagovaly na IUI, kdy jste si dělaly testy? Jak to brali v práci?
Prostě cokoliv, asi si potřebuji pokecat.
Tak doufám, že se snad některá přidáte, prosím...
@hanickas1
Čauvec.. Hihihi, teta Hanka, to mě pobavilo.. 😀
To já bych odjela hned... Ale s mojí prací to je na pytel...
Taky ho přemlouvám, aby u mě zůstalo... Ale tak trochu tomu už nevěřím... :-/
Snažím se myslet pozitivně.. Ale nejde to prostě vždy..
A co ty nerozhodla jsi se jít do IVF už teď??
Tak pa..
@madalenas
Ahoj díky...
Tak jak se držíš?? Už to bude týden, co.. Kdy si budeš dělat test?
Mě se to v práci asi nezlepší a ani na neschopence ne... Teď jsem měla konečně volno dnes, ale když jsem se koukla zpětně, tak jsem krom jednoho dne byla v práci od začátku měsíce každý den... Což je celkem na prd, takže jsem byla hotová.. Dneska jsme zase makali na zahradě, mám ruce jak orangutan, ale co.. Chceme to mít hezký... I když zatím teda katastrofa.. :-/
Těším se na víkend mám volno už od pátku, nemohu se dočkat...
Ono já jsem stejně asi taková samovystresující se.. Mno nemohu si pomoct...
Hele, jako když jsem si našla přítele byl nezaměstnaný, hledal práci, pak ji našel v Kolíně, ale dojížděl přes 2 hodiny denně a nelíbilo se mu tam..
Pak se přistěhoval k nám na ves a našel práci během pár měsíců, líp placenou a v lepším kolektivu..
Taky kolikrát samozřejmě nadává, ale jsem ráda, že si nepohoršil..
Tak budu držet palce, abys to měla obdobně.. 😉
@gorgonaiv
Ahoj 🙂,
a plánujete s rodinkou alespoň nějakou dovču na léto, když se blíží prázdniny? Třeba by právě to mohl být ten správný relax! Jinak chápu, že někdy tomu nestresování se prostě neporučíš, ať už si vytvoříš sebeklidnější prostředí. Ta hlava no :/
Já jsem tento měsíc v pohodě 🙂 Po utrogestanu už nemám to bolavé období jako minule a tak si užívám, že jsem funkční v práci i doma, tudíž mě nesvírá pocit, že nic nezvládám :D A tou vší prací nějak i zapomínám, kolikátý den je to od IUI a kdy bych si měla dělat test. Jsem rozhodnutá (ehm, ale víme, že taková rozhodnutí žena rychle mění), že si tentokrát test dělat nebudu. Prostě kdyby nepřišla třeba týden MS tak jo a už s nadějí, ale jinak se mi podařilo hodit se do absolutního klidu a smíření s tím, že se zas ta teta od červené řeky dostaví. No a kdy ty to zkuší testnout?
Drž se a čerpej energii z maličkostí. Máš-li zahrádku a nechcípaj ti všechny kytky tak jako mě :D tak se zastav a pozoruj jak kolem nich obletují včelky, vztek ventiluj s motičkou v ruce a nenech si ujít třeba západ slunka a jen tak stůj a z hluboka dýchej... Prostě se zkus zaměřit na všechny ty hezký maličkosti a odsunout trošku dál ty velký starosti. Třeba s tou prací by ti pomohl určitý nadhled.
@madalenas
Ahoj, ano nadhled je jedna z věcí co mi rozhodně schází.. Občas hrozně..
Ale snažím se na sobě pracovat.. 😀
Njn, tak ti řeknu, že s tebou absolutně souhlasím..
Taky jsem si říkala, že si udělám test v neděli, protože jsem to měla dostat v sobotu, aspoň minulý měíc mi to tak vyšlo, druhý den po vysazení Utrogestanu..
Pak si říkám a proč vlastně.. Ta pravděpodobnost podle všeho na dvě čárky byla mizivá, tak jsem se rozhodla to nechat na příští víkend.. Jenže už v pondělí to ve mně vřelo.. Pondělí a nic, viď..
Ale tak nějak jsem si řekla, že to dostnu ve středu, protože to už bych byla solidně vyjančená, že třeba, možná, snad.. 😀 Tak jsem to dostala dnes.. Abych si jako nemyslela.. 😀
Hele mě se ulevilo, psychicky.. Ten stres, z čekání spadl.. A měla jsem fakt dobrou náladu..
Ale zase mi je zle, bolí mě břicho i záda.. Tak se tu tak ploužím.. Vyčítám si neumytý nádobí i kupu prádla na žehlení, ale prostě jsem to vzdala, že to dneska nedám, koukám ne seriál a relaxuju.. Odpoledne jsme byli všichni tři na hřišti, tak to byl celkem pěkný den...
Na dovče my už byli... Tedy na takové menší romantické seanci.. 😀
Dcera byla v dubnu na škole v přírodě a já si vydupala v práci volno a jeli jsme sami dva do Telče.. Sice jen na čtyři dny, ale bylo to tam krásné.. A byla jsem skvěle vyspalá.. Což bylo možná tou tequilou, co jsme tam po večerech lábali.. 😀 Ale bylo to fajné..
Hihi, tak s tou zahrádkou je to bezva nápad.. Kytky tedy nic moc a do dneška mi všechnu sadbu sežrali slimáci.. :-/ NAvíc v neděli jsem byla venku fakt celý den a jako neponaučitelná si spálila letos již podruhé záda do ruda..
Možná bychom si mohli zajít o víkendu do lesa... Mohla bych objímat stromy, jestli by mi nepůjčili trochu svojí energie.. A hned mě něco napadlo.. Na víkend, kam vyrazit na tůru.. To by mi asi dost svědčilo..
Hele a co nějaký přírodní preparáty, zkoušela jsi?
Já nejsem zastánce těch věděm a léčitelů a síly kamenů..
Nadruhou stranu si říkám, že za zkoušku se nic nedá.. A bylinky jsou úžasné..
Já měla loni kapky Gynex, ale nějakou změnu jsem nepociťovala..
Ještě bych možá vyzkoušela nějaké čaje, i když já jsem prostě na kofein..
Přemýšlím o různých variantách..
Tak co ty?
Léčitelé, lidová praaxe, babské rady?
Jinak dej určitě vědět, jak se to vyvíjí, tfuj, tfuj..
@gorgonaiv Ahoj, tak to mě mrzí, že to nevyšlo... Tak příští měsíc znovu?
Nic si nevyčítej, proč by ženská nemohla mít jeden - dva dny v měsíci dobu hájení? :D Taky vždycky trpím a láduju se ibalginem, abych mohla trochu fungovat... Nejhorší je, že ta práce doma na nás vždycky do druhého dne počká co..
Jinak já zkoušela také gynex a nějaké čaje. Alternativní medicíně trošku věřím, ale myslím si, že je plno lidí, kteří pod záminkou zázračné alternativní medicíny tahají z lidí jen peníze. Léčitelé vůbec... Chodím ale na fyzioterapii kvůli zádům. Mám problémy už 10 let a furt mi to spouští migrény a jsem hoodně často na práškách, tak jsem to chtěla před plánovaným těhu víc pořešit, abych to těhotenství bez léků vůbec přežila! Paní z fyzio mi udělala kompletní diagnostiku a hned mi řekla, že nemůžu otěhotnět, protože mám nějak špatně vytočenou pánev a nedokrvují se mi ty potřebné orgány. Také mi úplně změnila jídelníček, nesmím jíst tolik sladkého a trošku nabrat. Prý to vidí ale tak na rok, než se to povede. Když budu poctivě cvičit.. Poznala také minulý měsíc cystu. Tento měsíc mě posílala na ultrazvuk, že furt cítí, že tam něco je špatně. V mém car ale berou cysty jako vedlejší účinky léčby... Jako ona tvrdí, že to IUI je zbytečné, že se zbytečně stresuju hormonama. Jenže já nevím čemu věřit, tak zkouším vše....
Každopádně jestli můžu něco doporučit tak pohyb. Vedu už dlouho hodiny orientálních tanců a s problémem "nejde otěhotnět" mi přilo do kurzu spousta holek. Krom jedné a mě se všem během prvních dvou měsíců tančení podařilo otěhotnět. Pokud nechceš vyloženě do kurzu, tak je skvělé cvičení paní Mojžíšové, které podporuje plodnost.
Zítra ti začíná víkend, tak si ho koukej pořádně užít a odpočinout si! Ta tůra je super nápad, jen aby bylo lepší počasí než dnes :D
Ahoj, tak tůra nevyšla.. Dcera je nemocná, od středy jsme jezdili po doktorech, na krev a podobně.. Závěr je viróza, takže ležet, odpočívat, atd..
Takže jsme doma... Ale je to taky bezva.. 😀
Prosím tě. kde jsi takovou fyzioterapeutku narazila?
To tedy nevím.. Taky mám problémy se zády, ale i když jsem se dostala na rehabilitace, dalo by se říct, že je to jen masáž.. Nic jako nějaký kompletní fyzio profil nebo tak..
Já se na to budu muset ještě doptat, jak to je.. Možná tam má jedna terapeutka soukromou ordinaci, tak třeba ta to bere víc individuálně..
Jinak děkuji, za nápad.. Je pravda, že poslední dobou tomu pohybu nějak moc nedám... A že když jsem byla těhotná poprvé, tak jsem hodně tancovala.. A taky byla o 20kg lehčí.. :-/
Njn, budu se sebou muset něco udělat..
Hele, ale to se mi tak jako dost zamlouvá... Asi bych se k tomu nějak upnula, kdyby mi někdo řekl, budete těhotná za rok, tak bych mu to asi i chtěla věřit...
Tak máš aspoň takovou berličku, na doufání, že to vyjde..
Přála bych ti to..
Doufám, že mě v pátek vezme na ultrazvuk a že tam budou dva folikuly.. A taky, že se příteli zlepší SG, bere poctivě léky na lepší sperma..
A tak jak ty jsi na tom tenhle cyklus? Držím palce ať nedorazí potvora červená...
Pa
@gorgonaiv Ahojky, tak to se vám ten víkend pěkně pokazil :( Doufám, že už jste alespoň zdrávy.
S rehabkama předepsanýma od doktora mám šílené zkušenosti. Vždy mi nakonci bylo hůř než na začátku a neurolog ti řekne jen "vyčerpala jste limit pro tento půlrok, tady máte silné léky a přijďte zas až budete mít nárok na rehabky"... Taky jsem zkusila hoodně sokromých, než jsem narazila na tuto. A né všudě platí, že když si připlatíš, tak dostaneš kvalitní péči. Nevím odkud jsi, že bych ti případně předala kontakt.
Z toho co píšeš, by opravdu asi chtělo zaměřit se víc na sebe. Možná nějaká ta zdravá strava a pohyb dokáže celou tu snahu o miminko dost podpořit 🙂 Minimálně tím nic nezkazíš :D Já už poctivě nabrala dvě kila, cvičím hoďku denně (ačkoliv u toho někdy skoro spím) a musím říct, že se cítím fakt líp. Jinak už mám na žádost přítele za sebou testík a třetí pokus nevyšel. Tak jsme se dohodli, že čtvrtý bude na nějakou dobu poslední a uvidíme co dál.
Tak zatím ahoj a dej vědět, zda tvoje "Njn, budu se sebou muset něco udělat.." se změnilo na Chci se sebou něco udělat. Zkrátka jdi do toho a s nadšením 🙂 Nemusíš dělat nějaké extra velké změny, stačí 5 minut denně nějaký protahovací cviky a uvidíš, že to je krok správným směrem!
Ahoj holky, nečetla jsem vaši diskusi, ale zaujal mě název tématu 🙂 Předně vám přeju hodně štěstí, ať se vám brzy povede otěhotnět (protože bez štěstí to nejde) a opravdu pevné nervy, abyste se nezbláznily! A teď moje odpověď na otázku. Z vlastní zkušenosti musím říct, že je to hodně těžké. Po dvou neúspěšných IVF už jsem byla taky na pokraji šílenství, a to jsem navíc s "blázny" pracovala, takže jsem si nejednou připadala stejná jako oni. Všude jsem slyšela rady typu: musíš myslet na něco jiného, a ne jen na miminko..., ale asi to samy znáte, že to není taková prdel. I když jsem se hodně snažila, přibírala si nové a nové aktivity, jen abych přišla na jiné myšlenky, stejně jsem si říkala, že se toho všeho (i když mě to baví) ráda vzdám, jen když otěhotním. Až jednou přišel v mé hlavě zlom a řekla jsem si: a dost, děvče, musíš s tím už něco udělat! Začala jsem očistou těla po těch všech hormonech a lécích - taková detoxikace. Následně hlavu jsem si detoxikovala tím, že jsem udělala radikální krok a změnila práci. I když to nebyla zrovna sranda a chvíli to vypadalo, že budu bez práce. Na třetí IVF jsem šla už jen ze setrvačnosti, protože to tak naplánoval doktor ještě před tím mým zlomem v hlavě. Ani jsem tomu nevěřila. A světe div se, zabralo to! Takže teď už věřím tomu, že to je fakt hodně o té hlavě. Ale není to lehké, musí o přijít samo. Není dobré si něco namlouvat a dělat vše jen pro to, abyste otěhotněly, ale celkově pro sebe a svůj zdravotní stav jak fyzický, tak i psychický! Držím palce!
Ahoooj devcatka,omlouvam se za delsi odmlku,ale tolik se toho u nas ted delo.....Jak se mate? Neprosvihla jsem neco duleziteho??? Jinak slysely jste uz o embryoglue? Pry to pomaha k lepsimu uhnizdeni embryjka v deloze..Noo a musim se pochlubit,meli jsme jit na IVF v rijnu az,ale ukecala jsem pritele a jdeme v zari 🙂 Tak to uz je za chvilinku 🙂 Ceka nas KET...a co vy??🙂
@hanickas1 jéé, super, tak to už je fakt za chvilku! 🙂 O embryologlue jsem tedy neslyšela, ale každá "věc", která dokáže zvýšit šanci úspěchu, by se měla využít ne? 🙂
Já jsem prozatím v car skončila. Jak už jsem psala @gorgonaiv (kam se nám ztratila? 🙂 ), tak jsme si dali měsíc pauzu a pak mělo být čtvrté IUI. Jenže mě se ten měsíc bez léků testem potvrdila OVU a s ní přišlo samozřejmě spousta mých klasických problémů, ale tak nějak jsem najednou neviděla smysl v braní léků na růst vajíček a injekci na vyvolání ovu, tak už jsem do car nešla... Očekávala jsem, že budou můj zdrav. stav řešit nějak komplexně a ne vyloženě jen "asistovat reprodukci". Dáváme tomu ještě rok a pak se kdyžtak vrátím. A snad konečně začneme řešit, že vztah na dálku při snaze založit rodinu není to pravé 🙂
Ale myslím na vás a dejte vědět, jak pokračujete! A v rámci možností užívejte léta 🙂
@hanickas1 o tomhle "lepidle" nám říkal doktor v CARu, ale nedoporučoval to. Zaručený úspěch to prý nemá, jinak by už vynálezce dostal Nobelovku. Úplně stejně prý funguje dvojka červeného vína. To se mi líbilo víc, tak jsem dala na jeho radu 🙂 Myslím, že tyhlety preparáty, jsou jen dobrý kšeft pro výrobce, kteří bohatnou na nešťastných lidech, kteří udělají cokoliv, co by jim pomohlo.
@madalenas No pekne,to jsou zmeny,ale urcite delas dobre.Mozna se miminko zadari normalne, rok je dlouha doba,muzese stat cokoliv...Urcite,vztah na dalku je hezky chvilku,ale pak ve finale kdyz jsi doma,zjistits,ze jsi stejne zase sama,kdyz tvuj drahy je x km daleko....Moc ti preju,aby vam to vsechno vyslo..Musi preci !!!!
@maggie4 Tak presne to jsem nekde cetla o tom vine.Psala jsem to moji DR do CAR a ona mi napsala,ze ho nepotrebuju.Tak nevim teda,proc to nepotrebuju jsem se uz neptala,ale asi jeste zeptam.Hmmm,to je fakt,jen tahani penez z lidi...No snad ta sklenka cerveneho vyjde 😀
@madalenas zahlédla jsem tvůj příspěvek a zaujal mě v tom, že máš taky jako já vztah na dálku. Já tedy manželství, už druhým rokem se snažíme s manželem a neúspěšně. Teprve nedávno jsme se rozhodli navštívit CAR, ale chceme to co nejpřirozeněji, tak uvidíme, ale stále pevně věřím, že se nám povede přirozeně i přes veškeré pracovní překážky a dálku od manžela otěhotnět! Držím ti pěstičky, člověk se nesmí nikdy vzdávat.
@blauen
Ahoj, koukám, že v tom nejsme sami, ale rozhodně se nedá říct, že mě to těší... Nám tedy v prvním car, kam šel přítel na spermio řekli, že to vůbec nemá smysl řešit v car po roce a půl při vztahu na dálku (za předpokladu, že je spermio ok a žena tady). V tom druhém se nikdo neptal, jak dlouho se snažíme a rovnou začali s léčbou...
Přiznám se, že měním názory na to "jak to řešit" hrozně často. Chvilku jsem pro car, chvilku bych šla do bylinek a teď tedy převládá pocit, že by bylo nejlepší být spolu opravdu každý den... Je to ale velké rozhodnutí, přijdu o práci a co když se nebude dařit dál? Nemáš taky někdy pocit, že je to v tom, že se vidíte málo? Případně to setkání provází únava z cesty?
@madalenas mám úplně ty samé pocity.....nám se nepodařilo dva roky přirozeně otěhotnět....manžel má za sebou spermio žádná sláva to není, ale katastrofální to taky není...v Caru všichni ví, že máme manželství na dálku a nikdo si nám nedovolil říct, že to nemá cenu řešit, naopak nás všichni povzbuzují a dávají nám šanci...v Caru jsme rovnou řekli že IVF si nepřejeme, že max. IUI...ted mám před sebou hormonální profil, menší vyšetření pod narkozou na průchodnost vejcovodů podívají se dovnitř....
Já pořád věřím, tomu, že se nám nedaří jenom proto, že jsme unaveni, hlavně já.....z toho cestování týdně najedu přes 600 za manželem a v týdnu nejsme spolu....já už vyzkoušela všechno od pití čaje, po užívání různých vitamínu a taky se to všechno ve mě bije...že přijdu o dobře placenou práci, půjdu tedy na pracák přijdu prvních šest měsíců o mateřskou, ale už jsem rozhodnuta že za cenu že budeme spolu s manželem a snad přijde naše vytoužené štěstí miminko jsem připravena to udělat...už to tak dál nejde
@blauen no jako bys mi mluvila z duše 🙂 Taky jsme na IUI šli po dvou letech, taky za víkend najeto přes 600 km a ty pocity... prostě chápu. Myslím, že nám třeba pomohlo, že jsme zřídili zvláštní účet, kam měsíčně oba posíláme určitou část platu. Sice není žádná dovča atd., ale bereme to tak, že je to účet, který by případně mohl vynahradit mou ztrátu práce a mateřskou - to je taky vlastně důvod, proč hodně přemýšlím, zda z práce odejít. Na druhou stranu se IUI nemůže zkoušet donekonečna a pak dojde na IVF a to taky nestojí malé peníze, takže pak je otázka co se vyplatí... Hlavně musíš šetřit své zdraví a všechny ty nervy a do toho dávky hormonů...
Jo a první spermio příteli vyšlo také nic moc a druhé úplně luxusní, tak jestli jste byli jen jednou, klidně to za nějaký čas zkuste znovu - i tam hraje dost velkou roli nervozita. Držím palce na to vyšetření, také mám za sebou a je to důležité vědět, že je vše ok. A nebo není a pak to začít řešit a hlavně rychle vyřešit 🙂
A až se vám zadaří, tak se budeš stěhovat za ním? Znám takhle vztah na dálku, kdy bydlí od sebe i po dvou dětech a to se mi zdá už docela šílený, že je ta paní na vše furt sama.
PS: jestli chceš pokecat a neřešit to úplně veřejně, tak klidně napiš do zprávy.
Ahojda holky, omlouvám se, že jsem se delší dobu neozvala, ale.. mám se celkem na pytel a nebylo moc, co psát..Takže nějaké změny se nekonají.. Moje předsevzetí vzalo za své... Jsem hrozná, já vím...
Ale já už skutečně nemůžu... Pořád jsem v práci, když už jdu šestý den v kuse skoro nefunguju, pak se sotva vyspím a je to nanovo... Občas ani nevím co je za den.. Takže ano, určitě by mi pomohlo kdybych jedla jen zeleninu a pravidelně cvičila, ale já už si vážně připadám na zhroucení..
V práci jsem se konečně odhodlala skončit, domluvily jsme se s vedoucí, že ke konci září odcházím a mě se tak nějak ulevilo, takové ty starosti v práci, že něco nejde, jak má jsem fakt hodila za hlavu a říkala si, že se nebudu nějak snažit, že mi to vlastně už může být jedno...
Teď mi nabídli v práci 2000 navíc, když tam zůstanu.. což jsem chtěla odmítnout.. Jenže.. Pokud nebudu mít ve výpovědi že odcházím z vážných důvodů příjdu o cca 10tis. Navíc pokud budu nezaměstnaná a neotěhotním do nějaké brzké doby, nebudu pak mít nárok ani na mateřskou... Takže teď nevím vůbec co mám dělat.. ( BUDU RÁDA, KDYŽ MI NAPÍŠETE CO BYSTE DĚLALY VY???) Jsem v jednom zaměstnání od 18 let... Příjde mi, že nic neumím.. A dělat třeba i noční za poloviční plat bych taky nechtěla..
V Caru nám říkají, že si myslí, že nám pomůže jen IVF... A to je 20tis..
Příští pátek mám jít na poslední IUI.. Ale psychicky jsem tak rozladěná, že tomu už skutečně nedávám nějakou šanci.. Kdyby to tak šlo.. Vzala bych si pár měsíců prázdniny a pak by se vidělo.. Ale nevím, jak na to..
Prostě to asi taky už vzdám, Musím si dát nejdřív do pořádku vše ostatní v mém životě, hlavně v hlavě.. Jinak to prostě nemá smysl.. :-/
@gorgonaiv Ahoj, taky jsem chodila do CARu PCE, nejprve 3x nezdařený IUI, pak IVF ale Dr. Novotná přehnala dávku a přestimulovala mě. Bylo mi strašně zle, odebrali 20 vajíček, 10 oplodnili manželovým sperma a vyvíjelo se dobře do 5 dne. Minulý rok jsem 1x potratila, 1x po trnsferu 2 embryií, která se nechytla vůbec. Brala jsem antidepresiva, protože to bylo na mě už vážně moc! Hodila se do klidu a v květnu jsme to zkusili znova s transferem 1 embrya, povedlo se. Beru léky na potlačení imunity, abych nepotratila, ale zatím je vše v pořádku. Toť můj příběh - pokud budeš mít úzkosti, panické stavy, deprese z léků i celého stavu neboj se zajít za obvodním lékařem nebo psychiatrem, jsou tady od toho, aby pomohli 🙂. Deprese způsobuje občas i Prednison, který asi časem taky dostaneš. Jinak hodně štěstí!!!
@gorgonaiv No psychika a střídání směn hodně působí na vylučování hormonů. Pokud máš odvahu, ukonči zaměstnání a zkus si najít něco na jednu směnu, třeba jen prodávat v potravinách. Celé IVF a IUI je psychicky velmi náročné. Pracovala jsem dřív v nemocnici na směny a vůbec si neumím představit stimulaci a směnný provoz. Asi bych se složila velmi brzy.
@kytka12 Ahoj taky chodím k dr Novotné.. Jaký jsi z ní měla dojem? 🙂
20 vajíček, to je celkem hukot.. Mě stačily 2+1 folikul a při ovulaci a Ms jsem myslela, že ze mě vypadne ježek.. To nevím, jestli bych dala.. Musí to být strašná zátěž.. A tolik léků neprospívá ničemu..
A proč jste měli jen 3 IUI? Já mám teď nevím jestli 4 nebo 5 a určitě když by to šlo, chtěla bych i 6, co hradí pojišťovna...
Jen ne teď, už mám všeho fakt po krk.. Ale pokud budu doma a dám se do kupy, tak třeba ještě letos...
A jako, že doma budu... Tak s tou prací se to vyřešilo za mě... Aneb lidi nezklamali... Ačkoliv jsem to řešila jen s mojí nadřízenou a jejím šéfem, tak už to vědí všichni a navíc se ke mně doneslo něco jako, že jsem na prachy a o nic jiného my vlastně nejde.. To byla asi poslední kapka.. A už se mnou nikdo nehne..
Fakt SRANDA.. :-/
@gorgonaiv Dr Novotná je šikovná, ale je na peníze. Doporučuje hned každému IVF. U nás byl problém v manželových spermiích, měl špatnou morfologii a pak se i zjistilo, že i já mám alergii na jeho sperma - na Imunologii ve FN HK. My měli 3 x IUI, protože jsem už neměla trpělivost na další pokusy, je mi 33 let a opravdu jsem chtěla miminko. Přišlo mi, že IUI je k ničemu. Ale u tebe by možná opravdu stačilo jen se hodit do klidu, dát tomu pár měsíců, aby se uklidnily hormony a nebudeš potřebovat žádný zásah lékařů. Koukám, že máš doma jedno dítě, pokud bylo počato normálně se s tejným partnerem, tak bych to tolik přes lékaře nehrotila... Závistivých kolegyń si zkus nevšímat, jsou všude. Asi už tě vidí na mateřské a pro ně to je zjevně odpočinek, který závidí nebo fakt nevím...
@gorgonaiv ahoj, četla jsem tvoji situaci s prací...letos v dubnu jsem také odešla hlavně z důvodu dojíždění a celkové nespokojenosti...hodně mě to vyčerpávalo...do toho IUI, hormony, no prostě všechno...zkus se domluvit jestli by ti němohli dát výpověď z důvodu rušení pracovní pozice...pak máš nárok na 5 měsíců na podporu a to je slušná doba vymyslet co dál...hlavně nesmíš dostat odstupné...to bys neměla nárok na nic, ale to asi nehrozí...
Jinak všechny zdravím...jsme po jednom IUI, druhý jsme nestihli a teď čekáme na IVF...snažíme se třetím rokem a jsem unavená...psychika je šílená a hodně to mává naším vztahem...držím palce všem.
@kytka12
Tak já mám za to, že všichni v CARu jsou na prachy.. Jsou to prostě pálky, ale co se dá dělat, když pojišťovny to neuhradí celé.. Tak pořád ještě je fajn, že alespoň část..
Jinak nám IVF doporučuje opatrně a vždy zdůrazní že to je 20tis.. Asi vypadáme jako socky, nebo tak něco.. 😀 Ale na žádném jiném vyšetření, např. jak píšeš jsem nebyla..
Dceru mám s jiným partnerem, současný přítel má také špatný SG, ale u něj je zajímavé, jak děsně se to mění.. jeden měsíc sotva 3 mil.. To jsem myslela, že IUI zruší.. Další 15..
Nevíme čím to je.. Navíc předtím mi bylo sotva 20, teď už skoro 30.. A jsem z práce fakt stahaná.. Pamatuju si, ýže před mateřskou jsem to tam taky nenáviděla, jen asi jsem prostě byla míň udyndaná..
A závistivé kolegyně.. To bylo jinak.. Ta kolegyně mi právě do očí řekla, že náš nejvrchnější šéf se kterým jsem výpověď řešila se jí ptal, jestli jsem něco říkala a ona prý mu řekla, že ne,. ale že se mi nediví, že chci skončit, když tam mám směny na nic.. A nedostanu volno, když potřebuju.. A další rok jsem opět neměla dovolenou.. A ON jí řekl, že to dělám pro peníze.. Což si myslím, že by si nadřízený neměl dovolit, s někým tohle řešit, když tam nejsem a navíc mít takovýhle kecy..
Dost mě to urazilo.. :-/
@lenna_1
Hihi v mojí práci se nedá domluvit na ničem, Od včera bojuji s nadřízeným, bo mi tu výpověď nechce podepsat.. A vymýšlí si nesmysly jako, že je špatně napsaná apod.. Takže prostě sranda, nic co bych nečekala, víceméně se tomu jen směju.. Ale jestli dojde na nějaký větší konflikt, tak i já umím řvát..
Myslela jsem si, že když vyskočím z mého pracovního koloběhu, že se mi uleví a že třeba, když si nějakou dobu odpočinu a nebudu moct sehnat práci, že bych se vrátila, takhle to dotáhnou do krajnosti, že už tam nebudu chtít nikdy být, ačkoliv jsem to chtěla ukončit v dobrém, tak i já se umím vzepřít a útok odrazit stejnou mincí..
cElkově mi ta situace připadá jako ubohá.. A snažím se na to povznést..
Ale zítra jdeme na poslední IUI a kvůli celkové psychické rozladěnosti tomu moc šancí nedávám, přesto vás prosím holky, držte mi palce.. 😀
Nejhorší na tom je, že po těch pokusech a snažení se člověk psychicky trápí a není v pohodě..
Když jsem po pár IUI říkala doktorce, že mě to psychicky vyčerpává a že se tím trápím, říkala mi, co mají říkat ti, co se snaží roky atd.. Ale v září to budou dva roky, co se snažíme, nejdřív sami, pak s mojí gyndovou, pak v CARu.. A ono se to tak nějak načte..
Škoda, že jste neměli víc IUI.. Je to pořád méně finančně, psychicky a fyzicky náročné než IVF..
To jsem teď odmítla, protože při mé celkové nepohodě bych to považovala, za zbytečně vyhozené peníze a zátěž pro organismus.. Nevěřím prostě, že by to vyšlo, když jsem takto rozladěná a budu se snažit naladit..
Zkoušejte to se mnou holky.. Všechny chceme mít happy, vysmáté dětičky a to jde jen, když my budeme v pohodě... 😉
Ahoj, je to možná zvláštní říkat, ale moje zkušenost je být po IUI nebo KET (tranfer embrya) co nejvíc psychicky v pohodě. Byla jsem 2x na ET a KET po aplikaci embrya jsem byla napjatá jak struna, měla jsem pocit, že mě vše bolí, je to nějak špatně atd. No a v květnu jsem šla na další KET, pak jsem na pokoji usnula a byla totálně v pohodě, hladila si bříško a domlouvala embryjku, aby zůstalo kde je a pěkně rostlo, povedlo se. Jsem ve 12 týdnu těhotenství, zatím vše probíhá celkem v pohodě... Vypadá to možná divně, povídat si s břichem, ale mě to uvolnilo a o to asi jde nejvíc.
@gorgonaiv budu ti moc drzet palecky.Z hluboka se nadechni az to budes mit za sebou,pohlad brisko a neboj to dopadne dobre.Jinak ta tva prace je vazne odstrasujici pripad.Bohuzel jsem se s tim taky uz setkala...Vzdy lespi radeji odejit...aach jo moc na tebe budu myslet a nebooooj to zvladnem,mas tu jeste nas 🙂

@gorgonaiv Ahoj! V první řadě držím palce. Malá naděje je taky naděje 🙂 Já mám IUI dnes, tak taky budu mít teď tu nejistější část měsíce 🙂.
Tvoje pocity z přístupu zdravotnictví chápu. Taky s přítelem hodně diskutujeme, že víc než hledají příčiny, tak hned nabídnou řešení, které pomáhá většině. Já už mám tedy za sebou HSG, hormonální profil od mého gynekologa... Ale teď v car hned "šup šup" jdeme zkoušet IUI. Nějak ale nevíme, jak posoudit, zda to tak má být nebo ne. Ted při ultrazvuku jsem se nedostala ani ke své lékařce a ta jiná mě dost utřela, když jsem jí říkala, že si myslím, že můžu mít nějaký problém, když mám od ovulky až do MS bolesti a špinění. Že jsem to tak měla i kdysi přes antikoncepci i přes utrogestan a kolikrát MS přijde hned po ovulce s velkýma bolestma. Cítila jsem nezájem jen to poslouchat, natož nějak řešit. Prý je to normální.
Jinak já bydlím v blízkosti rodičů a mamka ted musela na půl roku vycestovat za prací a já nějak nemám srdce tam tátu nechat samotného (neumí vařit atd) :/ Navíc jsem tam převzala její podnikání, než se vrátí. Ale hodně přemýšlím, že kdyby mělo dojít na IVF, tak až jedině s tím, že budu mít doma podporu. Akorát tam u něj asi nenajdu práci, takže by v případě "nedaření se" mohl nastat problém s penězi... No je v tom sto a jeden háček proč zůstat tady 🙂
Pokud ale nemáte finanční nouzi, tak zkus dát opravdu na první místo rodinou pohodu. Pokud to vyřeší neschopenka, tak do ní jdi. Otázkou je, jestli to není krátkodobé řešení. Ale možná je to lepší, než rovnou z práce odcházet. Alespoň zjistíš, zda si doma opravdu odpočineš. Ten stres nikdy ničemu nepomůže :/