icon

Jak zvládnout po letech další - 3. IVF?

26. únor 2025

Ahojky, je tu někdo, komu se stalo, že se nerozmrazilo embryo? Mela jsem poslední embryo, a chtěli jsme ho použít, aby měl syn sourozence. Věřila jsem tomu, že se to povede, protože vše bylo krásné nachystané. Ale v den KET mi volaly, že se po rozmrazeni zastavilo ve vývoji a neni vhodné k transferu 😢. Do dalšího IVF už jsem jít nechtěla. Nakonec jsme se tedy rozhodly, že po 4 letech to 3.IVF ještě zkusíme, aby měl syn sourozence.

Ale bojim se, abych to zvládala všechno i se synem. Bojim se průběhu, přeci jen je to pár let a teď to může být jiné, než předtím a hlavně předtím jswm mohla odpočívat, když mě něco bolelo, nebo jsem byla unavena ale ted nebudu moct.

A take se bojím toho, aby to vyšlo, aby tam alespoň to jedno jedine bylo. Budu mot dlouhý protokol jako kdysi, kdyz to tehdy vyšlo. Jeste k tomu musime posílat embrya na genetiku, tak aby se hlavně nejake vrátilo zpět. Nekvič me na tom štve, ze ke to na strašně dlouhou dobu s dlouhym protokolem a s genetikou.

Jak jsme to mely prosim vy, co jste šly na falši IVF až po pár letech se stejným protokolem i stejnými léky? Dopadlo to stejně? Hůř? Nebo dokonce lépe?

Nejake typy na doplňky stravy? Chci si koupim koenzym Q10, ktery budeme brát společně s partnerem a objednala jsem si take nosifol Forte. Vim, ze je lepsi brat vsechno zvlášť, ale uz takhle jsou pro nas ty finance těžké, tak bych raději nějaký doplněk, kde je vše (kyselina listová, inositol, vitamin D, zinek) atd…

Dekuji, kdo dočetl a napíše vlastní zkušenosti. ❤️

hennrietta
26. únor 2025

Neodpovím na tvou otázku kompletně, ale podstoupili jsme jedno IVF a doma 2,5 letá cácora. Řekla bych, že to bylo i lepší, protože jsem řešila hodně ji a nesoustředila se tolik na sebe.
Jediné tak nejhorší pro mě bylo několik dní po odběru vajíček. To jsem potřebovala pomoct hodně a první 2 dny jsem byla nepoužitelná a potřebovala jsem pomoct i doprovodit na wc.

autor
26. únor 2025

@hennrietta tyo, moc dekuji za odpoved. Ja co si pamatuji, tak jsem po 2.IVF mela o odběru tale celkem velké bolesti, tak z toho mam strach. Partner dělá 12h směny a ve volnu chodí na brigádu, tak snad ro vyjde alespoň nejak na ty dny, co ma mít volno. Nejak to musim zvládnout.

squezy
27. únor 2025

Ženská zvládne úplně všechno😉 Ditko už ti chodi do skolky,ne? Ty už do práce? Nikdo ti neřekne,jake to bude,ale mysli na to, že to může vyjit a budete mit doma další mimčo🙂 Držím palce!

autor
27. únor 2025

@squezy nechodí. Synovi budou tři, až v dubnu a já do práce tez ještě nechodim.