Opakované potraty. Je IVF řešení?

busymom
23. říj 2019

Ahoj holky,
S muzem mame doma maleho syna - vse probehlo prirozene bez komplikaci. Kdyz jsme se zacali pokouset o sourozence, tak jsem 3x za sebou potratila ( 11tt, 6tt, 6tt). Dochazime do CAR, veskera vysetreni jsou v poradku. Spermie, imunita, stitna zlaza, hormony, genetika.... Nikdo nedokaze rict, co se deje a ja uz nechci zazit potrat c.4. Pry asi s manzelem vytvarime nekvalitni embrya a ty nejsou schopna vyvoje. IVF by vybralo ta zdrava a snad by to vyslo. Mate nekdo podobnou zkusenost? Co byste na mem miste delali?
Diky moc za nazory

vitezove
23. říj 2019

Ahoj, do jakého CAR chodíte? IVF samo o sobě řešení potratů rozhodně není. Ale jsou samozřejmě věci, kterými lze šanci zvýšit. Především je to genetika embryí. Každopádně při IVF vyberou kvalitní vajíčka, vyberou kvalitní spermie (když si za to pěkně připlatíte) a pak si můžete připlatit genetiku embryí. A ta vybere dobrá embrya. Ještě to nutně neznamená, že se embryo chytí, ale je to cesta. Každopádně já mám stejný problém, ale děje se mi to po IVF. Přirozeně otěhotnět neumím. Moje gynekoložka a v CAR mi řekli, že nemohou nic zjistit a výsledky v pohodě. A tak jsem změnila CAR a v novém CAR (v Gennetu) mi řekli, že ale oni umí zjistit, proč se potrat stal. Pokud se revize provede u nich. Oni jako jedni z mála umí udělat biopsii toho potratu a říct, kde je problém. Což je skvělé a už jen proto u nich chci být vedená, kdyby se to stalo znovu. Každopádně mohou pak dát léky, které podpoří udržení a to také může dost pomoci. Takže bych doporučila případně i vyměnit CAR a IVF ano, ale připravte se, že to nebude levná záležitost. Tyhlety metody navíc vám pojišťovna nezaplatí a jsou pěkně mastné. A samozřejmě IVF není nic příjemného. Může to ale být pro vás řešením.

busymom
autor
23. říj 2019

@vitezove ahojky, moc diky za zpravu, ted jsme v ISCARE. Je to uz dlouho stejny majitel jako Gennet a doktori uz se taky propojili. Takze verim, ze jsem ve spravnych rukou. Kolik ivf uz mas za sebou?

vitezove
23. říj 2019

@busymom No jsou nějak propojeni, ale to samé to není. Schválně se jich zeptej, jestli dělají tu biopsii potratu. To totiž beru jako naprosto zásadní pro člověka, co trpí na potraty. V Iscare jsem byla kvůli imunologii ale nelíbilo se mi tam to prostředí vůbec, ani moc lidi. Z Gennetu mám naopak velmi dobrý pocit. Takže jsem raději tam. Ale pokud ti v Iscare řeknou, že tě kdyžtak na revizi pošlou do Gennetu, tak pak je to super.
IVF mám za sebou jedno a doufám, že nikdy další nebude. Mám za sebou 3x KET a ještě nám zbylo asi 10 embryí.

merope
23. říj 2019

Já měla v Gennetu vyšetření genetiky embryí na pojišťovnu (teda měla jsem na to žádanku, nakonec se to nevyužilo, protože při prvním IVF jenom jedno embryo, tak jsme zavedli a potom žádné a pak vždy po dvou třetí den). Ale kdyby jich bylo víc, nebudu za to platit. Pokud řeknou, že to je medicínsky potřeba, platí pojišťovna.

martiniquest
24. říj 2019

Zamer je na psychosomatickou pricinu. Neprirozenymi zasahy nicemu nepomuzes, nebo alespon ja tomu neverim

hance89
24. říj 2019

@busymom ahoj, měla jsem podobný problém. Jsem po dvou potratech. Moje touha po dítěti byla tak velká, že jsme si v Car připlatili vše co by nám pomohlo. Takže i vyšetření embryii.
A na druhý pokus se povedlo. A máme zdravou holčičku.

busymom
autor
24. říj 2019

@vitezove tak to je slusny uspech 10 embryi. Drzim palce at se to podari!

busymom
autor
24. říj 2019

@vitezove oni mi i po tech poslednich 2 potratech (bylo to spontanni, takze revize nebyla) vzdy delali komplet laborator. A nic se neukazalo..

busymom
autor
24. říj 2019

@hance89 diky moc za sdileni pozitivni zkusenosti a gratuluji k detatku!

vitezove
24. říj 2019

@busymom no ono jich bylo 17, ale jak se postupně rozmrazovi a tak. Teď jich je 10.
Potrat klidně můžeš mít spontálni. Já taky měla. Ale oni ti z dělohy umí vyskrabnout zbytek. Chápu, že se ti nechce na revizi, ale zase vědět proč se to děje je k nezaplacení.

busymom
autor
24. říj 2019

@vitezove to rozumim a souhlasim. Zeptam se na to. Diky moc.

evakaspar
24. říj 2019

Kamaradka taky tak syna a po x letechbs novym partnerem chteli mimi nicmene 4 x potratila . Dr ji odeslala do spec. pracoviste kde jim udelali geneticke testy jakesi. Ji odebrali vajicka ccav15 ks a zjistili, ze vsechny krom jednoho maji genetickou vadu. No a z toho jednoho maji vytouzenou holcicku budou ji 2 roky letos. Urcite to stoji za to a meli to na pojistovnu prave kvuli zjistenemu gen. problemu.

loylii
24. říj 2019

@busymom mám též zkušenost a všechny vyšetření. U mě se zjistil problém až v Gennetu, vyšla mi špatně hematologie, srazlivost krve a z toho byly u mě nepovedené IVF a přirozene tehotneni. V centru před tím, mi tohle vůbec neřekli.

biedronca
22. lis 2019

@busymom nevim jestli to je ještě aktuální,ale jak pokracujete?
JA TOTIŽ MAM NAPROSTO STEJNÝ PROBLÉM.
jsem po 4x potratech,vse samovolně.2x přirozeně se povedlo,a 2x pres IUI.
Genetika párů,hematologie,imunologie, vše v pořádku.Pritel spermio ukazkove.Cvicim Mojzisovku,byla jsem v létě v laznich.
Vse v poradku,ale max do 9tt potracim.Otehotnet mi jde.
Tak mi rekli,ze zakopany pes bude asi přímo ve vajicku,ze uz od začátku bude neco spatne a tvoří se nekvalitní embrya.Proto hned v ramci prvniho IVF se udelala genetika embryi.A ejhle!!
Ze 7 odeslaných na genetiku se vratilo naprosto zdravých 5 mrazacku!
Takže nakonec ani tady neni chyba,a " zase " je vše ok.
To proste už asi musí být v hlave,jinak to nejde vysvětlit.
Prostw hlava musí se prestat pídit PROČ,a pak si vše sedne jak ma...

vitezove
22. lis 2019

@biedronca jestli ti můžu něco doporučit tak čínskou medicínu. Chodím do TČM Bohemia. Udělají ti na míru bylinky a chodíš občas na akupunkturu. Mě vysloveně udělali bylinky aby se mi to břicho uvolnilo. Říkali, že mají konkrétní tabulky na to, když někdo potratí do... 2 měsíce, třetího atp. kde a v čem je problém. U mě že je prostě problém s krví, a že pak můžu mít takovou jakoby tvrdou dělohu a proto se neudrží. Takže mi teď uvolňují ten vnitřek.