Špatně udělané výsledky genetiky - jak se lze bránit?

ojejej
15. čer 2017

Zdravím všechny, mám velký problém... 4,5 roku chodím na IVF, vyčerpány všechny pokusy na pojišťovnu, 2 potraty, moc vajíček, moc jedničkových embryií, podle doktorů jsme s manželem úplně v pořádku, kromě jeho nepohyblivých spermií, proto to IVF. Chodíme do Zlína, byli jsme i v Plzni u profesorky Ullčové, prostě vše ok a pořád a pořád nic, už tak 20 zavedení, jak píšu 2 potraty a pořád nic.. Při posledním pokuse jsme se rozhodli že necháme embrya vyšetřit PGS metodou, nebo PGD, nevím teď, prostě to trvalo měsíc a všechny tři nádherné embrya jsou špatné.. se stejnou vadou.. takže jsme zpět na samém začátku, kdy jsme byli na genetice a ti prý nechali "cosi" rozmrazit a dovyšetřilo se to no a ejhle - špatná genetika, sdělili mě to pouze přes telefon, budeme si teprve domlouvat osobní schůzku, prý špatná komunikace devátý a pátý chromozom, já jsem prý nositelka tak proto bylo dosud vše špatné. Nabídli - zkoušet pořád dál a prý to jednou vyjde .... cha cha těch nervů, peněz a všeho, no ale jsem u jádra problému.. prostě kdyby výsledky genetiky byly správně na samém počátku, tak by se embrya posílala hned na PGS vyšetření. No ale podle nich genetika byla dobrá, tak se nikde nic neposílalo a prostě se prý zaváděly asi pořád špatné embrya. No mě jde o to - jde se nějak bránit, když genetika špatně udělala ty výsledky? Je to vůbec možné? X moc hormonů, KETů, dalších a dalších pokusů s tím že je vše ok no a ono bylo všechno špatně.. jak se bránit, když nějaké vyšetření udělali v laboratoři špatně? Řešili jste někdo podobný problém a lze to vůbec nějak řešit? Jo a na závěr - jedno dítě mám, s jiným partnerem, otěhotněla jsem ihned, přirozeně, dítě je zdravé. Jak je tedy možné, že jsem přenašečka jakési vady či co, prý nemožné otěhotnět no a já dítko mám? Jsem z toho pako... !!!! Děkuji za rady.

viktorieuz
18. čer 2017

Nedokážu odpovědět na otázku, zda se dá nějak bránit. Mohu ovšem doporučit IVF Cube v Praze. Dělají celkem často studie a na základě těchto studií berou neplodné páry a léčba je pak hrazena z jejich strany. Zkuste se podívat na internet. Přeji hodně štěstí!

ojejej
autor
19. čer 2017

Děkuji moc za info! Určitě na to mrknu. Špatné výsledky genetiky - akorát tak na tahanice po soudech, na to nemám nervy, takže prostě jen smůla ☹, jsme jedni z mála, komu udělali špatně vyšetření, prostě to tak asi mělo být.. Díky.