icon

Jaká je ideální váha před prvním IVF cyklem?

luciebelohradska31
24. pro 2022

Ahoj holky předem přeji krásné vánoční svátky.
Chystám se na jaře na první ivf a chtěla bych vědět kolik jste vážili než jste podstoupily ivf. Jestli jste měli nadváhu nebo vám bylo doporučeno spíše zhubnout.
Měřín 160 cm a vážím 73 kilo.
Jak jste to měli vy?
Je mi 34 takže to už moc nechci odkládat.
Děkuji za odpověď

uzivatelkapetra
•
25. pro 2022

Měla jsem nadváhu, kvůli PCOS mám inzulinovou rezistenci. Před IVF jsem brala nějakou dobu metformin a díky němu jsem docela významně zhubla, vyšel mi první ET. Jestli by to vyšlo i bez toho nedokážu posoudit.
Záleží jakou máš ty dg?

merope
•
25. pro 2022

Já měla po všech cyklech IVF docela obezitu. Takže mírná nadváha určitě nevadí. Jen si dej pozor na Utrogestan/Progesteron, který zvyšuje chuť k jídlu. To než jsem zjistila, jsem dost nabrala. Jinak mně se zadařilo, když jsem zhubla na BMI necelých 32.

levandule_k
•
25. pro 2022

Mám 159 cm a asi 57-8 kg, měla jsem 53 a bylo to lepší, takže já bych se trochu pokusila dostat do kondice. Upřímně nedovedu si představit mít dalších +10kg na hoře...

ab3185
•
25. pro 2022

Měla jsem nad stovku. Povedlo se, v těhotenství jsem nepřibírala, nejdřív mi bylo pořád blbě, pak jsem musela držet dietu kvůli těhu cukrovce a ve finále jsem rodila s -3kily, syn měl skoro 4kila, voda, placenta.... Připadala jsem si po porodu neskutečně hubená 😁 Už je to deset let, vše jsem zdárně dohnala. Držím pěsti ať se zadaří, nečekala bych.

luciebelohradska31
autor
•
26. pro 2022

@uzivatelkapetra mě právě nic nenašli a to jsem vyšetření veškerá měla několikrát ale můj partner má malý počet spermatu a já mám jeden vejcovod snažíme se už 14 měsíců

drep
•
26. pro 2022

Já vím, že to nebude populární odpověď, ale tuková je endokrinně aktivní a blokuje ovulaci. Takže ano, nadváha, neřkuli obezita otěhotnění blokuje.