Jakou mám délku cyklu?
ahoj holky, premyslim na jednou veci jelikoz jsem bez vyvolavacek,nebo itrogestanu bez MS, a kdyz jsem byla mladsi a neresila to tak nemela nekolik mesicu ms, tak vlastne nevi jakou mam delku cyklu, nikdy to ani neresili na gyde, ani v car, neni nejaka pomucka jak to zjistit kdyz me neroste bez hormonu vystelka, jsem bez ovulace cely zivot, to mam jedine potvrzene, dekuju za odpovedi logicky jsem si rekla, ze doktorii to (simuluji na 28 dni coz je prumer, bezne zeny). dekuju
@pekkaa ja hormonalni antinu neberu, snazim se o dite uz par let, no dosla napriklad po roce vynechani od vyvolavcky
@fiedlermonika takze se da rict ze 365dni, kdyz sem si vyvolala tak treba 45dni
Ty jako rok přirozeně nemenstruujes a na gyndě (při preventivkách) jste to neřešili?!
Osobně ti neřeknu, jsi hodně ojedinělý případ, ale mám tetu, která menstruovala 2x do roka (to se dá nazývat cyklem= v nějakém intervalu MS přišla) a přes "plánované rodičovství" (teď se to jmenuje nějak sympto-termalni metoda, prostě měříš teplotu, sleduješ čípek a hlen a kdo ví co ještě) má 3 děti (už dospělé) údajně plánovaně (nechápu).
@fiedlermonika pokud sez bez ovulace tak prirozene rozhodne neotehotnos. Chce to lecbu. Rozhodne to normalni neni a ten kdo by to mel resit jsi ty sama.
@absintka19 tohle vim, ze nelze bez ovulace otehotnet, jen me zajimalo jestli jsou holky s podobnym problemem, ja chodim na ivf
@kafr jo resili tim ze me gynekolog pichnul nekolik agolutinu na vyvolani, to menzes vyvolalalo, no v car se zjistilo ze mam PCO, tak proto, mela sem laparoskopii, hyster, a vevnitr vsechno v poradku, jen hormony, proste nefunguji, ....
Ja jsem mela obdobny problem. MS od zacatku dost nepravidelna, nekdy I treba po pul roce. Mela jsem moc testosteronu. Gynekolog mi doporucil HA, to jsem byla hodne mlada a naivni...pak jsem zmenila gynekologa a ta preferuje lecbu prirodni cestou, pokud to lze. Doporucila mi pripravek Sarapis, ktery je urcen primarne pro zeny v prechodu. No a ten mi dost pomohl telo nastartovat, nikdy mi sice telo neslapalo jak hodinky. Cykly jsem mela dost dlouhe, ale mela coz pro me byla vyhra. No a kdyz jsem chtela otehotnet, tak jsem zobala tablety s kotvicnikem (jmeno si uz nepamatuju) a otehotnela docela rychle. Nemuzu teda100% rict, ze to bylo tema praskama, ale tehotna jsrm byla, ucel splnen 🙂 no a ted po porodu mi kupodivu ms chodi dost pravidelne. Drzim palce!
@aktakd dekuju, no nektere komenty, holek me dost prisli arogantni, chtela sem jen pokecat o veci, ktera me trapi jestli je vic holek s timhle problemem, atd....ses fakt hodna zkusim taky tohle, ja zkousela nekolik let jogu, bezlepkovou dietu, mojziskovou, samozdrejme mereni bazalni teploty,ale ta se absolutne nehybala , vymenila sem gyndare, homeopatika, pak se me zhorsila hypofunkce stitne zlazy, jsem uz po ctvrte ivf stimulce ted jsem mela ket, nepovedl se, inofolik, fertipronu, diety bez cukru, hypnozu, nic nepomohlo, aby sem mela pravidelne cyklus, prosla sem milion doktoru, uz sem pak navstivila i psychologa, rvala sem do sebe utrogestan abych aspon odmenstruovala a pak mohla zjistovat jestli treba nahodou nedeojde ovu, stokrat hormonalni profil, genetiku, imunologii akupunkturu, testosteron mam taky vysoky, jinak to zaclo tim ze jeste ve trinacti sem nemela MS tak me mamka vzala na gyndu kde me ji umele vyvolali, coz dnes beru jako fakt chybu , a kdyz dalsi neprisla maka sla semnou znovu a dostala sem antikoncepci, bez jakyvkoliv vysetreni byla sem pubertak, neresila sem to az v osmnacti sem si nasla pritele odstehovala se a sla k jinemu gyndarovi okamzite me zakazal HA, nasadil utrogestan a klostil a rekl at se snazime, ze to asi nebude jednoduche, a ted me bude tricet a od 2014 chodim do car
No mas uz toho za sebou hodne, uff. Drzim palce at uz neco klapne 🙂 ja mam taky problemy snad od zacatku menstruovani. Nikdy jsem to nemela pravidelny, ale neresila jsem to. Resit jsem to poradne zacala az nekdy v sedmnacti, osmnacti..no a prvni gynekolog mi hned frknul HA, jasne ze mi to problem vyresilo...pak jsem pochopila, ze je to fakt kravina a tudy cesta nevede, po par mesicich jsem to brat prestala. A zase neresila. Bylo skoro fajn nemit ms 🙂 a pak jsem narazila na gynekolozku, ktera na to sla uplne jinak a snazila se, aby se telo rozjelo samo bez dodanych hormonu. No a merila si teplotu...mereni teploty asi neni uplne od veci, clovek tak nejak pozna svoje telo, jak funguje a co se deje. A s tim Sarapisem to docela fungovalo. Uz nevim davkovani, ze zacatku jsem tech tabletek zobala vic, aby se telo nastartovalo a pak myslim kazdy den 2 tablety, uz si to moc nepamatuju. Jsem rada, ze zafungoval ten Sarapis a nemusela to resit dalsima lekama.Muj problem byl s tim testosteronem a taky mam hypofunkci stitny zlazy, ale tam jsem dlouhodobe pod kontrolou a pokud mam ty hodnoty stabilizovany, tak by tenhle problem v tomhle byt nemel. Navstevujes endokrinologii? Hele ja taky mela hroznej strach, jak to jednou bude s otehotnenim a tak...a I vlastne ted mam strach, jestli to vyjde I priste. I kdyz oproti tobe a tvym problemum je to skoro rouhani. Jeste se mrknu, jak se jmenuje ten doplnek stravy s tim kotvicnikem, ten by taky mel podporovat ovulaci. Ale nechci tim rict, ze tyto "prasky" jsou samospasne, je to jen moje zkusenost. 🙂

Tak kdyz neni cyklus tak neni ani zadna delka cyklu. Musela by jsi proste nic nebrat a zjistot po jake dobe od posledni menstruace micas zase menstruaci. Jinak to nejde.
A jinak jj, dr to simuluji ma 28dni. To stejny dela i hormonalni antikoncepce