icon

Jakou zvolit kliniku?

19. čer 2021

Zdravím, prosím o radu holky. Máme za sebou neúspěšné 3 ivf a 2 insemace. Po prvním ivf mi doktor dost naznačil, že prostě je to naprd. Amh nízké, nevím kolik protože mi to do teď neřekl, přítel špatný spemio. Takže jeho verdikt obojí darované, pak to vyjde. Ale to prostě nechcete slyšet. Takže po nezdařeném ivf jsem mu řekla že chci nějaké vyšetření. Doktor se divil ale udělali nám jen genetiku. Ta je ok. Jen u mě zjistili že mám zvýšenou srážlivost krve, ale nic čím bych se měla prý zabývat.🤷 No tak jsme šli do druhého. Samozřejmě opět nic. To už mi doktor řekl, prostě to nepůjde chce to darované. A já mu prostě řekla, že dokud máme ještě tu možnost, že chceme zkusit svoje. Doktor se samozřejmě dost divil. No a říkám mu, co další vyšetření? A on prostě že to nemá smysl. Že jsem zdravá . Tak proč dělat další. A to už tlačil na pilu. I přes to jsme šli do 3 a opět nic. To už mi doktor řekl že další mi dělat nebude že to nemá cenu ať si vemem prostě darovaný. Že nemáme šanci 🤷a to už pro mě byla konečná, jít jinam.
Holky umíte si představit co to udělá s psychikou 🤷 takže hledám jinou kliniku. Teď jsme ochotní prostě dojíždět. Klidně i na druhý konec republiky. Ale prostě, někam, kde vám udělají možné vyšetření a tak. Nebo kde se zabývají právě tímhle nízkým amh . Samozřejmě tady doktor do me rval co nejvíc.. ani neměnil třeba hormony pokaždý gonal 400 pak 300. No prostě narval co mohl do mě. A divil se že nereagují ale odůvodnil to tím, vždyť máte nízké amh tak se není čemu divit 😬. Ano holky vím, měla jsem vypadnout už dávno ale prostě furt věříte a doufáte, ale už jsem si řekla dost. Tady prostě už nechci.
A holky, co berete vitamíny? Já jednu dobu pila kontryhel, ale musela jsem ho vysadit. Protože jsem teda po něm byla dost nafouklá a pak dokonce průjem. Po vynechání to ustálo, začala jsem znova a nanovo. Takže to asi dělal ten kontryhel. V jedné diskuzi jsem četla že dokonce u nás je někdo kdo se tímto zabývá, když máte nízké amh. A dokonce do vás neperou mega dávky. 🤨 Jenže já blbec jsem si to neuložila. A už to nemůžu najít v těch všech možných nemožných diskuzích. Holky díky vám všem co se semnou o tomhle popovídáte. Taky jsem dost v diskuzích četla o Mojžíšové metodě.. nikdy jsem to necvičila. U nás to ani nikde není 😬 takže jedine net? Máte nějakou oblíbenou stranku kde to je na tuto metodu zaměřeno ?

xleni
19. čer 2021

Můžu se zeptat na jaké to bylo klinice? To jednání je teda hrozné :( My byli v Sanatoriu Helios v Brně a spokojenost. Můžu doporučit.

kocila
19. čer 2021

Nevim jakou odpoved asi cekas,ale s nizkym AMH a jeste do toho spatny spermio je sance temer na bodu nula,muzete zkusit nativni IVF,vysetrit imunologii. Nepopisujes kolik odebrali vajicek a kolik embryi se dostalo do faze blastocysty,coz znaci aspon nejakou informaci,zda mas za sebou genetiku embryi..Mojzisovka ti je na nic pokud nemas vajicka a spermie spatne,muzes zkusit,cvicit tak 1/2roku a uvidis zda je efekt…
Pokud neni hranicni vek,tak zmenit o 180 stupnu zivotospravu,cvicit a myslenky zamerit jinam.. (jeste s nizkym AMH se voli dlouhy protokol,rozhodne zmenit kliniku )…3IVf bez uspechu je na velke zamysleni, presto zvazte darcostvi (telo nemuzes donekonečna cpat hormony obzvlast s maximalnimu davkami),vim ze je to tezke,ale zdravi mas jen jednooooo, ale to si na to si musis prijit sama..
Drzim palce, at najdete spravnou cestu..

kelerub
Autor odpověď smazal
autor
19. čer 2021

Byli jsme v Hradci. Dárcovství chceme nechat jako poslední možnost. Jinak nám odebrali 5, 5 a 4 vajíčka. Genetiku embryí nemám, i když bych ráda. Pokaždé se povedlo všechny oplodnit. Pokaždé zaváděli s kvalitou jedna. Jen je zajímavé, že pokaždý při transferu nám řekli, že nám nic už nic nezbylo, že ostatní se rozpadli. 🤷 je mi jinak 30 jemu 33. Spermio má jinak: horší kvalitu a 40mil. Pohyblivost prý dobrá tak jak má být. Ale kvalita spermií nic moc.
No právě proto, nechci do sebe rvát ty hormony, proto bych šla jinam. Mám za sebou i dva potraty. Kdy nám to vyšlo přirozeně. Ale kolem 8 týdne konec.

autor
19. čer 2021

Jen prostě bych ráda šla jinam, kde třeba ještě udělají nějaké vyšetření, protože i přes doprošování mi udělal jen tu genetiku, a místo toho posloucháme dokola darovaní vajíček a spermií moc nepomůže.

autor
19. čer 2021

Prostě jsme si jen řekli že když máme 4 cykly s možností, pojišťovny tak chceme zkusit prostě svoje. Neříkám že jinde nám tohle říkat o darování nebudou ale ráda bych chtěla i jiné vyšetření. Tady jsem se musela doprošovat pak teda kyvnul ale jen genetika..a na tu imunologii jsem se přímo ptala a on že je to prostě zbytečné 😬. Nebo jakékoliv jiné vyšetření. 🤨 No prostě se mi nelíbí to jednání.

xleni
20. čer 2021

Zkuste ten Helios v Brně, pokud se tam máte jak dostat. Všechna vyšetření dělají na první schůzce.

andreasvo
20. čer 2021

Já jsem byla taky v Heliosu v Brně a spokojenost. Mě se povedlo taky 2x přirozené a vždy kolem 8 týdne Konec tak jsem se domluvila na injekcích clexane a vše v pořádku.

asinehri
20. čer 2021

Darcovstvi jako "poslední možnost" ? Kromě 3 simulací při IVF , dalších stimalacích, co se kombinovali s minimálně nejakym Clostilbegytem, vystavime vajecniky dalsi stimulaci, co penez to vsechno stojí, .... ale když nakonec to děťátko přijde, potrebuje zdravou mámu a rodiče dle možností bez dluhů, to je taky důležité, nebo ne?

misisfilip
20. čer 2021

Chtěla bych udělat určitě imunologii .pokud jste otěhotněla přirozeně a 2x potrat, tak může být chyba tam, že vám tělo to embryjko nepřijme.

kocila
20. čer 2021

Zkus gennet,kdyz jezdis do HK ,tak to nebude zas tak daleko,imunologii tam delaji jako zaklad.Pokud nebylo co mrazit,tak je to spatne.Chce to znat i nahled na Vas stav od jineho lekare.
A zkusit jiny protokol.Jestli jsi uz byla 2x tehotna,muze byt problem v imunologii a to se resi leky.
Genetika embryi se da delat,pokud do 5-teho dne zustanou kvalitni blastocysty,u rozpadajicich embryi ani nahodou.
Na kvalitnejsi spermie se berou vitaminy,nebo se da priplatnit tunel pro nejlepsi vyber spermii,a k tomu ICSI.

Rozhodne jinou kliniku jako zaklad pro tento cas (vybehejte si pres leto vsechny vysetreni a treba na podzim se zadari)…

garpova
20. čer 2021

Dobrý den, zaměřila bych se u vás i na psychickou pohodu, ta může hodně zmamenat. A jak bylo psáno výše případné dárcovství. Jednak vyčerpáte možné pokusy hrazené pojišťovnou a platit v "plné palbě", to je silný zásah do rozpočtu a potom by vás to mohlo i ve výsledku stát možnost mít děti, protože to nemusí jít už vůbec. My jsme chodili do Sanusu, u nás problém neprůchodnost vejcovodů, trochu hraniční spermiogram, ale podařilo se na první pokus, nicméně na zamražení nic nezůstalo, takže taky to bylo dost o štěstí.

malinkaelinka
20. čer 2021

Osobně bych to zkusila vzít z úplně jiné strany. Udělat si pořádek v životě, v hlavě, v mysli. Zaměřit se na životosprávu, spankovou hygienu, zaměřit se na kvalitu vašeho partnerského soužití. Moc doporučuju si poslechnout nějaké povídání od Terezy Kramerove, třeba na Cukrfree podcastu. Knížka Honzy Vojacka Umění být zdráv. Nejedete náhodou ty na mužském principu a partner na ženském? Jak se stravujete, jste spokojení se svým životem ( když samozřejmě ohlednes od toho, že se trápite kvůli nepoceti, jaou i jiné faktory a záležitostí v životě)....

loylii
20. čer 2021

Genetiku vyšetřenou mate, ono už vic vysetreni neni, kromě imunologie. 3x IVF za sebou. Zbyva ti poslední pokus na pojišťovnu. Nechala bych si to na darovane, jako zálohu. Protože pak jako samoplatce byste se nedoplatili. A je to lepsi cesta než adopce. Byt tebou zkouším donekonecna inseminaci nebo nativy. Nic jiného ti nezbývá. Je to lepsi než přirozene otěhotnění. Dr vyberou ty správný spermie.
Jinak já taky 3x IVF vystrilela a poslední pokus si nechala na darovane. Na pojišťovnu mě to stalo 70tis. Spermie máme vlastní. Máme zamrazene 2 embrya kvality A. Jinak me díky stimulacím nebo nějakým zázrakem se zvýšilo Amh z 0,3 na 1,1 a otěhotněla jsem týden před transferem přirozene (dvojcata). Ale máme špičkové spermio. Pak po 3 letech ještě 2x😀
Upravila jsem zivotospravu. Přestala úplně jist cukr a mouku. Pila jsem Kontryhel do ovulace a brala Femibion, kvůli špatne srazlivosti krve a genetika mi vyšla špatne. Proste zázraky se dějí💕

autor
20. čer 2021

Tak zdravě holky jíme už přes rok, i přítel, žádný cukry apod.. přítel chodí do fitka a já chodím běhat, tady už asi nemám bohužel co měnit. asi ta psychika tam asi jo. Ale teďka jezdíme zase na chalupu, takže úplně vypustím myšlenky o miminko. Jinak přes tu zimu ještě v této době jak nebylo co dělat to byla hrůza.😬

Prosím holky, nemyslím to zle, ale nám o peníze až tak tolik nejde, takže necháváme dárcovství jako poslední možnost. I kdyby to bylo bez pojišťovny. Ale 4 cykly bychom chtěli zkusit určitě se svýma. Jen hledáme kliniku, kde zkusí udělat třeba tu imunologii jak píšete některé z Vás, v Sanusu mi to nechce udělat, a nevím jestli obvoďačka nebo gynekolog mi dá žádanku? A 3krat to dělal furt stejně. Přitom jsem četla, že jsou holky co mají taky špatný amh i spermio a měli úplně jinou metodu . Nebo aspoň zkouší jiné léky apod. A vyšlo jim to. A ne takové mega dávky. Proto se snažím najít kliniku, kde se udělá ještě nějaké vyšetření a zkusit prostě jinou metodu.🤷 Já neříkám že jsme to zavrhli nebo že o dárcovství nevíme, ale prostě to chceme zkusit ještě jinak. Taky mě přijde divné. Když se nám to 2x povedlo a přirozeně a pak konec, že musí být někde chyba. Já vím že se to stává. Ale , když to bylo dvakrát a kolem 8 týdne konec něco musí být špatně. Takže bych spíš nejdřív chtěla přijít na to co je špatně. Teďka si chci dát od dalšího ivf oddych a právě zaměřit se na to co teda je špatně. Proto chci ale jinou kliniku. Tady prostě cesta evidentně nevede.

Jinak jsme dávali isci, a zase také jsem se musela ptát jestli je nějaká možnost ještě jak vybrat třeba ty nej spermie, tak nám doporučili, čipy pro selekci spermií. Pak jsme dávali embryo glue, ale u posledního jsem to nedávala.

A jak tady paní psala o té genetice embryí. Nevěřím jim upřímně jestli opravdu zaváděli embryo o kvalitě 1 a zbytek se vždycky rozpadnul. Vždycky jsem si tam měla volat. Měli jsme prodlouženou. Takže den před transferem mi bylo vždycky řečeno, že se vše vyvíjí jak má, tak to vypadá nadějně. Že to vypadá na mrazáčky. Pak jedem na transfer a řeknou mi že se přestal vyvíjet zbylo jen jedno,ale kvalitě 1? No já nevím holky, tohle mi taky přijde divný. 🤷

Jinak je to normální, že spolupracují s jinou klinikou? Mě totiž zarazilo, že když nám dělali genetiku, tak na papírech je všude napsáno gennet. Ale třeba je to normální.

Děkuji holky mrknu na Brno a Gennet. Jsme z Hradce, tak po dálnici jsme v Praze "rychle". Ale i do Brna jsme ochotni dojíždět.

loylii
20. čer 2021

Porad pises, ze chceš více vyšetření. Já absolvovala úplně všechny a tobe chybí jen imunologie. Jinak vše mas. Doporučuji Gennet Praha. Hlavně nemají čekací lhůty. Vše odsejpá.

autor
20. čer 2021

Já jsem na stránkách Sanusu ještě četla o Hematologickém vyšetření. Tak jsem si myslela , že to dělají taky jako "standardně". Stejně tak jako to imuno.
Děkuji za radu. Nejvíce doporučujete Brno nebo Gennet 🙂

autor
20. čer 2021

A nevíte jestli žádanku dá i gynekolog na to imuno. Vyšetření ??

autor
20. čer 2021

Nebo obvoďačka?

xleni
20. čer 2021

Dostala jsem na imunologii od gynekologa. Ale byla hodně dlouhá objednací doba (objednávala jsem se na začátku května a dali mi termín az v srpnu). Do té doby jsme už meli konzultaci v Heliosu, kde to vzali rovnou a výsledky byly za 3 týdny. A v tom srpnu jsem se uz mela první ket.

autor
20. čer 2021

Ok, takže je lepší to teda dělat přes tu kliniku. To by mohlo být o něco rychlejší. Tak díky za rady holky. Mrkneme na ten HELIOS a Gennet 🙂

kocila
20. čer 2021

Imunologii pres kliniku,Gennet ma svoje laboratore,takze genetiku klidne muzes mit od nich.V gennetu je imunologie standardni vstupni vysetreni,spermio a hormonalni profil,vysetreni moci obou a krev obou..vysetreni si udelaji uplne znovu..pokud se jim nebude neco zdat,treba pujdes na hematologii atd.
Ja bych se objednala na kliniku,nechala si udelat potrebna vysetreni pres leto (treba imunologie trva s cekackou i 2mesice),o prazdninach odpocinula a treba na podzim zkusila pokus…
Gonal je dobry stimulacni lek,ale treba pro tebe neni vubec vhodny.
Selekce cipem je taky fajn metoda..jeste nastuduj nativni cyklus,nebo minimalka…

loylii
20. čer 2021

Jinak chci ještě podotknout, ze já byla ve dvou IVF centrech a v každým mi vyšli jiné výsledky! I když stejne postupy.

martulka88
20. čer 2021

Čtu, že jsi byla v HK. U koho, prosím?

rosalline
21. čer 2021

Já doporučuji Ivf cube v Praze přímo MUDR. Višňovou. Když si ji vygooglíš, najdeš na ni reference i tady na koníkovi. Dle mého je schopná vymánit z jalové krávy tele... Už jsem ji doporučila i jiným zoufalkyním a co mám zprávy zpět, klaplo to vždy! U mě šance asi 2% z důvodu věku a otěhotněla jsem s vlastními , z odebraných 17 zbylo pouze jedno jediné... a i když s komplikacemi ( krvácení) , udržel se a je zdravý jako řípa...

veeev
21. čer 2021

Ahoj....urcite bych zmenila kliniku, rekla, co mas vse za sebou a domluvila se s nima. Minimalne bys mela mit imunologii a genetiku. Ja mam PCOS, pritel horsi spermiogram. Dceru mame na nekolikaty pokus. 2xIUI, 3x IVF (take nikdy nic k mrazeni a odber treba 6-10 vajicek). Pak 4x nativni cyklus. Az ten posledni vysel. Ihned po transferu jsem dostala silenou virozu a mala se presto udrzela. Od te doby mi nikdo nevymluvi, ze za to nemohla viroza. Ze telo bojovalo s bacilem a ne s miminkem. Ted se snazime o sourozence. Za sebou mam dalsi neuspesny nativ a pred sebou dalsi pokus. Doktorka me hnala do posledniho pokusu ivf na pojistovnu, ale kdysi mi taky rekla, ze nic se mnou jineho nemuze udelat. Proto tam nechci podstoupit ten posledni pokus. U tech nativu je to takove jasne, ze nikde se nic moc jineho nevymysli, proto zustavam dal. Ale ted mi teda zkousi dat prasky na oslabeni imunity. A kdyz to nepomuze, tak pristi rok pujdu na ten posledni pokus jinam. Treba na neco nekde prijdou. Ale buhvi. A to jsem proste nikdy neotehotnela jinak. A nevime, kde je problem. Imuno i genetika ok. Ja 35, pritel 40, oba zdravi, zdrave jime, normal postava, sportujeme.......🤷‍♀️ Chapu, ze udelas maximum, pro geneticky sve deti. Absolutne tomu rozumim. My chteli uz dat papiry k adopci a event zkusit i darcovske spermie nebo cela embrya. Ale taky az jako tu "posledni moznost".