Jaký máte názor na metodu PISCI a zkušenosti s ní?
Zdravím všechny.Najdou se nějaké snažilky které mají zkušenosti s metodou PICSI které nám rády sdělí svůj názor na tuto metodu?Předem děkuji
Ahoj holky, dost sem načuhuju, čeká nás taky 3.pokus IVF, zvažujeme PICSI a nebo IMSI, do toho druhého nás tlačí spíš v centru 😕 ale mně se líbí víc PICSI výsledky muví za vše.
@meggar chtěla jsem se zeptat na ty vitamínky, manža zobe selezink a E?
@gambrinuska Tak manžel měl: acidum folicum, vit C, vit E, zinek, selen, L-arginin, Karnitin.
@meggar děkuju, listovku už jsem taky nasadila, po zbylém se ještě kouknu, poslední pokus je deprimující, ale chcem zkusit vše 😔
Vitaminy jsme taky brali, zlepsilo se to, ale ne uplne. Taky pan doktor Texl manzelovi doporucoval co nejcastejsi ejakulaci od zacatku moji stimulace...poskozeni DNA se zlepsilo asi o 7%.
Jo, tu ejakulaci jsme taky dělali. Poctivě snad obden min. měsíc před posledním IVF.
@lenceslava Ahoj Lenceslavo, jak holky psaly, delali mi v Heliosu test fragmentace DNA (tak tomu myslim pan doktor rikal). Oni tam vubec delali vice typu vysetreni spermii, byli jsme s manzou velice spokojeni, co slysim od znamych udelaji vsude vetsinou jend spermiogram. Tak jestli chces poradne vysetrit spermie at mas jistotu jestli PICSI ano nebo ne, tak muzes zkusit Helios...
@hotaska Ahoj hotasko,my jsme meli 56 % fragmentace DNA a povedlo se diky PICSI..Holky, jak vam nekde rikali, ze nad 60 % to nema smysl, myslim, ze je to kravina, podle me se vyplati zkusit PICSI. Prece to znamena, ze 40% tech spermii ma DNA dobrou, ne? To je docela dost, ze jo? A kdyz to jde vybrat pomociPICSI tak proc to nezkusit? Pan doktor Texl nam to tehda tak pekne vysvetlil, neumim to asi zreprodukovat dobre, tak k nemu treba muzete na konzultaci
@hanka1011 Čauky, i my chodíme do Heliosu 😉 ........ pan doktor Texl nám říkal, že šance jsou i když to není žádná hitparáda, mám za úkol vyprodukovat co nejvíc vajíček a tím ještě navýšit šance .......to se mu to říká, že 😀
Děkuji za dodání optimismu, že PICSI funguje a moc gratuluji k bříšku!!!
@hanka1011 ahoj. Já mám kolegyni která chodí do Heliosu a podle toho co říala tak tam rozhodně dělají víc vyšetření než na Unice.Ale my už máme PICSI zaplacené,mudr nám ho doporučil.Snad to vyjde.
Vy jste to platili uz dopredu?
@jolana222 jasný.Vždycky.PISCI nás stálo 3000+9000 ICSI .+ další položky
Hm, zvláštní postup. My jsme teda platili až těsně před zákrokem a doplatky až po transferu. Asi to mají v každém CARu jinak nastavený
@jolana222 @lenceslava ahoj, my v Gennetu platili všechno až v den transferu. Při OPU se všechno sepsalo, já podepsala souhlas a úhrada proběhla těsně před ET.
@zvalentova Jj, u nás to taky tak fungovalo. Přijde mi divny platit neco dopredu, co kdyz se bude muset rusit stimulace a na zadne ivf vubec nedojde...
@jolana222 v tom případě to v našem car bud převedou do dalšího pokusu,nebo ti peníze vrátí.Ted třeba nově chtějí platit dopředu i kryokonzervaci,která se vždy platila až po té co ní došlo,prý ted raději peníze vrací,než aby je z lidí potom vymáhali,prý na to lidi pak často zapomínali a oni je museli upomínat(tak mi to zdůvodnila sestra),řekla jsem jí že kryo nechceme(pokud bude co k zapražení domluvíme se embryoložkou přímo v den transferu).
@hotaska Ahoj Hotasko, blouam tu diskuzemi a všimla jsem si ,že Ti nikdo nezodpověděl, jak je to s fragmentací DNA spermií. Tento problém v 90% případů není dán geneticky (to by jedině musel mít muž vadný gen pro některý z enzymů, které opravují DNA nebo by musel být jiným způsobem vnímavější, například by neměl v pořádkku mechanismy, které souvisejí s obranou jeho těla proti účinkům volných radikálů). Nejčastější příčinou zvýšené fragmentace DNA spermií je stres, nezdravé životní prostředí, kouření, infekce a pod. Dá se tomu pomoci důsledným dodržováním zdravé životosprávy, dostatkem spánku, braním antioxidantů....
jenom pro informaci ted zlevnili v Gennetu Liberec PICSI na 11 000,-, takže paráda 🙂
Nějaký další pozitivní test po PICSI 😉 ?
@bruni vydrž do uterý,te se dozvíme jestli se u nás zadařilo. 😉
Ahojky, já jsem 1.den po ET 2 embryjí (2.IVF), taky jsme si připlatili PICSI. Měla jsem 5 vajíček (minule 25), všech 5 se dobře oplodnilo, i když jsem nedoufala a do 5.tého dne PK nám vydržela embrya 3 .Dvě jsme zavedli-hatchující blastocysta a kompaktovaná morula, jedno bylo taky KM, ale horší kvality, tak jsme nezamražovali. Dám pak vědět, jak vše dopadlo. Testovat mám 17.10. 🙂 Zatím se cítím normálně, snad to dopadne už dobře 🙂
@lenceslava když to tady tak čtu, tak Unica má to PICSI nějaké levné oproti dalších metodám ve srovnání s ostatními CARy, že? 😕
@drndapetka a jaké jsou ceny jinde?
@lenceslava no holky tady píšou, že v Liberci 11 tisíc a takové jiné nehorázné ceny, většinou se to pohybuje kolem 10tis 😕
@drndapetka no ale to si myslím že je cena icsi+picsi. v unice jsme platili 13000.
@lenceslava aha, tak jedině tak, protože jinak by to bylo vážně dost
jo jo PICSI je cena ICSI+PICSI, já to jinak ani neuvádím protože to musí stejně být vždy dohromady, zvlášť to nejde 😉 Právě že 11tis je moc dobrá cena, podle mě zatím nejlevnější co vím 🙂 Tak se holky těším na pozitivní zprávy 😎
Holky držim palce, jsem taky rozhodnutá jít do PICSI chybí mi pár dní do OPU, u nás-Plzen i s ICSI 5+7tis

@meggar moc díky za odpověď, v první řadě moc gratuluji!!! Nádhera 😀
No, nám říkali, že pokud je to nad 60% tak to ani snad nemá význam zkoušet, že šance jsou nula nula nic .....