icon

Je dítě opravdu naše?

sevil
31. črc 2016

Dobrý den maminky, zajímala by mě jedna věc. Ma dobrá kamaradka, byla nyní na umělém oplodnění. Kde byly použity její vajíčka, a spermie jejího partnera. Potvrdilo se její těhotenství teda. Ale nyní řešíme dilema, jak zjistit zda opravdu byly použité jejich vajíčko a jejich spermie. Chtěla by mít jistotu, že je miminko opravdu jejich. Klinika vás o tom samozřejmě ujistí a všechno má papírově doložené. Ale víte jak to chodí, sem tam se chybička stává bohužel. Mě tedy zajímá zda jde během těhotenství a kdy zjistit zda je miminko opravdu jejich? A jaké vyšetření se provádí, aby toto potvrdilo nebo vyvratilo. Nebo jestli se musí čekat až se miminko narodí, a dělat testy dna. Predem děkuji za nazory, odpovědi :0)pěkný den

Strana
z2
hapovab
3. srp 2016

@vannilla jeee ty si asi necetla moji predeslou odpoved.Kamaradka otehotnela a nevedela jestli je otcem ten nebo ten, tak di nechala uz v tehu udelat testy za 30 tisic korun.Tam vyslo kdo je otcem,a za pul roku se zjistilo ze je otcem ten dtuhy, ze udelali chybu k CAR. Puvodni otec prave platil alimenty a mel trochu zajem, ted kdyz zjistil ze otcem neni uz zajem nema a ten druhy taky ne.

slimacikmia
3. srp 2016

Teoreticky sa da, rovnako ako pri zistovani paternity z cell-free DNA z krvi matky. A kedze sa to plati, tak by to slo asi aj prakticky.

kvakuska
3. srp 2016

@soleilll pleteš se, vajíčka a spermie se "nespojují" ihned po odebrání vajíček, ale klidně 2-3 hodiny po odebrání vajíček ... stejně tak spermie čekají na svoji šanci klidně i několik hodin po odběru ... přesto záměna je prakticky nemožná, troufám si říct, že při dnešní konkurenci v tomhle oborou by podobná záměna byla pro kliniku téměř jistě likvidační 🤐

kvakuska
3. srp 2016

@kaja2016 mě by tedy docela zajímalo, jaké "horší kiksy" se už na IVF klinikách staly 😠

Strana
z2