Je lepší stimulaci Fostimon nebo Puregonu / Gonalu?

romcatko
23. dub 2007

Chtěla bych se vás zeptat na zkušenosti ze stimulace fostimonem a - proti puregonu/gonalu. Mám se rozhodnout, čím chceme stimulovat na naše 1.IVF.=-)
Mudr. říkal, že účinky jsou stejné, jen je rozdíl ve způsobu získání, aplikaci a doplatcích. Poradíte? Jde mi hlavně o to, jak jste reagovaly, jak rostly folíky a jaká byla vajíčka.
Další otázka- kolik jste doplácely na 1 cyklus puregonu a gonalu? Děkuji za radu.

ineta
23. dub 2007

Ahoj romcatko, já jsem stimulovala Puregonem v peru asi 11 dní, nejdřív jsem dostala menší dávky, pak mi je o trochu zvedli. Doplatek za Puregon byl nakonec kolem 5 tisíc. Hlavní rozdíl je asi v tom, že je aplikace Puregonu mnohem pohodlnější a taky bezbolestná. Píchá se inzulínovými jehlami pod kůži, kdežto Fostimon normálně do svalu. Taky mi v CAR řekli, že Puregon je ,,čistější" než Fostimon. Pokud se nakonec rozhodneš pro ten Fostimon, kup si k němu fyziologický roztok a řeď si ho tím roztokem. S tím originálním roztokem to prý hrozně štípe.

lalupa
23. dub 2007

romcatko,pokial viem ja, tak je zasadny rozdiel v cene, pretoze je rozdiel vo vyrobe, tie lacnejsie su z mocu menopauzalnych zien, drahsie su vyrabane specialnou technikou, ale su ucinnejsie a cistejsie (puregon, gonal). Ten doplatok uz pisala ineta, ak mate peniazky, dajte si radsej tie kvalitnejsie, vraj aj uspesnost je az 50%, u ostatnych 20-30% (v zmysle stimulacie). Takisto aj aplikacia je pohodlnejsia, baby tu pisali, ze si z toho urobili ritual 😀

aaandrejka
24. dub 2007

romcatko, tiez odporucam puregon, ja som ho mala v dost velkych davkach a bez akychkolvek vedlajsich ucinkov... fostimon, menopur a pod. su zivocisneho povodu (presne, ako pise lalupa - ziskavaju sa z mocu zien v menopuaze), kym gonal a puregon su vyrabane chemicky

lanka
24. dub 2007

ahoj romcatko - taky jsem se ptala po rozdilech. Přijde mi že to tady mají celkem srozumitelně vysvětleno.
http://www.gest.cz/ivf/leky.php?pg=13
Jsou tam k prohlédnutí i stimulační protokoly, snad to to napoví.
Osobně jsem na Puregonu. S doplatky moc neporadím - závisí na tom kolik jednotek budeš ke stimulaci potřebovat.

marky4
24. dub 2007

já jsem měla taky puregon. úplně souhlasím s aandrejkou 🙂
A ty doplatky jsou fakt dle toho kolik si budeš pichat. já doplácela něco kolem 6000 kč. Ale to jen proto,že mi byla jedna stimulace stopnutá a tím pádem jsem neměla dostatek puregonu.....

happykaty
26. čer 2007

Ahojky, já jsem stimulovala Fostimon a Merional a jsem ráda, protože jinak bych se nedoplatila. Po počátečním neúspěchu mi totiž zvýšili dávky a tudíž jsem se nevešla do limitu pojišťovny. Takže i když jsem měla hrazené léky, doplácela jsem kolem 4.000,- Kč.

ffialka
26. čer 2007

Ahoj, ja mam puregon, od prvniho dne davku 225, pak dalsi dny 200 az do kontroly.v ampulce mam 900 jednotek, takze na 4 dny davky (skoro) a platili jsme 2000. mam pojistovnu OZP, mozna ze jsou ceny rozdilny, podle toho, ajkou mas pojistovnu.kazdopadne stimulace probiha i po ctrtym dnu, takze predpokladam ze castka celkem za stimulci puregonem bude kolem 6000 kc, s tim nas seznamila i dr v gennetu.puregon je kazdopadne ten drazsi, nabizeli nam i levnejsi varianty stimulace, bohuzel nevim jake leky to byly.
hodne stesti, ff

happykaty
27. čer 2007

Ono hlavně záleží na tom, jak dlouho stimulace potrvá. Každá reagujeme jinak. Dr. mi zrovna dneska říkal, že v průměru tak 12.-14. den probíhá OPU a já už mám 20. den a pořád nic. Injekce píchám už 3 týdny a pořád zvyšují dávky. Zítra snad už padne konečné rozhodnutí, zda OPU proběhne v sobotu nebo v pondělí.
Taky přeju hodně štěstí!!!

koryna
27. čer 2007

Happykaty: Jdu tento měsíc na 1.IVF,takže jsem různě pročítala diskuse,abych měla jasno,jaké léky si vyberu a několikrát jsem se dočetla,že některé holky po fostimonu neměly skoro žádnou reakci a pak po puregonu bylo vajíček dost.Kdyby ti to náhodou nevyšlo(doufám,že vyjde),zkus to změnit.Možná,že jsou reakce lepší a není potřeba tolik jednotek.Hodně štěstí.

happykaty
27. čer 2007

koryna: Díky, uvidíme, ale po zvýšení dávky už to vypadá lépe, spíš mi měli dát koňskou dávku už od začátku. Mám asi 20 folíků, a to je na mě, myslím, až dost, protože při stimulaci na IUI jsem měla vždy jen jeden. No, nezbývá mi než doufat, že to dobře dopadne, taky je to moje 1. IVF.
I tobě moc držím palce! 😉

koryna
27. čer 2007

20 folíků?! To je paráda,tak ti přeji,aby z nich bylo i tolik kvalitních vajíček.Já začínám stimulovat v pátek,tak uvidíme.Držím palce,at to klapne.

lenaho
27. čer 2007

Ahojda holky, já stimulovala Gonalem a měla jsem 36folíků z toho 30 zralých vajíček=hyperstimulace což byl dost problém a doplácela jsem 4.200,- záleží na dávkách čím mladší tím míň, mně je 30. a měla jsem celkem 2 pera (2x900)

lenaho
28. čer 2007

Včera jsem nepřipsala, že po Fostimonu jsem měla jen 3 folikly, což je dost málo když máme málo spermíků a ještě to jsou lenošci. Z těch 30 se oplodnilo 16. Tak ahoj a držím všem palečky 😉

olousek35
15. pro 2010

ahoj holky, stimulovaly jste fostimonem a jiný cyklus puregonem? Jaký jste měli rozdíl v počtu folikulů a případně zda se zadařilo. Moc díky za odpověď. Rozhoduju se, čím stimulovat další IVF.

jennyska
7. led 2014

Ahoj @romcatko @olousek35 @lenaho @koryna @happykaty @ffialka @marky4 @lanka @aaandrejka @lalupa @ineta a ostatní snažilky, těhulky a maminky 🙂

Mohly byste se se svými zkušenosti ohledně užívání Fostimonu, Puregonu, či Gonalu podělit, stejně jako tady v diskuzi, také v naší Wiki knihovničce Modrého koníka, kde právě vzniklo téma pod tímto názvem:
https://www.modrykonik.cz/fostimon/
https://www.modrykonik.cz/gonal-f/
https://www.modrykonik.cz/puregon/ ? 🙂

Tím, že svůj příběh, radu, zkušenost napíšete do Wiki, pomůžete ostatním snažilkám úplně stejně, jako např. tady ve fóru @romcatko . Mají otázky, toto téma je zajímá a Vy jim svým příspěvkem můžete v mnohém pomoci, podržet je, poradit...

Děkuji Vám, že pomáháte a přeji Vám hezký den! 🙂
Janča

PS: Přispět a nebo napsat nový článek do Wiki může úplně každý. Knihovnička je otevřená všem, kdykoli! A pokud toto není téma, do kterého chcete přispět, můžete si vybrat z mnoha dalších: https://www.modrykonik.cz/wiki/all

aaandrejka
7. led 2014

@jennyska - moja dcera uz ma sice 7.5 roka, ale v case, ked som sa rozhodovala, som toho vela studovala o tychto liekoch, na Fostimon si nepamatam, neviem, ci bol vtedy dostupny, ja som sa rozhodla pre Puregon a nemala som s nim ziaden problem, posledne dva dni (lekar povedal, ze mam stimulovat dlhsie) som stimulovala Gonalom, ktory mi lekar odporucil odkupit od maminky, ktora stimulovala kratsie... a vyslo to 🙂

len neviem, ci vas este zaujimaju taketo "stare" poznamky 🙂 ak ano, mozes to nakopirovat, kam treba

jennyska
7. led 2014

@aaandrejka Ahojky Andrejko, určitě i tyto informace pomohou 😉 Takže pokud bys mohla, budeme moc rádi, pokud i Tvá zkušenost ve Wiki přibude 🙂 J.

benchy
5. bře 2019

Dobrý deň, nemá niekto na predaj FOSTIMON?