icon

Je tu někdo po embryotransferu?

fonamor
27. lis 2015

Ahoj holky, taky některá z vás čeká po ET ?

tehulka1167
23. kvě 2016

@veervit tak hektary neee,ale sekat mužeš,ale opatrně 🙂

veervit
23. kvě 2016

@tehulka1167 jasny😀 no ale vzhled k tomu, že mám pro okolí moribundus🙂 tak za sekačkou dnes ještě litat nebudu. Ted alespoň vím, co mohu.

bachovy_esence_poradna
23. kvě 2016

taky jsem prošla 3x IVF a @martinaanet, chtěla jsem Vám napsat, že na testování je docela brzy... u někoho se čárky na testu objeví až po termínu očekávané menstruace

každopádně IVF není lehká cesta, je to velmi nepředvídatelné.... švagrová přes něj také otěhotněla napoprvé a nerozuměla tomu jaké to je čekat další měsíce, procházet dalšími testy, ultrazvuky a po odběru vajíček znovu volat jak to dopadlo, každé ráno jak se daří oplodněným vajíčkům atd...
někdy to může být dost vyčerpávající, je důležitá podpora od partnera, ale také nějaké dobré kamarádky (takové která ten proces chápe a neodmávne rukou to co člověka trápí)...

psychika hraje hodně velkou roli, proto se také nakonec věnuji Bachově terapii 🙂 je to často opravdu alfa a omega, hlavně u fungování hormonů, imunity atd.

držím všem palce ať je cesta k miminku co nejkratší 🙂

pozi
23. kvě 2016

@zuzanaxx držím vše co mám 😉

veervit
23. kvě 2016

@pozi ahoj, tak už máš koupený testík??

pozi
23. kvě 2016

@martinaanet 7.den je brzo,každý jsme jiný a to že se někomu ukáže už 6.den a někomu 9.den pididuch je daný,a ohledně vztahu-máme s chlapem postiženého kluka,já jsem přenašečka vady,tudíž zdravé dítko s určitostí jen přes IVF a PGD.Když jsem se to před 3 lety dozvěděla,řekla jsem mu,že klidně může jít a mít zdravé děti se zdravou ženskou,že to pochopím a co on?Nevěřícně na mě koukal,že to by nikdy neudělal.Jsem mu za to vděčná,o dost víc si ho vážím,taky jsem měla představu o IVF že prostě vloží a jsem těhule,ale iluze už jsem ztratila,tohle je tvrdá realita 😖

pozi
23. kvě 2016

@veervit nee,odvaha mě opustila,probudila jsem se s tím,že to zase nevyšlo,prostě takový vnuknutí,zdálo se mi o černé labuti,nevím,co to znamená,ale jak se na mě v tom snu podívala,tak jsem zjistila,že nad tím zas moc přemýšlím,ještě dám testování čas,budu tomu prďolovi věřit 😉

pozi
23. kvě 2016

@tehulka1167 no jak se má člověk cítit?těžko říct,po bradavkách mi přejíždí chvílema ledové kostky,tak nějak bych to popsala a jinak nic,prostě nic,ani už to břicho tak necítím.Co ty?

pozi
23. kvě 2016

@jirikova jak je,co testík?Mě zas nic,jen vím,že mám prsa,na dotek nic,ale v klidu jak když mi jezdí kostky ledu po bradavkách 😲

pozi
23. kvě 2016

@blanch2014 no tak super,hodně moc štěstí 🙂

zuzanaxx
23. kvě 2016

Takze embryjko se nedeli, je to v haji...menim car, neni motne, aby z 6 vajicek, pokud byly vsechna v poradku, bylo pouzitelne jen jedno!

veervit
23. kvě 2016

@pozi ale ne! Žádná černá labuť! Beztak to byl bílý čáp😉 Tak mě dnes bolí břicho jak na ms... tak uvidíme. A ten tvůj chlap je úžasný! A o tom vztah je😉 Že jeden podrží druhého🙂 Mohu se zeptat jaké postižení má Vaše zlatíčko?

veervit
23. kvě 2016

@zuzanaxx ale ne!! Takže máš u sebe jedno?? Máme to úplně stejně.

veervit
23. kvě 2016

@zuzanaxx mohu se zeptat kolikáté ivf máš? My to máme úplně stejné a to máme veškerá vyšetření a jsme v pořádku, co se týká reprodukce. Tak by mě moc zajímalo, proč..

zuzanaxx
23. kvě 2016

@veervit 1IVF, jedno zavedeno hned, druhé zmraženo a dnes volali, že se nevyvíjí. Odebráno 6 a všeprý prošlo pdg. Jsem fakt strašně naštvaná...

veervit
23. kvě 2016

@zuzanaxx hm, nevím jestli už jsem se ptala, ale proč pgd??? Nějak se ztrácím. Takže jsi měla dnes mit ket? Nám také nepřežilo mrazeni. Jo, člověk se cpe najisto lékama a teď toto. Bohužel vim jak ti je☹

tehulka1167
23. kvě 2016

@zuzanaxx do prdele, to me se.. ☹

jirikova
23. kvě 2016

@pozi já jsem dělala akorát test včera pro manžela, aby byl trošku vidět, ono po zaschnutí ta barva dost vybledne. Jinak teď testovat nebudu, prsa mi dávají dost jasně najevo, že to vyšlo 😀 Další zkusím asi ve středu, jestli sílí. Na krev půjdu až příští pondělí.
Drž se, myslím na tebe! Test odkládáš na zítra nebo na kdy?

pozi
23. kvě 2016

@zuzanaxx no to snad ne,to mě teda taky štve (slabý slovo) za tebe,z 6 použitelné jedno,i po PGD vše v pohodě,to je teda něco,nevím,co bych dělala já

pozi
23. kvě 2016

@jirikova no testík asi až v druhé půlce týdne,vidím to na čtvrtek,ale začínám se bát,protože krom těch prsou břicho přestalo,ale ve čtvrtek bude jasno,v pátek má kámoš oslavu,tak budu vědět,jestli můžu pít na žal nebo ne 🙂

pozi
23. kvě 2016

@veervit Šíma má chromozomální vadu,není jich v republice moc,je toho víc k tomu,hlavně nemluví,trápí nás epilepsie,špatně chodí,jemná motorika špatná,takže vše musíme za něj,ale vnímá a svým způsobem s náma komunikuje,je to naše sluníčko,ale je to každodenní boj a chlap je úžasný,nedá na něj dopustit,fakt jsem si vybrala dobře 😉

fille
23. kvě 2016

@zuzanaxx možné je bohužel... ☹

veervit
23. kvě 2016

@pozi ty brďo. Takový lidi obdivuji. Musí to byt strašně náročné. Klobouk dolů. A do nějaké jakoby školy ho můžete dávat? Ono kdyby ses měla starat 24hod, tak je to šíleně náročne viď? Hlavně když máš doma 100% oporu😉

pozi
23. kvě 2016

@veervit jj,vozíme ho do speciální do J.Hradce,každý den,když je víkend,tak musím prostě na 2 hodiny vypadnout,protože je to furt dokola,ale máme úžasnou babičku a jak píšu,tak chlap jje taky super,má své mouchy,ale kdo nemá...a já si nestěžuju,aspoň zase všechno vidím z druhého úhlu a nějak nás to někam posunulo,i když to víš,že bych doma chtěla zdravé dítko a rozčilovala se,když neumí matiku,ale na druhou stranu jsem ráda za každý byť sebemenší krůček,za každý den bez záchvatu jsem vděčná a úsměv šímy to vše dokoná,nedala bych ho,to by ani nepřežil

veervit
23. kvě 2016

@pozi úžasný! Víš, já si takových lidí jako jste vy strašně vážím. Když člověk vidí okolo sebe lidi, jak neví co by si ke štěstí koupili, když jeden má novou koupelnu, druhý musí mit lepší, když si jeden koupi nové auto, druhý musí mit dražší a mohla bych pokračovat... Tak Vám stačí sebemenší pokrok u syna. A o tom si myslim život je.

tehulka1167
23. kvě 2016

Holky,co dnes vaříte?

zuzanaxx
23. kvě 2016

@veervit špatný spg. U mě vše ok, ikdyž průchodnost mi nedělali.

plachetnicka
23. kvě 2016

@veervit @zuzanaxx pročetla jsem jen poslední stranu diskuze a něco napíši...medicína není všemocná a já věřím, že drtivá většina lékařů, dělá co může, aby pomohli. Proto jste je i vyhledali. Ale hlavní roli, u IVF to platí několikanásobně, hraje příroda. Lékaři v mnohém pomůžou, ale i po zavedení "zdravých" embryí mají ženy zamlklá těhotenství...proč? kdoví. Většinou se příčina nenajde. Nevím, jaké to je, procházet si tím procesem opakovaně, ale myslím, že jste všechny silné, moc všem držím pěsti a neztrácejte naději! Já byla na jednom IVF, 16 vajíček, z toho 14 oplozených, třetí den jich bylo 8, čtvrtý den 5 a v den transferu (5.den) zůstalo jedno...je z něj dcerka.

zuzanaxx
23. kvě 2016

@tehulka1167 nic, ohřívám kuřecí rolády se špenátem ze včerejška 😁

itworks
23. kvě 2016

@zuzanaxx ahoj,to mě mrzí ☹ jsem ti právě chtěla napsat až se embryjko drží. Takže rozmrazení se nepovedlo? Nebo se prostě embryo zastavilo?

Strana