Je tu někdo po embryotransferu?
Ahoj holky, taky některá z vás čeká po ET ?
@tehulka1167 jasny😀 no ale vzhled k tomu, že mám pro okolí moribundus🙂 tak za sekačkou dnes ještě litat nebudu. Ted alespoň vím, co mohu.
taky jsem prošla 3x IVF a @martinaanet, chtěla jsem Vám napsat, že na testování je docela brzy... u někoho se čárky na testu objeví až po termínu očekávané menstruace
každopádně IVF není lehká cesta, je to velmi nepředvídatelné.... švagrová přes něj také otěhotněla napoprvé a nerozuměla tomu jaké to je čekat další měsíce, procházet dalšími testy, ultrazvuky a po odběru vajíček znovu volat jak to dopadlo, každé ráno jak se daří oplodněným vajíčkům atd...
někdy to může být dost vyčerpávající, je důležitá podpora od partnera, ale také nějaké dobré kamarádky (takové která ten proces chápe a neodmávne rukou to co člověka trápí)...
psychika hraje hodně velkou roli, proto se také nakonec věnuji Bachově terapii 🙂 je to často opravdu alfa a omega, hlavně u fungování hormonů, imunity atd.
držím všem palce ať je cesta k miminku co nejkratší 🙂
@martinaanet 7.den je brzo,každý jsme jiný a to že se někomu ukáže už 6.den a někomu 9.den pididuch je daný,a ohledně vztahu-máme s chlapem postiženého kluka,já jsem přenašečka vady,tudíž zdravé dítko s určitostí jen přes IVF a PGD.Když jsem se to před 3 lety dozvěděla,řekla jsem mu,že klidně může jít a mít zdravé děti se zdravou ženskou,že to pochopím a co on?Nevěřícně na mě koukal,že to by nikdy neudělal.Jsem mu za to vděčná,o dost víc si ho vážím,taky jsem měla představu o IVF že prostě vloží a jsem těhule,ale iluze už jsem ztratila,tohle je tvrdá realita 😖
@tehulka1167 no jak se má člověk cítit?těžko říct,po bradavkách mi přejíždí chvílema ledové kostky,tak nějak bych to popsala a jinak nic,prostě nic,ani už to břicho tak necítím.Co ty?
@blanch2014 no tak super,hodně moc štěstí 🙂
Takze embryjko se nedeli, je to v haji...menim car, neni motne, aby z 6 vajicek, pokud byly vsechna v poradku, bylo pouzitelne jen jedno!
@zuzanaxx do prdele, to me se.. ☹
@pozi já jsem dělala akorát test včera pro manžela, aby byl trošku vidět, ono po zaschnutí ta barva dost vybledne. Jinak teď testovat nebudu, prsa mi dávají dost jasně najevo, že to vyšlo 😀 Další zkusím asi ve středu, jestli sílí. Na krev půjdu až příští pondělí.
Drž se, myslím na tebe! Test odkládáš na zítra nebo na kdy?
@veervit Šíma má chromozomální vadu,není jich v republice moc,je toho víc k tomu,hlavně nemluví,trápí nás epilepsie,špatně chodí,jemná motorika špatná,takže vše musíme za něj,ale vnímá a svým způsobem s náma komunikuje,je to naše sluníčko,ale je to každodenní boj a chlap je úžasný,nedá na něj dopustit,fakt jsem si vybrala dobře 😉
@veervit jj,vozíme ho do speciální do J.Hradce,každý den,když je víkend,tak musím prostě na 2 hodiny vypadnout,protože je to furt dokola,ale máme úžasnou babičku a jak píšu,tak chlap jje taky super,má své mouchy,ale kdo nemá...a já si nestěžuju,aspoň zase všechno vidím z druhého úhlu a nějak nás to někam posunulo,i když to víš,že bych doma chtěla zdravé dítko a rozčilovala se,když neumí matiku,ale na druhou stranu jsem ráda za každý byť sebemenší krůček,za každý den bez záchvatu jsem vděčná a úsměv šímy to vše dokoná,nedala bych ho,to by ani nepřežil
@pozi úžasný! Víš, já si takových lidí jako jste vy strašně vážím. Když člověk vidí okolo sebe lidi, jak neví co by si ke štěstí koupili, když jeden má novou koupelnu, druhý musí mit lepší, když si jeden koupi nové auto, druhý musí mit dražší a mohla bych pokračovat... Tak Vám stačí sebemenší pokrok u syna. A o tom si myslim život je.
Holky,co dnes vaříte?
@veervit @zuzanaxx pročetla jsem jen poslední stranu diskuze a něco napíši...medicína není všemocná a já věřím, že drtivá většina lékařů, dělá co může, aby pomohli. Proto jste je i vyhledali. Ale hlavní roli, u IVF to platí několikanásobně, hraje příroda. Lékaři v mnohém pomůžou, ale i po zavedení "zdravých" embryí mají ženy zamlklá těhotenství...proč? kdoví. Většinou se příčina nenajde. Nevím, jaké to je, procházet si tím procesem opakovaně, ale myslím, že jste všechny silné, moc všem držím pěsti a neztrácejte naději! Já byla na jednom IVF, 16 vajíček, z toho 14 oplozených, třetí den jich bylo 8, čtvrtý den 5 a v den transferu (5.den) zůstalo jedno...je z něj dcerka.
@tehulka1167 nic, ohřívám kuřecí rolády se špenátem ze včerejška 😁

@veervit tak hektary neee,ale sekat mužeš,ale opatrně 🙂