icon

Je tu někdo po embryotransferu?

fonamor
27. lis 2015

Ahoj holky, taky některá z vás čeká po ET ?

princezna22
16. únor 2016

@micinaaa taky držim palce !!! Ja jsem 77ročnik takže mam v kvétnu 39 ani nevím zda bych stihla posledni hrazeny pokus. Jsem z toho už dost unavena ☹ kolikátý mas pokus ?

micinaaa
16. únor 2016

@princezna22 mně je 35,je to naše první IVF,v roce 2014 jsem měla mimoděložní a od té doby prostě nic.Je to psychicky náročné,ale zvládly to tady jiné holky,tak musíme taky 😉

princezna22
16. únor 2016

@pavlina1976 ahoj.Mas muj obdiv, 6pokusu,ja mam za sebou 3 a cekam Jsem uplne v háji s nervama ☹ volali z Gennetu, vcera bylo nase Embryo krasna Morula, dnes se prestalo vyvíjet ☹ takze pokud ty dve co mam v brisku neprezijou, nemame zase nic a musitm vse podstoupit znova ☹ desim se, ze to zase nevyjde, ze ani ta embryjka ve me uz se nevyví. Jak jsí to zvladala ? Jak se to dela porad verit ? Ja s kazdym pokusem verim min a min ...

princezna22
16. únor 2016

@micinaaa mam kamaradku ta měla pokusu 11 a ten 11 vyšel, ma mesic starou holcicku !!! Ja po hormonech silene nabiram takze je to ted horsi se sebeduverou, byla jsem vzdy stihlouň a nemuzu se dockat az budu uplna koulicka 😀 ale z tech spravnych duvodu a pak sup sup zase hubenour

micinaaa
16. únor 2016

@princezna22 Ježíši,11 pokusů??Tak to by mě asi už kleplo,ale nakonec to vyšlo a my tomu musíme taky věřit.Já na tom s hormony a váhou nejsem blbě,ale je pravda,že jak jsem doma,tak nevím co bych do huby strčila 😃

princezna22
16. únor 2016

@micinaaa ja nabrala od 1.pokusu 15kilo :'( jako fakt. Ja vzdy makala 3x tydne brusle - 21km k tomu doma abehaci pas hodinu 3x tydne a stridma strava, postava jak lusk.Ale ten rok a pul nemuzu nic, bud nesmim ze at nestresuju telo nebo stimuluju neco cekam po et nebo jsem po operaci srustu a to mesic taky nic nesmim, pak jsem 2mesice marodila a uz se nepoznavam 😀 tak kdyby to melo ten kyzeny vysledek ... tak je mi vaha uplne fuk !!! Vim ze jak zacnu makat, schodim to, ale zatim jsem stale v procesu 😉 a jak pises, nevim co bych do huby strcila 😀 😀 😀 pr

micinaaa
16. únor 2016

@princezna22 přesně,pokud by to mělo vyjít,tak ženská obětuje cokoliv.Já uvidím co zítřejší testy a prostě musíme bojovat dál.Neboj,pak vezmeš kočárek a hurá na brusle.Člověk když se kousne a chce,tak to dokáže.Jen u mě je problém se hlídat se sladkým..Já a čokoláda,to je závislost 😃

princezna22
16. únor 2016

@micinaaa jooo tak ty máš jako doping sladký 🙂 .. to já jsem na tom asi hůř ☹ sladký mne moc nebere ale od dětství miluju pečivo ... čerstvé francouzské bagety, dobré housky, croasany, kaiserky je to v podstatě fuk ... už když jsem byla v kočárku tak prý jsem měla v jedné ruce rohlík v druhé ruce rohlík a když jsem to dojedla tak jsem vybírala drobečky :D ... asi mi to zůstalo :D ... jinak dnes a zítra mi říkala lékařka, že pokud embryjka ve mě stále žijí, tak by mělo být zahňizďování, tak mám v plánu ještě dnes a zítra ležet ... v pátek ale už vyrazím ven na procházku, do kina nebo tak jinak bych už zešílela ... snad se chytí a udrží ... pořád věřím ... chodím do Gennetu k MUDr. Langerové ... podle mne velká profesionálka, žádný med kolem pusy mi nemaže, jedná na rovinu, vysvětlí vše a jedná hodně rozhodně, takže máš pocit, že nemá pochybností o tom co dělá ... já tohle potřebuju, jak jsou to takové ty moc milé lékařky tak mám pocit, že se mě jen snaží uklidnit ...

danda3
16. únor 2016

@pavlina1976 tak to už máš skoro za pár... 😉 to moc gratuluji.. paráda, ale 6 pokusů, to musely být nervy..

pavlina1976
16. únor 2016

@princezna22 Je to boj ☹ . To je škoda, že ten jeden mrazáček se nepovedl ☹ . Vždy to nějak člověk snáší líp, když ví, že je něco v záloze.Já měla 3 klasický IVF a 3x KET, na poslední pokus se nám zadařilo snad 7 mrazáčků 😉 . Měla jsem vždy biochemický, až teď jsem si nechala udělat imunologii a jsem na tisíc procent přesvědčená, že to bylo tím! Jen prostě nechápu, že ty cary to nedoporučí dřív, že pořád dokola zkouší ET a KET a žádná vyšetření. Já jsem brala metypred na zvýšené NK buňky a jak vidíš, tak se konečně povedlo 😀 . Jsem přesvědčená, že kdybych si nechala tu imuno udělat dřív, že jsem si mohla ušetřit mooooc nervů a peněz. Takže jestli toto vyšetření nemáš, tak na něj uháněj 😉 . Ale teď musíš věřit!!!!! Protože žádný vyšetření ani mrazáčka už nebudeš potřebovat!

pavlina1976
16. únor 2016

@micinaaa No jak píší holky, to špinění nemusí nutně znamenat nic špatnýho 😉 . Do krve jsi prostě těhotná, tak ještě vydrž s nervama 😉 . Já jsem začala špinit v 6tt a to víš, že jsem si řekla, že je to zase v háji a v 10tt špinění přestalo a je to OK 🙂. A to jsem chodila a ještě chodím do práce, v mých letech 😀

micinaaa
16. únor 2016

@pavlina1976 Ježíši holky ani nevíte,jak bych byla šťastná,když já jsem takový pesimista,že už to vidím blbě.Zítra dám vědět 😉 Ty se drž a samé pozitivní zprávy tu chci číst 😊

princezna22
16. únor 2016

@pavlina1976 metypred jsem brala.V Gennetu nezacnou nikdy s IVF bez genetiky a imunologie.Bohuzel ja po nem mela v prosinci mrtvici :'( diky bohu jsem byla do hodiny v nemocnici a jsem bez nasledku. METYPRED zhustuje krev, to zpusobilo srazeninu a bum ... takze uz ho neberu a picham si cele IVF Fraxiparin na redeni krve.Zazila jsem si uz taky dost ☹

pavlina1976
16. únor 2016

@princezna22 Taky pěkný ☹ . To jsi k tomu musela mít možná předpoklady.....mě naštěstí vůbec nic nebylo. Já jsem ho brala fakt dlouho až do 16tt ☹ , sice ve snížených dávkách 😉 . Mě říkali, že tuto speciální imunologii dělají jen v Imunii a že nejlepší je dr. Malíčková, ale tam se člověk dostane tak za rok. Takže jsem na imunologii jezdila do Prahy.Já jsem chodila do třech carů a ani v jednom mi to nenabídli, tak je fajn, že NK buňky atd máte vyšetřený. A to máš vše v pořádku?

princezna22
16. únor 2016

@pavlina1976 Jo jo,mám.A ano, nevěděla jsem to ale ke srážení mám ted zjístenou malou díspozici ☹ a k tomu ten Metypred . Praze v Gennetu nez Te vubec pusti k IVF tak musis mit vse od genetiky po imunologii a ja mam uz 2 deti - 16ti leta dvojcata kluky,prirozenou cestou, rodila jsem cisarem a tam se daji srusty pak predpokladat tak me jeste radsi poslali na laparku a ejhle, fakt srusty tak je odstranil. MUDr. LANGEROVÁ je skvělá ☆☆☆ Ja jsem rozvedena a mam 5let pritele, radi bychom mimi spolu.Vubec me nenapadlo,ze to bude problem, ja tehdy otehotnela na prvni milovani :O a hned dvojcatka.Ale tak 22 a 38 je rozdil :'(

pavlina1976
17. únor 2016

@princezna22 Já to mám stejně 🙂. Mám taky 16ti letou dceru počatou normálně 🙂. Také jsem se podruhé vdala a manžel nemá dítko žádné 😉 . No vlastně zatím, Vojtík už je na cestě, takže už má 😉 . No a co ti teda řekli z těch vyšetření? Kde je problém?

pipi39
17. únor 2016

@princezna22 jee to mas skoro jal ja ...😊. Taky prvni holka prirozene a jen jsme to zkusili bez plodnych dnu nebo tak. A byla take cisarem. Nyni mam take 5let nov.vztah a pritel nema deti tak moc chceme. Prvni 22 a nyni 40uz za chvilku a porad to nekak nejde. Jsem po prvnim ket a v patek jdu na druhy snad😊. Ale bylo mi receno ue ten vek hraje velkou roli bohuzel.

princezna22
17. únor 2016

@pavlina1976 Problemu je vic : 1. Věk to je jasne, ackolitv ma hodnota AHM- zasoba vajíček je dobra,víc jak 3 ze me po stimulacich nedostanou a nevedi proc ☹ 2. Pritel ma line spermie,hodne líné, ale pri ICSI tam dobrou najdou 😉 3. Genetika - mam nejaky chromozom co se otaci obracene, lajcky vezmesli pismema C tak retezec ten dobry, vypada takhle : CCCCCC a ten muj: CCCCC) - jako by to posledni C se otoci obracene (klavesnice nema otocene C tak jsem pouzila zavorku) no a to muze zpusobit rozpad retezce - embrya ☹ ale !!!! Mam 2 deti, takze ne vzdy 🙂 4. Trochu zvysene protilatky proti Embryu, ale diky te mrtvich na to uz nesmim brat Metypred a muzu jen doufat ... tak doufam a verim Langerove a Gennetu

princezna22
17. únor 2016

@pipi39 ano ten věk zkratka neošidíme 🙂 jako mlade jsme na to jen hupli a bylo, ja tehdy ani netusila nic o nejakych plodnych nebo neplodnych dnech 😉 hup šup a dvojčata 😀 a ja naiva,když jsme se před 2lety začali snažit si myslela,že to bude stejne. ha ha :'( O IVF jsem nevěděla nic víc než že to existuje.Musíme věřit !!!

princezna22
17. únor 2016

@micinaaa Tak jak to u Vás vypadá ? ☆☆☆

micinaaa
17. únor 2016

@princezna22 Ahojky..bohužel negativní,ale dnes jsme se dozvěděli,že nám vydržel jeden mrazáček,takže buď hned další ovu,nebo další jedeme do toho znovu.😊

princezna22
17. únor 2016

@micinaaa Moc mne mrzí, že negativní ☹ ale máš mrazáčka a to je naprosto úžasný 🙂 kdy na jdete hned příští cyklus ? Naději máme pořád a ten zmrzlej drobek už se tam na Tebe určitě hrozně těší 🙂

micinaaa
17. únor 2016

@princezna22 uvidíme jak na tom budu po zdravotní stránce a kdyžtak šup tam s drobkem co nejdřív 😃

pavlina1976
17. únor 2016

@micinaaa Ahoj, to mi je moc líto 😢 . Prostě ten poslední zmrzlej bojovník si řekl, že tam nebude a že si chce jít k tobě do teplíčka 😉 . Určitě se pořádně zavrtá a bude si teplíčka vážit 😉 . Přeju ať můžete jít hned další měsíc!

micinaaa
17. únor 2016

@pavlina1976 Ahojky, no včera jsem to docela dost obrečela, ale dneska už jsem se s tím smířila a jak říkáš, naše další naděje na nás čeká a my musíme věřit, že to dopadne. Zítra jdu už do práce, tak snad přijdu na jiné myšlenky a do dalšího pokusu mi to uteče 🙂 díky za podporu ;)

pavlina1976
17. únor 2016

@micinaaa JJ je to hnus to zklamání, kdo si to neprožil tak nepochopí jak je to náročné, věřit, jít do toho plná nadějí a během 14ti dní se to rozplyne a člověk se cítí úplně na dně ☹ . Ale máš mrazáčka, tak znovu hurá do boje 😉 . Nic jiného nám stejně nezbývá, než to dobojovat do úspěšného konce 😉

micinaaa
17. únor 2016

@pavlina1976 a že mi to vybojujeme 🙂 No je to paradox, ale jsem zas plná energie na další pokus, tak doufám, že teď už to vyjde 🙂

danda3
18. únor 2016

Ahoj holky, chci se zeptat, zda vás také po ET bolelo břicho? A jaká to byla bolest nebo pocity, jestli se to dá popsat. Mě přijde, že mě bolí celý den, jen chvílemi více a pak zase méně.. nebo jestli si to vsugerovávám, nevím... pořád na sobě něco hledám, jestli už jako nějaké příznaky.. přijdu si jak blázen. na ET jsem byla v sobotu 13.2. díky moc za reakce.

princezna22
18. únor 2016

@danda3 ahoj tak pokud bereš Utrogestan tak je to z něj !!! Případně jiný lék s Progesteronem.Mam po 3.IVF a bricho bolí vždy po Utrogestanu,bolesti jako na menzes hodné dole v podbřišku. Kde jsi byla na ET ? Ja byla taky 13.2. 🙂 jsou to nervy co :'(

micinaaa
18. únor 2016

@danda3 Mě po týdnu začal bolet spodek břicha,jako před MS,je to celkem častý stav.Snaž se tak nezkoumat a zaměstnej hlavu něčím jiným 😉 drž se

Strana