icon

Je tu někdo po embryotransferu?

fonamor
27. lis 2015

Ahoj holky, taky některá z vás čeká po ET ?

fazu2
1. črc 2016

Ahoj holky, už vás chvilku sledují a chtěla bych se k vám přidat. V pondělí mi bylo potvrzeno těhotenství. 😃 Nic méně mám za sebou už nějaké nezdary.... a tak jsem podstoupila už podruhé intralipidovou infuzi. Mohu se zeptat těch co si ji taky nechali dát kolikrát to jde? Díky moc F. A všem vám přeji ať se brzy dočkáte // a těm co už čekají miminko, tak ať je vše v pořádku 😃

fresijka
1. črc 2016

@fazu2 Jééé, gratuluji k mimísku;) já se tak daleko nikdá nedostala, takže neporadím...já se tech dvou čárek nedočkám:((( At rostete a jste v pořádku

fazu2
1. črc 2016

@fresijka moc děkuji a tobě přeji ať se taky brzy dockas // , musíš věřit 😉

adelinkkaa
1. črc 2016

@sisul_ka prosim te co jsou ty intralipidi? To slysim prve🙂

sisul_ka
1. črc 2016

@fresijka 🙂 ja si myslim, ze je to najma o tom, aby sa zena citila v pohode, nestresovala atd a kvalitne ebryjko. To ze ebryjko na piaty den kultivacie je HB neznamena, ze to bude 100% uspech. Ja od zaciatku, co podstupujem transfer, verim svojmu telu a embryjku a pevne verim, ze na 6x uz uspesne az do sameho konca 😵 Tyzden pred transferom som dostala intralipidy. Potom som mala tesne pred transferom akupunkturu a hned po ET znova. No ja vzdy trvdim, ze najprv sa zena musi citit dobre vo vlastnej kozi a az potom konat. Pred 4 mesiacmi som sa vobec necitila fit, tak som si povedala, ze pred poslednym transferom sa musim dat do poriadku! Samozrejme, ma na tom obrovsku zasluhu aj nase stena, ktore sme si zaobstarali hned po dalsom neuspesnom tehu v marci 🙂 mala som problem aj s krcnou chrbticou. No boj este neskoncil, ten mi prave zacina 😉

fresijka
1. črc 2016

@adelinkkaa Taky to slyším prvně a určitě to bude nějaký zázrak, ty lipidy 😀 😀 😀

sisul_ka
1. črc 2016

@adelinkkaa je to na dlho, vygoogli si to, je to jednduchsie a pekne vysvetlene 🙂

sisul_ka
1. črc 2016

Intralipid
Proč se používá?
Výzkumy prokázaly, že časné těhotenské ztráty (spontánní potraty, zamlklá těhotenství) a selhání implantace (uhnízdění embrya), které se projevuje neplodností, nebo opakovaným selháním léčby asistovanou reprodukcí, mohou být způsobeny nadměrnou aktivitou NK buněk („Naturall Killer“). NK buňky jsou specifickou populací bílých krvinek, starající se o obranyschopnost organismu, jejich aktivní forma však může napadnout i embryo, uhnizďující se do děložní dutiny a oslabit ho natolik, že dojde k jeho zániku. Bylo prokázáno, že včasné podání Intralipidu dokáže zabránit aktivaci NK buněk. Bez této aktivace pak NK buňky nepředstavují pro embryo žádné nebezpečí.

Co je to Intralipid?
Intralipid je sterilní tuková emulze, skládající se z frakcionovaného sójového oleje, pomocnými látkami jsou frakcionovaný vaječný lecitin, glycerol, voda pro injekce a hydroxid sodný (pro úpravu pH).

Kdy je nejlepší čas pro aplikaci Intralipidu?
Zhruba týden před přenosem embryí do dělohy, ev. cca 2 dny před ovulací. Hormony produkované po uvolnění vajíčka (progesteron) mají přímý vliv na aktivaci NK buněk. Optimální účinek Intralipidu je tedy možné očekávat, pokud se podá ještě před vzestupem hladiny progesteronu. Na již aktivované NK buňky nemusí být Intralipid účinný.

Jak se intralipid používá?
Intralipid se aplikuje nitrožilně v pomalé infúzi, po zavedení kanyly do předloktí, doba aplikace je cca 90 minut. Během této doby jste pohodlně usazena popř. uložena a jste pod dozorem zdravotnického personálu. I během aplikace můžete normálně jíst a pít.

pavlina1976
1. črc 2016

@sisul_ka Moc gratuluju!!!!! A přeju ať je těhu bezproblémové 😉 a není ti moc špatně 😉

sisul_ka
1. črc 2016

@pavlina1976 Dakujem Pavlinka 🙂

fresijka
1. črc 2016

@sisul_ka Mně spíš překvapuje, že se to doslechnu až zde, že je taková možnost...V Podolí o tom není ani zmínka..tam nás rvou Pregnylem, Estrimaxem a Utrogestan...jine slovo neznají...Optám se na to. Děkuju, já si to našla na netu;)

sisul_ka
1. črc 2016

@fresijka problem je v tom, ze nie kazda klinika ho odporuca a podava. Mne doktor povedal, ze intralidy mi 100% tehotenstvo nezarucia, no mozu k nemu dopomoct 😵
Aj tak si myslim, ze je to embryjkom ktore ma nechalo tak dlho cakat aby bolo vybrane az na koniec 😵 Vraj aby som si ho potom viac vazila 😀 😉

sisul_ka
1. črc 2016

@handous1 posielam srdiecko na povzbudenie a stastie 🙂 😵

fresijka
1. črc 2016

@sisul_ka Hlavně, aby bylo u tebe vše v pořádku a bylo ti fajn. To je ted důležité.

sisul_ka
1. črc 2016

@handous1 at se ti splni prani 🙂

sisul_ka
1. črc 2016

@fazu2 lekar odporuca tyzden pred transferom, potom hned po potvrdeni tehotenstva, a nadalej kazde tri tyzdne az do konca prveho trimestra 🙂

fazu2
1. črc 2016

@sisul_ka Moc děkuji za informace 😃 a přeji pohodové s úspěšné tehu!

adelinkkaa
1. črc 2016

@sisul_ka aha,dekuji za odpoved...tak to bude neco jako kortikoidy ne?akorat asi zdravejsi...ja totiz kortikoidy taky beru proti tem NK bunkam a rika se ze zabranuji ZT a potratum.samozrejme ne ze ve vsech pripadech

fresijka
1. črc 2016

@adelinkkaa Jaké bereš ty kortikoidy?

adelinkkaa
1. črc 2016

@fresijka prednison 5mg 1denne

sisul_ka
1. črc 2016

@adelinkkaa aj ja mam este Prednisolon 10mg rano 😀

zana21
1. črc 2016

@anette30 na kube,jeste nas tam cekaji 2 roky.Tak mame rodinu,ale letenky jsou drahe,tak ze jezdit casto sem je fakt financne i casove narocne.

jennyy12
1. črc 2016

Tak ted mi volali vysledky dnesni krve, stihli to udelat HCG 0 😞. Takze se moje obava potrvdila, ale aspon to vim a nemusim se pozorovat do pondeli 😄. Prejj vam vsem moc stesti na ceste ke //, budu vas sledovat a asi v srpnu se k vam znova pripadam😄. Ps: Dneska to jdu zapit, to bude mejdan, chudaci moje jatra 😄😄

jennyy12
1. črc 2016

@fresijka Ty se drz a v pondeli mi napis jak jsi dopadla. Drzim vsechno co mam 😄! Musim si dat od Konika oraz, jsem si vypestovala nejakou asi zavislost 😄

sisul_ka
1. črc 2016

@jennyy12 len si uzi a odviaz sa 🙂 prajem vela sil a uspechov!

fresijka
1. črc 2016

@jennyy12 Mrzí mně, to, to je jasny..Jen se běž opít, závidím, ikdyž já o tom už začínám přemýšlet...docela se mi mrcha asi uz rozjela dneska..takže mám pocit, že moje hcg už bude též na nule. Pěknou zábavu, já se ožeru v pondělí no 😀

fresijka
1. črc 2016

Ženy, mohu ten čaj bábu si dát, ikdyž nevim přesný výsledek, ale asi tady všichni tušíme, že je konec? Nebo mám raději počkat do pondělí?Kuju

hahebu
1. črc 2016

@anette30 já šla při pozitivním testu na krev a zároveň mě objednali za dva týdny na ultrazvuk. O žádném mailu nevím.

1987katka
1. črc 2016

Holky tak jsem dnes byla na ultrazvuku...srdicko krasne bije a mame 15,5 mm 🙂 jsme presne na den dle MS dnes 8+0 a porod 10.2.2017 🙂 vsem preji at to take vyjde, stale si vas tady procitam a prozivam s vami...

hahebu
1. črc 2016

@alvica to mě mrzí! Věřila jsem, že to stejné datum transferu ti přinese taky štěstí :( Bojuj dál! 🙂

Strana