Je tu někdo po embryotransferu?
Ahoj holky, taky některá z vás čeká po ET ?
@mandlicka25 My jsme byli na genetice a na imunologii.
@jodyd neboj, ja vim. Je mi jasne, ze to segre prejes, ale je to lito...
@jodyd jeste pred ivf?
@mandlicka25 na genetice jsme byli pred prvnim IVF a na imunologii pred druhym IVF. Ja byla jeste pred prvnim IVF na laparoskopii. No a po tom potratu jsem byla na vysetreni na trombofilni mutace. U nas je problem se spatnym spermiogramem. Ted po neuspesnem KETu nam jeste babidli test na zjisteni chromozomalnich zlomu DNA spermii. Uvazuju ale o zmene centra. Teda vlastne uz jsme rozhodnuti. Tenhle test uz ale dneska dela dost center. Pokud je zde problem,tak se to da resit metodou MACS. Takze si domluvime konzultaci nekde jinde a uvidime. Zacinam to videt potitivne.
@mandlicka25 pisu z mobilu,tak se moc omlouvam za ty preklepy
@mandlicka25 a ty jdes na prvni IVF?
@jodyd ja jsem prave po prvnim - kratky protokol - 14 odebranych vajicek - pet kvalitnich a oplodnenych - porad se jim vedlo dobre, byli kvality jedna, ale pak bum a bylo jen jedno, takze zadny ket. Vcera jsem byla na prvni injekci dlouhy protokol, bez jakehokoli dalsiho vysetreni, achjo, je mi z toho vseho na nic. Rikam si, nechteji z nas vytahnout penize a pak nebudou pripadne neco resit. Po druhem jit na testy mi prijde proste uz pozde. Nikdo mi nic nenabidnul a ja nejsem doktor, ale matematik :p, takze netusim, co se dela a co ne
@mandlicka25 Jak to tady tak čtu, tak si říkám, jaké jaem měla štěstí na centrum... Nejdritmi dělali hormonální profil a manželovi spermiogram. Problém viděli u mě s ovulací.. Takže jsme s pauzami zkusili celkem 7 cyklů s podporou ovulace a její hlídání. A prakticky asi po roce neúspěchů při podpoře nám dali žádanky na imunologii, genetiku a hematologii. Hematologii jsme měli celkem v pořádku, genetiku úplně a na imunologii mi našli protilátky proti spermiím a embryím.. Takže mi byla hned nasazená léčba. Je to škoda, že vás cpou do IVF a nemají o vás další informace :( Asi by to chtělo si to u nich nějak 'vydupat'. Takhle si zbytečně čerpáte pokusy na pojišťovnu. Už i tak nás to stálo dost peněz i s účastí pojišťovny..
@mandlicka25 Ja taky nejsem doktor,jsem chemik. Na vysetrenich bych ale urcite trvala. Zkus nad tim jeste popremyslet.
@markatka nam prave na genetice ani na imunologii nic nezjistili. S manzelem jsme uplne v poradku az na spatny spermiogram. Beru to tak,ze proste vzdycky zasahla priroda a embryjko se prestalo vyvijet. Hormonalni profil OK,hematologie taky. Normalne ovuluju. Lecim se se stitnou zlazou,ale tady je to pod kontrolou. Ted naposledy nam akorat rikal doktor o zlomech chromozomu DNA spermii. Tak jeste nechame vysetrit to a uvidime. Problem pry je ale v tom,ze pokud se to potvrdi,tak sice existuji metody,ktere to resi,ale je treba mit "dostatecne" mnozstvi spermii,aby bylo z ceho vybirat. Za tu dobu,co do centra jezdime,mel manzel pouze jeden "slusny" spermiogram. Ostatni staly dost za nic.
@markatka diky za typ. Za ty roky uz jsme toho do sebe nacpali mraky. Ten lepsi spermiogram mel manzel po te, co upravil zivotni styl. Aspon si to myslim. Tzn. ze se zacal vice pohybovat. Musim ho ted zase povzbudit,aby to nevzdaval. Chodi sice na florbal,ale na plavani se ted vykaslal. Tak zacnu chodit s nim. V praci totiz cely den sedi. Kdyz prijde domu,tak zase sedne k pocitaci,naji se a pak se premisti do postele. Moc dobre vi,ze me tim neskutecne rozciluje. Nekolikrat jsem mu rekla,ze ty jeho spermone rozchodim,st si nemysli.
@jodyd uz jsem po prvni injekci, zakrok ma byt pred Vanocemi. Na kontrolu jdu 8, snad nebude pozde :(. Ach jo... tohle mi snad musi snad nabizet doktor! :(((
@mandlicka25 Mel by,ja jsem uz ale o iluze o doktorech prisla. Ted pred KETem jsem nafasovala pregnyl a mela jsem si zajet vecer ba pohotovost,aby mi ho pichli. Mela jsem sebou protokol,kde bylo vsechno popsane. Meli mi pichnout celkem 10 000 jednotek. Mela jsem tedy dve krabicky po 5 000 jednotkach. Nakracela jsem vecer na urgent do nemocnice,jeste jsem sestre na recepci jasne vysvetlila o co jde,ze jsou v tasce dve krabicky a ze je potrebuji obe pichnout. Sestra sbalila tasku a odkracela. Za chvilku me zavolali. Injekci mi pichnul takovy mlady kluk. Tasku mi vrazil do ruky a ze pry to je vsechno. Kdyz jsme s manzelem dokraceli na parkoviste k autu,tak jsem mrkla do tasky a tam byla druha jrabicka pregnylu - neotevrena. Tak jsem znovu napochodovali na urgent,kde jsem dostala druhy dobanec do zadku. No a ten profesionsl co tam byl mi uplne klidne rekl,ze ten protokol,ktety jsem jim dala k nahlednuti ani necetl. Zatla jsem zuby a nic nerikala. Musela bych po nem skocit.
@jodyd to je sila, nejlepsi je si to pichat sam. S manzelem jsme to nejak zvladli, pak jsem to davala i sama. Kdyz mi to jednou pichala sestra, tak jsem mela modrinu jak pest... takze tak :(
Holky, zítra to bude týden co jsem po transferu. A šíleně mne bolí břicho. jako bych to měla dostat. Ale na ms je přeci brzo :( Setkala se s tím některá? Moc děkuji!
@mandlicka25 injekce do bricha jsem si taky pichala sama. Tohle ale bylo do zadku,to pry sama nemuzu. Musela jsem proto na pohotovost.
Může to být z těch hormonů ještě nebo se ti zahnozduje miminko.Mně ještě teď občas pobolívá bricho
@jodyd ja měla taky pregnyl 10000, pichal mě muj chlap do bricha, jako ostatni injekce, akorat, že tahle musela byt přesně na hodinu
@pidalka12 mě taky pořád bolí břicho a u mě to bude v pondělí tyden
@jodyd Stejně ty chlapy většinou musíme ke všemu dovést my :( Na jednu stranu je chápu, musí to pro ne být těžké, když to vypadá, že je to jejich chyba. Já sama to obrečela, když se ukázalo, že je to nejspíš akorát má chyba.. Že jako ženská nestojím za nic :( No, každý to prožívá nějak po svém..
@vvercatkoo bolí mně to od druhho dne. Ale dnes je to síla. Fakt brutální bolest :( nejradši bych so sebe nabrala prášky... snad není něco špatně.
Někdo další, koho hodně bolelo břicho a přesto to bylo oka?
Fakt nikdo kdo ma bolesti??? Ne takové to pichani, ale bolest. Díky!
@pidalka12 tak ja dnes takove tlaky, jako bych to kazdou chvili mela dostat. Jinak bricho boli pořád. Ja dnes zacala měřit i banální teplotu
@vvercatkoo já se z toho picnu... je to šílený, a to jsem se blbec nechala uschopnit a trápím se v práci... Měla jsem zůstat doma. Na MS je ještě brzo, proto mně ta bolest děsí. V noci jsme málem jeli na pohotovost.. ale co by tam se mnou zasejc zmohli, že jo ☹
@mandlicka25 Ahoj. Tak to je škoda, ale příště se určitě zadaří 🙂 Mně odebrali 15, z toho 11 k oplodnění. Jedno se už začátku vyvíjelo pomalu a další odpadlo také. Ale jinak všech 9 krásných. Takže jedno mám u sebe a zbytek v mrazáčku.. Dnes je to týden co jsem po transféru a včera mně tak šíleně bolelo břicho, že jsem myslela, že rodím 😀 jako před MS, ale na to je ještě brzo. Testovat ještě nechci, týden je brzo.. asi to zkusím v průběhu týden. Kolem mě je taky každý, ale úplně každý těhotný, nebo čerstvě porodil. Samozřejmě jim to přeju, ale z 90% to sjou kamarádky, které to jen tak zkusily a ono to napoprvé vyšlo. Život není fér, ale musíme věřit. Dočkáme se, zasloužíme si to! 🙂
@pidalka12 až tak silné bolesti máš? Já jsem na neschopence, ale nevydržím dlouho něco dělat, mám návaly horka a potím se. Tak si musím sednout
@vvercatkoo Byla jsem doma 5 dní po transféru, skoro nic mi nebylo a říkala jsem si, že pokud se to uchytilo, tak už je mímo zahryzlé. Nechtěla jsem se doma nudit.. ale asi měla ještě týden počkat. Bolesti jsou šílený - teď je to lepší 🙂

@mandlicka25 Porad si rikam,ze si miminko stejne neubrecim. Jenze ty potoky slz nejak nejde zastavit.