Je tu někdo po embryotransferu?
Ahoj holky, taky některá z vás čeká po ET ?
@itworks Děkuji, snad bude duch také a mímo se udrží 🙂 měla jsem to úplně stejně, jak popisuješ..začalo to odpoledne, večer a v noci šílená bolest bez MS.
@petapal zavolám tam v pondělí, ale i tak si myslím, že mi s tím nedokážou nic udělat. Prásky na bolest brát nechci (jestli TO vyšlo) Tak to musím vydržet, co bychom pro mrně neudělaly 🙂
@itworks Stačí si přečíst příbalový leták - bod.3. Pregnyl se užívá buď do svalu (tzn. do zadku) nebo pod kůži (tzn. do kožní řasy - třeba právě na břiše). Do svalu by měl injekci aplikovat obdorný personál (sestra, doktor), pod kůži můžeš klidně sama. Takže asi tak. Nic jsem nezkazila, jsem klidná. Lékaři vědí co dělají. Když jsem byla na prvním IVF, tak jsem před OPU místo pregnylu měla něco jinýho a to jsem si píchala v přesně určenou hodinu do břicha sama. Při druhém pokusu jsem dostala před OPU pregnyl s tím, že si ho samozřejmě můžu píchnou sama do břicha, ale že do zadku je to prý lepší - musí mi to ale píchnout odborník.
@petapal Jasně, už to mám za sebou. Nemám problém si píchnout injekci, jen do toho zadku bych si to sama dost špatně píchala. Manžel se na to moc netvářil. Bohužel mám za sebou i celý pokus - s negativním výsledkem. Jednalo se už o druhý cyklus IVF, kdy jsme byli na vkladu čerstvého embryjka a teď jsem byla na KETu. V mrazáku už nic nemáme. Chceme změnit centrum. Takže teď hledám, co, kde, jak a za kolik. Navíc jsem dala ve čtvrtek výpověď v práci, takže budu ještě do konce roku zaměstnaná a pak na pracáku - alespoň si chvilku odpočinu. S novým zaměstnáním nehodlám nijak spěchat. V práci nastaly totiž neúnosné změny, které jsem už nechtěla dál tolerovat a respektovat. Tudíž bych ráda do konce letošního roku vybrala jiné centrum a pak se vrhla do dalšího pokusu.
Holky tak 9DC sliznice 3-5mm nevim co to znamena, ze mi to rekl tak mezi no...byl tam mlady doktor Texl dnes. Mam dalsi injekce Merionalu a v utery dalsi kontrola. Ted rikal ze sliznice je nizka, ale ze uvidime v to utery no kolik bude, to budu 12DC...kdyz nebude vysoka tak transfer nebude asi a vsechny injekce do bricha zbytecne....ale tak snad mi jeste povyroste no. Picham dnes a v pondeli.
@lenejewel89 posílám pozitivní energii a srdíčko pro povzbuzení. Dobře to dopadne, uvidíš.
@jodyd pokud jsi dala výpověď tak na ně začni i marodit ať z toho něco máš.Kam chodíte dí car já k Apolinari byly jsme na 3IVF z toho bylo i jednou navíc KET takže jsem měla 4krat zavedena dvě embryjka.Vždy výsledek negativ .Teď jsem tam začla chodit k mladé Dr.Gaborove úplně jsem z ní cítila jiný přístup a pokaždé něm se objednávala ní.Cítila jsem ,že to teď naposled vyjde.A test pozitivní// takže teď čekám na ultrazvuk 14.11. Zda ne vše v pořádku
@lenejewel89 ještě to doženeš stačí 7minimal e co jsem četla
@petapal O neschopence jsem už taky uvažovala. Máme v rodině lékaře, takže si myslím, že by to neměl být problém. My jezdíme do Sanusu v Jihlavě. Volila jsem to hlavně i kvůli práci, protože to mám nejblíž. 2 cykly IVF. V prvním cyklu zůstalo pouze jedno embryjko na vklad. Ve druhém cyklu zůstala embryjka dvě. Jedno jsme vložili a druhé zamrazili. Po druhém negativním vkladu jsem chtěla jít na KET na jaře dalšího roku. Mezitím jsem začala cvičit Mojžíšovou, chodila k fyzioterapeutce, k psycholožce, začala jsem chodit na jógu. Na Vánoce 2015 jsme si vydupala v práci dovolenou (naše firma totiž stojí pouze 3 dny v roce a to od 24. - 26.12. 😠 ) Po novém roce jsem zjistila, že jsem těhotná. Bohužel těhotenství skončilo v 8 tt revizí. Neměli jsme ani srdíčko. Bobík se prostě nevyvíjel, nebo vyvíjel, ale hrozně pomali. Prostě něco bylo špatně. Takže jsem dostala na nějaký čas stopku. S manželem jsem si užili léto. Rozhodli jsme se teď na podzim zkusit KET. Ten ale taky nevyšel. Nicméně jsme s doktorem probírali jaké jsou ještě další možnosti, hlavně u manžela. Navrhl vyšetřit ještě DNA spermií. Myslím si, že to ale už mohl mít manžel dávno hotové. Tím mě nakrkli a tak zkouším hledat jinde.
@jodyd Jj my máme špatný spermiogram hodně špatný.Sama jsem si řekla jestli nemohu já třeba vypuzovat. Embryjko,že jsem o tom četla.Poslali mne na imunologii vše ok.Je mi 38let skoro už 39v. BŘeznu.Tato Dr nám vzala neste krev. NA nějaký hormon .A po jo konzultaci s embryologem manžel. Bral zatím měsíc prášky jinak se berou až 3mesice.Mezitím jsme oba brali zinek,selen,vitamín E a vitamín C .Byla jsem na neschopence jsem v částečným důchodu a jelikož semnou v práci vyjebavali tak jsem to po 3,5roce zabalila.Marodím a snad bude vše ok jinak nám dělají metodu ICIS
@petapal Nám bude příští rok na jaře oběma 33. Máme také špatný spermiogram. Teda při vyšetřeních před prvním IVF a i při prvním IVF jsme měli špatný spermiogram. Při druhém IVF se spermiogram významně zlepšil ( ne že by to bylo úplně super,ale 1 mil. spermií a 20 mil. spermií je rozdíl). Vždycky jsme měli ICSI. Manžel špatná morfologie, málo spermií, horší pohyblivost. Vitamíny manžel také zobe. Myslím si, že to zlepšení na 20 mil. mohlo být klidně i v důsledku zlepšené životosprávy a hlavně větším množstvím pohybu, které jsme v té době zařadili.
@fille mně přijde, že na to nejsem zas až tak upnutá, neřeším, co všechno mám dělat, co dělám dobře nebo špatně, s manželem se vzájemně podporujeme a rozhodně se celé dny nebavíme jen o mimču, které si oba moc přejeme...ale samo na to řeč tu a tam přijde a člověk přemýšlí, co bude dál...teď máme oba rýmičku a přestože snad ovuluju (cítím vaječníky), myslím, že to několikadenní snažení bude k ničemu, protože jsme oba oslabení - a to mě dost mrzí, protože přestože minulý měsíc ivf nevyšlo, mohlo to díky stimulaci vyjít teď přirozeně...no nic, tak jedeme dál 🙂
@kukla.zizi taky si říkám, kde to žijeme...a proč nejrůznější existence s početím problémy nemají (přestože ani děti nechtějí) a my "zdánlivě zdraví" to "neumíme" ... ale naděje umírá poslední 😉
@mandlicka25 hele to s tím taháním peněz nás taky napadlo...taky nám přišlo divný, že 3. den krásných všech 6 embryí a 4. den už jen jedno...??? Hned nás napadlo, jestli s tím nekšeftujou, ale to by si snad nemohli dovolit...nebudeme paranoidní 😉 My jinak prošli skoro všemi vyšetřeními, brali mi dohromady snad 7 zkumavek krve, moč, imuno, genetika, hormony - vše ok. Tak já už nevím - proč to teda nejde, když jsme vlastně zdraví? Už to radši neřeším a počkám, co bude dál...teď mám projekt "vedoucí" alias jak ji poslat někam, aby mě přestala prudit 😀 😀
@lenejewel89 držím pěsti, ať do úterý povyroste, času je ještě relativně dost 😉
Chodíme na Tomášov do Zlína, mně je 39 a "ten,co momentálně má ještě půlnoc" bude mít 44. Hned při první návštěvě nám vzali krev na hemato, imuno i genetiku, okamžitě mi doporučil laparoskopické vyšetření vejcovodů a dělohy... a až po tom všem jsme začali něco dělat. Přístup ok a velmi lidský. Doufám, že to bude mít časem i výsledek. Další ivf si dám až po vánocích k narozeninám.
A víte co je pro mě nejhorší? Že mi pořád dochází, že už není moc času a jak má pak být jeden vyrovnaný a v pohodě???
@tara585 to mi povidej, v srpnu mi bylo 39:(
@lenejewel89 doporucim pit kontryhelovy čaj. Ten ma vliv na růst sliznice, je to "zazrak" Mně pomohl.
@georgina_ tak jsem to nemyslela, jen mi prijde zvlastni, ze nejdrive ivf bez dalsich vysetrenich :(.

@pidalka12 moc děkuju za podporu, dávej na sebe pozor, ať se u tebe tomu pidižvíčkovi líbí. Držím pěsti!