Je tu někdo po embryotransferu?
Ahoj holky, taky některá z vás čeká po ET ?
@handous1 take Vam, hlavne ve zdravi.
Tak ze 7 oplozených vajíček byly zamrazeny 4 blastičky. Tak snad alespoň jedna bude vhodná k ket. Holky jinak přeji vše nej do nového roku,ať se zadari to, po čem všechny toužíme (//🙂
Holky dekuji za odpovedi!
Dneska rano bohuzel negativni test. Jiz jsem k tem spatnym zpravam nejak imuni, toto bylo jiz 4.ivf ☹
Jak jste na tom ?
@cloud13 tak to mě moc mrzí. Máte mražáčky?
Ahoj, mám za sebou tento rok 1. IVF+ICSI s jedním "čerstvým" embryem, 5denní blastocysta 8A, neúspěšně. Zamraženy 3 embrya. Poté jsem absolvovala KET v nativním cyklu s jedním embryem 8A, opět neúspěšně. Nyní jsem po dalším KETu v substituovaném cyklu s dvěma embryjky a dnes 12. den negativní TT z moči. :( Je mi čerstvě 30 let, jsem zdravá - problém je v manželově spermiogramu. Snad to někomu pomůže, že na ty neúspěšné pokusy nebude sám :(.
@vvercatkoo
Mame mrazacky, ale zmrazene 3.den, takze nevim jestli nejake do 5.dne vubec dorostou. Je to poprvve co mame mrazacky coz se mi take zda divne, mozna ma tato klinika nizsi kriteria na "dobre".
@dobranadeje
Na jake klinice se lecis? Rekli ti "proc" se nechytaji kdyz uz jsou to blastocysty?
@cloud13 ono pojistovna plati jen 3 dny, ptodlouzenou kultivaci si musite priplatit, my 3 denni meli 14, ake po 6 dnech jen 7, ale vsechny blastocysty. Embrijko v stadiu 3denni je totiz ve vejcovodu takze zavadet ho do delohy je "nesmysl" a sance na "uchyceni" je blizici se 0. Ja jsem mela stesti na skveleho doktora a vse vysvetlil, samozrejme ze jsem se vzdy dotazovala hodne, vzorna pacientka 🙂
@absintka19
@absintka19
Ano ano, byla jsem na 3 klinikach. 1 klinika tvrdi prave toto, ostatni 2 kliniky ovsem netrvaji na 5 denni kultivaci, pry je lepe zavest pekne 3 denni, nez cekat a riskovat na blastocystu. Pak se v tom ma nekdo vyznat kdyz kazda klinika si stoji za svym nazorem. Jedna kamaradka otehotnela po 5denni kultivacy, druha po 3 denni s dvojcatky. Asi to neni tak cerno-bile
@cloud13
Podolí. Jsem tam přes neúspěchy ale spokojená. To ti nikdo neřekne, nikdo z lékařů to bohužel ani neví. Celé IVF je jen 30% šance, že se podaří. U KETů je pak ještě nižší, zhruba kolem 25%. To je 1:4, že se to podaří, takže spíše ne než jo. Povědomí veřejnosti o IVF je jakási jistota početí, ale realita není bohužel až tak jistá :(
@cloud13
@cloud13
Pravděpodobně ta kamáradka s 3 denní kultivací měla dobré embryo, které by se vyvíjelo i dále při 5denní kultivaci, náhodně se trefili zrovna do dobrého embryjka. Transferovat by se měla opravdu jen embrya po prodloužené kultivaci, která ale není hrazená pojišťovnou. Tím se zvyšuje šance na úspěšnost a měly by se tím i vyeliminovat transfery dvou a více embryí a tím rizika vyplývající z vícečetné gravidity. Například mě odebrali 19 vajíček, oplodnili 12, při 3 denní kultivaci se jich vyvíjelo 8 a při 5 denní už jen 4. Bohužel ani prodloužená kultivace nezaručuje úspěch.
@dobranadeje presne tak, plne souhlasim, ja mela na odberu 24 vajicek, 21 zralych, z toho po 3 dnech 14, po 6 dnech 7. Jelikoz jsem mela OHSS tak jsme sli mesic po odberu na KET. Vim ze mozna nahoda, ale verim ze tym, ze jsme udelali vsechny testy, dodrzovala jsem rezim napr.u stimulace bez fyz.aktivity coz byl boj...se nam mimco povedlo napoprve. A hlavne muj lekar z CAR patri mezi jednicky z oboru takze plna duvera. Vse vysvetlil, konzultoval, nenutil, rekl vzdy pro a proto, proc ano a proc ne....
@absintka19
Můžu se zeptat, jakou formu OHSS jsi měla? Jestli i nějaký výpotek v břiše = ascítes? Já měla ten nejlehčí stupeň, v podstatě jen nafouklé bolestivé břicho a zvětšený vaječník. Nic závažného, embryotransfer se i přesto uskutečnil.
A jaký režim po ET jsi dodržovala? Měla jsi neschopenku nebo jsi chodila normálně do práce?
@dobranadeje mela jsem stredny prubeh, voda v brise ale pomohlo mi byt doma a denne vypit litry/snist mleka, jogurtu, nutridrinku....vajecniky mi koncili tesne pod zebrama a mela jsem potize s dychanim ale dr.mi ukazal jak sedo/lezet aby se dychalo lepe. Byl se mnou i manzel takze jsem fakt lezela. Po KET jsem ted na neschopence, trapilo mne krvaceni a nizky tlak, je to o neco lepsi, ale manzel byl 2 mesice se mnou doma a jsem jen polehavala, odpocivala.

@cloud13 nadej umira posledni, ja do cca 8tt nemela zadne priznaky, kdyby nedorazila nevolnost tak do 18tt nez prcek zacal kopat. Hlavne budte v klidu, stres vam nepomuze. Neztracejte nadeji ! Drzime palce