icon

Je tu někdo po embryotransferu?

fonamor
27. lis 2015

Ahoj holky, taky některá z vás čeká po ET ?

cucito
17. bře 2016

@pavlina1976 Nějak nerozumím tomu, proč je darované vajíčko tak drahé a embryo stálo cca 19 000 (někde jsem to u Tebe četla - možná v jiné diskusi). Nemělo by to být spíše naopak? Vždyť "vypiplat" embryo je mnohem náročnější než získat vajíčko, ne? Beru to jako spravedlivost - nic z Tebe, nic z manžela. Ale Ty ho odnosíš, manžel přispěl podporou a navíc - jak jsem posílala odkaz na článek - výzkumy hovoří jasně - už jenom tím, že je u Tebe v bříšku, získává informace z Tebe... Jen si říkám, že tak jako neříkáme, že podstupujeme IVF, tak bych pak ani nikomu u nás (tchýně je naprosto praštěná) nemohla říct, že není úplně původně naše - slyšela bych ty chytré řeči: Nojo, vůbec Ti není podobný, kdoví, od koho je vajíčko, od koho spermie...Prostě samé primitivní názory...Z okolí mám bohužel zkušenost, že mlčet se vyplácí více. Proto jsem ráda za koníka, kde se "vykecám"...

pavlina1976
17. bře 2016

@cucito Není to náročnější, než získat vajíčko, je to jen o tom, že vajíčko spárují s darovanou spermií a nechají ve zkumavce a pak ho chudáka zmrazí 🙂. říkala jsem panu embryologovi ať nám vyberou nějaký opravdu hezký 🙂))). U nás to taky nikdo neví a vědět nebude, ani jsem to neřekla na triplle testech a screeningu, vyšly super i s mým věkem, tak jsem nemusela s pravdou ven, byla jsem moc ráda....A bude právě hrozně vtipný, že třeba budou lidi říkat, že nám je podobnej 🙂. Je to takový trochu dobrodružný, jsem na něj hrozně moc zvědavá 😀

bassetlady
17. bře 2016

@cucito je to proto, ze to embryo je v podstate odpad od jineho paru, ktery uz ho nepotrebuje a vse zaplatili oni a jejich pojistovna. Darovana vajicka se musi "vypestovat" na zakazku a darkyne ma narok na financni kompezaci.

pavlina1976
17. bře 2016

@bassetlady Toto není pravda, to bejvávalo hodně dřív! My máme zvlášť odebrané vajíčko a od úplně jiného muže spermie....Taky jsem si myslela, že to je tak, jak říkáš, ale Škurla nás vyvedl z omylu 🙂. @cucito

bassetlady
17. bře 2016

@pavlina1976 achaa, vim ze to tak mela kamaradka, pravda dost let zpet. 😉

pavlina1976
17. bře 2016

@cucito A ten článek je zajímavej, to jsem ani nevěděla 🙂. Já ty jejich ceny taky nechápu! A hlavně to nedělá každý CAR ty darovaný embryjka, Škurla nám to vysvětloval, že je lepší inkasovat 100tis za darovaný vajíčka, než za embryjko 19tis. A je pravda, že jsem na Sanus dostala doporučení a povedlo se hned 😉 . Dokonce mě strašili dvojčatama, ale je z toho Vojtík 😉

misha83
17. bře 2016

@pavlina1976 za tu cenu jste ale dostali jen jedno embryo ze?

misha83
17. bře 2016

@cucito u darovanych vajicek je rozdil v tom, ze par dostane vsechny vajicka darkyne, takze muzou byt i mrazacci atd.

pavlina1976
17. bře 2016

@misha83 Ne, rozmražují tři, aby byly minimálně dvě na zavedení, jak kdo chce 😉 . Já jsem šla do dvou 😉

pavlina1976
17. bře 2016

@misha83 No to je fakt rozdíl, za 100tis bych měla 5 pokusů a vzhledem k tomu, že se povedlo na poprvý, tak dost na prd mít v mrazáku ještě hafo sněhuláčků 😉 , teda dle mého názoru 😉 .

misha83
17. bře 2016

@pavlina1976 no ja to blbe napsala, jako, ze jen jeden pokus. Ne jak u DV, ze pak muze byt i na zamrazeni. A darce jste vybirali dle parametru? Tim padem od tech darcu je vic embryi, ktere muze dostat jeste nekdo jiny?

lentylka7
17. bře 2016

@cucito
@pavlina1976 my taky budeme mít miminko napůl od dárce. Jendo už takhle máme, moje vajíčko, dárcovské spermie a nikdo z rodiny to neví. Také bych si vyslechla jako cucito s tchýní. Raději mlčet. A sranda je, jak všichni říkají, jak je malej manželovi podobný 😀

misha83
17. bře 2016

@pavlina1976 no taky bys nemusela mit, kdyby jich tolik nebylo. Na druhou stranu by to nemuselo vyjit na poprve. Ale hlavni je, ze vam to vyslo. 🙂

lentylka7
17. bře 2016

@cucito
@tehulka1167 jinak k těm příznakům - taky mi úplně spadl řemen když vymizely....ob dva dny se zase vrátily. Rozhodla jsem se testnout o den dřív, tedy zítra, budu devátý den. Děj se vůle boží. Zklamání už bylo několik, tak už jsem se naučila je nést poměrně klidně. Však jednou se to povést musí.

pavlina1976
17. bře 2016

@misha83 My jsme si nevybírali, oni to takhle neví, nemůžeš si vybrat, abys řekla, chci, aby žena měla modré oči atd. Je to dle mého i nesmysl, protože nevíš jak je to do jejich rodin dál.....Ženy i muži jsou testovaní na genetické nemoci, musí mít VŠ atd. Je to docela přísné. A jestli může další pár mít mimi od stejných rodičů tak to si nepamatuju tedy, to se přiznám, možná jsem se na to ani neptala....

pavlina1976
17. bře 2016

@lentylka7 To je hezký, přesně to bude sranda 🙂. Jak říkám, jsme na něj hrozně zvědavá 😉

misha83
17. bře 2016

@pavlina1976 aha, tak to se lisi od DV. Tam si parametry na darkyni zadavas. Diky za info. My mame DV, tak me prave zajimalo jak to je u DE.

pavlina1976
17. bře 2016

@misha83 @lentylka7 no já vám můžu říct, že moje dcera není podobná ani mě, ani jejímu otci. Kdybych nevěděla, že je moje, tak bych klidně u ní řekla, že je darovaný embryjko 😀 😀 😀 . Zvrtla se hodně do exmanželovo strany někam.....Takže i kdybych si řekla parametry, tak s mým štěstím, by se dítko zvrtlo do jejího pátýho kolene 😀

lentylka7
17. bře 2016

@misha83 všimla jsem si, že jsi taky v Reprofitu, já taky 🙂 jsou tam báječní a věřím jim.

lentylka7
17. bře 2016

@pavlina1976 jo já si ho zamilovala hned jak se narodil, kuřínek můj....a od té doby je to pořád intenzivnější! a absolutně neřeším, že napůl není geneticky náš. I kdyby byl celý darovaný, tak by to byl pro nás nejkrásnější dárek 🙂 i můj muž je z něho už pět a půl roku paf 🙂 no ale kdo by nebyl, že? 😀

misha83
17. bře 2016

@pavlina1976 @lentylka7 tak u nas to tak vyslo, ze maly je skutecne cely manzel, jsem zvedava na druhe. Ale je nam to fuk. My chteli DV spis kvuli zachovani genetiky z jedne strany (v pripade nemoci apod.) a nebyl duvod pro darovane spermie a nejak to vubec neresime. Manzel dodal material, ja delohu 😁😁😁. A je muj a ma spoustu veci i po mne. U nas to nejblizsi rodina vi a nikdo nic neresi a podporuji nas. Naopak, vsichni to uplne opomiji a kolikrat mi mamka rika "je, to ma po tobe".

misha83
17. bře 2016

@lentylka7 uz ne 😉. Muj lekar je Stelcl, diky nemu mame syna z RF a stal se i mym gynekologem a tim padem jsme s nim presli do Reprogenesis. Zkusenost mam jeste s Unicou a hruza. Ted to druhe je nas 10. pokus celkem.

lentylka7
17. bře 2016

@misha83 u nás to zase vyšlo, že fyzicky je moje taky moje kopie 🙂 u nás to bohužel říct nemůžem, jsem z malé vesnice, kde nikdo nemá pro soudy daleko, a to ani vlastní matka. Vědí to mé nejlepší přítelkyně a pak už nikdo. Muž je bohužel neplodný odmalička, kvůli jakési operaci v dětství. Sice nám nabízeli jakousi operaci na získání aspoň pár spermií, ale my to odmítli a šli hned do dárce. První prcek byl z 3. pokusu IUI a teď jsem podstoupila IVF a zůstalo nám po něm 10 embryií ve stádiu HB, v což jsem ani ve snu nedoufala. Tak se mi těmi ETy a KETy prochází celkem dobře, teď třetí pokus.

lentylka7
17. bře 2016

@misha83 můžu se zeptat, kdy se ti ukázal prcek na testu při tomto pokusu?

pavlina1976
17. bře 2016

@misha83 Ty jo taky pěkný, 10 pokusů 😒 . Hlavně, že je to tam 😉

misha83
17. bře 2016

@lentylka7 ted jsem mela prvniho dusika 7. den po transferu. 9. den po ET jsem mela hcg 39.8. U syna jsem mela ducha uz 5. den.

pipi39
17. bře 2016

@misha83 jo jo uz mi bude za par dni 40vis. Njn

pavlina1976
17. bře 2016

@pipi39 Mě taky, kolikátýho jsi? Mojí dceři taky bude v létě 17 let 🙂

lentylka7
17. bře 2016

Holky ted vecer jsem si udelala test a je tam v limitu viditelna druha carka. Tak snad to tentokrat dopadne dobre...

misha83
17. bře 2016

@pipi39 urcite to dobre dopadne. Budu moc drzet pesti 🙂.

@lentylka7 juuu, ani nedutam a drzim vsechno co mam.

Strana