icon

Je tu někdo po embryotransferu?

fonamor
27. lis 2015

Ahoj holky, taky některá z vás čeká po ET ?

cucito
17. bře 2016

@vvercatkoo Já má doktora, který mi skoro nic neřekne! Natož aby mi něco ukázal! Nejenom mně - řešila jsem to s holkami na koníku, které chodí do stejného centra jako já. I na počet jsem se musela ptát! Tak příště se zeptám i na velikost...

tehulka1167
17. bře 2016

Podle velikosti folikulů se právě řídí stimulace...

cucito
17. bře 2016

@tehulka1167 Tak alespoň jsem zase o něco chytřejší pro případné příště... Je smutné, že jim tam člověk nechá tolik peněz, ale oni k tomu takto přistupují... ☹

tehulka1167
17. bře 2016

@cucito A nemáš třeba možnost jet co jiného Car??? On ten Sanus..nevím no 😒 Rádi by jsme ti poradily co to půjde. IVF není prča ,nervy a pěněz. Chce si za vším jít a vše si vydupat.

tehulka1167
17. bře 2016

@cucito Já mám Sanus v Hradci kousek od sebe a taky radši jezdím do Prahy do Pronatalu než do toho Sanusu.

cucito
17. bře 2016

@tehulka1167 Máme to cca 15km. Říkali jsme si, že snad všude používají stejné metody, tak by mělo být jedno, kam chodíme. Ale poznávám, že asi ne. Plno holek na Sanus v Jihlavě nedá dopustit... Já nevím... Byli jsme i v Unice v Brně, ale jen na konzultaci...

vvercatkoo
17. bře 2016

@cucito to je ale velka chyba, když s tebou doktor nekomunikuje. Já se svým lékařem komunikují i přes mail

cucito
17. bře 2016

@vvercatkoo On nemluví skoro vůbec. Na vše se musím ptát! Neříkám, že není odborník, ale vzhledem k důvodu, proč do CARu chodíme, bych čekala jiný přístup...Vím, že pro ně je to běžná věc - každodenní rutina, ale trochu citlivého přístupu bych očekávala...A za ty peníze taky nějaký servis, že?

misha83
17. bře 2016

@cucito unicu v Brne neeee. Radeji Reprofit nebo Reprogenesis. Pripadne poradim i lekare, kdybys chtela zmenit. Rozhodne neplati, ze vsude je to stejne. Jsou rozdily a velke.

cucito
17. bře 2016

@misha83 Ahoj díky, doufám, že nebude potřeba, ale když tak se na Tebe obrátím. Byli jsme v Unice jen na konzultaci, byli jsme z nich docela zaskočeni. Udělal hned ultrazvuk, ukázal ceník, honem honem domluvit termíny... Tak jsme řekli, že si to rozmyslíme. Vyšli jsme ven, koukli na sebe z manželem a už nás tam nikdo neuviděl. Až později jsem zjistila, že má s nimi můj gyndr smlouvu - takže za každou poslanou ovečku se mu hezky sypaly penízky do kapsy.... 😠

misha83
17. bře 2016

@cucito tak to byl vas dojem uplne presny ☹. Jj, taky nas tam poslala moje gynekolozka. Nevedeli jsme nic, tak jsme tam podstoupili par pokusu a pak zmenili kliniku a ja i gynekolozku 😉😉

vvercatkoo
17. bře 2016

@cucito to mě opravdu mrzi, doporučují vymenit

cucito
17. bře 2016

@vvercatkoo Uvidíme. Na to je zatím čas...

vvercatkoo
17. bře 2016

@misha83
@cucito můj gyndar zase měl problém s tím proč nejdůležitější do Zlína, tak jsem mu řekla že nemám zájem, po tom, když mého tam poslal na spermogram. To jak se chovali, bylo nepřijatelné. První co mojemu řekli, bylo ať si připraví 30000kc a vůbec mu neřekli jak dopadl výsledek.

pavlina1976
17. bře 2016

@tehulka1167 Já bych zase nikdy více do Pronatalu do Prahy....Odešla jsem z Pronatalu po druhém neuúspěšném pokusu, v Praze to bylo příšerný, jak na běžícím pásu....Je to hodně individuální. Sanus Jihlava za mě tisíckrát lepší i se Škurlou, který nemluví 😀 . Se mnou pak už i komunikoval když jsem se nenechala a pořád jsem se ho ptala 😀 . @cucito

cucito
17. bře 2016

@pavlina1976 Se mnou se rozpovídal jen jednou, když jsem se ho ptala na nativní proces. To tvořil snad i souvětí a mluvil tak 2 minuty v kuse 🙂 Já si právě taky myslím (a po zkušenosti z Unici i vím), že velká města - velké CARy - to jsou běžící pásy. V Sanusu jsou zlaté sestřičky. Se vším vyjdou vstříc - byla jsem na OPU v neděli - ne všude o víkendu jsou... Tak budu muset Škurlu taky rozmluvit jak Ty 😀

tehulka1167
17. bře 2016

@pavlina1976 A tam jsi otěhotněla hned? Co jsi přešla pak.

misha83
17. bře 2016

@cucito to nesouvisi s velikosti mesta. Zase vetsinou jsou trosku napred. Je to o lekarich, kteri na te klinice jsou a o majiteli.

pavlina1976
17. bře 2016

@cucito Jj je to těmi velkými městy, byla jsem na první transfér v Pronatalu v Karlových Varech a tam to bylo super, jako v Sanusu, takové domácké 🙂. A že se dělá v so a v ne to jsem zažila jen v Sanusu a to jsem chodila do Pranatalu do Budějovic - po dvou IVF mi neudělali žádné vyšetření nic a chtěli mne hnát do dalšího a to mě tlačili do darovaných vajíček, že už jsem stará, že nereaguju na stimulaci. Přešla jsem do Prahy do Cube, tam mi vyměnili léky, komplet a najednou jsem měla 11 krásných zralých vajíček a všechny se oplodnili, 9 jich vydrželo do balstocyt, skoro zázrak 😉 . Jediný co mě mrzelo, že jsem si neprosadila hned tu imunologii, protože jsem měla biochemický a takhle jsem si vyplýtvala postupně všechny mrazáčky. A do Sanusu jsem přešla protože, v Cube nedělali darovaná embryjka. A povedlo se napoprvé (to už jsem brala metypred na NK buňky). A na Škurlovi se mi líbí, že mi necpal preventivně milion léků, který mi nacpali právě v Pronatalu a bylo to k ničemu.....Takže si vydonuťte vyšetření holky! @tehulka1167

tehulka1167
17. bře 2016

@pavlina1976 To jsis Pavli prošla dlouhou cestou . Ale odměnou ti je Vojtíšek 🙂

pavlina1976
17. bře 2016

@tehulka1167 Jj dlouhou, řešili jsme to fakt asi 5 let a Vojtík je na 6tý pokus 😉 .

cucito
17. bře 2016

@pavlina1976 Klobouk dolů před Tebou - to sis toho taky prošla! Už s sebou budu brát pořád manžela - budí respekt už pouhým vzhledem - je to chlap jako hora, a když promluví - ale to se ho Škurla lekne a nebude mluvit už vůbec 🙂 Ne, dělám si srandu...Teď jsem byla dvě hoďky venku se psem, nálada je hned lepší...

tehulka1167
17. bře 2016

@pavlina1976 Jee . A když jsi byla tak úspěšná se svými vajíčky proč jste pak šli do Darovanýho?

pavlina1976
17. bře 2016

@tehulka1167 Už jsem nechtěla jít do dalšího IVF. Bála jsem se, že kvalita těch mých vajíček je už špatná kvůli věku a endometrioze....Když jsem si představila zas ty nervy atd. Věděla jsem, že otěhotnět nemám problém, takže volba byla mladé vajíčko 🙂. A museli bychom to platit celý bez pojišťovny a darovaný vajíčka stojí taky 100tis. , takže volba pro darovaná embryjka byla jasná 😉

tehulka1167
17. bře 2016

@pavlina1976 a kolik to stálo s darovaným? V tom se ztrácím ☹

tehulka1167
17. bře 2016

@pavlina1976 jo aha už to vidim,takže to stálo sto litrů?

pavlina1976
17. bře 2016

@tehulka1167 Ne, 100tis stojí právě jen vajíčko a spermie manžela, když jsme šli do darovaného embryjka, tak to bylo za 20tis. To byla taky velká rozhodující informace 🙂

cucito
17. bře 2016

@pavlina1976 Takže jsi měla darované vajíčko a spermie byla Tvého manžela? Jak dlouho jste čekali na vajíčko? Ne že by to bylo aktuální, ale raději se informuji předem.

http://ona.idnes.cz/ivf-geny-darovane-vajicko-v...
Dnes jsem našla a trochu mě to uklidnilo - že i při darovaném vajíčku by mimi mohlo mít něco za mě 😉

tehulka1167
17. bře 2016

@pavlina1976 jooo tak. 🙂

pavlina1976
17. bře 2016

@cucito Ne máme celé darované embryjko. Za prvé je to daleko levnější a za druhé mi to přijde prostě spravedlivější. Manžel byl pro a nevadí mu to 😉 . Odnosím si ho, takže je náš a hotovo! Ale každý si k tomu musí dojít no....Já už jsem nebyla ochotná jít do dalšího celého IVF plně hrazeného z naší kapsy, nebo dát za darované vajíčko 100tis. 'Těžko říct, jestli kdybych brala metypred už při mých embryjkách tak jestli by se zadařilo, nebo stejně ne....Ten věk a endoška kvalitě vajíček fakt nepřidá 😒 .To už ale nezjistíme 😀

Strana