icon

Je tu někdo po embryotransferu?

fonamor
27. lis 2015

Ahoj holky, taky některá z vás čeká po ET ?

tehulka1167
17. bře 2016

@pavlina1976 Já vím. 🙂 No nějak to dopadne 🙂 Ta testovací mánie je šílená 😀

cucito
17. bře 2016

Ahoj holky, dnes mám stejné pocity jako tehulka1167 - tzn. cítím se netěhotně, taková prázdná. Břicho už mi splasklo (možná jsem měla slabý OHSS, protože 5 dní po ET jsem byla docela nafouklá). Břicho přestalo bolet, občas píchne, chvilku tlačí, ale jinak nic. Začínám podléhat špatné náladě... ☹

tehulka1167
17. bře 2016

@cucito Hlavu vzhůru, případně půjdeme pro mrazáčky 🙂

pavlina1976
17. bře 2016

@cucito Nepodléhej! Tyhle stavy důvěrně znám, jeden den se člověk cítí, že to tam je, že je to jasný a druhý den je jasný, že to nevyšlo......Ach jo, je to boj a těch 14 dní je fakt o nervy! Moc držím pěsti, věř!!!! To je nejdůležitější! Jestli tě píchá, nebo ne, není důležitý, stejně se to nedá poznat 😒 . Spoustu všech jakoby příznaků dělají léky 😉

cucito
17. bře 2016

@tehulka1167 Buď ráda, že máte mrazáčky. Já nemám ani jednoho, takže celé IVF by muselo být znovu... 1. jsem zvládala dobře - na to, jak jsem se toho bála. Ale pokaždé to tělo může reagovat jinak, že? A hlavně, je to strašný zásah do těla, i když se s tím tělo pere třeba navenek dobře, uvnitř to musí být mazec...

cucito
17. bře 2016

@pavlina1976 První 4 dny jsem byla v klidu. Na jiné diskusi na koníkovi jsem dokonce holky uklidňovala... Ale od včera je to nějaké špatné... Čas mi docela utíká - sedím u PC a připravuji se na státnice, ale ta hlava - potvora jedna - pořád pracuje. Já vím, že plno jakoby příznaků mohou dělat léky. Ale ta bolest mě do jisté míry uklidňovala - tonoucí se stébla chytá, že?... Nikdy bych nevěřila, čím vším si při cestě za mimčem budu muset projít... ☹

tehulka1167
17. bře 2016

@cucito Jo to každopádně je IVF náročný. Tak to je mi líto,že nemáš mrazáčka. ☹

cucito
17. bře 2016

@tehulka1167 Kdybych měla, tak se možná tak nenervuji, protože vím, že mám ještě něco v záloze. A jak jsem tak pročítala všechna fóra - ET většinou nevyšel, ale KET jo...I když u každé to může být individuální...

pipi39
17. bře 2016

Holky tak ja ktera ceka uz 2tyden na ultrazvuk tak me ceka jeste jeden tyden desny. Taky jen doufam za to dobre dopadne. Mam toho plnou hlavu i kdyz se snazim na to nemyslet. Tak jsem si opet koupila alespon testy zda tam vubec neco je protoze nemam zadne priznaky a co bylo uz taky neni tak netusim co se deje. No nez nabehla carka tak me tuhlo povim vam. No ale zatim tam ta druha je a konecne v plne sile. No skoda ze neukazuje i to srdicko desny nervy makaji. Bojim se tesit proste. A jak se znam bude to trochu lepsi kdyz to srdicko bude ale dokud nebude plodovka tak to bude proste podobne. Desnyyyyy 😯

tehulka1167
17. bře 2016

@cucito Můžu se zeptat co máte za problém? Imunologie, nízké AMH?

vvercatkoo
17. bře 2016

Ahojky holky, tak dnes ráno se mě taky zmocnila beznaděj. Přečetla jsem si, co jste tu napsaly a je to o něco horší. Začínám přemýšlet, co dál, když to neklapne

tehulka1167
17. bře 2016

@vvercatkoo Nepanikař dle toho co tu kdo píše.... 🙂 jsou to jen pocity 🙂 a vše nemusí být tak jak se zdá

cucito
17. bře 2016

@tehulka1167 To je právě to - my nemáme žádný problém. Nebo jinak - zatím nám nic nezjistili. Na imunu jsme nebyli - náš CAR to před 1. IVF nedělá. Ale pokud budu muset jít znovu, vydupu si to. Protože dle mého názoru to může celé snažení velmi ovlivnit...

vvercatkoo
17. bře 2016

😉

tehulka1167
17. bře 2016

@cucito No právě. Někde tě pošlou hned a někde ne. Já si to taky musela vydupat. A tak nebude problém ve vajíčkách? Bylo jich asi málo,když nebylo co mrazit. Horší kvalita byla? Kam chodíš do Car?

cucito
17. bře 2016

@tehulka1167 Popravdě - věřila jsem doktorům, že pro nás dělají maximum - jednak proto, že je to jejich práce a jednak proto, že si to člověk hezky zaplatí. Více jsem se o to začala zajímat až teď, když jsem po ET doma. Vajíček bylo 6 - prý průměrný počet, o kvalitě nikdo nic neříkal. PK 5dní zvládla 2 embrya, obě byla 7buněčná, ale to 1 bylo horší kvality. Chodíme do Sanusu v Jihlavě...

tehulka1167
17. bře 2016

@cucito Tak počet je optimální. No určitě si vynut další vyšetření,platíme jim dost pěněz tak at se smekaj trošku. Já už do 2 IVF taky chtěla mít vše vyšetřený i když muj doktor říkal,že jsem zdravá,že není třeba tak jsem ho i obešla s imunologii a hematologii. No a spermio dobrý?Jak dlouho jsi stimulovala? Ono údajně když je krátká stimulace třeba jen osm dní....a opu třeba 10 den tak to je průser. Ty vyjíčka nejsou optimálně zralá. To tu taky jedna žena psala jakou šílenou stimulaci měla. I můj doktor to říkal,že ideálně je 11-12 dní a pak odběr vajíček.

cucito
17. bře 2016

@tehulka1167 Spermiogram v pořádku. Stimulovala jsem 9 dní, OPU 12. den. I hematologii? Vidíš, to jsem nevěděla. Teď jsem našla článek
http://ona.idnes.cz/ivf-geny-darovane-vajicko-v...

Uvažuji totiž o tom, že kdyby bylo nejhůře, zkusila bych darovaná. Ale doufám, že nebude tato varianta potřeba...

tehulka1167
17. bře 2016

@cucito no,ano i to je možnost.

tehulka1167
17. bře 2016

@cucito Tak ted jsem z toho jelen 😕 😕 😕 😕 já píchala ještě 10 den Cetrotide a ten den večer Pregnyl v pátek ni a v sobotu Opu čili 12 den. Tak jak tě mohli nechat od 9 dne ,mělas jít na OPU dle toho co píšeš 11 den.... 😕 no jo no každý Car to má různě,ale tahle doba se mi nezdá co jsi měla. To musí být všechno perfektně načasovaný s Pregnylem a OPU.

cucito
17. bře 2016

@tehulka1167 Já měla Puregon 9 dní. 10. den večer Pregnyl (pátek) a v neděli OPU - přesně po 35 hodinách od píchnutí Pregnylu...

tehulka1167
17. bře 2016

@cucito tak to jo 😉

tehulka1167
17. bře 2016

@cucito neříkal ti kolik měl folikul?

vvercatkoo
17. bře 2016

Vidím, že pregnyl je všude stejný, jinak já měla na míchaný guláš, jak říká můj doktor 🙂

cucito
17. bře 2016

@tehulka1167 Při 1. kontrole jsem měla cca 9, poté mi řekl 10-15, ale byly prázdné, takže jen 6 vajíček...

misha83
17. bře 2016

@pipi39 ta budes muset i na plodovku?

tehulka1167
17. bře 2016

@cucito nene,myslím jak byl velký. Já mela 23 mm. Jestli jsi neměla pod dvacet mm to by pak vypovídalo lecos.

cucito
17. bře 2016

@tehulka1167 To mi nikdo neřekl!!!

vvercatkoo
17. bře 2016

@cucito cože? Při každém ÚV ti má říct kolik jich na každé straně mas a jak jsou veliké a mě je i ukazoval na obrazovce

tehulka1167
17. bře 2016

Ano,přesně. Pokud jsou pod 20 je to málo,nejsou zralé dost.

Strana