icon

Je tu někdo po embryotransferu?

fonamor
27. lis 2015

Ahoj holky, taky některá z vás čeká po ET ?

cucito
20. bře 2016

@pipi39 No, to já jsem byla taky napnutá, když jsem se hrabala v koupelně v koši 😉 Já vím, že to každá má jinak, ale říkala jsem si, že už jsem si toho užila dost, tak by mi mohl "někdo nahoře" dopřát alespoň tu radost, že bych měla ducha třeba 8. den a byla bych v klidu - i když je mi jasné, že pozitivním TT to teprve vše začíná... Jdu ve čtvrtek.

tehulka1167
20. bře 2016

@cucito Dneska už jsem si nedala,ani Utrogestan. Zítra to mám dostat a vím,že už to je za dveřmi. 😠

pipi39
20. bře 2016

@cucito vis uz si o tom tady holky povidali stim pitim nepitim. Ja jsem se ptala doktora zda si mohu dojit pred transferem na wc a on koukal na me proc bych nemela. A ja kuli tomu mocaku. A on rekl at si dojdu ze oni potrebuji abych hned po transferu nesla curat. Takze jsem si dosla pred a po jsem byla taky ale je pravda ze jsem tam lezele asi hodku a pul. Pousteji u nas chlapy. Tedy ja ho chtela az po vykonu. A tak jsme si povidali a nejak to uteklo. A davala jsi si to embryoglue?

cucito
20. bře 2016

@tehulka1167 Já si taky říkám, že do sebe cpu Utrogestan a Prednison zbytečně. Naštěstí mi teď prášky nic nedělají. Při IUI jsem po clostylbegytu a utrouši přibrala cca 6kg...Mě bolí břicho taky - tak nějak jinak než celý týden. Já mám mít MS v úterý/středa, tak možná budu mít jasno před krví v CARu... ☹

tehulka1167
20. bře 2016

@cucito Ještě se nevzdávej 🙂

cucito
20. bře 2016

@pipi39 Já jsem se neptala, čekala jsem na pokyny sestřiček. Nikdo mi předtím o WC nic neříkal. Já tam ležela něco přes hoďku, taky jsem měla manžela po výkonu u sebe...Nene - nic navíc nemáme - jen PK a ICSI - i to jsme původně nechtěli, ale bylo nám řečeno, že je to dnes už běžné... Navíc, přijde mi hrozné, že se se mnou doktor vůbec o tom nebavil dopředu. Přišla za mnou až embryoložka po OPU, co tedy chceme za metody - člověk je sotva probraný z narkózy a má dělat nějaká rozhodnutí - byla jsem moc ráda, že tam se mnou byl manžel...

vvercatkoo
20. bře 2016

Ahoj holky, tak mě zas řekli, abych před ET nešla čurat, že je lepší, když není močák plný. A ležela jsem 15 minut a po celou dobu tam byl se mnou můj chlap a i jsme společně koukalo na monitor jak mi zavádí embria a pak ukázali jak tam tam jsou. Koukáme, že každá Monika to má jinak

tehulka1167
20. bře 2016

@vvercatkoo pokud se zavádí po ultrazvukem tak právě musí být močák plnější,napřímí se děloha tím a je to líp vidět na Ultrazvuku. Proto nás nutí pít. Vzdycky dostaneme láhev pulitrovku .

tehulka1167
20. bře 2016

@vvercatkoo A mužský tam pouštěj jen pokud si to dotyčná vyžádá a vsadim se,že by si za to určitě nechali ještě zaplatit.

misha83
20. bře 2016

Ja mela manzela u transferu vzdy. A jsem moc rada.

Provadeni transferu bez ultrazvuku je trestuhodne, vim, o cem mluvim ☹.

tehulka1167
20. bře 2016

@misha83 taky to nechápu, že to někde takto dělají. Neměla bych z toho dobrej pocit.

misha83
20. bře 2016

Ja takove transfery v prvni klinice podstoupila a nikdy vice. To jsem jeste o cele problematice nic nevedela.

vvercatkoo
20. bře 2016

@tehulka1167 nás se nikdo neptal, automaticky si nás oba zavolali, nejdřív nám v kanclu řekli co a jak a pak jsme spolu šli na sál, já si sedla na kozu a můj vedle mě

lusinda77
20. bře 2016

Ja mela transfer ve ctvrt na tri, nakonec jsem sla az ve ctvrt na ctyri a myslela jsem ze se fakt uz pocuram. Nakonec jsem se zauzlovanyma nohama lezela 20 minut a vic uz jsem nedala

tehulka1167
20. bře 2016

@vvercatkoo tak to je dobrý. Ja bych ho tam taky třeba chtěla.

vvercatkoo
20. bře 2016

@tehulka1167 a nikdo mě Nenutil pít, tady fakt vidíme, že každá klinika to dělá jinak a přitom by to mělo být stejné, si myslim

vvercatkoo
20. bře 2016

@tehulka1167 já beru estrimax 1-0-1 a utrogestan 4-0-4 (ten mi po ET zvýšil)

vvercatkoo
20. bře 2016

@tehulka1167 opravdu jsi to vzdala? Měla bys vydržet do čtvrtka

tehulka1167
20. bře 2016

@vvercatkoo noo tak to uz mas hodně.

tehulka1167
20. bře 2016

@vvercatkoo utrous jsem si dneska uz nevzala.

vvercatkoo
20. bře 2016

Nevzdávej se a vydr 😉

lusinda77
20. bře 2016

@tehulka1167 no jasne nevzdavej to, vzdyt vzdat se to muze vzdycky, je to jen par dnu

klimca
20. bře 2016

Mě nikdo neříkal, že bych před ET měla hodně pít ☹ embryjko jsem viděla na monitoru, než mi ho zavedli a to, že by mi dělali během toho ET ultrazvuk si nějak nevybavuju, byla jsem ale dost nervózní, jak jsem byla na ET poprvé. Byli jsme u toho ale oba, ptali se nás na to dopředu, s tím nebyl problém...

pavlina1976
20. bře 2016

@cucito ☹ . To je škoda...Určitě se ukáže zítra!

pavlina1976
20. bře 2016

@misha83 No vidíš, já o té problematice vím také dost a teď nakonec to vyšlo a poprvé mi zaváděli embryjka bez utz. Nemyslím si, že zrovna je to tím, jestli zavádí pod utz, nebo ne.....

pipi39
20. bře 2016

@tehulka1167 taky mam bez ultrazvuku s nim to delaji kdyz neni neco koser jsem myslela. Jako napriklad spatne pruchozi vejcovody a tak

misha83
21. bře 2016

@pavlina1976 @pipi39 kazda zena neni ulne stejna a transfer by se bez UTZ proste delat nemel. Minimalne by meli zkotrolovat ulozeni embryi. Mne tvrdili, jak mam komplikovane transfery, ze mam zuzene delozni hrdlo a spoustu dalsich vymluv, proc jim to jde blbe a proc jsem pak malem zemrela a na jine klinice nebyl vubec zadny problem, zadne zuzene delozni hrdlo, naprosto bezpeoblemove transfery. Jasne, pokud to jde hladce, tak se zadny problemy nestanou. Ale kdyz jsem v teto veci kontaktovala spiky lekaru IVF, tak nikdo z nich by tranfer bez UTZ nedelal.

misha83
21. bře 2016

@pavlina1976 uspech ve vetsine pripadu nezavisi na tom, jestli je to s UTZ nebo ne. Ale je to riskovani zdravi a penez klientu.

misha83
21. bře 2016

@pipi39 urcite je to i o klinice. Ten muj "pruserovy" transfer byl treti na te klinice. A i ty dva pred tim byly problemove a presto ani potreti nepouzili UTZ. Az holky na diskuzich mi otevrely oci a my sli jinam. Ale jasne, hlavni je, kdyz to vyjde. Pokud je vse ok, je to v pohode. Ja bych po zkusenostech uz na UTZ trvala. Ale teda od te doby jsem se uz nikde nesetkala s tim, z by to delali bez UTZ.

tehulka1167
21. bře 2016

@misha83 A kde jsi byla na takových ošklivých zážitcích? Jaká klinika?

Strana