Je tu někdo po embryotransferu?
Ahoj holky, taky některá z vás čeká po ET ?
Holky, můžu se zeptat, do kterého týdne jste braly prednison? Děkuju!
@mandlicka25 ja do potvrzeni srdicka.
@mandlicka25 ja ho nebrala
Děkuji za odpovědi holky 😘
@luciebx
@vvercatkoo
moc děkuju! Dnes ho vysazuji, tak abych byla klidnější. O jedny prášky míň...
@mandlicka25
@luciebx
@vvercatkoo Ahoj holky, mluvily jste tady o Prednisonu. Mohla bych se vás zeptat, z jakého důvodu jste jej užívaly či neužívaly? Jaký máte problém a jak dlouho před transferem a potom v těhotenství jej berete? Děkuji moc🙂
@lydiee u nas ho davaji vsem. Ale doktor rikal, ze nazory se velice ruzni. Hlavne ho berou ty, ktere maji za sebou potraty. Ja ho brala preventivne, aby se telo nechtelo zbavit neceho noveho, tedy embryjka.
Prednison se bere obecně při problémech s imunitou (alergie na spermie, na embryo apod.) Některá centra ho dávají tak nějak preventivně, aby nemuseli dělat imunologické testy, které jsou drahé a pojišťovny je nerady proplácí. Když se v nich něco najde, řeší se to právě stejně tím Prednisonem, tak je vlastně levnější ho pacientce dát rovnou.
@mandlicka25
Beres ho ještě nebo už si ho vysadila ? Ja ho brala také preventivně.
Tak holky dneska jsem byla na velkém ultrazvuku. Vše je v pořádku tak jsem si odychla.
@handous1 super👏
@vvercatkoo
diky. Měla jsem strašný nervy. A teď to odlehčení..... 🙏
@handous1 úplně ti rozumím🙂
Holky, děkuji za reakce. Já mám imunitu udělanou, v CAR i v Plzni u dr. Ulčové-Gallové. Mám alergii pouze na obal vajíčka, což se řeší právě IVF s AH, kdy se obal vajíčka "nařízne" a tím se mu pomůže ven. Ale mám i slabou alergii (kočka, pyl, prah) a také autoimunitní hypotareózu (sníženou funkci štítné žlázy)...to jsou všechno poruchy imunity. Mám za sebou ZT i SP....a doktor o Prednisonu či Medrolu nechce ani slyšet....tak já tedy nevím🙄
@handous1 vcera jsme se domluvili s doktorem, ze uz vysadime. Takze jsem vcera uz nememela. Ty jeste beres?
@handous1
Jupí!

@lydiee ja se bala inunologie, protoze manzel ma hodne alegrii atd. Ale imunologie vysla naprosto v poradku i bez nejakych doporuceni. Takze si myslim, ze bezne alegrie nemaji vliv, to by melo problem mnohem vic lidi. Takze klid 💋.
@mandlicka25 No, ono je rozdíl manžel a nositelka toho embrya, která má špatnou imunitu. Jak píšu, mám i autoimunitní poruchu štítné žlázy, moje tělo zlikvidovalo tkáň štítné žlázy tak, že mám místo té funkční tkáně jen nefunkční vazivo a štítná žláza mi bez dodávání léků-hormonů ŠŽ vůbec nefunguje😈...proto to řeším...ty alergie jsou jen doplněk, léky na ně beru jen velmi zřídka...alergie myslím nejsou překážkou, napsala jsem to jen že mám i je k tomu všemu. Mám prostě strach, že moje tělo likviduje to embryjko, stejně jako zlikvidovalo štítnou žlázu🙄
@handous Moc gratuluji, hezky to oslav a hurá do čekání na další screening 😀
@lydiee A když ti tedy dělala imunologii dr. Ulčová-Gallová tak jen doporučila ten AH a žádné léky? Asi bych jí v tom případě věřila. Někdo zas o podávání Prednisonu preventivně napsal, že je to v takové dávce stejné, jako prášek rovnou vyhodit z okna... Ale pokud máš za sebou tolik pokusů, asi bych už na lékaře zatlačila, ať ti ho dá, pokud by to tedy zas nebylo třeba na škodu té štítce.
@jezz1e Tím AH se to řeší obecně a ona doporučila Prednison 5mg denně, pak při neúspěchu jsem jednou píchala Diprophos a dále měla Medrol 2mg denně. Lékař mávl rukou a že on to neuznává....A já si zase myslím, že ikdyž nepomůže, tak neuškodí. Té ŠŽ skodí spíše stimulace estrogeny, tak mi ji doktor endokrinolog musí časteji sledovat a upravovat léčbu. Ano, já teď furt řeším, přitom v životě obecně, nejsem žádný řešitel, rýpal nebo pochybovač...ale 7. pokusů, úplně vše jako samoplátce a nic, vůbec nic z toho...vlastně ano, vyhozené peníze, promarněný čas, slzy, poničené zdraví a častokrát a čím dál více ztracená síla, víra i naděje
No, kdyby mi asi nejlepší česká imunoložka doporučila Prednison a "obecný" lékař v CARu prohlásil, že on to neuznává a já byla navíc samoplátce, asi bych uvažovala o změně CARu 😠 Když nic jiného, tak by tě to uklidnilo a pokud neškodí, není co řešit.
@mandlicka25
no právě že muj gynekolog říkal že do 15 tt brat medrol a do 20 tt utrogestan mě to přijde zbytečný se tim tak dlouho cpát. V Pronatalu mi řekli že utrogestan mam brát do 12tt a pak ještě tak týden snížit dávky a pak konec. Na medrol mi nic neřekli. Jen když jsem stimulovala tak dr. v pronatalu když mi říkal o tom medrolu že vlastně to není dokazany že by to opravdu pomohlo ale že neublíží a tak ať pul tabletky beru. V jiném centru jsem ho nikdy nebrala. Teď se neridim podle gynekologa ale tak nějak trochu podle sebe a podle caru co mi tam řekli. Takže já už ho přestala brát před pár dny. Utrogestan ještě tento týden budu zavádět 2 tabletky večer a pak taky dost.
@mandlicka25
jinak mám ještě celou dobu zvýšenou funkci štítné žlázy ale to už jsem taky řešila. Zatim je to v normě a nemusí se nic dělat jen chodím každý tyden na krev a hlídají si mně. Teď mě přesto obvodni lékař poslal přímo na endokrinologii. Už jsme měli ject na dovolenou ale teď tu musíme ještě do pondělka zustat a pak hurá 3tydny dovolená. Ja už jsem to v praci nedavala jak mi bylo špatně a do toho ty horka😬
@handous1 Tohle je fakt různé, každý má jiné názory a každý to zkouší jinak. Já teda ten prednison vysadila po domluvě na začátku 12 týdne a utrogestan beru 2-2-2, až do nějakého 20. srpna, tak uvidíme....
@handous1 Ta štítná žláza je potvora, držím pěsti! A užij si dovolenou!

@mandlicka25 super, gratuluji. My pohlavi pořád nevime, je moc akcni, tak mozna za tři tydny na dalsi kontrole🙂