icon

Jen jeden folikul při IVF, je šance?

maja1111111
2. zář 2016

Ahojky všem
byla jsem na 4 ivf a mám jen jeden folikul,nikdy se mi to nestalo... ☹ vždy sem mela kolem 6-7 .zajímá mě stalo se to někomu z vás a je šance i s jednim..?

juliia
12. lis 2016

@vvercatkoo
Ten první odkaz byl pro Rencu1978

@renca1978
Tak mě chutná čim dál méně 🙂
S tím, že to nevyšlo mi je líto, ale už máš naději, že to jde i spontánně a to je super!

renca1978
12. lis 2016

@juliia diky moc...ale samo se to ted povedlo po 6 letech...coz neni moc dobra prognoza.no uvidime.vzhledem k veku nemam uz moc casu.☹

maja1111111
autor
13. lis 2016

@renca1978 ahoj to mě moc mrzí 😒 nejsem natom o moc lépe a je mi 38

renca1978
13. lis 2016

@maja1111111 ahoj mbe uz je prave taky 38.kdyby se ten cas dal zastavit vid?Ja uz jednu holcicku mam ta se narodila v mych 35.Je po nasem prvnim IVF pak uz se nic dalsiho nezadarilo.az ted spontanne.Do IVF uz jit nechci v tom mam jasno.Stalo nas to uz hromadu penez a nic se pak uz nezadarilo.Tak uvidim jak bude ted vypadat tenhle cyklus jestli vubec probehne ovulka.Kazdopadne pozitivni je ze uz se to jednou doma povedlo...Jinak nam nezjistlili zadnej problem.Akorat mam nizsi AMH ale ta hodnota je hranicni.zadnej extrem.Pristi cyklus zase zacnu s Kontryhelem a Macou.Premyslim o kapkach Gynex

diva_ziva
13. lis 2016

Zeny, ak nemate ziadnu diagnozu a teda nie je zabrana otehotneniu, neskusali ste na to ist cez psychiku? Myslim tym hladat vnutorne bloky a stare nesluziace programy, pozriet sa, ako to mam so zenstvom a tvorivostou (tehotenstvo je tvorivy proces tela), dalej vztah k mamke, pripadne ako som spokojna vo vztahu s partnerom. Diskusiu sledujem a moc vam prajem, aby vam to klaplo.

maja1111111
autor
13. lis 2016

@renca1978 jojo ale zastavit se neda ,no ja ted mela zasebou 2 ivf ,takže mam telo rozhozene a padaji mi desne vlasy..tak ted se to asi nepovede nevim..ikdyz sem byla před týdnem na pruchodnosti vejcovodu 🙂 tak by mohlo 🙂 Amh mam také nizke ,ale ovulku mam což je dobrě..jinak vse ok tak nevim..Máš štěstí ,že máš už dítě ,to už je o něčem jinem než když nemáš žádne ☹ .Kontryhel piju také ,ale zjistila jsem ,že mi zvedá kyseliny..od potratu stím mam problém..a beru nosifol,ted je určo dobrý 🙂 ..tak nám držím palce 🙂

renca1978
13. lis 2016

@maja1111111 ja jsem zvedava jestli ted ovulka bude...ted jsem je mela ukazkovy asi rok.Ja nosifol taky pila asi 4 mesice...preji ti at pomuze😉

dzimi
14. lis 2016

@renca1978 Jezus, to mě strašně mrzí :( Držím pěstičky, ať to hned následující cyklus vyjde lépe.

Jinak já už mám za sebou kontryhel, maliník, grepy, ananasy, gynex, jeřáb ptačí a ještě další bylinky od terapeuta a přirozeně od předchozího ZT ani ťuk :( Takže moc nevěřím, že by se nám teď podařilo přirozeně.

renca1978
14. lis 2016

@dzimi ahoj dekuju...no uz mi je lip ale i tak mne to strasne mrzi...vypadalo to tak nadejne☹Musime dal verit😉

juliia
14. lis 2016

@renca1978

Přidávam se k osumatricitkam...koukám, že jsme se věkové sešly. 🙂

@ dzimi

Jsem ráda, že te vidím. Už je lépe?

pegi27
15. lis 2016

Ahoj holky. Přečetla jsem si téměř celou diskuzi. Nesmutečné co život přináší a pak záhy hned bere.

@dzimi
@juliia Strašně moc jsem vám fandila, pak zvrat a najednou dvojčata ... a pak jen jedno a nakonec taková rána. Je mi to moc líto holky čím jste si musely projít. Držím palce ať vam to příště výjde!

@renca1978 Taky začátek krásný a neuvěřitelný... Tolik naděje... Hodně stěstí do dalšího snažení!

@maja1111111 Ty sis toho taky docela dost prošla. Moc držím palce ať se přirozeně zadaří když máš po té laparce. Dopadlo to dobře, viď? Máš průchodné vejcovody?
Měla bych na tebe totiž otázku ohledně té průchodnosti vejcovodů 😉

Abych se taky trošku představila... Bude mi v lednu 38 a mám mladšího přítele, který děti nemá. Snažíme se už s přítelem několik let (s pomocí gynekologa 1rok) a teprve teď od října chodíme do CAR. Koncem tohoto měsíce jdeme na 1IVF. Tak to jen na začátek ☺

Jsem moc ráda, že jsem tu na vás narazila.

dzimi
15. lis 2016

@juliia jeee 38? Tak ty jsi jeste pod pojistovnou...se mas

No prace a kolegove trosku pomohli...je to trosku lepsi, ted zas litam v nemocech, oslabena imunita :(

co ty?

@pegi27 díky moc - je to hrozný, co si musíme vytrpět :( Nevím, jestli ještě seberu sílu zkoušet dál...a hlavně věk už není nejlepší

pegi27
15. lis 2016

@dzimi A tobě je kolik?

maja1111111
autor
15. lis 2016

@pegi27 ahoj ja byla na laprce v lednu 2015 a tam oba pruchozi a ted se delalo to ,že tam pustil vodicku a na ultrazvuku koukal zda protece...no proteklo to jednim a druhy se neprokazal..ale muze to byt jen svalova krec...Me je v lednu 39 🙂 ,kolikateho jsi?

pegi27
15. lis 2016

@maja1111111 Jsem 11.1 😊 No ja byla na HSG vyšetření v září. Je to rentgenové vyšetření vejcovodu a nedopadlo to dobře, mám neprůchodný levý vejcovod a o druhý jsem přišla před 3 roky... měla jsem mimoděložní těhu 😐
Bylo mi řečeno, že přirozeně už neotěhotním, tak proto to IVF.

maja1111111
autor
15. lis 2016

@pegi27 hele oni ví hovno ..ja byla v roce 2012 na laparce kde mi rekli ,ze mam oba uplně srostle a nikdy neotehotnim a 5 mesicu na to tehu a pak 2 krat znova.Ale nedopadlo to..takze já uz jim moc neverim A ivf ,to se mi nikdy nechytlo a pritom embrya super 😢 ..Ja jsem 9.1 🙂

pegi27
16. lis 2016

@maja1111111 právě mi to vrtalo hlavou když jsi psala, že jsi neměla průchodné vejcovody, pak zas měla.... 😵
Jsem z toho zmatená. Už jsem si i říkala, že bych na druhou stranu do budoucna aspoň nemusela řešit antikoncepci 😆 A koukám, že se pletu.
A ty ještě nemáš děti?

A jak to máte vy ostatní holky? Máte děti nebo se snažíte o prvňátko?

maja1111111
autor
16. lis 2016

@pegi27 no ja mela endometriozu a srusty a pak endometrioza zmizela a srusty pry taky ,coz vubec nechápu...no A ted se prokázal jen jeden,tak aspon to ..Já nemám miminko 😢 A ty?

juliia
16. lis 2016

@dzimi
Já už jsem se s tím nějak poprala, ta příprava svatby mi hodně pomaha.

Jj pod pojištovnou, ale už právě zvažuju, že do IVF nepůjdu, po zkušenosti....zkusím asi laparku

@pegi27
Taky máme s dzimi mladší partnery a ne o rok...No je to život...
A ty máš dvě děti přirozeně a teď ti řekli, že máš nepruchodne vejcovody?

pegi27
16. lis 2016

@maja1111111
@juliia
Jj mam dvě velké děti přirozeně a bez komplikací jsem hned otěhotněla a porodila zdravé děti. To bylo, ale v předchozím vztahu a už před 18lety 😊

Teď žiju 6rokem o 6let s mladšího partnerem. Já vím, na vás holky nemám 😀

Jinak mé zdravotní komplikace začali už před 5lety.
Nejdříve jsem dostala trombózu z nasazené antikoncepce a byla mi zjistěna MUTACE PROTROMBINU A LEIDENSKÁ MUTACE. Tudíž veškeré hormóny je u mě problém.
I s tím jsem se po 2letech s přítelem rozhodla, že si nebudeme dávat pozor a když otěhotním, tak to vadit nebude.
Otěhotněla jsem, ale ani jsem to netušila a dozvěděla jsem se to až v nemocnici když jsem tam ležela v křečích a oni zjišťovali co mi je. Bylo to mimoděložní! Bylo mi 34let a ja si tehdy řekla, ze už dítě nechci.

Za víc jak rok mi otrnulo... Od ledna jsem už požadala o pomoc svého gynekologa. Nasadil clostilbegyt, pregnyl..., chodila jsem na měření foliků... Pak jsem i začala blbnout s ovulacním testem a těhu testem a nic se nedělo....
V září jsem poprosila o vyšetření vejcovodu.... Všechna ta snaha byla zbytečná- dg. neprůchodný vejcovod.

Objednala jsem se do CAR, 25.10 byla první náštěva a dnes mám už léky na stimulaci a ředění krve doma 😊
Dnes měla dojít ms, ale zatím se někde loudá. Mě to nevadí, protože bych ráda kdyby ET vyšel až na začátek prosince... to mám dovolenou.

A jak plánujete vy holky?

pegi27
16. lis 2016

@juliia Jó a jinak máme hypotéku na starší domeček 😀

renca1978
16. lis 2016

@pegi27 ahoj ja uz mam v planu jenom prirozeny otehotneni.nic nam zjisteno nebylo ale nedarilo se .Mam skoro 3 letou holcicku z ivf a pak jsme zkouseli dalsi ivf to nevyslo.nasledne 2x ket taky nevysel.Zamrazeno uz nic nemame.Ted jsem dopadla.jak.jsem dopadla kazdopadne uz to nechame na prirode.1 dite uz mame tak aspon ze tak...A navic asi se budeme dlouhodobe stehovat na Kubu takze asi to uz prestanu resit.A kdyz mimco prijde bude to uzasny...pokud ne uz jsem tak nejak smirena uz tech zklamani bylo tolik ze uz to beru jak to je.Treba to tak ma byt ze mame jenom jedno dite...Spis mne mrzi ze nebude mit temer zadnou rodinu ...je v rodine jedinny vnouce a tak to asi bohuzel zustane☹

pegi27
16. lis 2016

@renca1978 Možná je to zrovna to co vam pomůže... nemyslet na to. Moc držím palce ať ta KUBA vám dá nový start do života. Třeba z toho bude Kuba 😉 HODNĚ ŠTĚSTÍ ❤

renca1978
16. lis 2016

@pegi27 dekuju ses hodna...ja si ale.myslim ze my muzeme letet klido na Mars a nic z toho nebude.....no uvidime😉

juliia
24. lis 2016

Holky, tak jsem právě dostala "asi" MS, jsem dnes přesně 4 týdny od revize, je to tak v pořádku? Uz nevím co doktorka přesně říkala, že počkáme až přijde ms a myslím, že řekla do 6 týdnů by měla být...?

pegi27
24. lis 2016

@juliia ráda bych ti poradila, ale nemám zkušenost 😕

Holky dnes jsem byla na první kontrole po zahájení stimulace a jsem naprosto zklamaná.
Nějak jsem asi vnitřně tušila, že to tak bude a proto jsem tady...
Píchám si gonal 250j a jsem dnes 7DC. Výsledek: nízká sliznice (asi 4mm) a 2 foliky (7mm). Cykly mívám 26-28DC. V sobotu jdu na mimořádnou kontrolu. Pokud to nebude výrazně lepší, tak to odpískáme. Dávku hormonů mi nechala stejnou!
Co si o tom myslíte? Klidně tvrdě do mě.

vvercatkoo
24. lis 2016

@pegi27 já na tom byla podobně, proč ti Teda nezvýšila dávku?

kvakuska
24. lis 2016

@pegi27 tak výška sliznice odpovídá 7DC, velikost foliklů také odpovídá 7DC, jen je jich prostě málo ... je na zvážení, zda kvůli dvěma foliklům chceš podstoupit narkózu ... i když oběcně stejně platí, že nehraje roli kvantita, ale kvalita ... uvidíš co ti pozítří doporučí lékař 😠

pegi27
24. lis 2016

@vvercatkoo Dávku nezvýšila, protože by to bylo zbytečné, že by stejně víc jak dva nebyly k odebrání.

@kvakuska No právě, že jich je málo. To jsem měla i u clostiku a předchozí cyklus na kontrole taky dva foliky.

Myslíte, že mám jít do toho i s takovou bídou? Když tam nebudou vajucha, tak zaplatim jen léky a narkozu? Jak to je?

vvercatkoo
24. lis 2016

@pegi27 ja měla minule taky jen dva a jen jedno se oplodnilo

Strana