Jen jeden folikul při IVF, je šance?
Ahojky všem
byla jsem na 4 ivf a mám jen jeden folikul,nikdy se mi to nestalo... ☹ vždy sem mela kolem 6-7 .zajímá mě stalo se to někomu z vás a je šance i s jednim..?
@vvercatkoo
Tak to neklaplo a zacinam se pripravovat na srpnove IVF. Jsem trošku nervozni co me ceka...asi jsem se te uz ptala, ale co jsi mela za stimulace a jak dopadly? Ja si kdu 14.7.pro leky, tak uvidim co mi daji.
Jeste mame za tyden genetiku.
Jinak HCG bylo pod 5, pry nejpravdepodobneji biochemicke tehotenstvi.
@juliia to mě moc mrzí ☹
Ja stimulovala vším, ale posledni rok a pul femarou a menopurem a teď naposledy jen femara. Každý cyklus jsem jedla grepy, dva denně a po ovulce bromelain. A byla jsem u fyzose , no a zadarilo se. Budu dal držet pěsti
@vvercatkoo
Jak dopadla dalsi kontrola? Jak rostete? 🙂
Ja dnes byka na IUI, vcera si jdu vyzvednout leky na stimulaci a dr.mi udelala UZ a folikul 22mm, tak sup sup, že dame jeste IUI a kdyby se nahodou nepovedlo, tak v srpnu zacinam plánovane stimulovat na IVF.
Jedla jsrm ted poctive ty grepy, tak jsem zvedava🙏
@juliia moooc držím pěsti. Mě čeká v pondělí prvni genetika, jinak krásně rosteme
@maja1111111 Ahoj, nevím jestli Ti pomůže má zkušenosti, ale třeba ano...
Vloni jsem byla na IVF v ISCARE... Bohužel na stimulaci zareagovalo moje tělo hyperstimulačním syndromem a při odebírání vajíček mi vzali 45 "potvůrek"!!! Přesto všechno zůstalo jen jedno jediné v pořádku a dožilo se 5. dne, kdy se prováděl ET. Výsledek je můj nyní 2 měsíční úžasný syn. Takže neházet flintu do žita 😉
@vvercatkoo ahoj, prosím můžu se zeptat na ty grepy a bromelain? V čem to pomáhá? Mě v srpnu čeká s největší pravděpodobností IVF, tak se chci co nejlépe připravit..... Děkuji 😉
@volfici ahojky, tak, co se tady psalo, grepy jsou na dozrani vajicek, bereou se od prvniho dne ms do ovulace nebo odběru a bromelain (ananas) je dobry na uhnizdeni embria a bere se od ovulky nebo odběru cca šest dní. Ja to tak zkousela každý cyklus od září minulého roku. Jestli to pomohlo mi, nevim. Ja ještě navstevovala fyzioterapeuta, který mi dal tělo dopořádku a konečně se na desaty pokus podařilo. Já nikdy neměla ani mražáčky ani blastocysty
Přeji hodně štěstí😉
@vvercatkoo moc děkuji 🙂v srpnu tedy bude grepový a ananasový mejdan 👍🙏
Tak ja uz to testim tenhle cyklus, vcera jsem prestala s grepama a dnes nasazuji ananas. Vcera probehla ovulace.😀
@fullera
Ahoj, nevim jestli byl prispevek pro me nebo pro maju...každopádně moc gratuluji.🍀
Ja se prave toho hyperstimulaku trochu bojim, mela jsem ho uz maly jednou...zvracela jsem a strasny bolesti bricha. Dali mi kapacku.
Jinak to je zázrak 45 folikulu a 1 embryjko a z neho krasny zdravy chlapecek...krasny zazrak 👶🙂
Fakt získali jen jeden jediný zraly oocyt? A transfer byl kolikaty den?
@vvercatkoo
Moc krásná prdlinka 😍😘❤
A preju hodne stesti na genetice 🙏
@juliia Já se bála, že kvůli tomu hyperstimulačnímu syndromu ani nebudou chtít transferovat... Ale byla tam úžasná paní doktorka a ta vše podchytila. Jsem jí dodnes vděčná, že se s tím tak popasovala 🙂
Jinak, jak se tu řešil ten ISCRE, tak přesně jak zaznělo... Mně pomohli, tak mám dobré zkušenosti... Všichni byli super, krom jedné paní doktorky (genetičky) a ta byla stejně "půjčená" z Genetu...
@vvercatkoo
Ahoj, tak cekam MS dnes...zitra a začínám stimulovat na svohe 1.IVF
Dostala jsem Gonal a cetrotide.
Tak mi drz prosim palce.🙏
Jak se dari tobě? Uz vis co to bude?😍
@juliia ahojky, tak teď už to určitě vyjde. Držím pěsti. My máme za sebou genetiku v prvnim trimestru a bobek je moc akční, takže na utz zatim není poznat co to je
@juliia tak už je to skoro rok a já stále nemenstruuji. Panu doktorovi je to evidentně úplně jedno, páč mi dvakrát píchnul provokačku. V červnu mi teda už dal papíry do nemocnice na endokrinologii - jenže pan doktor přes léto neordinuje, takže jsem objednaná až na září.
Už jsem z toho úplně hotová - v osobním životě peklo a po revizi i zdravotní peklíčko
Držím moc pěstičky, ať už se vám zadaří, jsem ráda, že jsi aspoň v osobním životě jinak šťastná 🙂
@vvercatkoo gratuluji 🙂
@dzimi tak to mě moc mrzí, držím pěsti, ať to vše dobře dopadne
já už se jen modlím, aby se mi vrátila menstruace - a doufám, že mě nehodili do umělého vyvolání menopauzy :(
Díky moc @vvercatkoo
@dzimi
Ahoooj!!!😘 Jsem rada, že jsi se ozvala, nekolikrat jsem si uz na tebe vzpomnela jak se ti asi daří? Co partner, neudobrili jste se nakonec?
Ja jsem vcera vecer pichla 1.injekci gonalu a zkusime jedno prvni a posledni klasicke IVF.
My se budeme za 3 tydny stehovat...uz se strašně tesime. A pak to zacne, zahrada, hodne prace...ale tesim se na to🙂
@juliia Hojky hojky, tak já stále nic. Na zítra jsem objednaná do Motola k primáři endokrinologie. Tak uvidím.
No já se mezitím přestěhovala znovu - tentokrát do Brna, takže možná budu řešit lékaře tam, uvidím zítra.
S expřítelem jsme skončili nadobro, má už dávno nastěhovanou na baráku novou přítulku...budiž jim přáno
@juliia Tož držím pěstičky, ať se zadaří a dočkáte se s novým domečkem i toho prcka
@dzimi
@vvercatkoo
Ahoj holky, tesila jsem se jak se vam.tady pochlubim kdy jdu na transfer a ono prd.
Bohužel mam za sebou nevydarene IVF bez transferu. 6 vajicek, 5 oplodnenych, 2 vydrzely do blastocysty, pak 5 tydnu čekání na PGD a záver, že ani jedno neni vhodne pro abnormální počet chromozomu k transferu. Rána jako hrom...jsou to 4 dny a uz je to trochu lepsi, ale ten den jsem nemela vubec sílu...na nic...jen se mi porad hrnuly slzy do oci😢
@ dzimi
Jak ti dopadla endokrinologie?
@vvercatkoo
Jak se mas ty? Bude to holcicka nebo chlapecek?
@juliia to mě moc mrzí😢, my nikdy blastu neměli a tim padem nam nemohli udělat vyšetření a přece se povedlo. Čekáme holčičku
Neztracej naději, držím pěsti
@vvercatkoo
Ty jsi mela nejakou minimalni stimulaci vid?
Dekuju
@juliia já měla všechno
@juliia
Ehm, já jsem se truhla už neozvala - takže 8.9 mě vyšetřil pan docent Fait v Motole - vyjádřil obavu, že mám aschermanův syndrom - srůst dělohy po nešetrné revizi a hned začal obvolávat své známé, jestli by se mě někdo neujal - nechtěl mě poslat komukoliv, kdo s tímto nemá zkušenosti. Sehnal lékařku a objednali mne hned na další pátek na zákrok.
V pátek 15.9 jsem tedy šla opět do Motola, no co se týče toho dne tam, tak to bylo peklo, ale každopádně po zákroku mi paní doktorka řekla, že to nebyl ascherman, ale neprůchodné děložní hrdlo a že to při té hysteroskopii dala do pořádku, že sice hrozí recidiva, ale mělo by to být ook.
Dle měsíčního cyklu počítaného podle ovulací a bolestí místo menstruace jsem to měla za týden dostat a světe div se, opravdu 22.9 s trochou bolesti jsem začala menstruovat a od té doby pravidelně, tento měsíc dokonce 6 dní krvácím a bolesti skončily 🙂
No co vám budu povídat - IVF mi dělali bez hysteroskopie. Kdyby mě řádně vyšetřili, mohli jsme si ušetřit peníze za IVF a nervy a zkoušet to přirozeně.
Jinak ten problém dle pana docenta i paní doktorky, jsem měla již po první revizi, kdy začaly bolesti a menstruace se zkrátila z cca 5-6 dní na jeden max dva dny špinění :(((((
Takže za mne dávám všechny body dolů továrnám na peníze, které vůbec nezajímá pacient ale jen výdělek :/
@dzimi tak super, držím pěsti, ať se brzo zadaří
@vvercatkoo : Díky moc, ale my se teď s novým přítelem nesnažíme, ba spíš naopak hlídáme. On už má svý dvě holky a nás dva jsme ještě nedořešili ;) Ale kdyby se náhodou stalo, tak samo budu štěstím bez sebe ;)

@juliia moc držím pěstičky, uvidíš hcg bude vysoké 😉 dej hned vědět. Já se pořád necitim těhotně. Jen mě občas bolí břicho jako z hladu.