Jen jeden folikul při IVF, je šance?
Ahojky všem
byla jsem na 4 ivf a mám jen jeden folikul,nikdy se mi to nestalo... ☹ vždy sem mela kolem 6-7 .zajímá mě stalo se to někomu z vás a je šance i s jednim..?
holky děkuji moc za srdíčko 🙂
@maja1111111 - tyjo a co ti zjistili za problém?
To bohužel nevím, proč nám tohle ten nahoře dělá :(
No já se dlouho o mimi nesnažila a pak přirozeně předloni přišlo a brzy zas odešlo - zamlklé těhotenství a od loňského ledna se cíleně snažíme....a doktor mě poslal do Pronatalu - u nás nenalezen žádný problém - asi to mám v hlavě - přítel spermiogram v pořádku, já hormonální profil taky...no nevím noc
Snad to s tímto špuntíkem zvládneme až do konce....strašně moc bych si ho přála.
@dzimi moc Ti držím palečky at je vše v pořádku 🙂
no já toho mám zasebou více ,ale v podstatě ted problém žádny ,alergie na sperma zmizela a endometrióza také...spermie ok ,jen je jich méne...a hormony snad také ok...takže ted problém nemám ,jen nemohu otěhotnět..Min.rok 2 potraty ,možná mám odté doby nějaký blok v hlavě ,kdo ví... 😖
@maja1111111 - alergii na sperma mi teda vůbec neřešili a endometriózu by snad při vyšetření viděli, ne?
Noo hele, já tomu teda věřím, že si to blokujem nějakým způsobem sami....ale nepřišla jsem na to, jak to odblokovat.
Teď to IVF spustilo samo...
nene endometriózu zjistí jen na laparce...Mě také potom řekli,že nikdy neotěhotním,že tam mám srůsty atd...Ale minuly rok sem byla na laparce a srůsty nikde a hned pak těhu..No a tak sem tenkrát 2012 šla rovnou na 1 ivf ,protože sem myslela ,že nemám jinou možnost. 😖 ..Ale ted se nato asi na chvilku vykašlu a budeme zkoušet doma..Mám pocit ,že se mi spíš zadaří doma ,než přes doktory.Ale než se dám dohromady,to bude asi trvat déle
@maja1111111 - hmmm na laparku ani na test proti alergii mě neposlali - s těmi doktory je prostě kříž.
Si říkám, jestli se teď nezadařilo i díky prednisonu, který zobu....
Snad bude vše v pořádku
a vám držím pěstičky ke snažení....a hlavně si to užívejte....zkus se začít soustředit na něco jiného a sex brát jen jako potěšení...
u nás to ke konci už byla spíš jen povinnost okolo plodných dnů - prostě hlava noooo.
@dzimi tak to mi povídej 😀 ,snažím se nedávat najevo ,že mám ovulaci,ale manžel to tuší 😀 ...to je zvláštní ,že ti ho teda dávaj a bereš 1 nebo pulku?
@maja1111111 je s těmi chlapy kříž, což? ;)
No v Pronatalu to dávaj asi preventivně všem, byly jsme na pooperačním pokoji 4 holky a všecky jsme dostali po půlce denně - když už nám nědělají ta imuno alergická vyšetření asi
@maja
To mě moc mrzí ☹ ať ti je brzy lépe :-*
Já jsem taky z Pronatalu, doktorka me tam poslala, že s nima má nejlepší zkušenosti, ale jak píše dzimi, byla jsem na IVF poprvé, tak nemůžu srovnavat.
Děkuju, jsem.z toho pořád taková rozklepana. Mám to stejně jako ty, dobromady mi nic není, občas podbřišek, sem tam pnutí v prsou a pocit těžkosti někdy s náznakem pocitu na zvracení. Pořád zivam, e to přisuzuji utrogestanu.
Ja taky beru 1/2tbl prednisonu a imunologicke vyšetření mám za sebou a všechno v pořádku. Volala jsem do Pronatalu a krabičku mám dovyuzivat.
@maja
Mě právě moje dr. doporučila laparoskopii než IVF, že s tím mám dobrou zkušenost a pak má úspěchy ve spontánním početí, už jsem měla termín na začátek rijna, ještě jsme zkoušeli poslední IUI a místo nej se to pro dobrou reakci zvrtlo na nativ IVF. 🙂
@juliia - to mi povídej, pořád se bojím uvěřit, že se poprvé daří
@maja1111111 - já měla jen 2-0-2 clostilbegyt 3-7 den cyklu takže minimálka NATIV
@maja
já měla stimulaci 1-0-1 clostilbegyt 3-7. den cyklu a urodilo se mi 7 folikulů, ale po odběru jen jedno zralé vajíčko....taky mi to přišlo zvláštní, víceméně mi na otázku zda ta ovulace nemohla proběhnout bezprostredně před odběrem nedokázal nikdo odpovědět.
No v papírech mám IVF Nativ s minimální stimulací.
@dzimi no je to zvláštní,kdyz jsem byla na imunologii a ptala jsem se doktorky .Tak říkala,že 1 prášek co mi dávaj preventivně neudělá vůbec nic.Zaprvé se to bere moc krátkou dobu a ta dávka je tak malá ,že to nepomuže a ani neublíží.. 😀 Si vem ,že když jsem měla mííííírnou alergii na sperma,tak sem musela prednison brát asi 5 tydnu před ivf ,aby to mělo smysl( a nesexovat).Takže myslím,že pulka nemá absolutně žádný vliv... 😀 ..
@maja1111111 tak to pak může fungovat jako placebo 🙂
Nevím....taky nechápu to neověření zdravotního stavu před zákrokem - přijde mi to jako vyhazování peněz z okna - zvlášť, když si to pár sám platí :(
@dzimi no taky to nechápu, 😔 ikdyž já sem ověřená od zhora až dolu a nikdy se mi to stejně nechytlo..je to na hlavu vážně
@maja1111111 je to na hlavu a je to mrzuté, ti, co chtějí, mají potíže, ti co nechtějí přijdou do jináče hned a maj taky potíže...postavené na hlavu
moc ti přeji, abys našla dvě čárky.
@dzimi si zlatíčko děkujuuuuuu 🙂 ,no nevzdávám to 🙂
No to už je pěkná čárka! 🙂 Já dnes netestila. Cítím se dobře, jen mě teď odpoledne začalo pobolívat v kříži.
@maja
Já si nemyslím, že by ta 1/2 prednisonu byla jen jako placebo. Trošku se tím sychrují, aby jim neproběhla nějaká alergická reakce asi. Já mám ve zprávě z imunologie, že všechny výsledky jsou v normě a že v případě IVF doktorka nebrání indikaci nízkých dávek prednisonu, tak nevím důvod.
Mají, nechceš zkusit užívat ten Nosifol, je to teda trošku dražší, ale já ho brala asi 4 cykly a poslední cyklus před IVF fakt poctivě a slyšela jsem v kontextu s ním dobré výsledky.
😵
@juliia jeee já ho beru pořád 🙂

@dzimi moc děkujuu..no já nejdříve podoli tam 1 ivf a iscare 3 ivf a prd..no ja nevim zda je to náhoda a nedaří se jen me.. 🙄 .Ale je mi to divne ,že se mi to od nich nikdy nechytlo víš...vždy super embrya a prd..a přitom min.rok prirozene 2 krat.Tak kde je chyba? Aty jsi to řešila až ted přes doktory?my se snažíme už 4 roky