Kdo se chystá na IVF v říjnu-listopadu 2017?

sonisek
20. zář 2017

Najde se tu některá z vás,která se chystá na své první IVF?

danaet
25. zář 2017

Ahoj, já se chystám, ale bude to už druhé IVF. Začínat bych měla příští týden.

sonisek
autor
25. zář 2017

@danaet ahojky a první jsi měla úspěšné nebo ne? Já příští pondělí na utz,to budu asi 5 dní před ms.

danaet
25. zář 2017

Bohužel neúspěšné. Měla jsem jen 3 vajíčka, pouze 2 oplodněné ICSI. Jednou ET a jednou KET a nevyšlo ani jedno (ranné blastocysty to byly). Já jdu právě taky příští týden na utz,ale až budu 2 DC.

sonisek
autor
25. zář 2017

My taky budem mít ICSI.. a PK...a nevím zda i AH

danaet
25. zář 2017

PK jsme měli a AH jsme chtěli, ale u nás je to na zvážení embryologa, který posuzuje, zda je to třeba, tak nám to neudělali. Teď ještě pokud bude víc embryí tak budeme mít PGD (genetiku embryí). Měli jsme to mít u prvního pokusu, ale embryí bylo málo, tak se od toho upustilo.

romik79
26. zář 2017

Ahoj holky...já jsem začala své první IVF...stimuluji druhý den gonalem

petruska23
26. zář 2017

Ahojky, můžu se k vám přidat? Ja ted začínám 2.IVF a mám dlouhý protokol. U prvního jsem měla krátký. Všechny zdravím a držím palce❤

sonisek
autor
27. zář 2017

Ju,tak přeci jenom se nás tu sejde víc. Tak držím palce. Já budu mít krátký protokol.

sonisek
autor
27. zář 2017

Holky a jaký u vás jsou problémy,že do toho jděte? Z vaší strany nebo partnerovo?

jeanne_g
27. zář 2017

Ahoj holky, já budu v nejbližší době začínat stimulaci na 3. IVF. 2 pokusy neúspěšné. Tak snad do třetice to vyjde 🙂

danaet
27. zář 2017

U nás je problém u mne. Pcos a hypothyreoza. Zkoušeli jsme několikrát iui, ale nezadařilo se a teď 1x ET a 1x KET a taky nic. Příští týden začínám druhé IVF (krátký protokol s puregonem & orgalutranem). Partner je OK. Za sebou už máme HP, PCT test, hysteroskopii, genetiku a imunologii (to vše ještě před iui).

petruska23
27. zář 2017

U nás je to zase tak, že s otehotnenim problém nemáme. Jenže máme vážně nemocného synka a jsme s manželem zdravymi nositeli špatného genu. Takže musíme mít ivf + pgd.
V prvním ivf jsem měla krátký protokol, stimulace gonal+cetrotide. Odebráno 11 vajíček, 10 se oplodnilo, 4 došla do pk a biopsii se podařilo udělat pouze u dvou. Pak jsme čekali asi 3 měsíce na výsledky a zdravé bylo jen jedno. V srpnu jsme měli ket a nevyšel. Ted jsem ve fázi, kdy jsem dostala injekci na utlumení vaječníků a 14 dní se nic neděje. 2.10. jdu na kontrolní utz a vyfasuju injekce na doma-Fostimon...a dal se uvidí, jak budu reagovat..prý by takto měla být kvalitnější vajíčka..tak se necháme překvapit😘 Jinak chodím do Motola.

sonisek
autor
27. zář 2017

Tak u mě je vše ok,doufám že stále je 🙂 A manžel má line spermijky,točí se dokola a tak jsou nějaké mimo 😀 Iui jsme zkoušeli jen jednou a nevyšlo to. V pondělí jdu na utz,budu cca 5 dní před začátkem ms,tak uvidíme co bude dál.

danaet
27. zář 2017

@sonisek ať zkusí manžel vitamíny Supradyn. U nás v Car je doktor doporučuje. Na kvalitu spermií mají vliv selen, zinek, vit. C a vitamíny skup. B + velký vliv má i L karnitin a koenzym Q10. Až na ten L karnitin ten supradyn vše obsahuje plus další vitamíny a minerály navíc. Kupuju manželovi 60 tobolek což má na 2 měsíce a není to nijak extra drahé. Manžel to má pro jistotu,ale znám případ, kdy to pomohlo zlepšit kvalitu. My máme za sebou 3 cykly s iui (v každém cyklu 2x- před prasknutím a po prasknutí folikulu). Což byl boj protože mám 1 vejcovod neprůchozí a k tomu pco. Takže stimulka clostilbegytem a ještě se muselo čekat zda to bude na straně průchozího vejcovodu. Asi iui někomu může pomoct, jinak by to nedělali. Ale za mne ztráta času a nakonec i peněz. Kór teď,když vidím, že i cesta IVF je běh na dlouhou trať a tučnou peněženku. Ale snad se to někam hne.

danaet
27. zář 2017

@petruska23 taky bychom měli mít pgd. Ale u nás je to kvůli mému věku. Dle genetiky by naše děti neměly nic po mne podědit protože manžel je zdráv. Plus ještě nám dělali testy na cystickou fibrozu a ještě svalovou atrofii a tam to bylo negativní takže ok. Ale jsem teda překvapená, že ty výsledky PGD trvají 3 měsíce. Já tak naivně myslela, že hned v dalším cyklu je možný KET.

petruska23
27. zář 2017

@danaet nam říkali 6-8 týdnu a nakonec se z toho vyklubali 3 měsíce, ale to je opravdu extrém..Já musím mít vždycky nějakou specialitu😀

danaet
27. zář 2017

@petruska23 tak to už se děsím předem, taky jsem sběratelka specialit 😀 Třeba jako při prvním IVF doktor zvolil mírnější stimulku kvůli mému pcos, očekával bouřlivou reakci a OHSS, ale pak zjistil, že mé vaječníky si z toho dělají dobrý den a bylo jen 6 folikulů. Z toho 3 vajíčka a jen 2 oplodněné po ICSI. Doktor z toho byl paf. No jsem zvědavá jaký postup zvolí teď.

danaet
27. zář 2017

@jeanne_g držím pěsti štěstí, ať ke do třetice všeho dobrého. 😉

sonisek
autor
27. zář 2017

Jo my už litame od minulého listopadu...to byl první spermiogram...špatný...tak se cpal vitaminama,no vším možným,a po 3m na kontrolu a výsledek,že z 5mil se mu zvedl na 10mil. To mu dělali i genetiku,kde přišli na CF,tak pa se musely dělat testy u mě,jestli to mám taky nebo ne ,takže to výsledky byly taky až za dlouho. Na konci července bylo iui a když nevyšlo,tak jsme se rozhodli rovnou na ivf. Tak snad už to vyjde,doufám v to...3 roky se snažíme. S bývalým manželem byl malej hned po vysazení HA 🙂

jeanne_g
27. zář 2017

@danaet Díííky, nápodobně 🙂 U nás bude taky pgs kvůli věku a opakovaným neúspěšným cyklům. Měli jsme schváleno pgs ve všech cyklech, v prvním se embryo nepodařilo vyšetřit, v druhém jediné embryo, co přežilo, bylo vyšetřeno, bylo ok, ale nechytlo se ☹. Takže teď do toho jdu se střízlivými očekáváními. Zatím jsme měli míň vajíček a vždy jen jedno embryo k transferu. Změnili jsme centrum, léky, protokol. Tak uvidíme. Jinak problém pořádně žádný, jen nějaké imuno, které má jít ale obejít ICSI, a horší morfologie spermií. Snažíme se 2 roky.
Jinak pgs výsledky jsme měli před ketem v následujícím cyklu po stimulaci. Ale u toho pgd je to na konkrétní gen, tak možná to trvá dýl, nebo záleží na centru...
@sonisek Tak u nás první spermio byl počet 0. A druhý 150 milionů 😀

jeanne_g
27. zář 2017

@romik79 Ja budu mít taky Gonal, poprvé. Už jsem ho vyzvedla. Vypadá to pohodove, oproti lekum,co je musíš redit. Tak doufám, ze po něm bude hodně vajíček 🙂 Jakou mas dávku?

sonisek
autor
27. zář 2017

Holky a když jste podstupovaly ivf,jaký je to pichani injekci? A odebírani vajíček v narkóze? To je jen nějaká slabá? A chodily jste do práce normálně,když jste si píchaly ?

danaet
28. zář 2017

@sonisek já měla puregon v peru. Úplně tenká jehlička a vpich nešel cítit. Ale pak jsem měla na 4 dny orgalutran aby folíky nepraskly a to je jednorázová už namíchaná injekce s tupou jehlou a to byl děs. Narkóza je tak na 10 min úplně v poho, to se nemusíš bát. Jinak klidně mrkni na youtube, Iscare tam má video návody na aplikaci všech druhů injekcí spojených s IVF i v češtině (mají to tam ve více jazycích). Stačí jen napsat co máš za stimulant a iscare cz a mělo by ti to najít. Mi ten video návod dost pomohl.

sonisek
autor
28. zář 2017

@danaet koukla jsem se a dobrý..tak uvidime,co mi daji.
Já si nějak neumím představit,ze mě uspí a budou mi něco dělat 🙂

danaet
28. zář 2017

@sonisek jo tak mi to je taky proti srsti. Ještě když jsem viděla jak lidi po narkoze blabolí apod. Ale jinak to nic není. Lehneš na takovou sálovou kozu, přikurtujou tě a napíchnou takovou kanylu nebo co to je a jak nadávkují tu uspávací látku tak jsi v limbu ani nevíš jak a pak se probereš až v lůžku na pokoji. Jako budí tě už na sále aby ti pomohli i na lůžko, ale to si vůbec nepamatuju a to jsem byla v narkoze už 2x. Ale nic to není. Spíš jen blbý pocit, že nemáš nad sebou kontrolu.

sonisek
autor
28. zář 2017

@danaet to bude něco podobnýho,jako dávali možná malýmu u zubaře,analgosedace...napichli mu žílu,lusknes a padla mu hlava 🙂 Akorát on byl pod tim hodinu a pak 2 hoďky byl jeste malatnej a pak good.

danaet
28. zář 2017

Jo a tu kanylu na narkozu ti napíchnou do ruky. Nic to není. Skoro to nejde cítit. Pak jen ta látka, ucítíš takovou divnou chuť v puse a už spíš. Neměj z toho obavy. Nic to není. Po probuzení mne na pokoji 2 hodinky hlídali a pak jsem śla ještě do ordinace. Doktor koukl ultrazvukem na břicho, jestli tam není nějaké krvácení a pak řekl kolik bylo vajíček a jaký je další postup.

danaet
28. zář 2017

@sonisek jj. Přesně jak říkáš u synka. Akorát budeš v narkóze pár minut. Trvá to 10-15 min podle počtu a umístění folikulů.

sonisek
autor
2. říj 2017

Tak jsem dneska vyfasovala Gonal a můžu čekat na menses

janca84
2. říj 2017

@sonisek hodne stesti, me to ceka pristi mesic.