Kdo se chystá na IVF v říjnu-listopadu 2017?
Najde se tu některá z vás,která se chystá na své první IVF?
@veeev no jidlo vypada luxusne! A je super ze ste si to uzily! Tak se snaz odpocivat. Ja lezim od vcera nebylo mi dobre a trva to stale. Prospala bych celej den a kapky do nosa s kapesnikama sou my nejlepsi kamaradi. Ale to se nejak podda.
Holky ja sem uplne blba. Tvrdim dr ze sem nemenila prasek a zjistila sem ze sice peru v arielu ale predtim sem mela sensitive a ted mam obyc. Tak musim dneska koupit sensitive a snad vsecko preperu. Porad me to bricho svedi ale da se to casteji se mazu
@hribek Jojo, bylo to super. Zakoncene s Tiramisu a Creme Brulee 😊 Fakt jsem krasne vypnula. Veci do prace mam uz hotove, tak ted lezime u telky a budu si cist 😁 Ale mam na neco chut, tak pujdu cucet do lednice 😂
Zkus urcite vyprat aspon veci, ktere mas na sebe a postel. A pokud se to zlepsi, tak vyper vsechno. Mohla by to byt kombinace alergie na ty injekce a do toho zmena praciho prasku. To je teda peklo. Snad to bude timhle konecne vyreseno 👍
Ahoj holky,
@veeev jídlo teda super,mňamka 🙂 Tak hezky odpočívej. Co čteš?
@hribek zkus přeprat věci a uvidíš. No už ať mimo je venku, co...
Ségra takhle přestala prat s aviváží,protože neteř taky se osypavala,takže pere bez. Já ji teda používám,ale když mám prášek. Mám od Arielu i tablety a tam aviváž pak nedávám.
Jinak co mi štve,jak manžel musí domu nosit montérky u práce,automechanicina je šílená jako. Jsem říkala,že se ta pračka oddělá. A od novýho roku bude jinde a tam jim to perou,tak aspoň že tak. Snad se ta pračka pak nějak pročistí,ať se v tom můžou přát Mimi věci. Ji pak asi projedu octem nebo něčím a pořádně vydrhnu.
Tak my už máme obídek za sebou,měli jsme filety obalený,zeleninu a kaši br. Mňam,ale já tak ty ryby nemusím,kvůli kostim,i když jsem tam neměla nic.
@sonisek
@veeev jo no budu muset vyzkouset, chvilku byl klid a ted zase to zacina ale neni to tak hrozny jak minule. zitra jedu s tchyni na nakup tak to musim koupit a vyprat. A jo tesim se uz na brezen a na porod 🙂 s malou tehu bylo super ted nic moc ale tak snad se to aspon vydari na diteti 🙂
ja si vam tu postezuju, sem starej hypochodnr 😃 kdyby vas to uz hodne rusilo tak me napiste at si nestezuju ze sem do toho sla dobrovolne 😃
Jo v Lidlu sem koupila Metro dezert ze si dam s Tomem, tak nedam, cely sem ho sezrala (jo vim, sem 🐷 )
@veeev čtu hezké zprávy, držím palce ať to výjde!!! a je ti dobře... a prosím jak to celé probíhá?? ten nativ?? zda si o to nemám též říct, nebo proč mi to nenabídli předtím... zítra jde manžel na kontrolní odběr spermio, po těch práškách a já pak v pondělí zas k Apo, co dál, tak se jich zkusím zeptat na ten nativ a též budeme vědět, zda mám či nemám vajíčko a co manžel výsledky... držím nám palce, pa Lu..
@hribek no hele, já prala už ve všem možném a teď jsem před cca dvěma měsíci na doporučení kolegy přešla na Jelena (prali v tom i novorozenci) a světe div se, moje dítě už nemá dva měsíce ani stopy po AE, kterej byl předtím docela šílenej....takže asi tak. Ariel třeba doma nemůžeme ani vidět, z toho jsme osypaní všichni, jen německý je ok....JInak mám taky pocit, že si furt jen stěžuju co mi je a není :D :D
já budu doma zítra, tak už se docela těším, i když to zase bude lítání kolem toho bazénu, ale tak snad trochu odpočnu. Mám pocit, že mi tvrdne břicho
@veeev ježíš ale to vypadá hodně dobře!!!!
Ja ted ujizdim na krupkach :D
Holky, jen si postezujte, od toho tu jsme, vyslechneme, popovidame si a je nam dobre 🙂 Ja teda bych si mohla stezovat na moje ne-chozeni na velkou :D Dva, tri dny a pak mam pocit, ze vytlacim vsechno z bricha :(
@sonisek Hele, mam tu 4 knizky a nejak nevim, kterou zacit....Hrac od Frantiska Niedla, Prostor pro dusi od Vlastiny Kounicke Svatkove, Buh chodi po svete vzdycky inkognito od Laurent Gounelle a Cesta )Pameti ceske aristokratky) od Cecilie Sternbergove. Uvidime....asi zacnu tim "Bohem". Mam knizky od Gounelle rada, je to pribeh,ale vzdycky je to hodne motivacni, jak lepe zit apod.
Tu pracku...kupuju v DM neco na cisteni pracky. Vypada to jako cistic na mycku. Vzdycky to vyperu na 90 stupnu,prazdnou pracku a pak jeste rucne docistuju kolem te gumy. Je to teda total humus a ekl. Vzdycky si rikam, jak v tom vubec muzu prat, protoze mezi tou gumou je fakt humac....ale stravim nad tim vzdycky urcite hodinu, protoze se k tomu tak debilne dostava ☹
Ryby miluju. Holt kosti preziju, ale mnam. Kupujeme casto i cerstve ryby...snazim se do nas dostat vzdycky co nejvice vitaminu apod. Ale nastesti nam obema desne chutnaji. Ale dneska k obidku byl jeste peceny hovezi krk na vine s kasi. Mnam....jsem zrout. Ted uz kavicka a cokoladovy bonbonek 😉
@hribek Jen si stezuj,my si taky porad stezujeme. Vzdyt to znas...lidi si maji stezovat, aby zjistili,ze na tom nejsou jeste tak hrozne a ostatni na tom jsou hur 😁 To je mysleno v legraci 😂 Brezen je za dverma a pockej, pak nebudes mit cas ani chut si stezovat. Vse bude zalite sluncem. Co vubec Iza, tesi se na brasku? A tchyne uz vi o mimcu? 😊
@crazy_girl3 No vidis, Jelen. Na toho bych zapomnela. Ja hodne drogerie doma vymenila, abych je mela ruzne eko. Ale ten praci prasek jsem nemohla sehnat takovy, aby byl ok a zaroven nestal bambilion. A ted jsem koukala na stranky Jelena a 3 kg za 199 Kc. To je super. Dekuji za tip. Dodelam ten,co mam a jdu do nej 😊
Tak nohy nahoru zitra a odpocivej 😉 Zadne tvrdnuti bricha.... 😊
@luccak Ahoj...moc dekuji 😊 Je mi dobre. Necitim se absolutne jinak, nez obvykle. Nejak to neresim, jak jsem nepichala injekce. Proste normalne dal funguju, jako kdyz se nic nedeje 😂
Normalne te na zacatku cyklu zkontroluji, jestli nemas cystu. Kdyz je vse ok, tak jdes asi 1-2x na utz pred ovulaci a kontroluji, zda ti roste folikul. Ja mela jednou nativ bez jakychkoliv prasku, ale mela jsem prazdny folikul bez vajicka, coz zjistili az po odberu. A vzhledem k me blbe ovulaci mi ted dali prasky Femara mezi 5. - 9. dnem (2x denne),abych mohla vytvorit 1-3 vajicka. Nakonec jsem tam mela 1 velky folikul a 2 mensi, ktere ani neodsavali, ze to pry nemelo cenu. Dva dny pred odberem jsem si mela pichnout Ovitrelle a v den odberu me jeste vzali na utz, jestli tam ten folikul porad je. Byl, takze na sal,kde udelaji vyplach (dezinfekce) a pak pod ultrazvukem pichli a udelali vyplach vajecniku, aby ziskali vajicko. To pichnuti boli, ale da se to vydrzet. Neni to nic, co by nekdo nezvladnul. Proste je to neprijemne. Ale pichne te to rychle, takze to neni nic, co by bolelo dlouho. Fakt vterinka. No a pak uz se to odviji od toho, jestli je vajicko nebo ne. Kdyz ne, tak konec a domu. Kdyz jo, tak klasika oplodnit a transfer. V Podoli ten nativ stoji 14.000 Kc a 2.000 Kc metoda ICSI. Takze celkem 16.000 Kc za predpokladu, ze dojde k transferu. Kdyz jdes na OPU a neni vajicko, tak se platila jen 1.000 Kc za jehlu a jinak nic. Kdyz by bylo vajicko, ale treba po oplodneni by druhy den odeslo, tak se plati jen 7+2 tisice.
Takze mi to prijde jako fajn varianta. Clovek neni nadopovanej hormonama. Cena je obstojna. A prijde mi to cele takove prirozenejsi. Navic my mame uz jen jeden pokus na pojistovnu, tak si ho setrime 😁
A uz mi prislo pozvani z lazni. I poukaz od holciny tady z Konika. Tak mam vse pripraveno a ted buh sud.....jsem zvedava,cim me obdaruje,zda mimcem nebo laznema 😊
@veeev no já ho ještě někde vychytala v nějaké akci, takže mě ten velkej (jsou to teda jen 3 kg, ale na hodně praček) mě vyšel asi na 120kč a fakt jsem spokojená. Sice nevoní, ale to mě až tak netrápí.
Jinak jsem dneska četla o tvrdnutí břich a je to vlastně absolutně normální jev, kdy se děloha připravuje na porod a trénuje stahy, že není třeba to zastavovat. Když to dlouho zastavuješ, tak pak může být děloha líná u porodu
@crazy_girl3 Aha,tak v tom pripade klidne tvrdni 😂😂😂
@crazy_girl3 aha vidis tak to zkusim. vcera sem se skrabala celej vecer pak sem vlezla do postele a zkusila vyslict triko a super, takze asi praskem to bude. tak zkusim koupit jelena a uvidim jestli to pomuze, snad jo. na to tvrdnuti magnezko beres?
@veeev jo uz je to za chvili ... snad 😀 mala to jeste nevi, ani tchyne. prave planuju jak to male dat pod stromecek. puvdne sme ji chteli vzit na 3D utz, ale rikala sem si ze pro ni bude hezci, kdyz si sourozence preje od jeziska, ji dat panenku a na tv ji pustit video z utz a k tomu dopis od jeziska, ze sestru jak si prala uz nemeli ale ze posila brasku 🙂 tak strasne doufam ze na utz bude vse v poradku aby sme se konecne mohli zacit tesit. a ostatnim to pak rekne mala jak si k nim pujdem vecer sednout. prvne mame jeziska u nas sami a pak jdem dolu ke tchyni kde jsou tchanovci, prababicka a sestrenice s manzelem. druhej den rano pak jezdime k nasim a tam to jsou pro me ty hezky vanoce kde nikdo nic neorganizuje a deti muzou trhat papir o 106, tchyne to nesnasi 😀
@veeev děkuji za vyčerpávající informace, uvidím co mi na to řeknou... jsem zvědavá co zítra manžel jak dopadne a pak já... u Apo - když si necháš zavést dvě embryja, tak ztrácíš o pokus míň. Myslela jsem, že ty na třetí pokus sis dala dvě že? a stále máš ještě poslední čtvrtý pokus?? jen info, držím palce ať to výjde... já už nějak ztrácím chuť do toho jít, i doma si teď nějak nerozumíme, psychika nula bodou...
@luccak Jojo, standardně pojišťovny proplací 3 pokusy, ale pokud si první dva pokusy necháš zavést jedno embryo, tak má pokus navíc, takže dohromady 4 pokusy. My měli první dva pokusy po jednom embryu a třetí pokus jsme nechali dát dvě. Takže nám zbývá právě poslední čtvrtý pokus, ale ten si necháváme event. až po lázních. Teď zkoušíme jen ty nativy.
Držím palce, ať to nějak dopadne. Hlavně ať jsou výsledky v pohodě. A pokud neřeknou nějaký radikálně špatný výsledek, tak je vše řešitelné. Partner má taky horší spermiogram, já navíc polycystické vaječníky, k tomu přeléčené protilátky proti spermiím, přeléčená ureaplasma, takže taky máme trnitější cestu, ale věřím, že se dočkáme...jednou 🙂
Já se byla odpol chvilku projít,když bylo hezky a teď čekám na Toma na kroužku. A nevím,co budeme večeřet. Já mám hroznou chuť na krokety 😂😂😂
@sonisek kdyz sem cekala izu byla sem rozplacla do sirky. Ted to jde spis dopredu. U tech kterych chci aby to vedeli tem sem to rekla a zbytek ma cas😉tom je s izou v tenise. Ja vydrhla mycku a skrinku u odpadaku a pak me zaclo bolet bricho tak sem si lehla. Mam caj s medem a koukam na serial. Na vecu vubec nevim. Nemam na nic chut
@hribek no já si aspoň něco budu muset dát,pak mi je asi ještě hůř,když nejím. A přes den jsem celkem ok,ale odpoledne a k veceru mi bývá těžko,tak jestli to tak prostě je...Já než šla pro malýho,tak jsem aspoň umyla koupelnu a záchod.
Včera dostal kuli z ajiny :( Tak budem muset zkouknout slovicka a co berou ...
@hribek tak já to "tajila" taky do 22tt a nikdo nic neříkal. asi právě proto, že jsem taky "velká". Je to vidět až posledních pár týdnů. Minulý pátek jsem potkala sousedku!!! a ta se mě ptá, jestli náhodou nečekáme :D :D
@crazy_girl3 jojo nekdy to ma vyhodu byt silnejsi😂😂

Něco ze včera.....jídla bylo teda požehnaně, tohle je jen část 🙂