icon

Kdo se chystá na IVF v říjnu-listopadu 2017?

sonisek
20. zář 2017

Najde se tu některá z vás,která se chystá na své první IVF?

danaet
23. říj 2017

Diky holky. Asi lepsi ze se prestalo vyvijet ted nez pak byt zase zklamana z testu. Uvidim jaky bude dalsi postup. Doktor rikal ze dalsi IVF by slo i hned ale ze to zna jen z ucebnic. A nebo potom az v lednu. Ale jdu spis do ledna. At si telo odpocine. Neni treba to hned hrotit. Treba by to bylo vic ke skode nez k uzitku. Hlavne po vcerejsku teda. Mne tak bolel podbrisek ze jsem cely den chodila v predklonu pokud jsem nespala. Asi jsem mela i horecku ze jsem spala co chvilku. Ale bolest silena. Nenasla jsem zadnou ulevovou polohu. Dneska uz je to ok nastesti.

veeev
23. říj 2017

@danaet Radsi nech telo odpocinout. Ja si taky rikala,ze kdyby to nevyslo,tak alespon mesic si chci dat pauzu (zkusit to prirozene - porad doufam v nejaky zazrak) a pak zase nanovo,kdyz taky nemam zadne mrazacky.

hribek
23. říj 2017

@sonisek
@veeev jj celkem 6x, vcetne male, 2x 2015, 2x 2016 a 1x ted, prvni tri ZT byly kolem 9-12tt, ty posledni dve zamlkly hned na zacatku. Nic mi nebylo, nekrvacela sem, jen jsem vnitrne vedela ze neco neni v poradku, dalsi den jsem naklusala k dr a ten to jen potvrdil.
tezko rict co je horsi, jestli to ze otehotnim a nedopadne to, nebo vubec neotehotnet. asi to vyjde na stejno.
jednou to urcite vyjde. verim ze ted to uz pujde!

pokaja
23. říj 2017

@danaet to mě mrzí, moc dobře vím, jak se cítíš, zažila jsem to samé, nám teda po PK jedno embryo vydrželo, ale po PGS bylo špatné, takže k transferu nedošlo. A být Tebou, tak to nechám taky na ten leden, já měla 1. IVF teď v srpnu a momentálně jsem 4. den stimulace na 2. IVF, takže po 2. měsících a musím přiznat, že jsem se necítila připravená, ale doktorka mi řekla, že je u mě všechno v pořádku, a že můžeme začít hned znovu. To zklamání bylo čerstvé, takže jsem v tu chvíli do toho chtěla jít co nejdřív, ale měla jsem si to víc promyslet. Tak snad nebudu litovat...

danaet
23. říj 2017

@veeev jj. Jsem rozhodnuta pro leden. Nechci to nijak hrotit. Dam si pauzu. Zitra mne ceka OGTT test. Mela jsem si to domluvit na zadost endokrinolozky kdyby IVF nevyslo. Podle vysledku pripadne nasadi metformin. Pry to u pcos pomaha. Tak uvidime. Kdyby se nasazoval tak to chci uz nejakou dobu brat a ne s tim zacinat zaroven s IVF. To by asi nebylo dobre. Si myslim aspon. Ted budu brat ty vitaminy akorat gs mimistar forte a prihodim vitamin D a tabletky macy. A zkusim nizkosacharidovou dietu. Tak bud to zabere a nebo v lednu dalsi IVF 🙂. O vitamin D bych se nezacala zajimat kdyby se o tom endokrinolozka nezminila a co jsem cetla tak pomaha i na plodnost.

danaet
23. říj 2017

@pokaja my meli u 1 IVF 3 vajicka a 2 se povedlo oplodnit az do blastocysty. Ale neuchytilo se pak ani jedno (ET a KET) takze asi kvalita taky nic moc. Ted po stimulce 1 vajicko a do blasty ani nedoslo takze jeste horsi kvalita. Zas jako lepsi takhle asi nez se nervovat dalsich x dni jestli to vyslo nebo ne. Ja mela rozestup mezi stimulkami skoro 5 mesicu ale tim ze byl mezitim KET. Ale ten cyklus dva pauza je rozumna myslim. Mohla bych i v prosinci ale to budou zas same dovolene v centrech takze to padne na leden.

veeev
23. říj 2017

@danaet Ja se zacetla do toho ebooku od Kateriny Buresove (jen zatim ten zdarma) a uz budu menit i drogerii na cisteni domacnosti - na eko. I kosmetiku postupne (az vse dodelam). Jidelnicek jsem taky hodne upravila,tak kdyztak jeste ty vitaminy..... Porad me boli bricho,jako kdyz to mam dostat,prsa me take porad boli uz od stimulace,tak jsem zvedava,jaky bude vysledek.

veeev
23. říj 2017

@hribek To je silene....ja bych se asi uz zblaznila. Pro me by byla horsi ta znicena radost (i kdyz je jasne,ze clovek nemuze vedet,jestli bude vse ok,nez to male vykoukne na svet)....ale oni si s tim urcite nejak poradi 😉

danaet
23. říj 2017

@veeev no po vlastni zkusenosti s ebookem teda mi to zatim k nicemu nebylo co se tyce kvality vajicek a otehotneni. Ale je to beh na dlouhou trat a zase jak jsem byla na krevnim rozboru tak vysledky vic nez dobre. Ja nekde dneska ten zaklad co ma v placene knize nasla. Zkusim pohledat jeste. Ale ona to ma v knize vic rozpracovane.

danaet
23. říj 2017

@veeev ale treba to nebudes potrebovat. Mi kdyz to nevyslo tak prestal bolet podbrisek i prsa cca 5-6 den po transferu. Tak treba ti to vyjde a nebudes potrebovat ebook apod.

veeev
23. říj 2017

@danaet Ja jsem si taky chtela tu knihu koupit,ale pak jsem si rekla,ze preci jen pockam nejdriv na vysledek (porad doufam,ale bojim). Ja nemam porovnani,jestli je to normalni nebo ne,takze jen cekam co prijde nebo ne 😉

danaet
23. říj 2017

@veeev kolikaty den jsi vlastne po transferu? Uz zacinas testovat? Jako vtip u eko kosmetiky i u nadob na filtrovani vody je stejne v tom, ze je to z plastu (obal). Akorat tim aspon cast toho eliminujes. Jako zdravy zivotni styl jsou ale ty rady opravdu dobre. Neni to zadne nesmyslne placani jako nektere rady. Ale asi to moje telo potrebuje jeste doupravit treba tim snizenim sacharidu a nebo vitaminem D. Uvidime.

veeev
23. říj 2017

@danaet To by musel uz asi clovek zajit do extremu a zjistit si i slozeni obalu. A taky aby ho to totalne nezruinovalo 😲 Zitra jsem tyden od transferu. Na testy asi kaslu a pockam si do pristiho utery,to mam jit event na krev,kdyz to do te doby nedostanu. Nejak se bojim doma testovat,ze budu zklamana driv....

danaet
23. říj 2017

@veeev to chapu. Poprve jsem vydrzela netestovat a podruhe jsem testovala od 8 dne po transferu. Ale 11 den od transferu byla i krev. Nevim co bylo lepsi no. V prvnim pripade sok a vice place. V druhem pripade zklamani a stres driv ale po potvrzeni z krve to uz nebylo tak strasne. Ale oboji samozrejme spatne ze. Ted mne ani to testovani neceka ale to se neda nic delat. Co nevyslo mi, muze vyjit tobe. Drzim palce.

hribek
23. říj 2017

@veeev jo no je to sileny, ale stava se to no. takze nam nezbyva nic jinyho nez ta genetika a vyber spermii a budem doufat ze aspon 1 embryo bude ok a uchyti se. ale reknu ti, kazdyho utz se budu bat dokut nebudu citit pohyby mimca a i tak to bude hodne nervozni tehotenstvi...

veeev
23. říj 2017

@danaet No dam hned vedet,jsem napnuta jako spagat....ale asi testovat nebudu. Jen nevim,jestli budu mit silu si zvolat o vysledek. Asi to necham na pritelovi....jestli bude mit silu on.

veeev
23. říj 2017

@hribek To je jasne...to budeme mit asi kazda stejne. Dokud to na nas nezabreci venku,tak se budeme porad bat. Ale za ten strach to stoji 😉

danaet
23. říj 2017

@veeev jo to znam. Tenhle telefonat je u nas vzdy na mne a uplne to nesnasim.

sonisek
autor
23. říj 2017

Holky, jak dlouho po odberu vas bolel podbrisek? Nerikam, ze mam extra bolesti, ted treba chvili zase nic...mi spis prijde, ze jak hodne piju a mam pak nacpanej močák, tak mi to dole vše bolí :D
My byli odpol chvili venku, vsichni, tak jsem se provetrala, dkyz mam tak pekne vychazky 🙂

veeev
23. říj 2017

@danaet Na mne byly zatim take vsechny. Ale ted uvidime,treba seberu odvahu a dam to 😀

veeev
23. říj 2017

Ja byla na odberu v patek a teprv

sonisek
autor
23. říj 2017

telefonaty jsou naprd...vcera jsem tu bulela, ze je jen jedno...dneska jsem taky zacla, ale zas tim, ze se drzi a ze to snad vypada dobre...asi si domu ani nebudu kupovat zadnej tehu test :D

veeev
23. říj 2017

Ja byla na odberu v patek a teprve v pondeli me to preslo. A taky me desne bolelo,kdyz jsem mela plny mocak. Nejak to tam tlacilo. Takze jsem radsi chodila porad curat. No a od uterka od transferu me boli bricho skoro porad....jako pred menstruaci. Mozna je to tam cele porad podrazdene....

veeev
23. říj 2017

To buleni je asi nas udel 😂 Pri stimulaci jsem byla precitlivela,takze v telce bylo stenatko a ja bulela 😂 Pak po odberu stestim,ze je 12 vajicek a pak smutkem,ze odchazelo jedno po druhem a pak zase stestim,ze zbyl aspon jeden sampion a pak budu bulet taky v obou pripadech (pokud to vyjde i pokud to nevyjde) 😅

danaet
23. říj 2017

@veeev treba je to dobre znameni ze to boli 😉

danaet
23. říj 2017

@sonisek mne boli jeste ted. Ve ctvrtek po opu jak mne probrali tak bolest silena. Behem dne jsem to rozchodila. V patek nic a v sobotu vecer to zaclo zase bolet. Vcerejsek jsem myslela ze to nepreziju. Bolest silena v leze, v sede a chuze jedine v predklonu. Kazdy pohyb bolel a pri moceni nejhorsi. Do toho asi horecka a kazdou chvili mne bralo spani. Dneska uz je to lepsi i kdyz to stale boli. Ale normalne funguju. Vcera jsem vypila 4 litry vody a jedla hodne bilkovin tak asi to zabralo.

veeev
23. říj 2017

@danaet 🙏

veeev
23. říj 2017

@danaet Ty sis to teda vybrala vsechno kompletne 😲 Tak hlavne at uz je lip a telo se da do kupy na pristi naloz vajicek 😉

danaet
23. říj 2017

@veeev no to mi mluv. Prvne problem u stimulky ktera se malem stopla kvuli asi chyby v labine s temi hladinami hormonu. Pak ty bolesti a jeste ke vsemu z toho nic nebude. Ale tak co no. Davam si maca tabletky a rano ficim na OGTT test. Podle vysledku mi zkusi nasadit metformin a ten by mu mohl pomoct na pcos a jeste pry i zhubnout 😀. Akorat se snazim vygooglit zda maca se muze pri metforminu.

danaet
23. říj 2017

Jsem cetla ze metformin pomuze nastartovat ovulku pri pcos. Ale si rikam ze to nezna moje telo. Za kazdych okolnosti si dela co chce jako nejaka primadona 😀

Strana