icon

Kdo se chystá na IVF v říjnu-listopadu 2017?

sonisek
20. zář 2017

Najde se tu některá z vás,která se chystá na své první IVF?

pxtulka
31. říj 2017

@pipinka v Gennetu. My připláceli jenom prodlouženou kultivaci a monitoring. Nám proplatila PGS pojišťovna. Určitě to bude stát za to, když už jsi vyrobila 40 vajíček, tak to prostě musí klapnout 🙂

pipinka
31. říj 2017

@pxtulka můžu se zeptat co máš za pojištonu? já mám VZP a musíme doplácet za to vyšetření 14500kč

pxtulka
31. říj 2017

@pipinka mám taky VZP, ale u nás to bylo možná i tím, že máme problém v genetice (u partnera). My platili za ICSI + prodlouženou kultivaci + vitrifikaci dohromady cca 10500 Kč + jsme platili něco za léky atd.

pipinka
31. říj 2017

@pxtulka také máme problém genetice kvůli mé krvi,mám balancovanou translokaci 13,14. co jsme to s manželem počítali tak nás to vše vyjde na cca 50tis.

pxtulka
31. říj 2017

@pipinka tuhle translokaci má manžel. Dohromady nás IVF vyšlo na nějakých 20 tisíc. Pokud je u vás nějaký takový problém tak by PGS měla proplatit pojišťovna.

pipinka
31. říj 2017

@pxtulka nám koordinátorka řekla že to budeme platit my-jak je to možné? není to třeba tím že jeden IVF pokud již mám vyčerpaný? nebo si mám zavolat na pojištovnu a optat se na to? jsem z toho zmatená

pxtulka
31. říj 2017

@pipinka ty jo, tak to nevím jak je to možné. Nám řekli že když je PGS napsané v doporučení, nebo zprávě z genetiky, tak ho platit nebudeme. Možná bych se na to ještě přeptala, abyste zbytečně neplatili. Možná bych zavolala i na pojišťovnu a zeptala se jaké doklady jsou k tomu třeba, aby to proplatili.

pipinka
31. říj 2017

@pxtulka díky zítra si to vyzjistím,vrtá mi to hlavou

sonisek
autor
31. říj 2017

Teda holky,to je starosti :(

pokaja
31. říj 2017

@pipinka ahoj, nám u 1. IVF taky dělali PGS a zaplatila to pojišťovna, důvod byl manželův hodně špatný spermiogram. Teď stimuluju na 2. IVF a opět nám budou embrya vyšetřovat PGS a bude to na pojišťovnu. Takže pokud máte takový problém, jaký máte, tak by vám to měla proplatit.

sonisek
autor
31. říj 2017

Na to jak se dopolko táhlo,tak odpolko uteklo rychle 🙂 aspoň člověk přijde i na jiný myšlenky.

linusha
31. říj 2017

Ahoj holky, tak teď se k Vám přidávám ofiko, jelikož během následujících 14 dní začneme stimulovat na naše 3.IVF. Tentokrát teda doufám že to dotáhneme až do zdárného konce.

sonisek
autor
31. říj 2017

Holky,co je u vás špatný spermiogram?

hribek
31. říj 2017

@pipinka Ahoj jj prave dneska odebrali vzorky na pgs, s pojistovnou doplacim 10.000 za 1-7 embryi, kazde dalsi 3.000, kdybych byla samoplatce vyslo by me 1-4 embrya - 39.000 a 5-7 em. - 59.000. je to proste nadstandartni vysetreni takze se to doplaci.
@sonisek manzel ma spermiogram v poradku tak tezko rict, ale koncentraci ma cca 100mi. celkovy pocet myslim 60mil., morfologii 10% co si pamatuju

hribek
31. říj 2017

@pipinka ja mela 10 vajicek, 5 dnich se oplodnilo a zustali 2 embrya po 5ti denni kultivaci. dneska z nich vzali vzorky a zamrazily je. vysledky cca mesic, mozna dyl, podle toho kolik toho budou mit

veeev
31. říj 2017

@sonisek Vysledky z krve jsem mela do 2 hodin. Sestra mi do telefonu rikala,ze to je negativni a cekala asi,ze me bude muset utesovat. Asi jsem ji prekvapila,kdyz jsem rekla,ze jsem to vedela a bylo hotovo. Snad ten dalsi vyjde. Stridaji se mj ted desne nalady....jeden den jsem ok a druhy bych se zahrabala v breku doma a nevystrcila nos.

veeev
31. říj 2017

Holky a nevite,jak je to pri dalsim ivf,kdyz nemame zamrazeno,protoze zadne navic nebylo.....oni nejak upravuji hormony,aby jich bylo vic nebo resi nejaka dalsi vysetreni,aby se tomu predeslo??? Vubec nevim,co dal bude a nejak se mi to nechce ani dohledavat...

hribek
31. říj 2017

Holky jak dlouho po opuvas bolelo bricho? Pres den jsem ok ale vecer mam nafoukly bricho jak v patym mesici. Vajecniky citim celej den takovy pnuti. Dnes je to 5dni myslela sem ze to prechazi brzo

pokaja
31. říj 2017

@sonisek jste jen trochu pod normou, ta je 15 mil/ml, jinak my máme hodně špatný spermiogram, cca 300 tis./ml

@veeev nám další testy nedělali, bylo mi řečeno, že potřebuju mít více uzrálých vajíček (měla jsem 8) a jela podle krátkýho protokolu, tak mi to teď u druhého pokusu změnili na dlouhý protokol

@hribek břicho mě bolelo po opu ještě následující dva dny, potom už to bylo dobrý, ale necítila jsem se na delší chození

linusha
1. lis 2017

@sonisek dle našeho centra by jste byli s SPG lehce pod nornou. Ale koukám že tam byli erytrocyty a leukocyty ve velkém množství. Bylo to nějak řešeno? Např. vyšetřením u urologa?

@veeev mě před 2.IVF další testy nedělali, jen navýšili dávky hormonů. Protokol jsem měla stejný. Nakonec byl výsledek hodně podobný předchozímu IVF jen s tím rozdílem že jsme si zkusili aspoň jeden transfer. Nyní před 3. IVF jsme jednak změnili centrum, jednak jsem podstoupila i lázně a jednak jsem si vyžádala kompletní vyšetření na imunologii, v novém centru mi udělali testy na svalové atrofie a AMH, znovu HP a udělal se i nový SPG a v nejbližších dnech nás čeká ještě jedna konzultace na genetice, dr. to chce mít vše podchycené.

linusha
1. lis 2017

@hribek mě bolelo cca 2 dny a pak už to bylo celkem ok ale je pravda že jsem netahala nic těžkého a byla spíš víc v klidu.

hribek
1. lis 2017

@linusha
@pokaja diky me se to prave taky zda uz dlouho, tezkyho nic netaham, pracuju u pc, takze vicemene v klidu. vody piju hodne a dr po opu rikal ze hyperstim.syndrom bych mit nemela, ze nebylo tolik vajicek, tak snad to neni ono, uvidim dneska a kdyztak zavolam do caru co s tim

sonisek
autor
1. lis 2017

Dobre ránko 🙂

@hribek mě břicho bolelo ještě snad v den et,taková slabší začínající ms. Ale měla jsem problém s curanim,že jsem nemohla mít moc naplněný mocak.

@linusha jj,na urologii jsme byli. Naštěstí moje sestra je sestra na urologii,takže pohoda 🙂 a nic mu nenašli. Třeba dr.na genetice nám říkal,že ten spermiogram může být horší tím,že manžel je svářeč. Dr.na urologii zase řekl,že to na to vliv nemá. Tak se neví no...ale manžel říkal,že když měl tu první holku,v 19ti,tak jí bylo asi 16 a že byla jednou těhotná a nechala si to vzít. Tak se pořád divi,že by se mu to tak zhoršilo 😀 Ale tak uplynulo přes 10let,co svařuje,tak možná jo...

linusha
1. lis 2017

@sonisek za horší SPG může mnoho vlivů. Nám třeba v centru řikali že to může být např. i teplem který vytváří elektronika, může to být nachlazením, stresem, atd.
Takže je možné že je to třeba horší i díky tomu svařování jak při tom taky vzniká teplo.

sonisek
autor
1. lis 2017

co mate dneska v planu? Mne ma prijit kamaradka s malou nekdy dopoledne, tak dame kafe. Malej dneska prijde az po ctvrty, takze to je jeste za dlouho...asi se pojedu podivat za segrou do nemocnice, vezmu ji sipkovy sirup, at si muzou doma davat do cajiku 🙂 Tak snad bude mit cas chvili pokecat a nebudou mit moc frmol.

veeev
1. lis 2017

@hribek Mě bolelo břicho docela dost...asi 3-4 dny, ale pak úplně dobré.

@linusha Ty jo, tak to vás dobře projeli 🙂 A kam chodíš do CAR? Já do Podolí v Praze a tam nám dělali jen hormonální profil z krve a SPG. Jinak nic ☹ A před druhým IUI měl přítel nějaký horší SPG než obvykle (obvykle ho má taky špatný, ale teď to bylo ještě horší), tak se ptala, jestli přítel nemarodil, nebyl ve stresu, nekoupal se v horké vodě a tak. Prý na to může mít vliv vše, i strava, alkohol, dostatek vody apod.

@sonisek Já ti tak závidím, že jsi doma. Já jsem v práci, ale včera jsem se tak rozčilila, že jsem litovala, že jsem vážně neodešla, když jsem si našla už něco jiného. Na druhou stranu jsem si říkala, že to rozčilování taky není dobrý a že mi za to nestojí, takže to nechávám být a ať se tady všichni zblázní 🙂 A přemýšlím, že při dalším pokusu si možná tu neschopenku taky dám 🙂 Mojí první v životě 🙂

veeev
1. lis 2017

@hribek A kdy vlastně transfer? 👍

hribek
1. lis 2017

@veeev to jeste nevim, podle toho kdy budou vysledky ale dr rikal ze nejpozdeji zacatkem prosince. tak uvidime, ted cekam na MS a podle toho budu volat vrchni sestre ktera mi rekne co a jak

sonisek
autor
1. lis 2017

@veeev a kolik ti je? Tak já už párkrát na neschopen se byla,většinou s chripkama,ale že třeba jsem byla 3 týdny fakt k.o. Obyč nachlazení zvládnu sama 🙂 A s malým jsem byla chvíli taky,když jsem byla tehu. Je to pohoda doma no...a i si říkám,jestli tehu budu,že jestli už na ni nezůstanu. Oni by mi v práci vyšli vstříc a mohla bych dělat lehčí práci,ale chodit na min hodin,jaký bych měla základ pro mateřskou...? To bych měla lepší už doma zůstat a bude se to počítat z předchozích měsíců.

Já už odpočívám po o,s Gynprodylem a normálně jsem ospalá, zavírají se mi oči,hrůza...a to jsme vstávali v sedm,tak bych měla být relativně vyspala 🙂

veeev
1. lis 2017

@sonisek Je mi 31. Ja si radsi vzala 2 dny dovolene a aspon trochu se to snazila vylezet. Ale chodila jsem do prace i s horeckama. Coz samozrejme uz nikdy neudelam a klidne na tu neschopenku pujdu. Ty bys to urcite mela lepsi na neschopence zustat kvuli vysi materske. Takhle to udelala kamaradka,aby mela vetsi penize (chteli ji dat praci jen 2 dny v tydnu,tak zustala doma).

@hribek Tak treba pujdeme nakonec spolu....podle toho,jak se rozhodneme dal 🙂

Strana